Poster de la serie Steenrijk, Straatarm

Steenrijk, Straatarm

Non notée

Année : 2017

Nombre de saisons : 9

Durée moyenne d'un épisode : 45 minutes

Genre(s) : Drame, Télé-réalité

What happens when rich and poor families swap a week from home? Two families with completely opposite incomes swap homes, budgets and daily lives for a week. Does money really make you happy? At the end of the week, it becomes clear how much they have in common, despite their different financial circumstances. And whether money really can make the difference.

Saisons

Steenrijk, Straatarm saison 1

Saison 1

Steenrijk, Straatarm saison 2

Saison 2

Steenrijk, Straatarm saison 3

Saison 3

Steenrijk, Straatarm saison 4

Saison 4

Steenrijk, Straatarm saison 5

Saison 5

Steenrijk, Straatarm saison 6

Saison 6

Steenrijk, Straatarm saison 7

Saison 7

Steenrijk, Straatarm saison 8

Saison 8

Steenrijk, Straatarm saison 9

Saison 9

Épisodes

Choisissez votre saison au dessus et découvrez les épisodes qui vous attendent !

Épisode 1 - Aflevering 1

30 août 2017

In Steenrijk, Straatarm ruilen twee families met een volledig tegengesteld welstandniveau een week lang van huis, budget en dagelijks leven. Maakt geld werkelijk gelukkig? Aan het einde van de week wordt duidelijk hoeveel ze achteraf, ondanks hun verschillende financiele omstandigheden, toch gemeen hebben. En of geld inderdaad het verschil kan maken. Deze week ruilt de rijke familie Azimi een week lang met het arme gezin Rijkens. Salar Azimi was ooit vluchteling, maar nu is hij miljonair. Samen met zijn vrouw Annika en twee dochters wonen zij in een kasteel waar goud de boventoon voert. Daarbij hoort een wagenpark met een Lamborghini en een aantal Mercedessen. Marijke en Leo Rijkens hebben drie kinderen en komen rond met hulp van de voedselbank. Kunnen zij wennen aan het leven in een kasteel? En zal de familie Azimi champagne en kaviaar voor een week kunnen inwisselen voor het eten van de voedselbank?

Épisode 2 - Aflevering 2

6 septembre 2017

In Steenrijk, Straatarm ruilen twee families met een volledig tegengesteld welstandniveau een week lang van huis, budget en dagelijks leven. Maakt geld werkelijk gelukkig? Aan het einde van de week wordt duidelijk hoeveel ze achteraf, ondanks hun verschillende financiele omstandigheden, toch gemeen hebben. En of geld inderdaad het verschil kan maken. De rijke familie Van den Berge woont in een prachtig landhuis bezit een kasteel en buitenhuis. De familie Bomhof leeft in een krappe sociale huurwoning waar ze met 90 euro per week de eindjes aan elkaar moeten knopen. Hoe beleven de twee gezinnen de nieuwe leefomgeving en het andere weekbudget? En wat doet dat met hun geluksgevoel?

Épisode 3 - Aflevering 3

13 septembre 2017

In Steenrijk, Straatarm ruilen twee families met een volledig tegengesteld welstandniveau een week lang van huis, budget en dagelijks leven. Maakt geld werkelijk gelukkig? Aan het einde van de week wordt duidelijk hoeveel ze achteraf, ondanks hun verschillende financiele omstandigheden, toch gemeen hebben. En of geld inderdaad het verschil kan maken. Deze week ruilt het welgestelde gezin Van Binsbergen voor een week met het arme gezin Pureveen. Bart Willem en Roos hebben samen met hun drie kinderen een welvarend leven. De oudste zoon Damian heeft zijn eigen DJ studio aan huis en ook de jongste kinderen komen niets tekort. Bij de familie Pureveen ligt dat net iets anders. Wilco werkt overdag zeven dagen per week en Sonja zorgt voor de twee kinderen en werkt s ’avonds. Hoe zal het voor Sonja en Wilco zijn om een weekbudget te hebben waar zij normaal gesproken een maand voor moeten werken? En zal Roos ondanks haar smetvrees deze ruil van huis en budget aan kunnen?

Épisode 4 - Aflevering 4

20 septembre 2017

In Steenrijk, Straatarm ruilen twee families met een volledig tegengesteld welstandniveau een week lang van huis, budget en dagelijks leven. Maakt geld werkelijk gelukkig? Aan het einde van de week wordt duidelijk hoeveel ze achteraf, ondanks hun verschillende financiele omstandigheden, toch gemeen hebben. En of geld inderdaad het verschil kan maken. Samen met hun 3 kinderen wonen Louis en Anita in een prachtige villa midden in de bossen van Baarn en hebben alles wat hun hartje begeert. Frank en Petra zijn ook heel gelukkig, maar hebben het niet zo breed. Zij moeten elke maand opnieuw alle eindjes aan elkaar knopen om rond te komen. Wat doet het met het familiegeluk van het gezin Kinsbergen wanneer zij ieder dubbeltje moeten omdraaien en hun vrijstaande villa verruilen voor een flat? En hoe zal de zal de familie Welsing de rijkdom ervaren waarin ze terecht komen? Zal het zorgen voor meer geluk?

Épisode 5 - Aflevering 5

27 septembre 2017

In Steenrijk, Straatarm ruilen twee families met een volledig tegengesteld welstandniveau een week lang van huis, budget en dagelijks leven. Maakt geld werkelijk gelukkig? Aan het einde van de week wordt duidelijk hoeveel ze achteraf, ondanks hun verschillende financiele omstandigheden, toch gemeen hebben. En of geld inderdaad het verschil kan maken. De alleenstaande vader, Sander Groet, heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt en is eigenaar van diverse bekende clubs en festivals in Nederland. Samen met zijn zoontje Silven leidt hij een onbezorgd leven in een penthouse aan het IJ in Amsterdam. Sharon en Daniel wonen met hun drie kinderen in een sociale huurwoning in de volksbuurt van Amsterdam. Ondanks dat zij maar 70 euro per week te besteden hebben, proberen ze er wel altijd het beste van te maken. In hoeverre wordt het vrije leven van Sander en Silven beperkt door het kleine budget? En hoe zal de familie Vreeken reageren als ze erachter komen dat hun budget vertienvoudigd is?

Épisode 6 - Aflevering 6

4 octobre 2017

In Steenrijk, Straatarm ruilen twee families met een volledig tegengesteld welstandniveau een week lang van huis, budget en dagelijks leven. Maakt geld werkelijk gelukkig? Aan het einde van de week wordt duidelijk hoeveel ze achteraf, ondanks hun verschillende financiele omstandigheden, toch gemeen hebben. En of geld inderdaad het verschil kan maken. De extravagante levensgenieters Rogier en Frank wonen, met hun zo geliefde hond ‘Coco’, in een prachtige villa in Saint Tropez. Ze leiden daar een high class leven en zijn dol op champagne. Alleenstaande moeder Sabine woont met haar twee puberzonen en haar 4-jarige dochtertje in een portiekflat in Beverwijk. Zij moet elke week puzzelen om rond te komen, laat staan dat er geld over is voor uitjes of een vakantie. Hoe zal de familie Grob reageren wanneer zij in de luxe villa in Saint Tropez terecht komen? Hoe gaan Frank en Rogier zich redden als ze niet meer elke dag uiteten kunnen?

Épisode 7 - Aflevering 7

6 décembre 2017

In Steenrijk, straatarm: de hoogtepunten, blikken we, samen met de rijk- en arme families, individueel terug op deze indringende én emotionele momenten. Hoe hebben zij de ruil van hun leven ervaren?

Épisode 8 - Aflevering 8

22 mai 2018

Rijkdom van geest staat centraal in het leven van beeldhouwer Pépé Grégoire en zijn vrouw Marlin. Hun prachtige villa midden in het Gooise Laren is gestyled door Marlin, die van huis uit interieur ontwerpster is. De familie Hovestad woont in een huurwoning in Hillegom. Vader Marco werkt als chauffeur, moeder Petra is werkzoekend. Ondanks dat ze uit de schuldsanering zijn, hangt er een financiële grauwsluier over het gezin heen. Gaat het de Gregoires lukken rond te komen van dit bedrag? En kunnen de Hovestads wennen aan het chique én artistieke leven in hun Larense villa?

Épisode 9 - Aflevering 9

29 mai 2018

John Beerens vergaarde al knippend zijn miljoenen. Zo heeft hij de grootste online hair & beautystore in Europa. John runt de zaak samen met Josephine, met wie hij dit jaar trouwde en waarmee hij een zoontje heeft. Het leven van de familie Beerens staat in schril contrast met dat van alleenstaande moeder Medsi Richardson en haar drie dochters. Het gezin woont in een kleine huurwoning en is afhankelijk van de voedselbank. Wat doet het met het familiegeluk van gezin Beerens wanneer zij hun vrijstaande villa verruilen voor een sociale huurwoning? En hoe zal Medsi reageren als ze erachter komt dat haar weekbudget verveertigvoudigd is?

Épisode 10 - Aflevering 10

5 juin 2018

Deze week ruilt het societykoppel Marjan Strijbosch en Gerhard Lankamp uit Eindhoven voor een week met de familie Gadir uit Etten-Leur. Marjan vergaarde haar miljoenen met het mode-imperium 'Jaguar Mode'. Samen met echtgenoot Gerard Lankamp woont ze in het hoogste appartement van Eindhoven met uitzicht op het PSV-stadion. Het ultraluxe appartement is geheel in de stijl waar Marjan zelf zo van houdt: stijlvol en over de top. De weelde waarmee Marjan en Gerhard zich zo graag omringen, is in het huis van de familie Gadir ver te zoeken. Het gezin kwam in de schuldsanering terecht toen ze hun huis moesten verkopen met een restschuld.

