Poster de la serie Waes' Travels

Waes' Travels

Non notée

Année : 2013

Nombre de saisons : 8

Durée moyenne d'un épisode : 50 minutes

Genre(s) : Documentaire, Télé-réalité, Voyage

Why do we always visit the same destinations on vacation? In Waes' Travels, Tom Waes visits countries that the average tourist would not visit with one question to be answered: can I go on holiday here? No quiet villages in Spain or France but destinations with armed guerrillas, volcanoes and cyclones or insane dictators. Tom Waes is thrown from one experience to the next: ranging from sad hotels to the most beautiful places on Earth, stripclubs and even Stalins bed.

Saisons

Waes' Travels saison 1

Saison 1

Waes' Travels saison 2

Saison 2

Waes' Travels saison 3

Saison 3

Waes' Travels saison 4

Saison 4

Waes' Travels saison 5

Saison 5

Waes' Travels saison 6

Saison 6

Waes' Travels saison 7

Saison 7

Waes' Travels saison 8

Saison 8

Épisodes

Choisissez votre saison au dessus et découvrez les épisodes qui vous attendent !

Épisode 1 - Turkmenistan

3 septembre 2013

Turkmenistan is een van de meest wereldvreemde landen op de planeet. De voorbije twee presidenten hebben rond zichzelf een gigantische personencultus gecreëerd en het land volledig van de rest van de wereld geïsoleerd. Buitenlandse journalisten komen het land normaal gezien niet in. Tom is het wel gelukt. Waarom is onduidelijk, maar na heel lang aandringen heeft hij als eerste westerling een officiële uitnodiging gekregen om in het land een reisdocumentaire te maken. Een unieke kans: Tom heeft dingen kunnen zien en vastleggen die nog geen enkele cameraploeg voor hem had kunnen filmen. Toch was reizen en filmen in Turkmenistan geen lachertje.

Épisode 2 - Zuid-Soedan

10 septembre 2013

Zuid-Soedan is het nieuwste land ter wereld. Op 9 juli 2011 riep het zijn onafhankelijkheid uit en werd het officieel erkend door de internationale gemeenschap. Tot zo ver het goede nieuws, want nu moet het land zichzelf nog vanaf niets beginnen op te bouwen. Veel is er nog niet in Zuid-Soedan, maar Tom weet wel van een gigantisch natuurpark: Boma National Park. 22.800 vierkante kilometer, met de grootste wildmigratie ter wereld. Een functionerende toeristische dienst is er wel niet in Zuid-Soedan. Dus trekt Tom zelf naar daar om uit te zoeken hoe het met het park zit. Het wordt een eindeloze zoektocht in een land waar alles nog moet uitgevonden worden. Een land met meer ministeries dan mensen, waar camera's niet overal geapprecieerd worden en waar het ook nog niet helemaal veilig blijkt te zijn.

Épisode 3 - Colombia

17 septembre 2013 - 5/5

Colombia heeft geen al te beste reputatie. We associëren het land in de eerste plaats nog altijd met drugskartels, ontvoeringen en geweld. Volgens het ministerie van Toerisme zou het er ondertussen beter zijn. Tom gaat uitzoeken wat daar van aan is. Hij maakt het zichzelf wel niet gemakkelijk: zijn einddoel is namelijk Caño Canoas, een prachtige waterval die in het midden van de jungle ligt.

Épisode 4 - Pitcairn

24 septembre 2013

Tom bezoekt het eiland Pitcairn, een van de meest afgelegen plekken ter wereld. Het ligt in het midden van de Stille Oceaan op drie dagen varen van het dichtstbijzijnde vasteland. Er wonen slechts vijftig mensen op een eiland, die volledig op zichzelf zijn aangewezen. Om de drie maanden worden ze bevoorraad door een containerboot die hen alles brengt om in hun levensonderhoud te voorzien. Bovendien heeft het eiland een verhaal dat Tom al jaren intrigeert. De inwoners zijn allemaal afstammelingen van de muiters van het legendarische Engelse marineschip de Bounty, dat verdween in 1767. Maar dat is niet alles. In 2004 barstte er een bom op Pitcairn: verschillende vrouwen beschuldigden de mannen van verkrachting. Na een groot onderzoek kwam er een incestschandaal aan het licht, waarna acht mannen op het eiland werden veroordeeld. Nu, bijna tien jaar later, gaat Tom het...

