Poster de la serie The Restaurant That Makes Mistakes (Belgium)

The Restaurant That Makes Mistakes (Belgium)

Non notée

Année : 2022

Nombre de saisons : 2

Durée moyenne d'un épisode : 50 minutes

Genre(s) : Cuisine, Télé-réalité

Belgium's first ever restaurant staffed by people living with dementia opens for business.

Saisons

The Restaurant That Makes Mistakes (Belgium) saison 1

Saison 1

The Restaurant That Makes Mistakes (Belgium) saison 2

Saison 2

Épisodes

Choisissez votre saison au dessus et découvrez les épisodes qui vous attendent !

Épisode 1 - Aflevering 1

16 mars 2022

Dieter ontmoet 8 mensen met jongdementie in hotelschool PIVA. De toekomstige keukenbrigade leert er een heerlijk visgerecht koken. Gelukkig zorgt chef-kok Seppe Nobels voor geheugensteuntjes. Voor John (46) gaat er een culinaire droom in vervulling. In Mechelen wordt er een middag proefgedraaid in Restaurant Misverstand. Voor voormalig hoofdverpleegkundige Brigitte (58) is het erg confronterend om te beseffen hoe de hersenziekte dagelijkse handelingen moeilijk maakt.

Épisode 2 - Aflevering 2

23 mars 2022

Na een geslaagde generale repetitie zijn Dieter en zijn collega's er klaar voor om Restaurant Misverstand officieel te openen. Tientallen familieleden en mantelzorgers staan te trappelen om het viergangenmenu van chef-kok Seppe Nobels te proeven. Want de diagnose dementie treft niet alleen onze medewerkers zelf, maar ook hun omgeving. Het belooft een drukke, hectische, maar ook emotionele service te worden.

Épisode 3 - Aflevering 3

30 mars 2022

Restaurant Misverstand is volgeboekt met betalende gasten én kritische foodrecensenten. Dat is al spannend voor chef-kok Seppe Nobels, en dus zeker voor zijn 8-koppige team van mensen met jongdementie. Ingrid vindt het moeilijk dat ze niet goed meekan met de rest van de keukenbrigade. Gelukkig wordt ze goed omringd door haar collega's. Kris raakt gefrustreerd door zijn perfectionisme, en John haalt alles uit de kast om de gasten te charmeren. De eerste recensies staan online.

Épisode 4 - Aflevering 4

6 avril 2022

Het team van medewerkers met jongdementie in Restaurant Misverstand wordt steeds hechter. Tijdens de mise-en-place is Ingrid weer helemaal aan boord en zorgt Marcel voor een opperbeste sfeer. Dieter kijkt uit naar het bezoek van zijn vrouw Rut aan het restaurant. Chef-kok Seppe Nobels wil zijn collega's uit de Mechelse horeca bewijzen waar een keukenbrigade met jongdementie nog toe in staat is. Het team wordt gevraagd om een receptie te verzorgen voor de burgemeester van Mechelen. Een andere werkomgeving en nieuwe gerechten zorgen voor de nodige druk.

Épisode 5 - Aflevering 5

13 avril 2022

Deze week staan er bekende namen op de gastenlijst van Restaurant Misverstand. Onder andere Ingeborg en Bieke Illegems schuiven aan. Beiden hebben ze van heel dichtbij meegemaakt wat dementie met zich meebrengt in de familie. Maar ook oude bekenden komen genieten van het eten en de sfeer: ex-collega's van Chris zorgen voor een emotionele verrassing en de beste vriend van Kris vertelt aan tafel over hun mooie band. Met zo'n gastenlijst is het voor de medewerkers extra focussen. Op de koop toe zet chef Seppe een nieuw gerecht op de kaart, wat ook de nodige verwikkelingen met zich meebrengt wat betreft het opnemen van de bestellingen.

Épisode 6 - Aflevering 6

20 avril 2022

Zes weken geleden openden 8 mensen met de diagnose jongdementie Restaurant Misverstand. Vandaag komen de familieleden en mantelzorgers van de medewerkers langs om nog één keer te genieten van het lekkere eten en de unieke sfeer. Het wordt onze laatste lunch, want straks sluit het restaurant zijn deuren. Voor Dieter, Seppe en vooral de 8 collega's wordt het een emotionele dag. Een week na de sluiting spreekt dementie-experte Anouck De Bruijn alle medewerkers om na te gaan welke impact hun werk in het restaurant heeft gehad op hun leven en welzijn.