Épisode 1 - Aflevering 1

27 mars 2018

In Steenrijk, Straatarm ruilen twee families met een volledig tegengesteld welstandniveau een week lang van huis, budget en dagelijks leven. Maakt geld werkelijk gelukkig? Aan het einde van de week wordt duidelijk hoeveel ze achteraf, ondanks hun verschillende financiele omstandigheden, toch gemeen hebben. En of geld inderdaad het verschil kan maken. De familie Tardy woont in de Amsterdamse grachtengordel en hoeft nooit na te denken over hun bestedingspatroon. Om te ondervinden hoe het is om met minder rond te moeten komen, ruilt het welvarende gezin een week lang van huis en budget met de familie Otten. Zij wonen slechts een aantal kilometer verderop in de Bijlmer, zijn werkloos en leven met z'n vijven van een paar tientjes per week. Hoe zullen het rijke en het arme gezin hun nieuwe levensstijl ervaren?

Épisode 2 - Aflevering 2

3 avril 2018

In Steenrijk, Straatarm ruilen twee families met een volledig tegengesteld welstandniveau een week lang van huis, budget en dagelijks leven. Maakt geld werkelijk gelukkig? Aan het einde van de week wordt duidelijk hoeveel ze achteraf, ondanks hun verschillende financiele omstandigheden, toch gemeen hebben. En of geld inderdaad het verschil kan maken. Zwitserland is ook dit jaar weer uitgeroepen tot duurste land ter wereld. En in dit land staat de luxueuze villa van Dennis en Fabiana Vonk. Het huis aan het meer is slechts een van de drie villa's die de Vonks bezitten. Dennis vergaarde zijn fortuin in de autohandel en is nu exclusief Maseratidealer en verdient een vermogen. Een vermogen waarvan de familie Rikkert uit Apeldoorn alleen maar kan dromen. Het gezin woont in een sociale huurwoning in Apeldoorn. Door een dramatische gebeurtenis in het verleden raakte Agnes arbeidsongeschikt. Ondanks de 6-daagse werkweek van Thimo komt het gezin nauwelijks rond.

Épisode 3 - Aflevering 3

10 avril 2018

In Steenrijk, Straatarm ruilen twee families met een volledig tegengesteld welstandniveau een week lang van huis, budget en dagelijks leven. Maakt geld werkelijk gelukkig? Aan het einde van de week wordt duidelijk hoeveel ze achteraf, ondanks hun verschillende financiele omstandigheden, toch gemeen hebben. En of geld inderdaad het verschil kan maken. Ronald en Christianne van den Broek verdient hun vermogen met het organiseren van auto-evenementen door heel Nederland en met matchmaking van zeer exclusieve auto's. De kinderen komen niks te kort. De familie van der Put uit Etten-Leur heeft een hele andere associatie met auto's. Moeder Jessica kreeg op haar 19e een auto-ongeluk en leeft nog dagelijks met de gevolgen van die verschrikkelijke gebeurtenis. Maar het gezin zet niet bij de pakken neer en ze zijn ondanks een krap weekbudget van een paar tientjes, zielsgelukkig met elkaar.

Épisode 4 - Aflevering 4

17 avril 2018

In Steenrijk, Straatarm ruilen twee families met een volledig tegengesteld welstandniveau een week lang van huis, budget en dagelijks leven. Maakt geld werkelijk gelukkig? Aan het einde van de week wordt duidelijk hoeveel ze achteraf, ondanks hun verschillende financiele omstandigheden, toch gemeen hebben. En of geld inderdaad het verschil kan maken. De Koningin van de vechtscheiding wordt ze genoemd, topadvocate Conchita van Rooij. De man die de wulpse advocate een aantal jaren geleden wist te temmen is kunsthandelaar Thim Muskee. Muskee werd vermogend met de handel in moderne kunst. De familie Kamminga uit Veendam heeft geen geld om kunst aan te schaffen. Vader Herwin is al heel gelukkig als hij zijn gezin kan voorzien van de eerste levensbehoeften. De gezondheid van moeder Femke laat het helaas niet meer toe om te werken. Een paar jaar geleden kreeg Femke de diagnose MS.

Épisode 5 - Aflevering 5

24 avril 2018

In Steenrijk, Straatarm ruilen twee families met een volledig tegengesteld welstandniveau een week lang van huis, budget en dagelijks leven. Maakt geld werkelijk gelukkig? Aan het einde van de week wordt duidelijk hoeveel ze achteraf, ondanks hun verschillende financiele omstandigheden, toch gemeen hebben. En of geld inderdaad het verschil kan maken. Het eigenzinnige fashionduo Alice Zegerius en Michael Overdiek runt het mode-imperium Beverly Beethoven. Met haar sensationele verkooptechnieken praat Alice jong en oud in een panterjumpsuit of een tijgerlegging in Ibiza-style. Deze kleding is niet terug te vinden in de kast van de familie van der Waal. Hun budget biedt geen ruimte om flink te shoppen. Het gezin is al blij als ze met hun paar tientjes het einde van de week halen.

Épisode 6 - Aflevering 6

1 mai 2018

In Steenrijk, Straatarm ruilen twee families met een volledig tegengesteld welstandniveau een week lang van huis, budget en dagelijks leven. Maakt geld werkelijk gelukkig? Aan het einde van de week wordt duidelijk hoeveel ze achteraf, ondanks hun verschillende financiele omstandigheden, toch gemeen hebben. En of geld inderdaad het verschil kan maken. Kledingontwerpster Freya Poppe richt op haar 20e haar eigen kledingmerk op. Nu, ruim zes jaar later is het suikerzoete kledinglabel niet meer weg te denken van de Belgische markt en vindt ook online de collectie gretig aftrek. Jonas Soto vergaarde zijn vermogen met het ontwerpen van zitkubussen met sushi-, aardbei- en clubsandwich-print. De opvallende meubelstukken worden wereldwijd verslonden. Het leven van het Belgische stel staat in schril contrast met het leven van de Roosendaalse familie Deibel. De familie kwam in de schuldsanering terecht en moet nu, samen met dochters Layla en Elyfe, rondkomen van 70 euro per week.

Épisode 7 - Aflevering 7

8 mai 2018

In Steenrijk, Straatarm ruilen twee families met een volledig tegengesteld welstandniveau een week lang van huis, budget en dagelijks leven. Maakt geld werkelijk gelukkig? Aan het einde van de week wordt duidelijk hoeveel ze achteraf, ondanks hun verschillende financiele omstandigheden, toch gemeen hebben. En of geld inderdaad het verschil kan maken. De Rotterdamse familie Baas heeft het hart op de tong en humor staat op de eerste plaats bij vader John, moeder Manon en hun zoon Diablo. Alleen de financiële situatie van het gezin geeft weinig reden tot lachen. Door langlopende schulden uit eerdere relaties is de familie uiteindelijk in de schuldsanering terecht gekomen. Muziekproducent en componist Hans van Hemert is de producer van onder anderen Ramses Shaffy, Liesbeth List en Glennis Grace. Hans woont samen met zijn vriendin Willy en dochter Hannah een aantal maanden per jaar in Blaricum. De resterende tijd brengt hij door in zijn villa op Bali en zijn Franse buitenverblijf.

Épisode 8 - Aflevering 8

15 mai 2018

In Steenrijk, Straatarm ruilen twee families met een volledig tegengesteld welstandniveau een week lang van huis, budget en dagelijks leven. Maakt geld werkelijk gelukkig? Aan het einde van de week wordt duidelijk hoeveel ze achteraf, ondanks hun verschillende financiele omstandigheden, toch gemeen hebben. En of geld inderdaad het verschil kan maken. De familie Ripzaad wonen met zijn vieren in een klein flatje in Hoogvliet, onder de rook van Rotterdam. Vader Rob werkt als beveiliger en moeder Chantal is een gezellige huismoeder die van zingen houdt. Vorig jaar vond het gezin tijdelijk onderdak bij het Leger des Heils. Dit zijn zorgen die Gertjan Holleman en Johan Verveer niet hebben. De twee mannen wonen op het prachtige eiland Ibiza samen met hun twee Franse Bulldogs. Gertjan vergaarde zijn vermogen voor de camera als model. Daarna runde hij 24 jaar lang Max Models. Johan is interieurdesigner en richt luxe huizen in.

Épisode 9 - Aflevering 9

4 septembre 2018

In Steenrijk, Straatarm ruilen twee families met een volledig tegengesteld welstandniveau een week lang van huis, budget en dagelijks leven. Maakt geld werkelijk gelukkig? Aan het einde van de week wordt duidelijk hoeveel ze achteraf, ondanks hun verschillende financiële omstandigheden, toch gemeen hebben. En of geld inderdaad het verschil kan maken.

Épisode 10 - Aflevering 10

11 septembre 2018

In Steenrijk, Straatarm ruilen twee families met een volledig tegengesteld welstandniveau een week lang van huis, budget en dagelijks leven. Maakt geld werkelijk gelukkig? Aan het einde van de week wordt duidelijk hoeveel ze achteraf, ondanks hun verschillende financiële omstandigheden, toch gemeen hebben. En of geld inderdaad het verschil kan maken. Barbara en Jolande genieten zoveel mogelijk van het luxe leven. Dat doen ze door onder andere overal ter wereld te golfen en kunstveilingen te bezoeken. Bij de familie Leiendecker stapelen de geldzorgen zich echter steeds meer op. Jan, Mira en hun dochtertje Freya moeten rondkomen van zeventig euro per week.

Épisode 11 - Aflevering 11

18 septembre 2018

In Steenrijk, Straatarm ruilen twee families met een volledig tegengesteld welstandniveau een week lang van huis, budget en dagelijks leven. Deze week ruilt, de op Ibiza wonende familie Van Maaren, met het samengestelde gezin Jansen uit Vianen. Bernardus van Maaren vergaarde zijn vermogen in de autohandel. Samen met zijn vrouw Nienke bouwde hij de zaak uit en runt hij nu een bijzonder vastgoedproject in een achterstandswijk op Ibiza. Het samengestelde gezin Jansen woont in een volksbuurt in Vianen. Door schulden uit het verleden moet de familie nu rondkomen van een krap weekbudget. Hierdoor moet er vaak 'nee' gezegd worden tegen de kinderen. Grote wens van moeder Diana is om eindelijk die felbegeerde voetbalschoenen voor haar zoon te kunnen kopen. Hoe gaan de Jansens reageren als ze opeens het maandsalaris van vader Davey in één week mogen uitgeven? En lukt het de rasondernemers Van Maaren om één week niet te werken?