Épisode 5 - Iran

1 octobre 2013

Iran komt bij ons al jaren vooral negatief in het nieuws: met zijn ayatollahs, zijn antiwesterse houding en zijn nucleaire dreigementen. Toch wil Tom te weten komen hoe het is om er op vakantie te gaan: zijn de Iraniërs inderdaad de religieuze fanatici die wij er vaak van maken? Of kun je als westerling gewoon op je gemak door het land reizen? Het wordt een reis vol verrassingen. Tom bezoekt het mausoleum van Ayatollah Khomeini, maar gaat ook gewoon skiën in de bergen rond Teheran. In de hoofdstad maakt hij een uitstap naar een museum voor moderne kunst waar alle westerse topstukken achter slot en grendel in de kelder zitten. Tijdens de Dag van de Revolutie stoot hij er plots op Hassan Rohani. Toen nog gewoon presidentskandidaat, nu effectief president. Toms einddoel is Qeshm Island, een mysterieus eiland in de Perzische golf.

Épisode 6 - Vanuatu

8 octobre 2013

Vanuatu staat al enkele jaren met stip bovenaan het UN Risk Report. Het is het meest bedreigde land ter wereld: orkanen, tsunami's, vulkaanuitbarstingen, aardbevingen ... Nergens ter wereld komen ze zo vaak voor en geen enkel ander land is er ook zo gevoelig voor. Hoe is het om te leven in een land met die reputatie? Tom trekt er midden in het cyclonenseizoen naartoe. Met een lokale luchtvaartmaatschappij hopt hij van eiland naar eiland. Hij bezoekt er stammen met een vulkaan in hun achtertuin en surft zelfs van een van de flanken naar beneden. Hij overnacht er bij vermeende kannibalen en maakt de duik van zijn dromen: die naar de USS Coolidge.

Épisode 7 - Bhutan

22 octobre 2013

Bhutan is een afgelegen koninkrijk in het midden van het Himalayagebergte met een erg speciaal beleid: alles staat er in het teken van het 'bruto nationaal geluk'. De Bhutaanse regering probeert het land traditioneel en onbezoedeld te houden en net daardoor zouden de mensen er heel gelukkig zijn. Om dezelfde reden zijn ze er niet zo dol op massatoerisme: toeristen moeten er 250 dollar per dag betalen en krijgen 24 uur op 24 een gids mee. In ruil zouden toeristen er ook echt gelukkiger worden. Maar is dat ook zo? Tom gaat het uitzoeken. Hij trekt van het westen naar het oosten van het land en ontdekt inderdaad een heel bijzondere samenleving. Een samenleving waar verkeerslichten uit den boze zijn, de vrouwen in stripclubs hun kleren aanhouden en de huizen versierd zijn met penissen. Tom betaalt braaf elke dag zijn 250 dollar, maar keert hij ook echt gelukkiger terug?

Épisode 8 - Transnistrië, Zuid-Ossetië en Abchazië

29 octobre 2013

Aan de zuidwestelijke grenzen van Rusland bevinden zich een paar vreemde landjes: Transnistrië, Abchazië en Zuid-Ossetië... Naast hun vreemde namen hebben ze nog iets anders gemeen: eigenlijk bestaan ze niet. Ze hebben hun eigen onafhankelijkheid uitgeroepen, maar verder erkent de internationale gemeenschap hen niet. Hun regering zal nooit ergens uitgenodigd worden, je zal hen nooit aan een sportwedstrijd zien deelnemen en er op vakantie gaan, is altijd een avontuur, want je kan er ook geen visum voor aanvragen. Tom waagt het er toch op en komt op drie vreemde plekken terecht. Drie landen waar de bevolking heel erg gelooft in haar eigen zaak, maar die ook gevangen zit in haar eigen land. Tom heeft drie gidsen gevonden die hem hun 'land' en zijn schoonheid proberen te tonen. Met wisselend succes.

