Poster de la serie The security of the country

The security of the country

Non notée

Année : 2019

Nombre de saisons : 1

Durée moyenne d'un épisode : 40 minutes

Genre(s) : Documentaire

Deze reeks geeft een exclusieve blik achter de schermen van het Crisiscentrum van de FOD Binnenlandse Zaken en volgt van daaruit mee hoe beleidsmakers, overheden en operationele diensten samenwerken om te zorgen dat iedereen in ons land – van inwoner tot bezoeker, van festivalganger tot koning – zich veilig kan voelen. Nooit eerder mocht een cameraploeg zo ver achter de schermen filmen. De veiligheidsinstanties in ons land draaiden tijdens de zomer van 2018 op volle toeren. Een NAVO-top in aanwezigheid van president Trump, de Gentse Feesten, de Rode Duivels die het hele land ondersteboven zetten tijdens het WK, en een paar bloedhete festivalmaanden vragen bijzondere aandacht van iedereen die over de veiligheid van ons land waakt.

Saisons

The security of the country saison 1

Saison 1

Épisodes

Choisissez votre saison au dessus et découvrez les épisodes qui vous attendent !

Épisode 1 - Aflevering 1

28 janvier 2019

In de eerste aflevering leren we het Crisiscentrum kennen. Wie werkt daar en wat doen ze? Terwijl de mensen die instaan voor de veiligheid van het land achter de schermen gevolgd worden, wordt er in Luik een aanslag gepleegd.

Épisode 2 - Aflevering 2

4 février 2019

Vandaag zien we hoe het Crisiscentrum de NAVO-top in Brussel van 10, 11 en 12 juli in 2018 in goede banen moet proberen te leiden. In een eerste deel volgen we vanuit het Crisiscentrum hoe de veiligheid van de 29 staatshoofden in België wordt verzekerd. Op het terrein volgen we de politiediensten die een veilige doortocht van de verschillende colonnes moeten garanderen.

Épisode 3 - Aflevering 3

11 février 2019

De Navo-top is volop aan de gang. Vooral president Trump (POTUS - President of the United States) en zijn gevolg baren de mensen in het Crisiscentrum en op het terrein kopzorgen.

Épisode 4 - Aflevering 4

18 février 2019

Tijdens de zomer van 2018 zorgen de Rode Duivels ervoor dat de voetbalgekte in heel België toeslaat. In dorpen en steden worden op pleinen grote schermen geïnstalleerd zodat zoveel mogelijk supporters de avonturen van kapitein Hazard en co kunnen volgen. Het Crisiscentrum en de politiediensten zorgen ervoor dat de risico's tijdens de massabijeenkomsten voor grote schermen ingedijkt worden en Julien van de Voetbalcel gaat langs op het terrein om na te gaan of de veiligheidsvoorschriften tijdens die evenementen voldoende gerespecteerd worden.

Épisode 5 - Aflevering 5

25 février 2019

De Gentse Feesten hebben van het OCAD (Orgaan voor de Coördinatie en Analyse van de Dreiging) de stempel niveau 3 meegekregen. Ze worden beschouwd als een 'soft target'. Achter de schermen volgen we hoe de lokale politie- en urgentiediensten zorgen voor de veiligheid van het publiek.

Épisode 6 - Aflevering 6

4 mars 2019

21 juli, dag van de nationale feestdag, het Te Deum en het defilé. Protocolchef Yassin, het Crisiscentrum en Politie Brussel zorgen voor en achter de schermen voor de veiligheid van de vips en de massa kijklustigen.

Épisode 7 - Aflevering 7

11 mars 2019

Naast de dagelijkse permanentie wordt er bij de verschillende veiligheidsdiensten ook regelmatig geoefend op mogelijke rampscenario's. Zo willen ze zich voorbereiden op nieuwe risico's en gevaren.

Vidéos

Oups aucune vidéo pour le moment... Revenez plus tard pour des aventures en images !

Derniers avis

Aucun avis pour le momment...