Épisode 12 - Aflevering 12

25 septembre 2018

In Steenrijk, Straatarm ruilen twee families met een volledig tegengesteld welstandniveau een week lang van huis, budget en dagelijks leven. Maakt geld werkelijk gelukkig? Aan het einde van de week wordt duidelijk hoeveel ze achteraf, ondanks hun verschillende financiële omstandigheden, toch gemeen hebben. En of geld inderdaad het verschil kan maken.

Épisode 13 - Aflevering 13

2 octobre 2018

Na een succesvolle carrière in de salesindustrie volgt Jack zijn hart en stort hij zich op de kunsten. Inmiddels hangt Jack's Art wereldwijd in de galerijen. Jacks vriendin Betty werkt in de medische hoek en runt daarnaast een goedlopende bed & breakfast. De familie van Heeswijk in Lelystad kan niet ongelimiteerd spenderen. Door de crisis is de familie in de financiële ellende terecht gekomen. Het verliezen van een baan, dwong de familie uiteindelijk tot de verkoop van hun huis.

Épisode 14 - Aflevering 14

9 octobre 2018

De levens van beide families in Steenrijk, straatarm zijn getekend. Marijcke en haar zoon Mark zitten om niets verlegen: ze wonen in een luxe villa, hebben een succesvolle carrière en kunnen alles doen wat ze willen. Toch heerst er een groot verdriet. Marijcke verloor haar man Martin én twee kinderen. Een verdriet waar eigenlijk nauwelijks bij stilgestaan wordt. Anders is het bij de familie Witjes. Zij kunnen niet om de moeilijk situatie heen: vader Sylvio en zoon Liam hebben het 22q11-syndroom waardoor ze hartproblemen hebben en een verlaagd afweersysteem. Liams leven heeft al een paar keer aan een zijden draadje gehangen. Kunnen ze hun zorgen even loslaten in de luxe villa? En houden moeder en zoon het met elkaar uit als ze niet hoeven te werken?

Épisode 15 - Aflevering 15

16 octobre 2018

In Steenrijk, Straatarm ruilen twee families met een volledig tegengesteld welstandniveau een week lang van huis, budget en dagelijks leven. Maakt geld werkelijk gelukkig? Aan het einde van de week wordt duidelijk hoeveel ze achteraf, ondanks hun verschillende financiële omstandigheden, toch gemeen hebben. En of geld inderdaad het verschil kan maken. Deze week verruilen autohandelaar Dick Stokman en zijn vriendin Mariette Verhees hun huis in het Noord Hollandse De Kwakel voor de sociale huurflat van de familie Tercan in Naaldwijk. Dick en Mariette hebben in De Kwakel hun knusse maar luxueuze droomhuis gecreëerd. Als ze daar niet zijn, verblijven ze op Ibiza of bezoeken ze een andere exotische bestemming. Een luxe die de familie Tercan niet kent. In de kleine sociale huurflat moeten vader Tarik, moeder Michelle en dochters Dilara, Demi & zoon Arda rondkomen van een weekbudget van tachtig euro. Extraatjes zitten er voor de Tercan's niet in.

Épisode 16 - Aflevering 16

23 octobre 2018

Net over de grens in Maastricht, in het lommerrijke Vlaamse villadorp Diepenbeek, woont de excentrieke ondernemer Jan Kriekels samen met zijn 18-jarige zoon Calvin. De kapitale villa die de twee mannen bewonen is dertig jaar geleden door Jan ontworpen én opgebouwd. Op de 700 vierkante meter in Diepenbeek heeft Jan zijn eigen paradijs gecreëerd! In een gezellige volksbuurt in Breda leeft de familie Heuvels. In het sociale huurhuis wonen vader Pascal, moeder Cindy, zoon Dyaden en dochter Divinnety samen met hond Nouna en poes Shiva. Cindy en Pascal hebben geldzorgen die ze hebben meegenomen uit hun verleden. Cindy gaat op haar 16e samenwonen en blijft uiteindelijk alleen achter met hoge schulden. Pascal moet na zijn scheiding zijn huis gedwongen verkopen en houdt hier een restschuld van 60.000 euro aan over.

Épisode 1 - Aflevering 1

11 décembre 2018

Wat gebeurt er als rijke- en arme gezinnen een week ruilen van huis, budget én leven? In de speciale kerstaflevering van de kijkcijferhit Steenrijk, Straatarm gaan rijk én arm deze confrontatie aan. In deze decemberaflevering verruilen societykoppel Frans de Kok en zijn vrouw Maria Marcus het chique Baarle Nassau voor de sociale huurwoning van moeder en dochters Nolten in Zwolle. Lukt het de dames Nolten om, zo vlak voor kerst, hun zorgen even te vergeten?

Épisode 2 - Aflevering 2

2 janvier 2019

Deze week verruilen de welgestelde Aaldertjes uit Capelle aan de IJssel hun luxe nieuwbouwhuis voor de sociale huurflat van de familie Wijmans in Vlaardingen.

Épisode 3 - Aflevering 3

9 janvier 2019

Deze week verruilen de welgestelde hoteliers Lorenzo & Gaston hun Leidse grachtenpand voor de sociale huurwoning van de familie Te Winkel uit Zelhem.

Épisode 4 - Aflevering 4

16 janvier 2019

Wat gebeurt er als rijke- en arme gezinnen een week ruilen van huis, budget én leven? In het nieuwe seizoen van Steenrijk, Straatarm gaan rijk én arm opnieuw deze confrontatie aan. Deze week gaat het societykoppel Wende Gabriël & Maarten Tiemissen ruilen van huis, haard & budget met de familie Kerk uit de Amsterdamse wijk de Baarsjes.

Épisode 5 - Aflevering 5

23 janvier 2019

Sjaak Hudding begint 's ochtends vroeg met zijn werk bij een betonbedrijf en daarna Pauline Hudding in een verpleeghuis. Zo proberen ze beetje bij beetje de schulden weg te werken. Geld voor uitstapjes is er nooit, laat staan dat ze ooit met de kinderen op vakantie zijn geweest. En dat is dan ook hun grootste wens. De newlyweds Johannes & Djamila zijn niet anders gewend dan in het buiteland te wonen. Hun gigantische villa op Mallorca is gebouwd op een klif en kijkt uit over de zee, inclusief infinitypool, cinema en mancave. Kan de familie van den Hudding wennen aan de Spaanse zon? En gaan Djamila en Johannes hun jetset leven missen als ze in het gelovige Barneveld aankomen?

Épisode 6 - Aflevering 6

30 janvier 2019

Sascha en Jamie hebben veel gemeenschappelijk, in tegenstelling tot hun levensstijl. Jamie is op dit moment een gelukkige alleenstaande moeder en geniet volop met haar zoontje London van het luxeleven. Sascha is een alleenstaande moeder van twee kinderen, Lara en Luuk. Na het vertrek van haar ex bleef Sascha met lege handen achter en raakte ze haar job en woning kwijt.

Épisode 7 - Aflevering 7

6 février 2019

Lukt het Bianca & Ruud om een week te leven van een voedselbankpakket? En kan de familie van der Laan nu eindelijk onbezorgd genieten van alle luxe om zich heen?

Épisode 8 - Aflevering 8

15 avril 2019

Wat gebeurt er als rijke- en arme gezinnen een week ruilen van huis, budget én leven? Maakt geld werkelijk gelukkig? Deze week ruilt autohandelaar Sam van Dalen samen met zijn vrouw Sanne en hun twee dochters met de minder welvarende familie Swertz. Een reeks hartaanvallen heeft ervoor gezorgd dat het bedrijf van vader Vienes failliet is gegaan. Sinds deze dramatische gebeurtenis moeten Vienes, zijn vrouw Mariska en hun 5 kinderen rondkomen van een weekbudget van 120 euro. Om antwoord te vinden op de vraag of geld gelukkig maakt, mag de familie Swertz een week vertoeven in Nieuwe Niedorp met het 14-voudige weekbudget. En de Van Dalens proberen hun draai te vinden in het roemruchte Den Helder.

Épisode 9 - Aflevering 9

22 avril 2019

Wat gebeurt er als rijke- en arme gezinnen een week ruilen van huis, budget én leven? Maakt geld werkelijk gelukkig? Deze week ruilt de van origine Gooische Annekee met haar man Reinoud en dochter Anne-Fleur met de familie van Egmond bestaande uit moeder Saskia, puberdochter Zoë en de 11-jarige Tycho. Saskia is volledig afgekeurd vanwege de diagnose MS, dus moet het gezin rondkomen van een krap weekbudget. Om antwoord op deze vragen te vinden, mag de familie van Egmond een week in de droomvilla van Annekee en Reinoud aan de Portugese kust vertoeven. En de Van Dalens proberen hun draai te vinden in het Gelderse dorpje Epse.

Épisode 10 - Aflevering 10

29 avril 2019

Wat gebeurt er als rijke- en arme gezinnen een week ruilen van huis, budget én leven? Maakt geld werkelijk gelukkig? Deze week gaan de Belgische tortelduifjes Michel en Sofie ruilen met Jeanette, een alleenstaande moeder van twee zoons. Om antwoord te vinden op deze vragen zal Jeanette met haar zoons een week vertoeven in een riante penthouse met seaview in de chique badplaats Blankenberge. Michel en Sofie zullen creatief om moeten gaan met het weekbudget van 80 euro terwijl zij verblijven in een sociale huurwoning in Oosterhout.

Épisode 11 - Aflevering 11

6 mai 2019

Wat gebeurt er als rijke- en arme gezinnen een week ruilen van huis, budget én leven? Maakt geld werkelijk gelukkig? Deze week ruilen modeliefhebbers Nynke en Marcia uit het chique Amsterdamse Oud-Zuid met moeder Angeline en haar twee dochters die getekend zijn door een zware periode. Om antwoord te vinden op deze vragen zullen de onafscheidelijke Angeline en haar dochters een week in het hippe en chique Amsterdam Oud-Zuid vertoeven. Terwijl Nynke en Marcia een weekje back to basic moeten met een budget van slechts 75 euro.

