Poster de la serie Pano

Pano

Non notée

Année : 2016

Nombre de saisons : 7

Durée moyenne d'un épisode : 40 minutes

Genre(s) : Documentaire

Pano is een wekelijks duidingsmagazine met indringende reportages over de grote thema’s van deze tijd. Thema's die alle Vlamingen een spiegel moeten kunnen voorhouden. Pano wil focussen op sterke, menselijke beeldverhalen maar evengoed harde onderzoeksjournalistiek.Het brengen van eigen verhalen én nieuws is prioriteit. Voor de nieuwe Pano werden de redactie-expertises van het één-reportagemagazine Koppen en Panorama, dat tot enkele maanden geleden op Canvas werd uitgezonden, samengevoegd.

Saisons

Pano saison 2016

Saison 2016

Pano saison 2017

Saison 2017

Pano saison 2018

Saison 2018

Pano saison 2019

Saison 2019

Pano saison 2020

Saison 2020

Pano saison 2021

Saison 2021

Pano saison 2022

Saison 2022

Épisodes

Choisissez votre saison au dessus et découvrez les épisodes qui vous attendent !

Épisode 1 - Hoe kijkt de Vlaming naar moslims?

12 octobre 2016

De eerste uitzending van Pano onderzoekt hoe islamofoob de Vlaming is

Épisode 2 - Hoe schadelijk zijn antibiotica?

19 octobre 2016

Onze kerngezonde reporter slikte een zware kuur antibiotica

Épisode 3 - Kan ons kleuteronderwijs beter?

26 octobre 2016

Minister Crevits ondervindt de pijnpunten van de instapklasjes aan den lijve

Épisode 4 - 1 jaar na Parijs

2 novembre 2016

Konden de aanslagen in Parijs en Brussel vermeden worden?

Épisode 5 - Werkbaar werk?

16 novembre 2016

Zijn we in staat om met z'n allen langer te werken?

Épisode 6 - Drinken onze jongeren te veel?

23 novembre 2016

Moeten we ons zorgen maken over het alcoholgebruik van onze jongeren?

Épisode 7 - Wat na Calais?

30 novembre 2016

Waar zijn de bewoners van de 'jungle' heen?

Épisode 8 - Revalideren na 22 maart

28 décembre 2016

Overlevenden getuigen over hun revalidatie

Épisode 1 - Hoe betrouwbaar is de afkomst van jouw hond?

22 février 2017

Pups uit Oost-Europa blijven een slechte reputatie hebben. Pano infiltreert maandenlang in de internationale hondenhandel om zelf te zien hoe de pups verhandeld worden, en ook of de wettelijke regels er worden nageleefd. Sinds 2015 is de import uit Oost-Europa verstrengd, maar schiet die wet zijn doel niet voorbij? Pups in Slovakije worden manifest te vroeg op transport gezet, de wettelijke 15-weken regel wordt nauwelijks gerespecteerd. Daarenboven merken verschillende dierenartsen in België op dat honden met een Belgisch paspoort een Oost-Europees profiel hebben. Pano praat daarom ook uitgebreid met hobbyfokkers, professionele kwekers en 2 klokkenluiders uit het wereldje.

Épisode 2 - Waarom slapen we zo slecht?

1 mars 2017

42% van de Vlamingen is niet tevreden over zijn of haar slaap. We slapen alsmaar minder en ook onze slaapkwaliteit gaat achteruit. Pano-reporter Chris Michel bijvoorbeeld, worstelt al jaren met een chronisch slaapprobleem. Neurologe Ilse De Volder onderzoekt Chris in het slaaplabo van het UZA. Zijn slaapprobleem blijkt een verrassende oorzaak te hebben. Net als veel Vlamingen werkt Chris overdag binnen en kijkt hij tot 's avonds laat op zijn laptop en zijn smartphone.

Épisode 3 - Het kind van de instelling

8 mars 2017

In Vlaanderen verblijven 17 000 jongeren in een pleeggezin of een voorziening. Elk jaar zijn er zo'n 1000 jongeren die de jeugdzorg verlaten. Ze worden voorbereid met kamertraining of begeleid zelfstandig wonen, maar daarna stopt het. Het is voor vele instellingskinderen een moeilijke overgang. Pano laat vier jongeren vertellen over de stap van de voorziening naar een zelfstandig leven, over de hindernissen op die weg en wat er beter zou kunnen. Een indringend portret van een wereld die weinig mensen kennen.

