Poster de la serie Safety First

Safety First

5/5

Année : 2013

Nombre de saisons : 2

Durée moyenne d'un épisode : 20 minutes

Genre(s) : Action, Comédie

Friday, March 29, 2013 began as an ordinary day at BAYER Left. Dirk Porrez sat at his post as a security guard at gate 3 Luc Turlinckx whistling drove around with the forklift in the warehouse and Smos worked his butt off at the dock door. Dirk provides a solution: he addresses himself a security company SAFETY FIRST and provides his colleagues Luc and Smos a job to. Only one woman was missing. Because only women women should thoroughly searched. His sister Ingrid provided the solution. With her there they were full. Ready to ensure safety in society. Discipline, dedication and friendship ... but Safety First!

Saisons

Safety First saison 1

Saison 1

Safety First saison 2

Saison 2

5/5

Épisodes

Choisissez votre saison au dessus et découvrez les épisodes qui vous attendent !

Épisode 1 - Saturn

30 octobre 2013 - 4/5

Safety First bewaakt de elektronicazaak Saturn. Dirk hoopt op een vast contract en probeert de manager in te pakken. Smos heeft de indruk dat hij een slechte beurt heeft gemaakt bij Dirk en doet er alles aan om zich te bewijzen. Al kan de manager daar niet echt mee lachen.

Épisode 2 - Bedrijfsevent

6 novembre 2013 - 5/5

Koen De Bouw verzorgt, als zichzelf, de presentatie van een bedrijfsevenement waar Safety First instaat voor de bewaking. Luc is ervan overtuigd dat Koen zijn beste vriend was in de kleuterschool en probeert hun hechte band van toen opnieuw aan te wakkeren. Dirk ontdekt dat de drie anderen de avond ervoor een filmavondje hielden, zonder hem uit te nodigen, en hij voelt zich uitgesloten. Hij probeert dit op te lossen met wat 'teambuilding'.

Épisode 3 - Parkeergarage

13 novembre 2013 - 2/5

Na één keer niezen, maakt Dirk zich al zorgen: wat als hij ziek wordt? Wie neemt dan de leiding van Safety First over? Wanneer Smos zich meteen opwerpt als vervanger, besluit Dirk hem een kans te geven: vandaag mag Smos zich bewijzen in de parkeergarage . Dirk hoopt stiekem dat Smos faalt om zo te bewijzen dat hij onmisbaar is. Ondertussen helpt Luc Ingrid met haar crush op de mysterieuze 'man in de zwarte Renault Espace'.

Épisode 4 - Haven

20 novembre 2013 - 5/5

Safety First heeft een bewakingsopdracht in de haven, net op de dag van de Ronde van Vlaanderen. Luc probeert op allerhande manieren toch de koers te volgen, tot grote ergernis van Dirk. Smos kampt met het probleem dat zijn mannelijkheid in twijfel wordt getrokken en probeert te bewijzen dat hij wel een echte vent is. Dirk wordt ondertussen knettergek van alle mensen die het vertikken een helm te dragen en zo de veiligheid in het gedrang brengen. Een verpleger vangt Dirk gelukkig op.

Épisode 5 - Museum

27 novembre 2013

De vorige bewakers van het museum zijn door de curator ontslagen omdat ze niet vriendelijk genoeg waren. Dat is voor Dirk een uitstekende reden om zwaar in te zetten op vriendelijkheid en gedienstigheid. Ingrid heeft tijdens de lunch met haar internetdate afgesproken. Ze hebben een 95% match, dus dat moet lukken. Maar er komt een kink in de kabel en Ingrid moet te rade gaan bij Luc, die na een Spaanse feestavond op het toilet gekluisterd zit.

Épisode 6 - Goeroe

4 décembre 2013 - 4/5

Het team van Safety First gaat een dagcursus volgen bij Dirks ultieme goeroe: de Nederlander Hendrik Manderfelt, schrijver van het boek 'Safety First'. Dirk is bloednerveus en verplicht iedereen in uniform te komen. Dat ligt echter gevoelig bij Ingrid die zich heel ongemakkelijk voelt tussen alle andere cursisten die wel gewone kledij dragen. Luc probeert haar op allerlei manieren op te beuren. Geen makkelijke opdracht, temeer omdat de knappe Vanessa ook aanwezig is. Vanessa is een ex van Smos die hem tot zijn grote frustratie niet meer herkent.