Épisode 9 - Compilatie

17 décembre 2013

Compilatie aflevering van seizoen 1 met zeven reistips van Tom Waes.

Épisode 1 - Albanië

22 février 2015

In de eerste aflevering reist Tom naar Albanië. Dat ligt op maar drie uur vliegen van Brussel en toch is het voor hem een onbekend land. Het blijkt er prachtig te zijn en de mensen zijn enorm vriendelijk. Maar al snel blijkt dat Albanië ook een duister kantje heeft. Er bestaan nog tradities die je de dag van vandaag in Europa niet meer voor mogelijk houdt.

Épisode 2 - Alaska (1)

1 mars 2015

In de tweede aflevering maakt Tom een reis waar hij al heel lang van droomt. Hij trekt naar Alaska, de grootste staat van Amerika. En die reis heeft alles te maken met een boek dat hem ooit omver heeft geblazen: Into the Wild. Een straf en bovendien waargebeurd verhaal over de jonge Chris McCandless die een mooie toekomst voor zich heeft en dan plots met alles kapt. Hij laat alles en iedereen achter en trekt naar Alaska. Vier maanden lang probeert hij daar in de wildernis te overleven, in een bus die er ooit door mijnwerkers was achtergelaten. Maar het loopt verkeerd en Chris wordt dood teruggevonden door jagers. Hij was toen 24. Tom reist in zijn voetsporen naar Alaska en gaat op zoek naar de Magic Bus, zoals Chris hem noemde.

Épisode 3 - Alaska (2)

8 mars 2015

In de derde aflevering blijft Tom nog even in Alaska. Maar deze keer trekt hij er echt helemaal alleen op uit, zelfs zonder cameraploeg! Moederziel alleen probeert hij te overleven in een gigantisch natuurgebied waar alleen elanden, wolven en beren wonen.

Épisode 4 - Paraguay

15 mars 2015

Paraguay is het minst bezochte land van Zuid-Amerika. Het wordt omringd door landen die jaarlijks miljoenen toeristen trekken, maar naar Paraguay gaat zo goed als niemand. Tijdens zijn achtdaagse trip komt Tom er geen enkele toerist tegen. Wat je er wel vindt zijn sympathieke Vlamingen die wafels bakken, vriendelijke leden van de Moonsekte en een paar oude nazi's.

Épisode 5 - Noord-Korea

22 mars 2015

Noord-Korea staat al sinds het begin van Reizen Waes op Toms verlanglijstje en nu is het eindelijk gelukt om er met een cameraploeg binnen te geraken. Totalitaire regimes en Tom Waes, het klikt niet altijd, maar deze kans kon hij niet laten liggen. Zoals verwacht wordt het geen gemakkelijke trip.

Épisode 6 - Zuid-Korea

29 mars 2015

Na zijn trip in Noord-Korea vraagt Tom zich af wat er met de andere helft van het land is gebeurd. Noord- en Zuid-Korea waren ooit één land en één volk, maar na WO II werd het land gesplitst. De Russen kregen het noorden, de Amerikanen het zuiden. Noord-Korea werd een extreme totalitaire dictatuur, maar ook in het kapitalistische Zuid-Korea lijkt de slinger volledig te zijn doorgeslagen.

Épisode 7 - Noord-Mexico

5 avril 2015

In het noorden van Mexico is al jaren een gevaarlijke drugsoorlog aan de gang. Maar sinds een tijd zijn de misdaadcijfers er gedaald. Tom maakt een roadtrip doorheen het hele noorden tot aan de zwaarbewaakte grens met de Verenigde Staten. De plaatselijke mariachibands zingen er niet over verloren gegane liefde, maar over geslaagde drugsdeals en vermoorde vijanden.