Épisode 4 - Ligt de druk om te presteren bij onze kinderen té hoog?

5 avril 2017

"Ik wil later succesvol én rijk worden", een opvallende, vaak gehoorde uitspraak bij Vlaamse jongeren, als Pano vraagt naar hun toekomst. De druk om te presteren is navenant, op sociale media lijkt de zoektocht naar likes en followers een dagelijkse zorg. Er is stress, veel stress en de cijfers liegen er niet om. Bijna 4 op de 10 Vlaamse jongeren kampen met psychische problemen. Reporter Nic Balthazar vraagt zich af of de zaden van die stress en onhoudbare druk al niet vroeger worden gezaaid dan we doorgaans durven denken. VRT-sportcommentator Karl Vannieuwkerke probeert bij KSV Diksmuide alleszins om voor zijn eigen kinderen een minder prestatiegerichte jeugdvoetbalopleiding uit te bouwen.

Épisode 5 - Fake news. Welk nieuws mogen we nog geloven?

12 avril 2017

Boris is 18, en hij is een van de tientallen jongeren die vanuit Macedonië mee nepnieuws en clickbaits helpen verspreiden. Voor Pano trok Tim Verheyden naar Macedonië, op zoek naar de wortels van nepnieuws. Maar Pano wil de Vlaamse media ook eens onder de loep nemen. Ook hier gebeurt het dat niet-gecheckt nieuws door politici wordt gebruikt om de media als ongeloofwaardig te bestempelen, net nu het vertrouwen in de media zo laag is. Wie of wat mag je nog geloven? Pano doet de test en factcheckt 1 nieuwsdag met 4 deskundigen, onder hen Carl Devos, Michael Opgenhaffen en Christophe Deborsu. Onze deskundigen krijgen daarvoor ook hulp van 15 factcheckers van de Erasmushogeschool en de KULeuven, onder leiding van comedian Michael Van Peel.

Épisode 6 - Klein Turkije

19 avril 2017

Pano streek tien dagen neer in Beringen, de tweede grootste Turkse gemeenschap van België, waar de moskee momenteel ter discussie staat. Tegen de achtergrond van de mijn, in het theehuis van de moskee vroeg Pano wie ja (eyet) of nee (hayir) stemde. Want vorige zondag, op Pasen, stemde Turkije over een mogelijke uitbreiding van de macht van president Recep Tayyip Erdogan. De Turken in ons land hadden zich dan al uitgesproken: zowel in Brussel als in Antwerpen stempelden 6 op de 10 Belgische Turken hun biljet af. Zelfs al wonen de meesten al 50 jaar in Beringen-Mijn, de band met hun thuisland blijft zeer intens. Pano zat vorige zondag samen met de Turken in Beringen-Mijn voor de buis gekluisterd om de uitslag te volgen en vooral te zien wat het in 'Klein Turkije' teweegbracht.

Épisode 7 - De prijs van een gezond kind

26 avril 2017

Je bent gezond en je wil een kind. Het advies van de Hoge Gezondheidsraad is om een genetische screening aan te bieden. Zo zullen er minder kinderen met een erfelijke aandoening geboren worden. Willen we dat? En wat zijn dan de gevolgen? Hoever moeten we gaan? Hebben kinderen met een aandoening of erfelijke ziekte dan geen recht meer op leven? In IJsland stelt Pano vast hoe groot de impact van screenen kan zijn als de medische en politieke overheid die aanbeveelt. De bewoners hebben hun genetisch materiaal afgestaan en de laatste tien jaar werden er quasi geen kinderen met het downsyndroom meer geboren. Een zwangerschap met zo'n genetische afwijking eindigt steeds in abortus, maar daar staat niet iedereen achter.

Épisode 8 - Is de 'burgerpolitiek' een alternatief voor de klassieke politiek?

