Poster de la serie Restaurant that makes Mistakes (Dutch)

Restaurant that makes Mistakes (Dutch)

Non notée

Année : 2020

Nombre de saisons : 3

Durée moyenne d'un épisode : 42 minutes

Genre(s) : Télé-réalité

Restaurant Misverstand is een programma bij SBS6. In het programma volgen we mensen met dementie, die als vrijwilligerswerk een restaurant runnen. Deze vrijwilligers hadden voordat zij moesten stoppen met werken door hun dementie hele andere beroepen, zoals ingenieur en buschauffeur en hebben geen enkele ervaring in de horeca. In Restaurant Misverstand worden zij door Johnny de Mol en chef-kok Ron Blaauw op weg geholpen. We zien waar zij tegenaan lopen met hun dementie en wat zij met hun doorzettingsvermogen leren bij het runnen van dit restaurant. Het doel van dit programma is om begrip voor – en kennis over – dementie te vergroten.

Saisons

Restaurant that makes Mistakes (Dutch) saison 1

Saison 1

Restaurant that makes Mistakes (Dutch) saison 2

Saison 2

Restaurant that makes Mistakes (Dutch) saison 3

Saison 3

Épisodes

Choisissez votre saison au dessus et découvrez les épisodes qui vous attendent !

Épisode 1 - Aflevering 1

31 août 2020

In het programma Restaurant Misverstand volgen we negen relatief jonge mensen met dementie. Zij gaan onder de bezielende leiding van chef-kok Ron Blaauw als restaurantmedewerker aan de slag. Geen van allen heeft ervaring in de horeca. Johnny de Mol laat als gezicht van het programma op een waardige, ontroerende en soms humoristische manier zien welke maatschappelijke vraagstukken en oplossingen samenhangen met dementie. De vrijwilligers worden in de eerste aflevering klaargestoomd voor de opening van het restaurant door Ron Blaauw. Op de grote en spannende opening komen de familieleden op bezoek en wordt er onder andere gesproken over de rol van de familie in het leven van de vrijwilligers ook de impact van dementie op een familie.

Épisode 2 - Aflevering 2

7 septembre 2020

Tijdens de opening zat het restaurant vol met vrienden en familie. Uiteraard kregen de vrijwilligers hierbij alle steun. Maar hoe zit dat als alle tafels bezet zijn met onbekenden? Vandaag zijn de buurtbewoners én foodrecensenten uitgenodigd om kennis te maken met de nieuwe hotspot in town. Houden de vrijwilligers het vol?

Épisode 3 - Aflevering 3

14 septembre 2020

In deze aflevering is het doel om de boodschap "het kan ons allemáál overkomen" nog meer kracht bij te zetten. BN-ers, die ook geconfronteerd zijn met dementie bij dierbaren, hebben gereserveerd in het restaurant - samen met hun partners/vrienden. De 3J's trakteren onze vrijwilligers ook nog op een mooi en onverwachts optreden.

Épisode 4 - Aflevering 4

21 septembre 2020

Het is duidelijk dat de vrijwilligers gelukkiger worden als ze aan het werk zijn, onder de mensen. Vandaag worden werkgevers gevraagd om steun. Zij kunnen vrijwilligers helpen door hen aangepast werk te geven én daarmee kunnen ze ook de maatschappelijke integratie van mensen met dementie bevorderen. Tevens worden ze uitgedaagd om op een onbekende locatie aan het werk te gaan.

Épisode 5 - Aflevering 5

28 septembre 2020

Het is tijd voor de laatste shift in het restaurant, waar de vrijwilligers de afgelopen weken met veel plezier hebben gewerkt. Ook het afscheid gaat gepaard met een lach en een traan. Tot slot is het tijd zijn voor de finale testen, hebben de afgelopen weken ook aantoonbaar resultaat opgeleverd?

Épisode 1 - Aflevering 1

1 septembre 2021

Het museumcafé van Museum van de Geest is zes weken lang de nieuwe werkplek voor elf mensen met jongdementie. Zonder horeca-ervaring helpen ze in de keuken en de bediening, onder begeleiding van chef-kok Ron Blaauw.

Épisode 2 - Aflevering 2

8 septembre 2021

Deze week is de officiële opening van het restaurant en het is meteen volgeboekt. Het is dus afwachten of de keukenbrigade en de bediening erin zullen slagen deze lunch tot een goed einde te brengen. Gelukkig zijn de gasten allemaal familieleden van de medewerkers. Ook voor hen wordt het een emotionele middag. Tenslotte komt ook de burgemeester van Haarlem langs, die al meteen getrakteerd wordt op een lach en een traan. Gastheer Johnny De Mol overhandigt hem de allereerste lunchbox van 'Restaurant Misverstand'.