Épisode 8 - Spitsbergen

12 avril 2015

Tom heeft in zijn leven al heel veel dingen gedaan, maar het noorderlicht zien hoort daar voorlopig niet bij. Nochtans droomt hij daar al jaren van. Dus gaat hij nu zijn kans wagen in het Noorse Spitsbergen. Het is er winter, ijskoud en 24 uur per dag donker. Niet meteen de ideale vakantiebestemming, maar wel ideaal om het noorderlicht te zien.

Épisode 9 - Route 65

19 avril 2015

Tom doet iets waar hij al lang van droomt: een roadtrip door Amerika. Geen Route 66 voor Tom, dat is afgezaagd, maar gewoon één cijfertje lager: Route 65. 1.600 kilometer recht door het midden van de VS. Hij eet er een hamburger van meer dan 2 kilo, is er te gast bij een amish-familie en hij ontmoet het hoofd van de Ku Klux Klan.

Épisode 10 - Compilatie

3 mai 2015

Compilatie aflevering van seizoen 2 waarin Tom Waes uitpakt met een heleboel zaken die we nog niet te zien hebben gekregen. Hij blikt bovendien nog een keer terug op de momenten die hij nooit zal vergeten.

Épisode 1 - Sierra Leone

29 janvier 2017

Tom travels to the desolate Sierra Leone

Épisode 2 - Bangladesh

5 février 2017

Tom in search for treasures in the crowded Bangladesh

Épisode 3 - Georgië

12 février 2017

Tom visits Georgia by car

Épisode 4 - Tuvalu

19 février 2017

Tom travels to the sinking islands of Tuvalu

Épisode 5 - China (1)

26 février 2017

Tom embarks on an ambitious trip across China

Épisode 6 - China (2)

5 mars 2017

Tom continues to drive towards the border with Tibet

Épisode 7 - Haïti

12 mars 2017

Tom visits one of the poorest countries in the world

Épisode 8 - Venezuela

19 mars 2017

Tom visits the most dangerous city of the world

Épisode 9 - Het Noorden van de VS

26 mars 2017

Tom goes to the least visited region of The States

Épisode 10 - Compilatie

2 avril 2017

The best moments from season 3

Épisode 1 - Spanje

16 décembre 2018

Met 75 miljoen bezoekers per jaar is Spanje een van de populairste vakantiebestemmingen. De meeste toeristen gaan naar steden als Barcelona en Madrid en naar de Spaanse Costa's, maar hoe ziet de rest van het land eruit? Tom trekt vanuit het zuiden van Spanje, langs het westen helemaal naar het noorden. Een gebied dat wel eens de achterkant van Spanje wordt genoemd...

Épisode 2 - Isle of Man

23 décembre 2018

The Isle of Man is een ietwat slaperig eiland in de zee tussen Ierland en Engeland. Maar elk jaar wordt er de Tourist Trophy gehouden: de gevaarlijkste en dodelijkste motorrace ter wereld. Motorcoureurs vliegen dan tegen 300 kilometer per uur door de straten van het eiland. Compleet onverantwoord volgens de tegenstanders, maar het mekka van de motorsport volgens de liefhebbers. Tom trekt ernaartoe met een dubbel gevoel...

Épisode 3 - IJsland

30 décembre 2018

In IJsland reist Tom naar Mjoifjordur, een piepklein dorpje in de Oostfjorden, ver weg van de bewoonde wereld. Er wonen 11 mensen en door de sneeuw is de weg ernaartoe 8 maanden per jaar zo goed als onberijdbaar. En dat ondervindt Tom aan den lijve.