3 mai 2017

"Politiek is te belangrijk om aan politici over te laten. We doen het vanaf nu gewoon zélf", dacht Peter Macfadyen in 2011 na het zoveelste botte antwoord van het stadsbestuur. Voor de lokale verkiezingen in Frome, een provinciestadje in Zuidwest-Engeland, dienden ze een burgerlijst in. Ze veroverden de absolute meerderheid. Pano trok naar Frome én naar Kopenhagen. In de Deense hoofdstad heeft The Alternative in 2015 tien zetels in het parlement veroverd. Iedereen die wil kan doorlopend zijn of haar ideeën kwijt en een bijdrage leveren aan het programma. Ook in Antwerpen en Gent zijn mensen bezig met burgerparticipatie. Maar eerst de Franse presidentsverkiezingen, ook daar lijken de traditionele politici van aan de zijlijn te moeten toekijken. Breken er nieuwe tijden aan?

Épisode 9 - Maken sommige bedrijven misbruik van dagcontracten?

10 mai 2017

Hoe voelt het om elke dag te wachten op een bericht van het uitzendkantoor: heb ik een job morgen of niet? En wat doet dat met jonge mensen? Pano stuurde zijn jongste reporter Michael Dilissen undercover op onderzoek. Een aantal weken nachtwerk met dagcontracten als lader-losser bij DHL Aviation, de pakjesdienst van uw onlinebestelling. Ziek zijn is er geen optie, klagen ook niet. "Sociale dumping op Belgische niveau", zoals de arbeidsinspectie het omschrijft. Interimarbeid is soms broodnodig en volledig wettelijk. Maar er zijn ook jongeren die vastzitten in het interim-systeem. Pano sprak er tientallen. Klopt het dat er sprake is van praktijken die tegen de arbeidswet ingaan, zonder een vakbond die opkomt voor de rechten van deze uitzendkrachten?

Épisode 10 - Vlaanderen asbestland

17 mai 2017

Twee jaar geleden sterft de moeder van Pano-reporter Ilse Van Lysebeth aan longvlieskanker. Een kanker die je krijgt door het inademen van asbestvezels. Christiane was leerkracht en heeft nooit in de asbestindustrie gewerkt. De diagnose kwam voor iedereen als een verrassing. "Achteraf zijn we te weten gekomen dat ze de dodelijke asbestvezels heeft ingeademd in een klaslokaal waar ze lang heeft lesgegeven", legt Ilse uit. Leerkrachten, schoolkinderen en doe-het-zelvers behoren volgens een Europese studie zelfs tot de nieuwe risicogroepen. Het kankerverwekkend spul is nog altijd massaal in Vlaanderen aanwezig is, nog zo'n 4 miljoen ton moet worden gesaneerd. Het beleid loopt schromelijk achter de feiten aan. En het ergste is, de doorsnee Vlaming weet gewoon niet waar asbest overal is in verwerkt.

Épisode 11 - Undercover in de zorgfabriek

11 octobre 2017

Twee maanden lang ging reporter Lina Nasser undercover aan de slag in commerciële woonzorgcentra verspreid over heel Vlaanderen. En de conclusies van haar onderzoek in de commerciële ouderenzorg zijn verbazingwekkend.

Épisode 12 - Hoe lang duurt levenslang?

18 octobre 2017

Reporters Machteld Libert en Bart Aerts hebben al jaren contact met de twee langstzittende gedetineerden van ons land en brengen deze week in Pano een portret van hen. Staf Van Eyken zit 45 jaar in de cel. Freddy Horion kreeg net als Van Eyken levenslang. Hij zit al 38 jaar in de cel. Wat betekent het in de praktijk om levenslang gestraft te worden? Pano deed ook onderzoek naar levenslang gestraften. In een unieke bevraging bij de 106 levenslang gestraften in Vlaanderen, krijgt Pano een inkijk in hun dagelijkse bezigheden, hun spijt, hun beeld op de toekomst.

Épisode 13 - 30 dagen zonder wagen

25 octobre 2017

Hoe komt het dat we blijven kiezen voor onze auto, ook al pieken de files? Wat heeft de Vlaming eigenlijk nodig om zijn brood bij de bakker met de fiets te halen? Reporter en Radio 2-presentator Sven Pichal test het uit, samen met een jonge friturist uit Mariakerke en een gezin uit Boom. Hun wagen kreeg 30 dagen een wielklem. Mobiliteitsdokter Delphine Eeckhout van Traject helpt hen letterlijk op weg.