Épisode 12 - Aflevering 12

13 mai 2019

Deze week ruilen de diplomatieke Pervin en Martijn met de alleenstaande moeder Miranda en haar drie kinderen. Pervin en Martijn ruilen hun luxe huis in Istanbul en fijne appartement de PC Hooftstraat van Breda om voor een minimalistisch bestaan in Dordrecht. De familie van Swerus krijgt een weekbudget wat het 15-voudige is van wat ze normaal te besteden hebben. Hoe zullen zij deze week beleven?

Épisode 13 - Aflevering 13

10 septembre 2019

In Steenrijk, Straatarm ruilen twee families met een volledig tegengesteld welstandniveau een week lang van huis, budget en dagelijks leven. Maakt geld werkelijk gelukkig? Aan het einde van de week wordt duidelijk hoeveel ze achteraf, ondanks hun verschillende financiële omstandigheden, toch gemeen hebben. En of geld inderdaad het verschil kan maken. Hoe gaat back to basic de familie Neve bevallen? En hoe gaat de familie Kant reageren op het kapitale onderkomen in het chique Sas van Gent?

Épisode 14 - Aflevering 14

17 septembre 2019

Deze week verruilen de schoenenontwerpster Zeynep Dag en haar personal assistent hun suite in Parijs voor de sociale huurwoning van de familie Nieuweboer uit Den Helder.

Épisode 15 - Aflevering 15

24 septembre 2019

Deze week ruilen de levensgenieters Eric en Marion Wijnen uit het Franse Crestet met de arme familie Kreutz uit Zaandam.

Épisode 16 - Aflevering 16

1 octobre 2019

Deze week verruilen Gerrit en Ronald het rustige Nijkerk met de volksbuurt de Wielenpôlle van de familie Kooistra. Gaan Gerrit en Ronald het rustige Nijkerk missen? En hoe gaat de familie Kooistra reageren als ze ineens een zwembad in de tuin hebben?

Épisode 17 - Aflevering 17

8 octobre 2019

Deze week verruilt de familie Rouw hun vrijstaande woning met de gezellige flat van familie Zark. Hoe gaat familie Rouw reageren als ze hun vrijstaande villa inruilen voor een flat? En gaat Daniël iets opsteken van de ondernemersgeest van Vasco?

Épisode 18 - Aflevering 18

15 octobre 2019

Deze week verruilen de zusjes Bianca en Natasha hun penthouse in Amsterdam met de knusse sociale huurwoning van familie Holleman uit Gouda. Gaan de zusjes hun luxe, gebalanceerde leven missen? En hoe gaat de familie Holleman reageren op hun nieuwe weekbudget?

Épisode 19 - Aflevering 19

22 octobre 2019

Deze week ruilt de rijke familie Halm uit het Franse Lainsecq met de arme familie Hogenberg uit Huizen. Gaat de familie Halm de rust en ruimte uit Frankrijk missen? En hoe reageert de familie Hogenberg als ze horen dat ze voor het eerst met elkaar naar het buitenland gaan?

Épisode 20 - Aflevering 20

29 octobre 2019

Deze week verruilen Henk en Sanne hun gloednieuwe villa in Zeist met de sociale huurwoning van de familie Leerentveld uit Bakkenveen. Hoe bevalt het samenwonen voor Henk en Sanne in een kleine woning? En hoe gaat de familie Leerentveld reageren als ze horen dat ze ruilen met een bekende volkszanger?

Épisode 1 - Aflevering 1

19 février 2020

Het vierde seizoen van Steenrijk, straatarm begint met een grote tegenstelling. Renate is een alleenstaande moeder die na het stuklopen van haar relatie erachter kwam dat haar ex haar had opgezadeld met duizenden euro’s schuld. Daardoor hebben zij en haar dochters het niet breed, zelfs de kleinste luxe kunnen ze zich niet permitteren. Het gezin woont in een bescheiden huisje in het dorp Kruiningen in Zeeland, maar in deze aflevering ruilen ze een week met Dominique en Roxanne uit Roosendaal. Dit stel zit er warmpjes bij in het Brabantse land. Roxanne runt een succesvol cateringbedrijf én een goedlopende bed and breakfast. Dominique is ruiter en een veelgevraagd paardentrainer. Kunnen de twee de luxe van hun landelijke woonboerderij een weekje missen?

Épisode 2 - Aflevering 2

26 février 2020

In München, de rijkste stad van onze welvarende Duitse buren, verblijven Livaneli en Madelief Yildiran in een luxe appartement. Ze zijn hier voor zaken. Broer en zus reizen daarvoor de hele wereld over. Een aantal jaar geleden stapte Livaneli op een goed moment in de cryptomarkt, was amper van zijn computers weg te slaan en had het handelen in crypto's in zijn vingers. Binnen twee jaar verdient hij een fors startkapitaal voor zijn ondernemingen. Bijna 1000 kilometer verderop, in het Friese Oosterwolde, woont de familie van Dijk. Vader Anco, moeder Mariska en hun kinderen Levi en Noa-Lynn wonen in een sociale huurwoning die zo zijn gebreken kent. De van Dijks leven tot 2014 een prima leven als het noodlot toeslaat. Anco wordt getroffen door een zeldzame auto-immuunziekte en is niet meer in staat te werken.

Épisode 3 - Aflevering 3

4 mars 2020

Deze week verlaat de rijke familie Beck haar luxueuze villa in Dubai, het summum van decadentie, om te ruilen met de arme familie De Groot uit het Gelderse Apeldoorn.

Épisode 4 - Aflevering 4

11 mars 2020

Deze week ruilen driesterrenchef Jacob Jan Boerma en zijn vrouw Kim met de familie Talsma uit het Friese Beetgum. Hoe bevalt het de familie Boerma om hun luxe leven een week lang in te leveren? En hoe reageert de familie Talsma als ze kunnen proeven van de heerlijkheden die het leven in Berg en Bosch te bieden heeft.

Épisode 5 - Aflevering 5

18 mars 2020

In het landelijke Doornspijk vinden we Maurice Huismans die er samen met zijn vriendin Patricia en hun 3-jarige zoontje Chiron woont in een kapitale, modern verbouwde woonboerderij die van alle luxe is voorzien. Maurice timmert als DJ in het feestmuziekcircuit en producer/manager van acts als de Snollebollekes met groot succes aan de weg. In Zaandam woont de familie Van Briemen. Moeder Patricia zet er alle zeilen bij om samen met haar drie kinderen financieel het hoofd boven water te houden. Dochter Denise, zoon Rick en de pas 1-jarige Caitlyn hebben alle 3 een andere vader. Partners die Patricia op belangrijke momenten in het leven weer verlieten. Ondanks dat ze naast het drukke bestaan als alleenstaande moeder werkt, moet de familie zien rond te komen van 70 euro per week.

Épisode 6 - Aflevering 6

25 mars 2020

Deze week ruilt de familie Hofland uit het tropische Bonaire met de familie Rijks uit het Noord-Hollandse Hoorn. Kan de familie Hofland zich aanpassen aan het druilerige Hollandse weer en zijn ze voorbereid op een minimaal budget? En kunnen Cinthia en haar dochters hun zorgen vergeten op het kleurrijke en tropische Bonaire met alle luxe bij de hand?

Épisode 7 - Aflevering 7

1 avril 2020

Deze week verruilen luxepoezen Chiel Harten (29) en vriend Michael (31) hun comfortabele vrijstaande huis in het Gelderse Hedel voor de sociale huurwoning van het samengestelde gezin De Jong uit Bavel. Gaan luxepoezen Chiel & Michael een week in armoede overleven? En hoe reageren de De Jongs als hun weekbudget tijdelijk 15 keer hoger ligt dan ze normaal gewend zijn?

Épisode 8 - Aflevering 8

8 avril 2020

In Capelle aan den IJssel maken we kennis met moeder Bianca van Meel en haar zoon Storm. Ze wonen in een prachtige vrijstaande miljoenenvilla die van alle luxe is voorzien. De familie Van Meel heeft haar kapitaal vergaard als textielleverancier. In het Brabantse Veghel maken we kennis met de familie van der Wielen. Echtpaar Erik (54) en Iris (35) woont, samen met dochter Abigail (5), sinds een jaar in huis bij Iris' moeder Betty (58). De door artrose volledig afgekeurde Erik en Iris die als schoonmaakster werkt, konden de huur van hun eigen woning niet meer betalen.

Épisode 9 - Aflevering 9

15 avril 2020

Deze week ruilen ondernemers Melvin & Mischa met de familie Spijkerman uit Hoogeveen. Het liefdes- én ondernemerskoppel Melvin en Mischa sloeg recent zijn vleugels uit vanuit de hoofdstad om een riant droomhuis in Almere te gaan bewonen dat van alle gemakken is voorzien. De familie Spijkerman bestaat uit vader Gio, moeder Hillie, zoon Machiel en dochter Valeria. Een jammerlijk faillissement en zware hartproblemen zetten hem echter buitenspel. Bij dat leed bleef het niet voor de familie. Moeder Hillie werd getroffen door kanker, een TIA en een herseninfarct. Hierdoor mag ook zij niet werken.

Épisode 1 - Aflevering 1

26 août 2020

Mayke Niestadt vergaarde haar vermogen met modellen- en hostess bureau Buck Models, een bedrijf met 400 modellen voor events en fotoshoots. Na succesvolle jaren met Buck Models, richtte Mayke een nieuw bedrijf op, The Inner Beauty Retreat, waarmee zij bezinningsreizen naar plekken als Bali, Ibiza en Mallorca organiseert. Mayke's vriend Dennis is holistic coach en auteur. Hij helpt mensen die meer in contact willen staan met zichzelf en gelukkiger willen leven. Mayke en Dennis bewonen een historisch grachtenpand in hartje Amsterdam, en hebben de financiele ruimte om te doen en laten wat ze graag willen. Die financiele ruimte is er voor alleenstaande moeder Saskia - en haar vier dochters - niet in het Groningse dorpje Westerlee. Saskia Bos verloor vorige jaar - van de een op de andere dag - haar grote liefde Remy. Een verlies dat niet alleen emotioneel zijn sporen heeft nagelaten, maar ook financieel. Saskia moet met haar vier meiden rondkomen van 60 euro per week.