Épisode 1 - Dieter en zijn team ontdekken hun werkplek voor de komende weken

6 février 2023

Dieter en zijn vast team van medewerkers, 8 mensen met de diagnose jongdementie, ontdekken hun werkplek voor de komende weken. Ze leren chef-kok Seppe Nobels, de gerechten én elkaar kennen in hotelschool PIVA. Al snel moeten ze het restaurant ook echt doen draaien voor een proefpubliek, want de medewerkers van Restaurant Misverstand Mechelen komen eten. Het enthousiasme is er, maar er zijn ook héél wat confronterende momenten tijdens de eerste service.

Épisode 2 - Na een vlotte generale repetitie opent Restaurant Misverstand officieel

13 février 2023

Na een geslaagde generale repetitie zijn Dieter en zijn collega's er klaar voor om Restaurant Misverstand officieel te openen. Alle medewerkers nodigen hun familie en mantelzorgers uit om het volledige menu te komen proeven. Want de diagnose dementie treft niet alleen onze medewerkers, maar ook hun naaste omgeving. Ook hun leven wordt helemaal overhoop gegooid. De eerste keer een overvol restaurant belooft dus ook meteen een emotionele rit te worden voor alle aanwezigen.

Épisode 3 - Restaurant Misverstand ontvangt voor het eerst betalende klanten

20 février 2023

Restaurant Misverstand ontvangt voor het eerst betalende klanten. Chef Seppe legt de lat dus weer een beetje hoger. Er schuiven ook een aantal collega's en ex-collega's van de medewerkers aan tafel waardoor het thema 'werken' naar voren komt. De volgende dag staan er twee bekende namen op de gastenlijst: Wim Lybaert en Philippe Geubels hebben een tafel gereserveerd en komen proeven van wat er op tafel getoverd wordt.

Épisode 4 - Corona gooit roet in het eten bij de personeelsplanning

27 février 2023

Corona gooit roet in het eten bij de personeelsplanning van Restaurant Misverstand. Drie mensen zijn buiten strijd, dus er zal hard gewerkt moeten worden om alle gasten in stijl te ontvangen. Gelukkig trommelt Dieter een extra kracht op: een bekend gezicht. En er passeren ook een aantal erg bijzondere klanten: experte Anouck, jeugdvriendinnen van Ingrid én een muzikale passage die voor héél wat emotie zorgt.

Épisode 5 - Na 4 weken restaurant gaat het team op uitstap

6 mars 2023

Stefaan is terug, dus het keukenteam draait weer op volle kracht. En maar goed ook, want het restaurant verwacht een aantal grote groepen vandaag. Dieter en Seppe hebben ook een verrassing voor de groep, want na 4 weken restaurant gaat het team op uitstap. Zo is er naast hard werken deze week ook plaats voor ontspanning.

Épisode 6 - Marc is jarig en dat wordt gevierd

13 mars 2023

Het team van Restaurant Misverstand begint aan de tweede dag van het weekend. En hoe! Marc is jarig, dus dat wordt 's ochtends meteen uitgebreid gevierd. Daarna maakt het team zich op voor de laatste betalende klanten in Restaurant Misverstand. Kent iedereen zijn taken nog na het weekend? En zorgt het nieuwe, typisch Chileense gerecht van Romina voor extra druk in de keuken en de zaal?

Épisode 7 - De deuren van Restaurant Misverstand gaan nog één keer open

18 mars 2023

De finale van Restaurant Misverstand Antwerpen. Nog één keer gaan de deuren open, worden de servetten geplooid, en pruttelen de kookpotten. De familieleden van de medewerkers met jongdementie wachten vol ongeduld om hun voeten voor een tweede keer onder tafel te schuiven en te zien welke stappen hun partner, mama of papa gezet heeft tijdens de afgelopen, intense periode in het restaurant.

Vidéos

Oups aucune vidéo pour le moment... Revenez plus tard pour des aventures en images !

Derniers avis

Aucun avis pour le momment...