Épisode 14 - Sexting: vind ik leuk/vind ik niet leuk

1 novembre 2017

Sexting: het doorsturen van seksueel getinte teksten, foto's en filmpjes via sociale media. Lekker spannend, al loopt het soms ook grondig mis. Als wat tussen twee liefjes gedeeld wordt, plots open en bloot de school of de vriendenkring rondgaat. Een snel groeiend probleem, zeggen specialisten. Pano-reporter Sara Van Boxstael gaat op onderzoek en spreekt met slachtoffers van dit onderschat fenomeen.

Épisode 15 - Vuil spel

8 novembre 2017

De #MeToo die op sociale media de wereld verovert na de affaire Weinstein, maakt duidelijk dat seksuele intimidatie en seksueel misbruik overal in onze samenleving woekert en wordt doodgezwegen. Zelfs in de (amateur)sport - een wereld van plezier en gezondheid - wordt 1 op de 5 minderjarigen slachtoffer van seksueel geweld, bevestigt criminologe Tine Vertommen. Drie moedige sporters doorbreken in Pano de omerta. Leen (34) werd 6 jaar misbruikt door haar judocoach, Jolien (18) werd verkracht door haar zwemtrainer, Julie (28) werd aangerand door haar atletiekcoach.

Épisode 16 - Burgemeester én bouwmeester?

15 novembre 2017

"Trek de stekker eruit en begin opnieuw!", zegt de Vlaamse Bouwmeester Leo Van Broeck, over het nieuwe Casino van Middelkerke. Het gaat om een belangrijk, duur, iconisch gebouw, maar het project lijkt te baden in een sfeer van gesjoemel, vriendjespolitiek, belangenvermenging. Ook de gerechtelijke politie onderzoekt de zaak. Burgemeester Janna Rommel-Opstaele verzekert Pano nochtans dat de procedure volgens het boekje verliep. Is een lokaal bestuur neutraal en onafhankelijk genoeg om hierover te beslissen? Pano-reporter Wim Van den Eynde gaat ook in Knokke en Koksijde op onderzoek. In Knokke is de familie van burgemeester Leopold Lippens al generaties lang actief in zowel lokale politiek als vastgoedontwikkeling. En ook in Koksijde is de burgemeester actief in het vastgoed. Jaren heeft Marc Vanden Bussche zijn burgemeesterschap gecombineerd met een bloeiend notariaat.

Épisode 17 - We worden alsmaar jonger dik: een gastric bypass voor kinderen?

22 novembre 2017

Op vijf jaar tijd is het aantal patiënten dat een maagoperatie ondergaat om te vermageren verdubbeld. De gastric bypass is momenteel de meest populaire ingreep. Gespecialiseerde dokters krijgen alsmaar meer twintigers en dertigers over de vloer. Ook het aantal kinderen stijgt. Pas vanaf de leeftijd van 18 jaar komt iemand in aanmerking voor de terugbetaling, zonder kost zo'n bariatrische ingreep tussen de 7000 en de 9000 euro. Sommige artsen willen graag een aanpassing van de wet zodat hij meer kinderen met extreem overgewicht kan opereren. Een discussie waar ook onze minister van Volksgezondheid, Maggie De Block zich in mengt.

Épisode 18 - Lieve jongens & stoere meisjes

29 novembre 2017

Sinterklaastijd. De reclamefolders vallen weer massaal in de bus. Maar waarom is speelgoed voor jongens meer dan ooit gericht op techniek en ontwikkeling, en voor meisjes op zorg en mooi zijn? Tim Verheyden legt de kinderen uit het tweede studiejaar van Juf Nancy in Diepenbeek enkele proeven en testjes voor. Ongelooflijk hoe we van jongs af aan heel erg stereotiep denken! "Nochtans worden jongens en meisjes redelijk hetzelfde geboren", zegt Prof. Dr. Paul Parizal van het UZA. "Er zijn verschillen in de hersenen, maar wie we zijn wordt vooral bepaald door de omgeving waarin we leven. Dat is aangeleerd gedrag". Tim trekt ook naar Zweden, hij gaat er op bezoek in kinderdagverblijf Egalia, waar alles erop gericht is de kinderen zo genderbewust mogelijk op te voeden. "We denken teveel in hokjes en dat stereotiepe denken ontneemt jongens en meisjes en mannen en vrouwen kansen. Die mechanismen zijn subtiel, maar hebben een verpletterende impact op onze maatschappij", aldus Els Consuegra van de VUB. "We moeten durven inzien dat er een probleem is". Waarom roze en blauw geen onschuldige clichés zijn...