Épisode 2 - Aflevering 2

2 septembre 2020

Deze week ruilen Willy Bergsma en haar dochter Idwerd uit Leeuwarden van huis en haard met familie van Gaal uit Zoetermeer. Willy Bersgma en haar dochter Idwerd wonen in een kapitaal historisch pand aan de Ossekop in Leeuwarden. Het 12-kamers tellende pand is een rijksmonument en wordt, nu alle kinderen de deur uit gaan, te groot voor Willy alleen, vandaar dat ze haar huis in de verkoop heeft gezet. Willy heeft haar vermogen vergaard als ondernemer en coach in de culturele sector en als beeldend kunstenaar. De ruimte die de Bergsma's hebben in Leeuwarden, staat in schril contrast met het huis van de familie van Gaal uit Zoetermeer. Aan het hoofd van het gezin staan vader John en moeder Linda. Samen met hun 5 kinderen vormen de van Gaals een hecht gezin. Door de ziekte van John heeft de familie het de afgelopen jaren behoorlijk voor de kiezen gehad, met grote financiele gevolgen. Ze kunnen niet wachten om een week onbezorgd te gaan genieten.

Épisode 3 - Aflevering 3

9 septembre 2020

Deze week ruilen paardenhandelaren Denise van der Lee & Nick van Delft uit Ouderkerk aan de Amstel van huis en haard met familie van Krimpen uit Hoorn. Op vijf hectare grond in Ouderkerk aan de Amstel staat het huis en bedrijf van het paarden-minded gezin van Delft, van Delft & van der Lee Horses. Denise maakte naam in de paardendressuur en Nick is springruiter. Daarnaast zijn ze gespecialiseerd in het trainen, aankopen en verkopen van paarden binnen het hogere segment. In Hoorn heeft alleenstaande moeder Vera geen financiele ruimte om dergelijke uitspattingen te maken. Na een scheiding en het stopzetten van haar bedrijf, is Vera achtergebleven met een fikse schuld. De familie moeten rondkomen van 70 euro per week en maken gebruik van de Voedselbank. In de week dat de kinderen bij Vera's ex zijn, probeert Vera zo sober mogelijk te leven. Om de week erna weer wat extra budget te hebben voor haar kids.

Épisode 4 - Aflevering 4

16 septembre 2020

Deze week ruilen - de in het Spaanse Pulgenico woonachtige - Maureen & Marco van Eijkelenborg met familie Spaanbroek uit Zoetermeer. Marco en Maureen vergaarden hun vermogen in de glazenwassserij- en schoonmaakbranche. Als hun leven vijf jaar geleden een tragische wending neemt, besluiten Marco & Maureen dat ze iedere dag van het leven moeten genieten. En dat doen ze met volle teugen in hun vrijstaande villa nabij Allicante. Vakanties in een land als Spanje zitten er voor de familie Spaanbroek niet in. Vanwege hun financiele problemen na een faillissement , moeten ze rondkomen van 85 euro per week. Een bedrag dat moeder Miranda, vader Mario en zonen Tobias, Sylvano en Bentley weinig ruimte geeft om leuke dingen te doen. Hoe gaan de Spaanbroeks reageren als blijkt dat ze voor het eerst van hun leven gaan vliegen? En kunnen schoonmaak-experts Maureen en Marco hun draai vinden in een wildvreemd huis?

Épisode 5 - Aflevering 5

30 septembre 2020

Deze week ruilen - het in het Belgische Ittre verblijvende -ondernemerskoppel - Jeanet Wolf en John Slabbekorn met de familie Janssen uit Duiven. John en Jeanet wonen een groot gedeelte van het jaar in het buitenland. En dat is met hun business - die grotendeels online plaatsvindt - geen enkel probleem. John en Jeanet runnen een coachingsbedrijf. Ze leren ondernemers misbaar te worden voor hun bedrijf, om zo - zakelijk en prive - meer vrijheid in hun leven te ervaren. Onder de rook van Arnhem, in Duiven, gaat het het gezin Janssen, minder voor de wind. Moeder Xandra, vader Sietse, kinderen Charissa, JJ, Xayenne en Yaylin moeten rondkomen van een krap weekbudget. Als er vorig jaar bij moeder Xandra borstkanker wordt geconstateerd, wordt hun leven helemaal op zijn kop gezet. Kunnen de Janssens hun zorgen even vergeten in de moderne woonboerderij van John & Jeanet? En kunnen de 2 J's hun luxe lifestyle doorzetten nu ze weinig te besteden hebben?

Épisode 6 - Aflevering 6

7 octobre 2020

Deze week ruilen de in Italië woonachtige familie van der Linden, van huis, haard en budget met de familie Bakker uit Loppersum. In het noorden van Italie, in de regio Piemonte, startte de familie van der Linden 13 jaar geleden vakantiepark I Muro. In het pittoreske dorpje Bonvicino verwezenlijkten Fred & Irma hun droom: de ultieme Italiaanse vakantiebestemming. 1000 kilometer verderop, in het Limburgse dorpje Nijswiller, woont de familie Bakker. Ze lieten de randstad achter zich omdat hun kinderen te maken kregen met pesterijen. Pesterijen die alles te maken hebben met het autisme van de kinderen. In Nijswiller bouwden de Bakkers een nieuw bestaan op. En dan slaat ook daar het noodlot opnieuw toe. Het zorgbedrijf dat Andre en Sylvia runnen gaat failliet, en zorgt ervoor dat de familie van een paar tientjes per week moet rondkomen.

Épisode 7 - Aflevering 7

14 octobre 2020

Deze week ruilen de - in Tilburg wonende - Tamara Straatman & Ronnie Willemen met de familie Stuts in het Groningse Loppersum. Tamara werd - na het winnen van de Oudejaarsloterij - in één klap multimiljonair. Na het winnen van de 10 miljoen vertrok ze met haar vrienden de wereld over. Samen met Ronnie richtte zijn daarna Stribe op. Het leven van Tamara staat in het teken van spiritualiteit. Iets wat voor de familie Stuts in het Groningse Loppersum mijlenver van hun bed staat. Het gezin woont in het episch centrum van de aardbevingen, en leeft nog dagelijks met de gevolgen. Hun huis is onbewoonbaar verklaard, en vader Johnnie is - door alle stress die dit heeft opgeleverd - depressief geraakt. Hoe gaan de Stuts reageren als blijkt dat ze deze week tientallen keren meer te besteden hebben dan hun normale weekbudget? En hoe gaan de ondernemende Tamara en Ronnie reageren als blijkt dat ze in Loppersum komen wonen?

Épisode 8 - Aflevering 8

11 novembre 2020

Roos en Mark werken keihard voor hun centen en leven hier goed van. Zij ruilen een week met alleenstaande vader Frank uit Enschede, die elke week de eindjes weer aan elkaar moet knopen. Kan het gezin van Delden in Amsterdam voor een week alle zorgen vergeten? En lukt het Roos en Mark om rond te komen van 40 euro per week?

Épisode 9 - Aflevering 9

18 novembre 2020

Joke en Ton runnen in het Spaanse Andalusië een succesvolle bed and breakfast. Ze verruilen het luxe leven in de villa voor een week in het flatje van de alleenstaande Anita Kuiken en haar vijf kinderen in Leeuwarden. Steenrijk, straatarm staat ditmaal bol van de schrille contrasten. Samen met haar man Ton runt Joke al drie jaar een luxe bed and breakfast in de Spaanse streek Andalusië. Ze verdienen een goedbelegde boterham door gasten in de watten te leggen in hun riante villa met zwembad. Nu pakken ze hun koffers voor een weekje Nederland. Het paar gaat naar Leeuwarden waar Anita Kuiken met haar vijf kinderen in een bescheiden flatje woont. Als alleenstaande moeder heeft Anita moeite om rond te komen. Leuke dingen doen met haar kroost schiet er vaak bij in. Dat de Kuikens een weekje naar de Spaanse zon mogen, is dan ook al een welkome verrassing. Maar kunnen ze wel wennen aan alle luxe? Ton en Joke hebben in ieder geval moeite hun draai te vinden in het hoge noorden.

Épisode 10 - Aflevering 10

9 décembre 2020

Deze week ruilen de in het Gooi wonende model én influencer Lotte van Leeuwen (23) en haar moeder Raghnild (50) van huis, haard en budget met Petra van den Boezem en haar 4 kinderen uit het Noord Hollandse Blokker. Kunnen Petra en haar kids hun draai vinden in het Gooi? En lukt het Lotte en haar moeder om rond te komen met minder?

Épisode 11 - Aflevering 11

16 décembre 2020

Fabrizio Tzinaridis is succesvol ondernemer in de tattoowereld. Op zijn 24e opende hij zijn eerste tattoozaak. Inmiddels heeft hij meerdere tattoo-artiesten voor zich werken, een personal assistant en is hij bezig om een tatoo-keten op te zetten. Het leven van de alleenstaande moeder Monica Meurs loopt minder van een leien dakje. Als jong meisje wordt ze gepest vanwege haar uiterlijk. De pesterijen uit haar jeugd zorgen ervoor dat Monica een angststoornis ontwikkelt, waar ze tot op de dag van vandaag last van heeft. Hoe reageren Monica, haar dochter Beau en zoon Kevin als ze door hebben met wie ze deze week ruilen van huis en haard? En weten Fabrizio en Daniele zich te redden nu de sky een keer wel limits heeft?

Épisode 12 - Aflevering 12

6 janvier 2021

Deze week ruilen Dzanella Tihic en Tjarck Chery samen met hun kinderen Djermano, Ace & Sky van huis, haard en budget met alleenstaande moeder Barbara en kinderen Serena, Rosalie en Luciano uit Scheveningen. Wat gaan Barbara en haar kinderen doen nu voor een week de sky the limit is? En kunnen Dzanella, Tjarck en de kinderen zich staande houden in deze Scheveningse volksbuurt?