Épisode 7 - Beurs

11 décembre 2013 - 4/5

De organisatrice van de woonbeurs die bewaakt wordt door Safety First blijkt het vroegere buurmeisje van Dirk en Ingrid Porrez te zijn. De enorme boon die Dirk toen voor haar had, blijkt er nog steeds te zijn. Maar Dirk probeert zijn gevoelens te onderdrukken: focus on the job! Luk is buitengesmeten door zijn vrouw omdat de verbouwing van de badkamer blijft aanslepen. En dat is, volgens haar toch, zijn schuld. Hij besluit vandaag, eindelijk, een badkamer te kiezen. Ingrid legt Luc het vuur aan de schenen over zijn huwelijk.

Épisode 8 - Stuntman

18 décembre 2013 - 5/5

Wanneer Safety First het VTM-gebouw bewaakt, komen ze stuntman Olivier tegen. Bij Smos wakkert die ontmoeting zijn oude kinderdroom aan. Hij slaat aan het twijfelen: misschien moet hij stoppen bij Safety First en stuntman worden? Tussen Ingrid en Olivier klikt het meteen en er hangt zelfs romantiek in de lucht. Dat ontgaat ook Luc niet. Hij vindt Olivier echter geen goede partij voor Ingrid en probeert stokken in de wielen te steken.

Épisode 1 - Bobbejaanland

29 octobre 2014 - 5/5

Bobbejaanland beveiligen: voor Dirk een natte droom en dé uitgelezen kans om zijn know-how te delen met een groep andere beveiligingsagenten. Maar die droom valt al snel aan diggelen wanneer blijkt dat het volledige Safety First-team, inclusief Dirk zelf, onder het commando valt van Kim, de lokale 'Head of Security'. Smos valt daarentegen als een blok voor de autoritaire Kim: Het is net Dirk, maar dan mét borsten. Voor Smos de ideale vrouw. Al vindt hij niet direct een manier om haar dat duidelijk te maken. Samen met Ingrid gaat hij op zoek naar de beste liefdesverklaring. Luc is er met z'n gedachten niet bij. Zijn gsm is afgesloten, omdat zijn ex-vrouw de rekeningen niet meer betaalt. En onbereikbaar zijn, is voor Luc het ergste dat een mens kan overkomen.

Épisode 2 - Schoolrock

5 novembre 2014 - 5/5

Safety First staat in voor de veiligheid op het Schoolrockfestival in het Kardinaal Van Roey-college. Tijdens de voorbereidingen ontdekt Smos dat Dirk sinds zijn jeugd vertrouwensissues heeft. Zijn grote held blijkt echt niemand te vertrouwen, zelfs Smos niet! Smos is dan ook vastberaden om Dirk te ‘genezen’. Hij gaat hiervoor zelfs te rade bij de hoofdact op het festival, Regi. Luc zit intussen met de handen in het haar: hij heeft Ingrid beloofd dat hij haar zoontje Robbe zou ingeschreven krijgen in de school, ondanks de overvolle wachtlijst. Maar de schooldirecteur blijkt niet zo vatbaar voor Lucs charmeoffensief.

Épisode 3 - Bouwwerf

12 novembre 2014 - 5/5

Het Safety First-team rukt voor het eerst in zijn geschiedenis uit zonder Ingrid. Zij gaat niet mee een bouwwerf bewaken, omdat ze een afspraakje heeft met haar lief Olivier. Hij wou haar dringend spreken. Dirk is er zeker van dat Olivier haar ten huwelijk gaat vragen, en is al helemaal in de wolken. Luc, daarentegen, wil liefst zo weinig mogelijk horen over Ingrid en Olivier, en focust zich helemaal op het nieuwe speelgoedje van Safety First: een drone. Wanneer Ingrid, helemaal overstuur, toch op de bouwwerf verschijnt, vermoedt Dirk dat er een haar in de boter zit tussen Ingrid en Olivier. Dirk en Smos stellen alles in het werk om het ‘huwelijk’ van Ingrid te redden.