Épisode 19 - Het verdriet van Aalst

6 décembre 2017

Reporters Machteld Libert, Sara Van Boxstael en Linde De Ceuster gaan op zoek naar het vergeten leed van de Bende Van Nijvel-moordpartij in Aalst in '85. Het was een schok, enkele weken geleden. En niet in het minst voor Aalstenaars. Want de zogenaamde 'Reus' van de Bende van Nijvel leek eindelijk een gezicht te krijgen. 'Iemand van ons' nog wel. Op 11 december geven de speurders tekst en uitleg aan de slachtoffers, en weten we misschien of dit écht het juiste spoor is. Of toch weer een dwaalspoor. Maar één ding is zeker: oude wonden zijn in het Aalsterse keihard opengereten. Nu pas komen sommige verhalen naar boven. De Pano-reporters vonden mensen die het meegemaakt hebben en er 32 jaar niet over gepraat hebben. Uit schrik. Ook nu pas komt bij velen het besef dat ze toen niet de juiste zorg kregen.

Épisode 20 - Drugsmaffia in Antwerpen: het sociale drama achter de coke

13 décembre 2017

Pano-reporter Stef Meerbergen spreekt in Antwerpen met radeloze ouders en met jongeren. Over zwijgplicht, angst en geweld, de maffiatechnieken van de Antwerpse drugscriminaliteit. Over de illegale economie waarin jongeren -vaak met Marokkaanse roots- het grote geld ruiken, maar dan niet meer uit het criminele web geraken. Ook Bart De Wever doet een boekje open over zijn 'war on drugs'. De kopstukken van de bendes worden schatrijk. De haven van Antwerpen is een economische zegen, maar ook een criminele aantrekkingspool. Antwerpen is dé draaischijf voor de Europese cocaïnehandel geworden.

Épisode 1 - Het spoort niet

21 février 2018

Een blik achter de schermen van het Belgische spoor

Épisode 2 - Wie verdient er aan uw schulden?

28 février 2018

Is het systeem van schulden innen dolgedraaid?

Épisode 3 - (Online) gokken: jong geleerd is ...

7 mars 2018

Gokreclame is overal. Op televisie, op straat, online en op het shirt van je favoriete voetballer. Intussen schieten ook speelhallen, gokkantoren en zelfs kindercasino's als paddenstoelen uit de grond. Het aanbod explodeert. Net als het aantal problematische gokkers trouwens. Vooral jongeren zijn bijzonder kwetsbaar. Vaak begint het met een kraslotje en eindigt het met de inzet van papa of mama's maandloon in een onlinecasino. In Pano het sociale drama achter het Belgische gokbeleid, met als belangrijkste pijnpunten het schrijnend tekort aan hulpverlening én de gebrekkige regulering als het gaat om minderjarigen.

Épisode 4 - Ademen onze kinderen zich ziek?

14 mars 2018

Is de lucht op het platteland beter dan in de stad?

Épisode 5 - Het trauma na de bom

21 mars 2018

Twee jaar na de aanslagen onderzoekt Pano PTSS

Épisode 6 - Het basisonderwijs kraakt

28 mars 2018

Jonge leerkrachten getuigen over de nieuwe realiteit

Épisode 7 - Vliegen voor geen geld

4 avril 2018

Wat is de kost van goedkope vliegtickets?

Épisode 8 - Boerenbedrog

11 avril 2018

Boeren krijgen geen eerlijke prijs voor topkwaliteit

Épisode 9 - Coucke

18 avril 2018

In het kielzog van ondernemer Marc Coucke

Épisode 10 - Wie is Schild & Vrienden écht?

5 septembre 2018

Een blik op de beruchte Vlaamse jongerenbeweging

Épisode 11 - Arm Vlaanderen: 5 jaar later

12 septembre 2018

5 jaar geleden maakte Panorama een portret van kinderen die onder de armoedegrens leven. Drie gezinnen hebben we, 5 jaar later, opnieuw opgezocht. Hoe is het met Mika, Akira, Sean en Jason? Zijn ze erop vooruitgegaan? Hebben ze baat gehad bij maatregelen die de federale of Vlaamse overheid genomen heeft? De cijfers liegen er niet om. De kansarmoede-index van Kind en Gezin geeft aan hoeveel procent van de kinderen tussen 0 en 3 jaar opgroeit in kansarmoede. In 2017 bedraagt de index voor het Vlaams gewest 13,76%, alweer een stijging. Pano toont de verhalen achter de cijfers.