Épisode 13 - Aflevering 13

13 janvier 2021

Deze week ruilt de welvarende familie Pos uit Echten van huis, haard en budget met familie Van Wees uit Nijmegen. De familie Pos uit het Friese Echten verdienen een rijk gevulde boterham met hun wijnimperium, dat bestaat uit een assortiment Zuid-Amerikaanse wijnen. Van rood, wit, rosé tot bubbels. Bubbels worden er in Nijmegen zelden gedronken, hier woont het gezin Van Wees. Bestaande uit moeder Catelijne, zoons Thomas en Spencer, dochter Isabeau en stiefvader Roland. Door echtscheiding en ziekte is het gezin in de financiële problemen gekomen.

Épisode 14 - Aflevering 14

20 janvier 2021

In het Twentse Losser wonen Esther en Sander Reuvers met hun drie kinderen in een vrijstaande villa. Het huis van de Reuvers is van alle gemakken voorzien, en door de financiële vrijheid die de Reuvers hebben ontbreekt het gezin aan niets. Ondanks dat het leven van de Reuvers er uitziet als dat van een modelgezin, krijgt Esther een paar jaar geleden een burn-out. En juist deze moeilijke periode in haar leven, zorgt ervoor dat ze zich fulltime heeft gestort op haar passies, fotografie & interieurstyling. Aan styling van hun interieur doet familie van Noppen in Maastricht ook. Alleen zonder budget en met spullen die ze gratis van Marktplaats en weggeefhoeken halen. Anton, Danielle en hun twee kinderen moeten rondkomen van zeventig euro per week. En dat bedrag laat geen ruimte om leuke dingen te doen met de kinderen. Hoe gaan de Reuvers reageren op hun nieuwe onderkomen in Maastricht? En kunnen de van Noppens wennen aan een heel gevuld huishoudpotje?

Épisode 15 - Aflevering 15

3 février 2021

Op 10-jarige leeftijd weet Tommaso Bordoni wat hij later wil worden, gangster óf businessman. Nu vliegt Bordoni de hele wereld over om rijke mensen een Bordoni-maatpak aan te meten. Daarnaast heeft Bordoni sinds kort een jeanslijn en ontwerpt hij maatschoenen en is hij gelukkig met verloofde Linsey. Het succes van Tommaso staat in schril contrast met zijn roerige jeugd. Op een galerijflat in Delft woont het gezin Over de Vest, bestaande uit moeder Helena, vader Erik en zoon Danny. Erik en Helena hebben hoge schulden. Schulden die met professionele begeleiding worden weggewerkt. Naast haar baan bij de Wibra, doet Helena graag vrijwilligerswerk. Ook Erik steekt als vrijwilliger graag de handen uit de mouwen in het buurthuis. Hoe gaan de Over de Vestjes reageren als hun weekbudget tijdelijk twintig keer hoger ligt dan normaal? En kunnen Tommaso en Linsey hun draai vinden drie hoog achter in Delft?

Épisode 16 - Aflevering 16

10 février 2021

De Vlaamse Atoessa woont al jaren in Monaco. Ze runt er een exclusief cateringbedrijf voor de private jets van de rijken der aarde. Ze is onafscheidelijk met haar beste vriend, visagist Joe Ghannam en samen zijn ze op alle exclusieve feesten in Monaco te vinden. Daarnaast organiseren Atoessa en Joe graag botoxfeestjes bij Atoessa thuis. Ze pakken regelmatig de helikopter om te gaan shoppen in Saint-Tropez. Activiteiten waar ze in het rustige Nieuw-Weerdinge geen geld voor hebben. Hier woont de familie Veltman bestaande uit vader Hans, moeder Ada, haar dochter Ashley en schoonzoon Ezra. De gepensioneerde Hans torst, naast lichamelijke problemen, ook groot leed met zich mee: Hij verloor twee van zijn drie kinderen. Zijn grote liefde Ada werd op jonge leeftijd getroffen door meerdere infarcten en is afgekeurd. Toch proberen Hans en Ada zich als vrijwilliger verdienstelijk te maken. Kunnen de Veltmannetjes al hun zorgen achter zich laten als ze een week in Monaco vertoeven?

Épisode 17 - Aflevering 17

3 mars 2021

Na realitysterren Lotte en Fabrizio mocht Ex On The Beach-ster Alisa Megastar deze week ontdekken hoe het is om te leven met minder budget. Samen met haar vriend Mehr Shad ruilden ze namelijk in Steenrijk, Straatarm van leven met het jonge gezin van alleenstaande moeder Monique en haar twee kinderen Tristan en Boann. In plaats van haar gebruikelijke budget van zo'n €2000 per week moest ze het plots doen met 'slechts' €85,- per week. En dat was niet het enige waar ze flink aan moest wennen. Alisa houdt namelijk nogal van designerspullen, wat duidelijk te zien is op haar Instagramaccount.

Épisode 18 - Aflevering 18

2 juin 2021

Épisode 19 - Aflevering 19

9 juin 2021

Net over de grens, in het Belgische Loenhout, woont de Brabantse volkszanger Rob van Daal. Rob zit al ruim dertig jaar in het vak, en staat bekend om zijn kaskrakers als: 'He trut, Ik ga leven', 'Ik mis je zo' en 'Schatje'. Daarnaast is Rob een nieuwe weg ingeslagen door kunst te gaan maken. En met succes. Zijn Vandaalistische kunst vindt gretig aftrek in binnen- en buitenland. Robs levensgeluk werd vorig jaar compleet toen hij Karen Jurriens ontmoette. Het stel brengt zoveel mogelijk tijd met elkaar door en geniet met volle teugen van het goede leven. In het Drentse Emmen woont alleenstaande vader Bjorn met zijn kinderen Wesley van veertien en Jolijn van twaalf. Na de scheiding raakt Bjorn financieel het overzicht kwijt, wat uiteindelijk zorgt voor een behoorlijke schuld. Hierdoor moet het gezin rondkomen van 45 euro per week. Een bedrag waardoor voornamelijk veel 'nee' verkocht moet worden aan de kinderen.

Épisode 1 - Aflevering 1

1 septembre 2021

In Spaarndam, ligt de riante villa van de familie Treffers. Aad en Sabrina zijn al ruim 23 jaar een happy couple en hun geluk is compleet door zonen Tony, Sonny, Aad junior. Het ontbreekt de Treffertjes aan niets, van mooie bolides, waterscooters, quads en vakanties naar luxe resorts. Het leven dat ze nu hebben, staat in schril contrast met hoe Aad en Sabrina opgroeiden in een Haarlemse volksbuurt. Door keihard te werken, zijn ze nu financieel vrij. Iets wat ze in een gezellige volkswijk in Groningen nog niet zijn. Hier woont alleenstaande moeder Gre, samen met haar drie kinderen Lesley, Jevano en Varesjlin. Gre en haar kinderen hebben het goed, maar een relationeel lastige periode in het verleden heeft zijn sporen achtergelaten bij Gre. Lukt het Gre om de zware jaren deze week even te vergeten als ze haar intrek neemt in het prachtige optrekje van de Treffers? En gaan zij het rooien deze week met een budget wat ze normaal gesproken uitgeven aan een bezoekje aan de slager?

Épisode 2 - Aflevering 2

8 septembre 2021

In het pittoreske Franse dorpje Entraigues sur la Sorgue, vlakbij Avignon, woont familie de Kreij in een vrijstaand landhuis. Hier runnen ze een luxe B&B. Het leven van familie Soemai - bestaande uit vader Radjesh, moeder Natasja en hun drie dochters - in Maassluis is alles behalve zorgeloos. Zij zijn een van de vele gezinnen die slachtoffer zijn geworden van de toeslagen-affaire.

Épisode 3 - Aflevering 3

15 septembre 2021

In het altijd bruisende Istanboel, verblijft Berkant Dural met zijn beste vriend Steven Kwik. Hij heeft een huis in Nederland, maar ook een vaste stek in deze metropool. Hij runt een goedlopende haarkliniek in Nederland en Turkije en ruilt deze week van huis met de alleenstaande moeder Zuhely Lomp - en haar drie kinderen - in Tilburg.

Épisode 4 - Aflevering 4

22 septembre 2021

Op het paradijselijke eiland Aruba wonen Ghislaine en Diederik Kemmerling, samen met hun zoontje Dan. Ze hebben daar beiden succesvolle carrières en genieten enorm van de vruchten die dat afwerpt. Het gezin ruilt deze week met de familie Knigge uit Emmen. Waar moeder Carolien de zorg over het hele gezin heeft, doordat vader Richard door een hersenbeschadiging minder kan bijdragen. Daarnaast hebben twee van de drie kinderen autisme. De zorgkosten zijn hoog in dit gezin. Hoe gaan Diederik en Ghislaine het rooien met hun beperkte weekbudget in Emmen? En wat is de reactie van de familie Knigge als blijkt dat hun tijdelijke huis op Aruba staat?

Épisode 5 - Aflevering 5

29 septembre 2021

In het lommerrijke Vlaamse stadje Willebroek, onder de rook van Antwerpen, staat het stadskasteeltje waar champagnemaker Filip Mertens en zijn vrouw Kim Peters wonen. Filip richtte ruim 10 jaar geleden zijn eigen champagnemerk op. Inmiddels is zijn champagne en wijn te vinden op menig wijnkaart van sterrenrestaurants. In Nieuwerkerk aan de IJssel wonen de 39-jarige alleenstaande vader Luis en zijn 12-jarige zoontje Max. Het leven van Luis en Max is getekend door het verlies van Max moeder, die heel kort na de geboorte van haar zoon kwam te overlijden. Hoe gaan Luis en Max reageren als hun weekbudget ruim 30 keer meer blijkt te zijn dan ze normaal gesproken gewend zijn?