Épisode 4 - Polen

6 janvier 2019

Er leven en werken massaal veel Polen in ons land. Iedereen kent wel een Pool. Maar van hun land weten we weinig af. Om Polen te leren kennen, besluit Tom er dwars door te rijden, van het noordoosten naar het uiterste zuidwesten. En zijn roadtrip start niet geheel toevallig in het kleine dorpje Siemiatycze, in Polen beter bekend als Little Belgium...

Épisode 5 - Noord-Ierland

13 janvier 2019

Noord-Ierland was lange tijd synoniem met bomaanslagen en geweld. Hoewel er intussen al lang vrede is, knettert het nog één dag per jaar. Op 12 juli worden er de legendarische Oranjemarsen gehouden en komen de spanningen tussen protestante en katholieke Ieren opnieuw bovendrijven. Tom gaat kijken hoe het gaat met Noord-Ierland, 20 jaar na het vredesakkoord.

Épisode 6 - Groenland

20 janvier 2019

Groenland, officieel nog altijd een deel van Denemarken, is twee miljoen vierkante kilometer groot. Niet minder dan 85% ervan is bedekt met een dikke ijsmassa, maar er wonen wel 56 000 mensen. Wie zijn dat? Hoe wonen ze daar? Hoe is het leven daar? Tom trekt een week lang door dit gigantische eiland.

Épisode 7 - Oekraïne

27 janvier 2019

Het is wat op de achtergrond geraakt, maar Oekraïne is nog altijd een land in oorlog. In 2014 annexeerde Rusland een stuk van Oekraïne en meteen daarna ontstond er een gewapend conflict in het oosten van het land. Tom trekt deze en volgende week door een gigantisch land dat hij amper kent. En dat nog altijd in oorlog is.

Épisode 8 - De Krim

3 février 2019

Vorige week reisde Tom in Oekraïne van de hoofdstad Kiev tot aan de Zwarte Zee. In deze aflevering trekt hij naar het oorlogsgebied in het oosten van het land. En naar de Krim, een schiereiland dat tot in 2014 nog Oekraïne was, maar nu geannexeerd is door Rusland.

Épisode 9 - Azerbeidzjan

10 février 2019

Azerbeidzjan, dat tussen Europa en Azië in ligt, is voor ons een vrij onbekend land. Maar als het van de regering van Azerbeidzjan afhangt, gaan we er binnenkort allemaal op vakantie. Want tegen 2020 wil het land vijf miljoen toeristen per jaar aantrekken. En liefst veel Europeanen. Tom gaat alvast een kijkje nemen of het de moeite is.

Épisode 10 - Compilatie

17 février 2019

De beste momenten uit de reeks, aangevuld met extra beeldmateriaal.

Épisode 1 - Japan deel 1

24 mai 2020

In het eerste deel van zijn reis vertrekt Tom in de havenstad Nagasaki, in het zuiden van Japan. Waes bezoekt er op zijn eerste dag o.m. het Nederlandse pretpark 'Huis Ten Bosch'. Op de eerste 1000 kilometer van zijn roadtrip laat Tom zich onderdompelen in de vele specifieke Japanse gewoontes en gebruiken. Met als hoogtepunt een bezoek aan een van de meest speciale festivals van Japan: het 'Naked Men Festival'.

Épisode 2 - Japan deel 2

31 mai 2020

Tom reist in het tweede deel van zijn reis door Japan naar het traditionele en spirituele hart van het land. In de streek rond Kyoto heeft Tom o.m. een ontmoeting met een authentieke 'geisha'. In Tokio ontdekt Waes dan weer het moderne Japan. De invloed van de westerse cultuur heeft nergens zo'n impact als in de gigantische Japanse hoofdstad. Tom ziet er hoe veel Japanners gebukt gaan onder een hoge werkdruk en ontmoet zelfs mensen die zich volledig afsluiten van de moderne maatschappij: de zogenaamde 'hikikomori'.

Épisode 3 - Japan deel 3

7 juin 2020

Tom maakt een uitgebreide stop in het rampgebied rond de verwoeste kerncentrale van Fukushima. Hij zoekt er uit hoe veilig het er nu is en waar het naartoe moet met deze geplaagde streek.