Épisode 12 - Uw job overgenomen door artificiële intelligentie?

19 septembre 2018

Elke dag haalt een nieuwe toepassing van artificiële intelligentie (AI) de internationale media: van geautomatiseerde beïnvloeding van de Amerikaanse verkiezingen tot zelfrijdende wagens. Pano onderzoekt in welke mate AI een bedreiging vormt voor onze jobs. Daarvoor zette de redactie zelfs een experiment op met pianist Jef Neve, nochtans actief in een van de meest creatieve sectoren.

Épisode 13 - Aannemer of oplichter?

26 septembre 2018

U bouwt of renoveert? Dan heeft u het misschien zelf meegemaakt: de aannemer van uw verbouwing vraagt een stevig voorschot voor hij met de werken wil beginnen. De verbouwingswerken beginnen goed, maar dan gaat het fout en volgt het nieuws: het is afgelopen, de aannemer is failliet. Wég voorschot. Het aantal faillissementen in de bouwsector neemt toe, in ons land gaan er elk jaar 11 000 bedrijven failliet. Sommige daarvan zijn bonafide ondernemers, maar zij zien zich uit de markt geprijsd door collega's die vrolijk van het ene faillissement naar het andere wandelen. Raakt onze economie verziekt door het fenomeen van de faillissementsfraude?

Épisode 14 - Aap op het menu

3 octobre 2018

Onderzoek in de luchthavens van Parijs, Zürich en Genève heeft aangetoond dat jaarlijks tientallen tonnen 'bushmeat' wordt ingevoerd in Europa. 'Bushmeat' is vlees van wilde dieren, vooral uit het regenwoud in Afrika. De helft van het vlees dat in Zwitserland wordt gevonden, zou via de luchthaven van Zaventem zijn ingevlogen. Vaak gaat het om beschermde diersoorten, zelfs chimpansee. Is onze nationale luchthaven een draaischijf in Europa? Pano zocht het uit en deed onderzoek naar de gevolgen van die illegale handel.

Épisode 15 - Parkeren in Vlaanderen

10 octobre 2018

Waarom moeten we tegenwoordig overal betalen om te parkeren? Waar mogen we nog parkeren? Hoeveel kost het en wat brengt het op, parkeren op straat? Met die vragen trekt Pano door Vlaanderen, op zoek naar de logica achter het parkeerbeleid. In zoverre die logica er al is. Leuven is de eerste stad in Vlaanderen die eind jaren 70 al de auto's uit de stad probeerde te bannen. Ondertussen zijn alle centrumsteden in Vlaanderen autoluw geworden. Het maakt de binnenstad aantrekkelijker, maar parkeren des te moeilijker. En wie niet betaalt of te laat bij de auto is, vliegt op de bon. De parkeerwachters staan trouwens onder druk om zoveel mogelijk geld naar de stadskas te doen vloeien.

Épisode 1 - Fraude met humanitaire visa

15 janvier 2019

Een Mechels gemeenteraadslid, Melikan Kucam van de N-VA, zou zich fors laten betalen hebben om humanitaire visa te regelen.

Épisode 2 - De strijd van prins Laurent

13 février 2019

Prins Laurent praat over zijn drijfveren en ontgoocheling.

Épisode 3 - De Denderstreek

20 février 2019

In de Denderstreek floreert het Vlaams Belang.

Épisode 4 - Wie is Youth for Climate?

27 février 2019

Achter de schermen bij Youth for Climate

Épisode 5 - Medicinale cannabis

6 mars 2019

Medicinale cannabis: wondermiddel of niet?

Épisode 6 - De overvolle weg

13 mars 2019

De clash tussen de auto en de fiets

Épisode 7 - In de rauwe wereld van tienerpooiers

20 mars 2019

Hoe gaan tienerpooiers te werk?

Épisode 8 - Het geheim van Jehova

27 mars 2019

Jehova dekt jarenlang seksueel misbruik toe

Épisode 9 - Missie Chaos

3 avril 2019

Hoe Rusland van (des)informatie een wapen maakt

Épisode 10 - Verder na vluchtmisdrijf

4 septembre 2019

Wat gaat er om in het hoofd van een vluchtmisdrijfpleger?