Épisode 6 - Aflevering 6

6 octobre 2021

In een kapitaal penthouse, op steenworp afstand van het Maastrichtse Vrijthof, wonen de 31-jarige Ruud Schepers en zijn 36-jarige partner Steven Looije. Door succesvolle carrieres kunnen de mannen nu financieel doen en laten wat ze willen. Ze ruilen van huis en haard met de 52-jarige Mireille Dubbeldam en haar 12-jarige dochter Amarentia. Zes jaar geleden veranderd het leven van moeder en dochter ingrijpend als Mireille ongeneselijk ziek blijkt te zijn. Daarnaast zorgt hun krappe financiële situatie voor de nodige stress. Maar de dames Dubbeldam weigeren bij de pakken neer te gaan zitten. Lukt het Ruud en Steven om het een week te rooien met een bedrag dat ze normaal gesproken uitgeven aan de borrel? En slagen de dames Dubbeldam er in om genoeg herinneringen te maken voor later?

Épisode 7 - Aflevering 7

13 octobre 2021

Het Zuid Spaanse Rojales is de thuishaven van Daphne van Delden en Eric Jan Lancee. Eric Jan is projectontwikkelaar binnen het hogere segment van de vastgoedmarkt aan de Costa Blanca. Daarnaast is hij mede-eigenaar van het familiebedrijf HACO, een van de grootste woonwinkels in Nederland. Daphne werkt als interieurontwerpster en designer en vlogt daarover onder de naam 'Costa del Daphne'. In een portiekflat in Nijmegen kunnen Martijn en Moniek hun kinderen, Kiki en Chloe, heel wat minder bieden. Ze moeten rondkomen van negentig euro per week omdat ze schulden, uit het verleden, af moeten betalen. Om dit te volbrengen maakt Martijn lange dagen in een fietsenfabriek. Monique zit - door complicaties van een hernia-operatie - met blijvende zenuwpijn thuis. Lukt het Daphne en Eric Jan om rond te komen van het budget van de Teunissen? En hoe gaan Kiki en Chloe reageren nu ze hun opblaaszwembad op het balkon verruilen voor een eigen zwembad in de tuin van een luxe villa?

Épisode 8 - Aflevering 8

20 octobre 2021

Wendy de Pina, Niek Schrijver en dochters Anaïs, Estée en Rae ruilen deze week van huis en haard met familie van Vliet uit Heerhugowaard. Wendy runt een webshop voor kinderkleding: WENDY&KIDS, die - behalve in Nederland - ook in de rest van de wereld booming is. Niek is directeur/eigenaar van medisch advies- en consultancy-bureau JPH. Het stijlvolle vrijstaande huis waar het gezin woont, is omgeven door een immense tuin waar Wendy & Niek naast een zwembad, ook een Orangerie hebben geplaatst. In Heerhugowaard woont familie van Vliet, bestaande uit moeder Vera, zonen Dion en Nick en dochter Tessa. Na haar scheiding betrekt Vera met haar kinderen een sociale huurwoning. Geld om het huis gezellig in te richten is er niet. De scheiding heeft de financiële situatie van Vera er niet beter op gemaakt. Het doet haar pijn om steeds 'nee' te verkopen aan de kinderen. Kan familie Pina/De Schrijver aarden in Heerhugowaard? En hoe gaan Vera en de kinderen als het weekbudget sky high blijkt te zijn?

Épisode 1 - Aflevering 1

5 janvier 2022

Deze week ruilen de Amsterdamse Naomy en zoon 14-jarige Isaiah met de Friese moeder Anouschka en 17-jarige dochter Seyenna. Naomy van Beem begon als personal trainer en heeft in de afgelopen jaren een succesvol sport-imperium opgebouwd. Samen met haar puberzoon plukt ze de vruchten van het harde werken; ze genieten van het glamourleven. Anouschka en haar dochter Seyenna hebben maar €80,- per week te besteden en moeten veel dingen laten. Anouschka heeft een hele moeilijk jeugd gehad, waardoor ze weinig mensen vertrouwd. Haar wereld is de afgelopen jaren steeds kleiner geworden en door de stress over de financiële situatie heeft ze veel slapeloze nachten. Hoe beleven Anouschka en Seyenna de enorme luxe in Amsterdam, nu ze een weekbudget van €1250,- hebben, en hoe gaan Naomy en puberzoon Isaiah om met het beperkte budget?

Épisode 2 - Aflevering 2

12 janvier 2022

Als tiener neemt Wesley Adema zich voor om miljonair te worden, nog geen twintig jaar later heeft hij deze droom gerealiseerd. Wesley runt, samen met zijn vrouw Alicja, diverse vastgoedprojecten en ondernemingen. Samen met zoon Josh en zoon Sky woont wonen de lovebirds in een riante villa aan de rand van Breda, voorzien van zwembad, sauna en jacuzzi. In het Friese Gorredijk woont alleenstaande vader Marco Heide samen met zonen Leroy & Nick. De mannen moeten rondkomen van 90 euro per week, en dat is geen vetpot. Vanwege hun benarde financiele situatie mogen de mannen Heide gebruik maken van de voedsel- en kledingbank. Hoe gaan de mannen Heide reageren als ze het wagenpark en het weekbudget van 2750 euro van de Adema's ontdekken, en hoe bevalt back to basic Wesly, Alicja en de kids?

Épisode 3 - Aflevering 3

19 janvier 2022

Het leven lacht lovebirds Yury en Patrick toe; na jarenlang hard werken hebben ze hun bezittingen verkocht en een grote villa op Corfu gekocht. Bij hun rijkdom hoort een riant weekbudget van gemiddeld €1500,-, dat ze onder andere besteden aan borrels met vrienden, luxe dinertjes en cultuur. De realiteit voor Annemiek is helaas anders. Ze woont met haar drie kinderen Devin, Linde en jongste zoon Mayson in het dorpje Wervershoof en leven van de bijstand. Ze maken noodgedwongen gebruik van de kledingbank en het is iedere week weer een uitdaging om rond te komen met hun € 80,-. Annemiek is in het verleden slachtoffer geweest van huiselijk geweld en sleept een behoorlijke rugzak met nare ervaringen met zich mee. Maar samen met haar kinderen vormt ze een hechte eenheid en ze gunt ze dan ook een onbezorgde week. Hoe gaan de kids hun eerste vliegreis ervaren en de rijkdom die ze treffen in de prachtige villa op Corfu? En hoe is het voor Yury en Patrick om back to basic te gaan?

Épisode 4 - Aflevering 4

26 janvier 2022

Willemijn en Mohsen wonen in een luxe loft midden in het centrum van Sittard. Willemijn werkt voor een grote multinational, investeert in crypto en heeft een eigen sieradenlijn. Alsof dat niet genoeg is, doet ze ook nog het management van haar vriend Mohsen, bekend als DJ Moschino. Hij draait meer dan 200 shows per jaar in binnen- en buitenland. Met een weekbudget van maar liefst 2000 euro hoeven zij zich geen moment te vervelen. Dit staat in schril contrast met het leven van Sharon en haar dochter Givenny in Oud Beijerland. Daar moeten moeder en dochter zien rond te komen van slechts 70 euro per week. Sharon heeft jarenlang in de schuldsanering gezeten en werkt nu keihard in de horeca om nooit meer in een schuldhulp-traject te belanden. Hoe gaan Sharon en Givenny reageren op een weekbudget van 2000 euro? En lukt het Willemijn en Mohsen om alle eindjes aan elkaar te knopen?

Épisode 5 - Aflevering 5

2 février 2022

Danny en Nadine zijn sinds enige tijd een setje en omdat Danny op Gran Canaria woont, pendelen ze tussen Nederland en het Spaanse eiland. Ze bezitten daar een prachtig appartement met zwembad en een schitterend uitzicht op zee. Het jetsetkoppel werkt keihard; Danny is internationaal makelaar en Nadine runt een goedlopende kledingwinkel. In hun vrije tijd genieten Danny en Nadine van een luxe levensstijl. In Zoetermeer ziet de wereld er iets minder rooskleurig uit. Daar woont Judith met haar drie zoons Justin, Oliver en Roy. Judith heeft veel stress vanwege haar financiële situatie want er staat nog een grote schuld open. Ze staat er alleen voor en kan niet werken omdat ze volledig is afgekeurd vanwege haar endometriose. Het is iedere maand puzzelen omdat alles steeds duurder wordt, vooral de boodschappen.

Épisode 6 - Aflevering 6

9 février 2022

Henk Jan en Linda wonen in een riante villa in het mondaine Marbella. Henk Jan is ijzersterk in sales en heeft zijn vermogen opgebouwd met investeringen in vastgoed. Dat heeft hem bepaald geen windeieren gelegd want hij hoeft in principe nooit meer te werken. Dit staat in groot contrast met het leven van Noëmi en haar vier dochters Hailey, Isabella, Noëlia en Romy in Heerhugowaard. Noëmi komt uit een heftige periode omdat ze gedupeerde is van de toeslagenaffaire. De stress en geldzorgen zorgden voor een breuk in haar relatie waardoor ze er nu alleen voor staat. De schulden lopen zo hoog op dat ze haar kinderen zonder eten naar school heeft moeten brengen. Toch blijft Noëmi keihard werken om de eindjes aan elkaar te knopen. Ze staat positief in het leven en wil het goede voorbeeld geven aan haar dochters. Hoe gaat het gezin van Noëmi hun vakantie ervaren in het luxe Marbella? En hoe vergaat het Henk Jan en Linda als ze geconfronteerd worden met de harde realiteit in Heerhugorwaard?

Épisode 7 - Aflevering 7

16 février 2022

Wesley groeit in korte tijd uit tot een succesvolle internationale DJ en verdient daar veel geld mee. Tegenwoordig heeft hij een eigen muziekstudio, een platenlabel en hij werkt samen met grote namen. Wesley gaat het Steenrijk Straatarm-avontuur beleven samen met goede vriend Bas, ook succesvol ondernemer uit Brabant. De mannen genieten van het goede Brabantse leven. Voor Brendelie en Ahmed ziet het leven er anders uit. Zij vormen een samengesteld gezin met hun vijf kinderen Milano, Benjamin, Aimée, Rayan en Moussa. Het gezin woont in een kleine flat in Maastricht waar Brendelie en Ahmed iedere nacht in de woonkamer op een slaapbank slapen. Ondanks het geld- en ruimtegebrek klaagt het gezin niet en genieten ze met elkaar van de kleine dingen. Hoe zullen Brendelie, Ahmed en de kinderen het rijke leven ervaren in Noord-Brabant en hoe gaan Wesley en Bas om met het minimale budget in Maastricht?