Épisode 1 - West-Vlaanderen

3 janvier 2021

Tom start zijn reis door Vlaanderen in de provincie West-Vlaanderen. Aan de hand van tips van West-Vlaamse kijkers reist hij van de Westhoek tot de Belgische kust. Zo bezoekt hij ondermeer een man die eigenhandig een tank uit de Eerste Wereldoorlog nabouwde. In Brugge trekt Tom eropuit met een 100-jarige bootjesman en in Alveringem ontdekt Tom dan weer de geschiedenis van zijn overgrootvader. Nog dieper in de Westhoek ontmoet Tom Waes zelfs een jeugdheld.

Épisode 2 - Oost-Vlaanderen

10 janvier 2021

De tips die Tom Waes over Oost-Vlaanderen binnenkreeg, zijn veelbelovend. Tom mag als eerste gaan kamperen in Doel en krijgt in Sint-Niklaas de grootste sigaar ter wereld te zien. Daarnaast maakt Tom kennis met heel wat volkse tradities uit Oost-Vlaanderen. Zo proeft hij van een lang vergeten culinaire klassieker en ontmoet hij de organisatoren van het meer dan 100 jaar oude waterbaktornooi van Vestjeskermis. Reisreeks waarin Tom Waes uitzoekt of hij ook in eigen streek op avontuur kan. Met duizenden tips van de Eén-kijkers in de hand reist Tom door alle Vlaamse provincies én Brussel.

Épisode 3 - Antwerpen

17 janvier 2021

De reis van Tom start deze week voor één keer in z'n eigen provincie en stad: Antwerpen. Maar zelfs hier ontdekt Tom nog heel wat nieuwe verhalen. Hij gaat ondermeer op stap met een echte sinjoor en blijft dineren bij een joodse familie. Later trekt hij uitgebreid door de Kempen, een streek die Tom erg nauw aan het hart ligt. En wanneer hij in Hoogstraten belandt, probeert hij zelfs een nieuwe toeristische trekpleister op de kaart te zetten.

Épisode 4 - Limburg

24 janvier 2021

Tom start zijn reis in de cités van Genk en maakt ook een uitgebreide stop in Haspengouw. Daar onderzoekt hij niet alleen een tip die hij kreeg over de Truiense Chaussée d'Amour, maar viert hij ook samen met de lokale sikhgemeenschap het Uur van de Zoete Nectar. Om zijn trip door Limburg spectaculair af te sluiten racet Tom met sledehonden door het Nationaal Park Hoge Kempen.

Épisode 5 - Vlaams-Brabant

31 janvier 2021

Tom start zijn reis door Vlaams-Brabant in de stad Landen, waar hij aanbelt bij een bekende inwoner. Verder gaat Waes langs in de meest onleefbare straat van Vlaanderen en onderzoekt hij een tip over de Ramp van Walfergem, een verkeersongeval dat in 1966 de geschiedenis van ons land veranderde. In het Pajottenland, de eindhalte van Toms trip, ontdekt Waes een nieuwe passie: schilderen.

Épisode 6 - Brussel

7 février 2021

Om 'Reizen Waes: Vlaanderen' af te sluiten reist Tom door Brussel, de hoofdstad van Vlaanderen. Waes start zijn reis op de VRT-toren en trekt ondermeer per fiets en per kajak door de stad. Tips van Brusselaars brengen Waes ondermeer in een verborgen ruimte in het Centraal Station, bij een Congolese kapper en bij druïdes in het Zoniënwoud.

Épisode 7 - Compilatie

14 février 2021

Tom blikt terug op zijn reis door Vlaanderen met een overzicht van de verhalen die hem het meest zijn bijgebleven. Tegelijkertijd krijg je ook heel wat onuitgegeven beelden en extra verhalen te zien.