Épisode 11 - Integratie op zijn Deens

11 septembre 2019

Het 'Deense integratie-model' is no-nonsense

Épisode 12 - Hoera recyclage!

18 septembre 2019

Het hoera-verhaal van recyclage doorprikt

Épisode 13 - Open over drugs

25 septembre 2019

Hoe omgaan met illegale drugs?

Épisode 14 - Ontwikkelingssamenwerking 2.0

2 octobre 2019

Waarom krijgen goede doelen in het buitenland steeds minder geld?

Épisode 15 - Botox en fillers, tegen elke prijs

9 octobre 2019

Fillers en botox: het gezicht van een nieuwe generatie?

Épisode 16 - Kindermisbruik online

16 octobre 2019

Foto's van onze kinderen worden online belaagd en gekaapt

Épisode 17 - Het verhaal van team Pia

23 octobre 2019

Waarom is het medicijn voor baby Pia zo duur?

Épisode 1 - Geheim op Instagram

4 mars 2020

Kwetsbare jongeren delen heftige posts in verborgen communities op Instagram.

Épisode 2 - Het rapport van De Lijn

11 mars 2020

Wat is er aan de hand bij De Lijn?

Épisode 3 - Cordon rond corona

25 mars 2020

Is er hoop op een snel vaccin tegen het coronavirus?

Épisode 4 - Zorg om corona

2 avril 2020

Hoe gaat de zorgsector om met de strijd tegen het coronavirus?

Épisode 5 - De piek

22 avril 2020

Hoe moet het verder na de coronapiek?

Épisode 6 - Nooit meer lockdown?

13 mai 2020

Hoe vinden we de balans tussen gezondheid, plezier en economie?

Épisode 7 - Hotel Corona

27 mai 2020

Welke lessen trekken we uit de eerste cruciale weken van de coronacrisis?

Épisode 8 - Wachten op zorg

23 septembre 2020

Mantelzorgers trekken aan de alarmbel

Épisode 9 - Onrust om euthanasie

30 septembre 2020

Patiënten, artsen en nabestaanden botsen op misverstanden en mistoestanden bij euthanasie

Épisode 10 - De Grote Maskerade

7 octobre 2020

Wat is er de voorbije jaren met miljoenen voorradige mondmaskers gebeurd?

Épisode 11 - Hoe coronaproof is ons secundair onderwijs?

21 octobre 2020

Corona heeft de pijnpunten van het secundair onderwijs op scherp gezet

Épisode 12 - De perfecte storm

28 octobre 2020

Corona voedt de online twijfel en desinformatie

Épisode 13 - Riolering, nu

4 novembre 2020

Waarom stromen er nog steeds miljoenen liters afvalwater ongezuiverd de natuur in?

Épisode 14 - Falend Fonds

11 novembre 2020

Wat loopt er mis bij het Fonds voor de Medische Ongevallen?

Épisode 15 - Hoop rond corona

18 novembre 2020

Krijgen we in 2021 ons normale leven terug?

Épisode 1 - Het spoor bijster

10 février 2021

Het systeem van contact tracing blijft met ziektes kampen

Épisode 2 - Te huur/te duur

17 février 2021

Er woedt een flinke crisis in huurland

Épisode 3 - Zonde van de zonnepanelen

24 février 2021

Hoe is het politiek zo ver kunnen komen met de zonnepanelen-bom?

Épisode 4 - Geweld geoorloofd?

3 mars 2021

Wanneer en hoe mogen politiemensen geweld inzetten?

Épisode 5 - Droog Vlaanderen

10 mars 2021

Waarom droogt Vlaanderen uit?

Épisode 6 - Kinderen van de rekening

17 mars 2021

Wat is de impact van de uitstoot van zware metalen in Hoboken?

Épisode 7 - Opgelicht online

24 mars 2021

Corona gaf een boost aan phishing en internetfraude

Épisode 8 - Rijbewijs gekocht

31 mars 2021

Kan je in Vlaanderen zonder kennis van de wegcode en zonder verplichte rijles toch een voorlopig rijbewijs behalen?