Épisode 8 - Aflevering 8

23 février 2022

Carlos en Minke doen in 2007 mee aan het tv-programma Het Blok en winnen de hoofdprijs van €100.000,-. Met dit startkapitaal kopen ze een ander huis om op te knappen en daarna te verkopen. Ze halen dit trucje nog een paar keer uit en zo bouwen ze een ruim vermogen op. Met hun twee dochters genieten ze van het goede leven in Amsterdam. Het gezin heeft één grote passie; reizen en dat doen ze dan ook vaak. Een vakantie voor de familie Dijkstra zit er helaas niet in. Wil en Brigitte wonen in Sommelsdijk met hun twee jongste dochters. Het stel werkte keihard tot veertien jaar geleden het noodlot toeslaat. Wil krijgt een ongeluk en is drie jaar lang aan bed gekluisterd. Als gevolg van het ongeluk valt zijn inkomen weg en raken ze steeds dieper in de schulden. Ze moeten noodgedwongen hun huis verkopen en raken afhankelijk van de Voedselbank. Hoe zal de familie Dijkstra het luxe leven ervaren in Amsterdam en zal de familie Van Ree kunnen aarden in een huis vol dieren in Sommelsdijk?

Épisode 9 - Aflevering 9

2 mars 2022

Deze week ruilt de familie Tsjoepieva uit Rotterdam met de familie Elferink uit Haarlem. Eliza is een ondernemer in hart en nieren; zo investeert ze ook in vastgoed en daarmee heeft ze een groot vermogen opgebouwd. In haar vrije tijd geniet ze van de geneugten van het leven; ze doet niets doet niets liever dan shoppen, uit eten gaan en reizen. Geld moet in haar ogen vooral rollen! Eliza gaat samen met haar dochter Emilia ervaren hoe het is om op de kleintjes te moeten letten. Het leven ziet er een stuk anders uit in Haarlem waar Lisette Elferink en haar twee dochters Dylailah en Danysha wonen. Met een budget van slechts 70 euro per week is het iedere dag puzzelen en is een dagelijks stuk fruit voor de kinderen geen gegeven. De kinderen zijn nog nooit een dagje uit geweest dus Lisette wil dolgraag nieuwe herinneringen maken met haar dochters. Hoe zal de familie Elferink reageren op een week zonder geldzorgen en lukt het de familie Tsjoepieva om rond te komen van het kleine weekbudget?

Épisode 10 - Aflevering 10

31 août 2022

In België woont het verliefde en vermogende koppel Wim en Saartje. Wim besluit vier jaar geleden voor zichzelf te beginnen als energieverkoper en dat blijkt een gouden zet; hij verdient tonnen per jaar. Zijn vriendin Saartje werkt ook keihard bij een internationaal bedrijf en in het weekend doen ze zich tegoed aan het shoppen en ze dineren graag in sterrenrestaurants. Ze wonen in een schitterende villa en gunnen een ander gezin een week van onbezorgde luxe. Het is allesbehalve weelde in het Friese Sneek waar Trijntje, Marcel, Jan-Thijs en Klazina een knus gezin vormen. Trijntje en Marcel hebben in het verleden schulden opgebouwd en daarom leven ze nu van 90 euro per week. Ze doen hard hun best om de schulden af te betalen; Trijntje werkt als schoonmaakster en Marcel op een sociale werkplaats. Toch komt er niet genoeg binnen om leuke dingen te doen. Hoe zal de familie De Ree reageren op de prachtige villa in België en hoe houden Wim en Saartje zich staande als alle luxe wegvalt?

Épisode 11 - Aflevering 11

7 septembre 2022

Jan en Claudia wonen in een schitterende villa met een luxe jacuzzi en zwembad in het mondaine Marbella. Jan heeft veel geld verdiend in de supermarktbranche en in het vastgoed. Claudia werkte jarenlang als stewardess en samen hebben ze een samengesteld gezin. Belinda woont met haar drie zoons Bradley, Jaysen en Djodi in de Arnhemse volksbuurt 'De Geitenkamp'. Belinda staat er grotendeels alleen voor en leeft van een weekbudget van slechts €100,- per week. Ze werkt hard en probeert een grote schuld af te lossen. Hoe zal het voor de familie Danen zijn om voor het eerst in een vliegtuig te stappen en ondergedompeld te worden in luxe? En zullen Jan en Claudia het redden met het beperkte weekbudget van de familie Danen?

Épisode 12 - Aflevering 12

14 septembre 2022

De Vlaamse Stijn investeert op jonge leeftijd zijn spaargeld in internationale valuta. Hij is zo succesvol dat hij op zijn 27e al miljonair is. Hij leert de Nederlandse Roos kennen als zij een cursus bij hem volgt. De vonk slaat over en samen leven ze in luxe. Michel en Monica wonen in een galerijflat met hun twee kinderen Roger en Eleonora, die doof geboren is. Monica krijgt tijdens haar zwangerschap van Roger een herseninfarct. Gelukkig herstelt ze, maar werken is niet meer mogelijk. Michel werkt fulltime als beveiliger, maar spijtig genoeg komt er te weinig binnen en de kosten voor de wekelijkse boodschappen worden steeds duurder.

Épisode 1 - Aflevering 1

21 septembre 2022

Christie en Ferrah zijn échte ondernemende powervrouwen. Ferrah heeft Turkse roots en bezit een schitterende villa in het chique deel van Izmir. De dames zijn actief in crypto, vastgoed en coaching en zijn daar erg succesvol in. Zowel Christie als Ferrah houden van luxe tripjes, laten hun kleding op maat maken en dragen altijd hoge hakken. Ze willen weten hoe het is om back to basic te gaan en gunnen een ander gezin een mooie week in Turkije. In een kleine woning in Lelystad woont de familie Elisabeth, bestaande uit de vader Maikel, moeder Wienanda en hun meiden Latisha, Chady en Shumaila. Door tegenslagen belandden ze in de schulden. Alhoewel alles inmiddels is afbetaald, moet het gezin onder bewind blijven en leven ze nu van €110,- per week. Ondanks de financiële zorgen is het is het een vrolijk, hecht gezin. Hoe zal het voor de familie Elisabeth zijn om een week te vertoeven aan de Turkse Rivièra? En hoe zullen Christie en Ferrah het leven ervaren zonder luxe om zich heen?

Épisode 2 - Aflevering 2

28 septembre 2022

De 25-jarige Frankie runt samen met zijn zakenpartner en influencer MoBicep een goedlopend bedrijf in voedingssupplementen. Samen met zijn verloofde Amber woont hij in een riante villa in het Belgische Meerle en er is zelfs een baby op komst. Amber heeft een belangrijke functie in het bedrijf van haar vader en zo komt er maandelijks meer dan genoeg geld in het laatje. Het stel heeft een extravagante levensstijl. In het Brabantse plaatsje Rijen wonen Michael en Samantha met hun vier kinderen Jaco, Jason, Jamilla en Jichelle. Door gezondheidsproblemen van Michael en Samantha belandt het gezin in de schulden en hun bewindvoerder maakt er ook een nog eens potje van. Met z'n zessen moeten ze rondkomen van €100,- per week. Hoe zullen de Hoefmansjes een week ervaren waarin alles kan en een keer geen 'nee' gezegd hoeft te worden? En hoe houden Frankie en Amber zich staande zonder alle luxe om zich heen?

Épisode 3 - Aflevering 3

5 octobre 2022

Influencers Jaimy en Mira waren het regenachtige Amsterdam zat en besloten samen hun droom te verwezenlijken in het zonovergoten Zuid-Spanje. Inmiddels runt Jaimy een succesvol vastgoedbedrijf en zijn verloofde Mira helpt hem achter de schermen met de marketing. Het stel leeft een extravagant leven en woont in een schitterend huis met zwembad en buitenbioscoop en willen hun mooie leven dolgraag delen met een ander gezin dat het financieel zwaar heeft. Lianne Bessels heeft het financieel erg moeilijk. Ze is alleenstaand en moet haar drie dochters Lizzy, Isabella en Soraya onderhouden. Door ernstige gezondheidsproblemen is Lianne afgekeurd en moet ze rondkomen van een minimale uitkering. Wekelijks houdt ze €50,- over om van te leven. Kleding wordt onderling gedeeld en leuke uitjes zitten er niet in. Hoe zal het voor Lianne en haar dochters zijn om voor het eerst naar het buitenland te gaan en te baden in weelde? En hoe gaan Jaimy en Mira rondkomen van slechts €50,-?

Épisode 4 - Aflevering 4

22 mars 2023

Épisode 5 - Aflevering 5

29 mars 2023

Épisode 6 - Aflevering 6

5 avril 2023

Épisode 7 - Aflevering 7

12 avril 2023

Épisode 8 - Aflevering 8

19 avril 2023

Épisode 9 - Aflevering 9

26 avril 2023

Épisode 10 - Aflevering 10

3 mai 2023

Épisode 11 - Aflevering 11

10 mai 2023

Épisode 12 - Aflevering 12

17 mai 2023

Épisode 1 - Aflevering 1

29 novembre 2023

Épisode 2 - Aflevering 2

6 décembre 2023

Épisode 3 - Aflevering 3

13 décembre 2023

Épisode 4 - Aflevering 4

20 décembre 2023

Épisode 5 - Aflevering 5

3 janvier 2024

Épisode 6 - Aflevering 6

10 janvier 2024

Épisode 7 - Aflevering 7

17 janvier 2024

Épisode 8 - Aflevering 8

24 janvier 2024

Épisode 9 - Aflevering 9

31 janvier 2024

Vidéos

Oups aucune vidéo pour le moment... Revenez plus tard pour des aventures en images !

Derniers avis

Aucun avis pour le momment...