Épisode 3 - Aflevering 3

15 septembre 2021

'Restaurant Misverstand' krijgt deze week onderdak in het Museum van de Geest. Silvy, die Alzheimer heeft én gek is op kunst en musea, krijgt er een privé rondleiding met Johnny De Mol. Rob en José krijgen de opdracht een softijsbar te openen op het terras. Een groep kinderen komt de ijsjes testen en ze willen ook graag weten waarom het 'Restaurant Misverstand' heet. Alleen zijn de medewerkers zelf even vergeten wat de naam van hun zaak is... Bekijk deze aflevering van Restaurant Misverstand hier terug.

Épisode 4 - Aflevering 4

22 septembre 2021

Na een maand krijgen de medewerkers van het restaurant hun taken stilaan onder de knie, of toch niet? Psycholoog Marjolein legt uit hoe het onbewuste geheugen kan helpen om nog nieuwe dingen aan te leren als je dementie hebt. Chef Ron voert een paar personeelswissels uit, maar de lunch verloopt behoorlijk chaotisch! Team Misverstand zet een heuse food market op poten op de Grote Markt in Haarlem. Tientallen nieuwsgierigen maken kennis met de medewerkers, hun ziekte én hun heerlijke eten. Ook politici komen proeven van de unieke sfeer van Restaurant Misverstand.

Épisode 5 - Aflevering 5

29 septembre 2021

In week vijf introduceert Ron Blaauw een nieuw gerecht op het menu, en dat terwijl sommige medewerkers de vaste kaart nog steeds niet van buiten kennen. Het verkopen van de 'special of the day' verloopt dan ook vrij moeizaam. Johnny de Mol en keukenprins Wim gaan lunchboxen leveren per bakfiets. José beleeft de tijd van haar leven. En er komen een paar nieuwsgierige BN'ers op bezoek, waaronder Johnny's moeder, Willeke Alberti. Het wordt een gezellig 'Samenzijn'.

Épisode 6 - Aflevering 6

6 octobre 2021

De laatste lunch wordt uitgeserveerd. Op de emotionele sluitingsdag zijn de familieleden van de elf medewerkers nog één keer te gast. Ron en Cees worden in het zonnetje gezet, Theo zorgt voor muziek en verschillende medewerkers hebben banden gesmeed voor het leven. Na afloop bezoekt Johnny Henk en Rob tijdens hun vrijwilligerswerk bij Natuurmonumenten. Psycholoog Marjolein de Vugt evalueert samen met de medewerkers en hun partners hoe ze omgaan met dementie sinds hun werk in 'Restaurant Misverstand'.

Épisode 1 - Aflevering 1

12 octobre 2022

Épisode 2 - Aflevering 2

19 octobre 2022

Deze week wordt het restaurant officieel geopend. Voor het eerst zit Restaurant Misverstand afgeladen vol, dus het is afwachten of de keukenbrigade en de bediening erin zullen slagen deze lunch tot een goed einde te brengen. Gelukkig zijn de gasten allemaal familieleden van de medewerkers. Ook voor hen wordt het een emotionele middag. Johnny de Mol bespreekt met de familieleden welke impact de ziekte op hun leven heeft.

Épisode 3 - Aflevering 3

26 octobre 2022

Voor de derde week op rij bereiden de medewerkers de lunch voor. De eerste betalende gasten komen vandaag langs, maar wat de medewerkers niet weten is dat vele van hen oud-collega's zijn. Een lach en een traan bij de herkenning, erkenning en bij het uitwisselen van herinneringen.

Épisode 4 - Aflevering 4

2 novembre 2022

Deze week zit het restaurant vol met speciale gasten. Niet alleen casemanagers, buddy's en zorgvrienden van de medewerkers komen als verrassing eten. Ook schuift de ene na de andere BN'er aan in het restaurant. Om de sfeer in het restaurant helemaal compleet te maken wordt er gezorgd voor muziek. Dat levert een heleboel herinneringen, herkenning en emotie op.

Épisode 5 - Aflevering 5

9 novembre 2022

Om de medewerkers te bedanken voor het harde werken organiseren Ron & Johnny een team building-dag in de natuur. Ook laat hoofdbediening Gerda zien dat bewegen erg belangrijk is, juist met de diagnose dementie. Ze slaat samen met Johnny een balletje op de tennisbaan. Als de medewerkers weer helemaal zijn opgeladen ontvangen ze voor de laatste keer betalende klanten in het restaurant.

Épisode 6 - Aflevering 6

16 novembre 2022

Het is een feestelijke dag in het restaurant. De familieleden van de acht medewerkers komen langs en er is iemand jarig. De allerlaatste lunch wordt uitgeserveerd. Er wordt teruggekeken op een bijzondere tijd in het restaurant en er zijn vriendschappen gesloten voor het leven. De emotionele laatste dag wordt afgesloten met een grote verrassing voor de jarige medewerker.

Vidéos

Oups aucune vidéo pour le moment... Revenez plus tard pour des aventures en images !

Derniers avis

Aucun avis pour le momment...