Poster de la serie Na Down the road

Na Down the road

Non notée

Année : 2022

Nombre de saisons : 2

Durée moyenne d'un épisode : 12 minutes

Genre(s) : Documentaire

Dieter nodigt zes vrienden van Down the road uit voor een gezellige avond. Ze blikken terug op hun mooiste momenten en praten over hoe het vandaag met hen gaat.

Saisons

Na Down the road saison 1

Saison 1

Na Down the road saison 2

Saison 2

Épisodes

Choisissez votre saison au dessus et découvrez les épisodes qui vous attendent !

Épisode 1 - Alleen wonen

6 décembre 2022

Alleen gaan wonen is een grote droom van Dieter zijn reisgenoten, en tijdens Down the road krijgen ze de kans om hier al eens van te proeven. Maar niet iedereen staat daar even zelfzeker tegenover. Zo bleek bij Maarten in Zuid-Afrika. Ondertussen heeft hij daar grote stappen in gezet. Hij laat, net als Yens en Stijn, aan de groep zien hoe dat in zijn werk gaat.

Épisode 2 - Zelfstandigheid

6 décembre 2022

Alle reisgenoten van Down the road streven naar een leven met meer zelfstandigheid. Geen makkelijke zoektocht. Jaimie heeft zich over heel wat angsten moeten zetten om zich alleen te verplaatsen. Hij laat de groep zien hoe hij nu zelfzekerder is dan vroeger, en minder afhankelijk van zijn ouders. Ook Maarten heeft dit geleerd, met de nodige veiligheidsmaatregelen in acht genomen natuurlijk.

Épisode 3 - Liefde

6 décembre 2022

De liefde, misschien wel het meest aanwezige thema in Down the road. De romantische escapades zijn stilaan ontelbaar. En ook op de parking bij deze reünie was het bijna prijs. Het blijft blijkbaar ook een thema dat nauw samenhangt met de acceptatie van het downsyndroom.

Épisode 4 - Dromen

6 décembre 2022

Tijdens Down the road is de groep vastberaden om zichzelf aan de wereld te tonen. Iets dat thuis bij de ene goed en bij de ander minder goed lukt. Maud ontdekte op reis een nieuwe manier om zichzelf te laten zien: het vloggen. Bij problemen stond Stijn op reis altijd klaar om te helpen. Dit trekt hij nu door in zijn dagelijkse leven. Hij zet zich in voor de buurtwerking bij hem in het dorp.

Épisode 1 - Werk is mijn leven

6 décembre 2023

Dieter nodigt Peter, Lore, Evert, Kevin, Rebecca en Simon uit om te vragen hoe het met hen gaat, na 'Down the road'. Kevin werkt in een dagcentrum en Rebecca bij een kinderkapper. Waarom vinden ze dat belangrijk? En worden ze hiervoor betaald?

Épisode 2 - We hebben hier niet zelf voor gekozen

7 décembre 2023

Ze hebben allemaal iets gemeen met elkaar, ze zijn allemaal op reis geweest met Dieter en ze hebben allemaal het syndroom van Down. Rebecca heeft het soms moeilijk dat ze anders is dan haar broer. Hij heeft kinderen, zij nog niet. Maar dat ze allemaal een mooi hart hebben, staat buiten kijf.

Épisode 3 - Ik verlang zo naar iemand

8 décembre 2023

Dankzij de reizen werden er vriendschappen voor het leven gesmeed. Maar vriendschap kan snel overhellen naar liefde, zeker bij mijn reisgenoten. Ze praten over hoe moeilijk het is om de liefde te vinden maar ook hoe datingapps hen daarbij kunnen helpen.

Épisode 4 - Moeders zijn gevoelige wezens

9 décembre 2023

Een leven indenken zonder je ouders, het is iets waar niemand graag over nadenkt. Maar ook voor de ouders van onze reisgenoten is het soms een benauwende gedachte. Want hun kinderen zullen altijd een vorm van begeleiding nodig hebben. En wie zal dit doen als zij er niet meer zijn?

Épisode 5 - Spieren kweken, dat moet jij doen

10 décembre 2023

Judo, netbal, basketbal, fitness, ze zijn allemaal heel sportief. Ze behaalden zelfs medailles op de Special Olympics. Ze blinken uit in hun sport en zijn daar terecht heel fier op. Zo fier dat Lore haar judo houdgrepen maar wat graag oefent op Dieter.

Épisode 6 - Ik kan alles

11 décembre 2023

Al zes reizen lang kijken de reisgenoten uit naar het moment dat ze 'alleen mogen wonen'. Vaak is het zelfs hét hoogtepunt van de reis voor hen. Ze willen graag aan de buitenwereld en hun ouders laten zien dat ze dit ook kunnen. Simon woont ondertussen ook alleen in het begeleid wonen project Honk.

Vidéos

Oups aucune vidéo pour le moment... Revenez plus tard pour des aventures en images !

Derniers avis

Aucun avis pour le momment...