Épisode 4 - Automarkt

19 novembre 2014 - 5/5

Smos is verliefd! Op de tweedehands automarkt, die Safety First bewaakt, ziet hij een volledig getunende, knalblauwe sportkar passeren. Maar hij mag hem van Dirk niet kopen, want : focus on the job. Ingrid heeft medelijden met Smos, en belooft zijn droomwagen stiekem voor hem te gaan kopen. Haar onderhandelingsskills drijven al gauw de prijs omhoog, en jagen de verkoper tegen haar in het harnas. De wanhoopsdaad van Ingrid loopt dan ook volledig uit de hand. Tussen Luc en Dirk vallen er rake klappen.

Épisode 5 - Cinema

26 novembre 2014 - 5/5

Wanneer Moeder Porrez ontdekt dat Safety First een bioscoop gaat bewaken, nodigt ze zichzelf uit om mee te komen; ze heeft wel zin in een filmpje. Smos ontdekt dat zij een flesje drank heeft binnengesmokkeld. Dirk kiest echter partij voor zijn moeder en weigert Smos te geloven zonder concreet bewijs. Uiteraard blijft Smos niet bij de pakken zitten. Zijn pogingen om Dirk te overtuigen, zetten de job op het spel. Bovendien hebben Luc en Ingrid andere katjes te geselen en ook die brengen Dirk geregeld in aanvaring met de bioscoopmanager.

Épisode 6 - Multinational

3 décembre 2014 - 5/5

De internationale top van multinational Samsung komt samen in België om hun nieuwste gsm-model voor de stellen. De organisator heeft Safety First ingehuurd om het hele evenement te beveiligen tegen bedrijfsspionage. Dirk maakt zich sterk dat niets zijn alziend oog ontsnapt. Hij bedenkt zelf een plan om de alertheid van Smos aan een testje te onderwerpen, terwijl het eerder Luc en Ingrid zijn die meer dan ooit hun ‘focus on the job’ verliezen...

Épisode 7 - Bowling

10 décembre 2014 - 5/5

Wanneer er wéér een opdrachtgever afbelt, beseft Dirk dat Safety First op de rand van het faillissement staat. Hij durft niet aan zijn mensen te vertellen dat de job niet doorgaat en verzint een alternatief: ze gaan op teambuilding! Niets zo goed om een team scherp te houden als een partijtje bowling. Smos doet daar echter een schokkende ontdekking, maar wordt het zwijgen opgelegd...en daar is hij absoluut niet goed in. Het hek is helemaal van de dam wanneer Smos het geheim per ongeluk verklapt aan Pol, een oude bowlingrivaal van Luc. In een ultieme poging om de situatie te redden komt Dirk ten val. Hij reageert niet meer...

Épisode 8 - Ziekenhuis

17 décembre 2014 - 5/5

Dirk wordt bewusteloos het ziekenhuis binnengereden, omringd door zijn drie medewerkers. Wanneer Dirk alleen op de kamer is met de dokter blijkt dat hij alles faket. Safety First zit zodanig in de slechte papieren dat hij iemand moet ontslaan, maar hij durft niet. Hij wil even bewusteloos blijven, zodat hij tijd heeft om een plan uit te dokteren. Intussen dwaalt Ingrid door de gangen. Na een gesprek met een plastisch chirurg slaat ze aan het twijfelen over haar moedervlek. Luc en Smos ontdekken dat Dirk niet meer bewusteloos is, maar die durft nog altijd niet eerlijk te zijn. Hij blijkt ook plots Luc en Smos niet meer te herkennen...

Épisode 9 - Safety First: The Movie

16 décembre 2015 - 3/5

Security team 'Safety First' accepts its biggest challenge so far: guarding the famous electronic music festival Tomorrowland.

Vidéos

Wat betekent "Safety First" voor Smos ?

31/10/2013

Derniers avis

Aucun avis pour le momment...