Épisode 1 - Onder de rivieren

17 octobre 2021

In de eerste aflevering reist Tom Waes van Zeeland, door Noord-Brabant om te eindigen in Limburg. Hij bewondert de trots van Zeeland op zijn eigen manier want hij trekt de Oosterscheldekering in. En hij gaat op de koffie bij de 94-jarige Betsie. Zij maakte de watersnoodramp in 1953 mee en duikt met Tom het verleden in. In Noord-Brabant gaat Tom met de drugspolitie op pad, hij overnacht op een unieke plek in het Biesboschpark en hij leert Emile kennen, uitvinder van nutteloze uitvindingen. Tom eindigt zijn reis in het Limburgse dorpje Simpelveld. Daar huist de International Butler Academy. Is er een butler aan Tom verloren gegaan?

Épisode 2 - Het Hoge Noorden

24 octobre 2021

Tom Waes trekt richting het Hoge Noorden en doorkruist Friesland en Groningen. Voor hij zijn reis door Friesland start, woont hij eerst een les Fries bij met de leerlingen van groep 8 in IJlst. Meester Johannes geeft Tom een onvergetelijk Fries taalbad. Tweelingbroers Harmen en Sytsze Brouwer leren Tom op hun beurt de knepen van het skûtjesilen. En Johan de Haan vertelt Tom open en eerlijk hoe het leven als miljonair voelt. Tom ontdekt de stad Groningen met de botsauto, hij speelt mee met de fietsfanfare en gaat ’s nachts wadlopen. En dat is niet alles. Hij helpt er met een zijwaartse tewaterlating en legt zijn oor te luister bij de inwoners van ’t Zandt. Het epicentrum van de gasboringen in het noorden.

Épisode 3 - Flevoland

31 octobre 2021

Tom Waes trekt door een speciale provincie, helemaal gemaakt door Nederlanders zelf: Flevoland. Hij gaat langs bij familie van één van de eerste superboeren die hier destijds een nieuw leven uit de grond stampte. Urker Albert Hoekman laat Tom kennismaken met de warme kant van zijn dorp. Ze mogen een repetitie van het Urkermannenkoor Hallelujahbijwonen, wat een grote indruk op hem nalaat. In Lelystad wordt Tom helemaal zen in de Sidhawijk, waar ervaren beoefenaars van transcendente meditatie yogisch vliegen. Overnachten doet hij op de Markerwadden en Tom eindigt zijn reis door Flevoland in Oosterwold. Daar mogen mensen bouwen wat ze willen en laat de overheid bijna alles aan de inwoners over. Dat zorgt voor een bonte wijk.

Épisode 4 - Noord en Zuid Holland

7 novembre 2021

Tom Waes duikt in Noord- en Zuid-Holland. Hij bezoekt op zijn manier enkele toeristische trekpleisters. Hij crosst met de wereldkampioenen powerboat naar de Kinderdijk molens en vaart op een originele boot uit Lampedusa door de Amsterdamse grachten. Tom geniet van het Westerlicht en hij gaat op BN-safari in 't Gooi, waar hij bij Linda de Mol aanbelt. In Haarlem verrast hij Hannie, een grote fan die een dikke knuffel nodig heeft. En Tom verrast zijn crew, hij wil met hen in traditionele klederdracht op de oerklassieke foto in Volendam.

Épisode 5 - Het landelijke Oosten

14 novembre 2021

Tom Waes trekt door het landelijke Oosten en begint in de Achterhoek. Hij raakt onmiddellijk gecharmeerd door de trots van de inwoners op hun mooie regio. Op klompen rijdt Tom dieper het Oosten in. Hij gaat waterskiën met boerenzonen Luuk en Thijs, bewondert Ampies Berg in 't Harde en geeft een bijzondere bijdrage aan de universiteit van Wageningen. In Bovensmilde raakt Tom in gesprek met Molukkers Abé, Jacco en Mietji. Abé en Jacco waren enkele van de kapers van de trein bij Wijster in 1975. Normaal mijden ze de media maar Tom wordt openlijk onthaald met een bord papeda, een typisch Moluks gerecht.