Épisode 9 - Geweld tegen vrouwen

15 septembre 2021

Partnergeweld tegenover vrouwen blijft een ernstig, maar miskend probleem

Épisode 10 - Omgeving verwaarloosd

22 septembre 2021

Het PFOS-dossier in Zwijndrecht en de vergiftiging met de 'forever chemicals' staan al maanden hoog op de politieke agenda. Pano zoemt uit, en bekijkt deze en andere historische milieuvervuilingen met de vraag: hoe is dat eigenlijk zover kunnen komen? We gaan op zoek naar de fouten in het systeem. Hebben onze politici en anderen wel voldoende inspanningen geleverd om ons leefmilieu te beschermen? Is Vlaanderen voorzichtig genoeg omgesprongen met milieuovertredingen door grote bedrijven? Reportage: Fabian Lefevere, Jan Konings, Hans Bontinck en Vincent Merckx.

Épisode 11 - Identiteit gehuurd

29 septembre 2021

Kan je als persoon zonder papieren een identiteit huren en daarmee legaal een job vinden? Dat is de vraag waar Pano mee aan de slag is gegaan voor de unieke reportage Identiteit gehuurd.Het antwoord op die vraag komt na maanden undercover-onderzoek en is zonder meer: ja.Alles begint met het verhaal van John, een Afrikaan zonder papieren die naar de Pano-reporters Wim Van den Eynde en Laura Niclaes is gestapt. Met een verborgen camera kan hij drie maanden lang registreren wat niemand op een andere manier had kunnen vaststellen.Pano toont zo een clandestiene markt waar mensen zonder papieren zich uit de naad werken, hoe ze worden betaald en vaak uitgebuit, in ruil voor een bestaan in de schaduw, zonder rechten, zonder zekerheid, zonder toekomst.(Europese) Identiteitsfraude is - volgens het Pano-onderzoek - niet moeilijk én het is wijdverspreid.

Épisode 12 - Moskee beïnvloed

6 octobre 2021

Belgische moskeeën worden vanuit het buitenland beïnvloed

Épisode 13 - Overstroming onderschat

13 octobre 2021

De ravage in de Waalse Vesdervallei is nog altijd niet te overzien

Épisode 14 - Het verhaal van Veljkovic

14 décembre 2021

Dejan Veljkovic doet voor het eerst voor de camera zijn verhaal

Épisode 1 - Goedkoopste kip

26 janvier 2022

De bikkelharde concurrentie in de kippenindustrie treft kip en producent

Épisode 2 - Bouwbedrog

2 février 2022

Kunnen aannemers nog altijd zo makkelijk de dans ontspringen?

Épisode 3 - De zaak Carlo

9 février 2022

Hoe worden kwetsbare verdachten het best verhoord?

Épisode 4 - Nood aan psychische hulp bij jongeren

16 février 2022

Lockdowns, afstandsonderwijs, geen hobby's... Tieners werden de afgelopen twee jaar op zichzelf teruggeworpen. Net op een leeftijd waarop ze, in contact met leeftijdsgenoten, op zoek gaan naar hun identiteit.

Épisode 5 - Bomen gedwarsboomd

23 février 2022

Worden onze Vlaamse bossen en bomen vandaag genoeg beschermd?

Épisode 6 - Verkrachtingsdrugs verborgen

2 mars 2022

Wat is spiking en wat zijn de gevolgen?

Épisode 7 - De kern van de zaak

9 mars 2022

Is dit het moment wel voor een kernuitstap?

Épisode 8 - Macht misbruik

16 mars 2022

Hoe is het gesteld met het machtsmisbruik van leidinggevenden aan universiteiten?

Épisode 9 - Vlaanderen vervuild

31 août 2022

In de eerste aflevering van dit seizoen onderzoekt Pano hoe vervuild Vlaanderen is en hoe omzichtig we omgaan met de erfenis uit het verleden. Welke impact heeft milieuvervuiling op onze levensverwachting?

Épisode 10 - Bouwpromotor baas?

7 septembre 2022

Docu over de corruptie in de bouwsector

Épisode 11 - Boer zoekt toekomst

21 septembre 2022

Hebben boeren nog toekomst in België?

Épisode 12 - Het eetprobleem

28 septembre 2022

Het aantal eetstoornissen bij jongeren is erg toegenomen tijdens de coronapandemie

Vidéos

Oups aucune vidéo pour le moment... Revenez plus tard pour des aventures en images !

Derniers avis

Aucun avis pour le momment...