Épisode 6 - De Wadden

21 novembre 2021

Op Texel bezoekt Tom Waes schapenboer Jan-Willem Bakker, gaat hij parachutespringen onder begeleiding van levende legende Jan Boyen Rienks en vogels spotten op de Big Day. Op Vlieland bewaakt Tom samen met het Nederlandse leger Cornfield Range, waar verschillende landen bommen leren droppen en schietoefeningen doen. En Tom maakt één van zijn dromen waar: hij overnacht op een drooggevallen schip op de Wadden. Op Terschelling krijgt hij een rondleiding van zijn goede vriend Frank Lammers. Tot slot leert hij op Schiermonnikoog sliksleeën, de ideale manier om zijn trip door Nederland te eindigen.

Épisode 1 - Caïro, Egypte

3 avril 2022

In the past two years Tom traveled mainly through Flanders and the Netherlands, but how different it is this season. He investigates what it is like to live in one of the largest cities in Africa and by far the largest city in Egypt, which was an important metropolis already in the time of the ancient Egyptians. That's Cairo still.. Cairo's population continues to grow at a killer pace. This could cause problems in the long run, because in recent years the Egyptian capital - with more than 22 million inhabitants - is in danger of bursting at the seams. A 'new Cairo', 45 kilometers from the current city, is therefore in the making.

Épisode 2 - London, Groot-Brittannië

10 avril 2022

With over 9 million inhabitants, the metropolis of London is not only the largest city in Western Europe, it is also still a huge attraction for people from all over the world. It makes London one of the most cosmopolitan cities in the world. The ideal playground for Tom, who is looking for the different faces of this city. For example, he ends up on an 'English Manners' course and with the biggest fan of the British royals. Tom also has a unique evening in the Jamaican neighborhood of Brixton and at bare knuckle boxers in East London.

Épisode 3 - Ulaanbaatar, Mongolië

17 avril 2022

With about 1.7 million inhabitants, Ulaanbaatar is perhaps the little brother in Reizen Waes: world cities, but the city deserves a place in Tom's list for various reasons. Not only do more than half of the Mongolian population live in the capital Ulaanbaatar, the number of new residents is also increasing. It makes Ulaanbaatar a real metropolis in the most sparsely populated country in the world. The traditional, romantic image of Mongolia as a country of only vast steppes seems to be in need of revision. Time for Tom to find out what's going on here.

Épisode 4 - Los Angeles, de Verenigde Staten

24 avril 2022

Los Angeles, or L.A. for short, is the second largest city in the United States and the American attraction for dreamers of all kinds. A city where everything is possible and everything should be possible. In neighborhoods like Hollywood, Beverly Hills, Venice Beach or Downtown L.A. you can meet the strangest characters and have adventures. But the American Dream also has its downside. Tom discovers this in poorer neighborhoods like Compton, where you will not encounter a white tourist. And just outside the city, in the Californian desert, Waes also meets a lot of people who have just fled city life and lead a completely different life, far away from the bustle of L.A.

Épisode 5 - Mexico City, Mexico

1 mai 2022

With more than 22 million inhabitants, Mexico City is one of the largest and most influential cities in the world. In the 1990s, it led all kinds of lists that outlined the unlivability of the city. Mexico City was a dangerous city where crime rates soared and millions of cars created terrible smog and air pollution. During his trip to Mexico City, Tom discovers that this metropolis has undergone massive changes in recent years.

Épisode 6 - Mumbai, India

24 octobre 2022

Épisode 7 - Nairobi, Kenia

1 novembre 2022

Épisode 8 - Sao Paulo, Brazilië

7 novembre 2022

Épisode 9 - Dubai, Verenigde Arabische Emiraten

14 novembre 2022

Vidéos

Oups aucune vidéo pour le moment... Revenez plus tard pour des aventures en images !

Derniers avis

Aucun avis pour le momment...