Poster de la serie MAUVE.

MAUVE.

Non notée

Année : 2021

Nombre de saisons : 4

Durée moyenne d'un épisode : 30 minutes

Genre(s) : Documentaire, Sport

Following the best team in Belgium. Each episode zooms in on Anderlecht's course this season in a 30-minute report. The first episode focuses on the period August-December 2020, in episode 2 we follow the ins and outs of the club between the New Year and the start of the play-offs. The series concludes with two episodes that also portray the play-offs.

Saisons

MAUVE. saison 1

Saison 1

MAUVE. saison 2

Saison 2

MAUVE. saison 3

Saison 3

MAUVE. saison 4

Saison 4

Épisodes

Choisissez votre saison au dessus et découvrez les épisodes qui vous attendent !

Épisode 1 - De Paleisrevolutie

22 avril 2021

9 mei 2019. Anderlecht verbaast vriend en vijand: godenkind Vincent Kompany keert na een wereldcarrière bij Manchester City terug naar de stal. Maar enkele maanden later rommelt het in de stal. De resultaten van het seizoensbegin zijn niet wat ze moeten zijn.

Épisode 2 - De Entente

29 avril 2021

Na 23 speeldagen staat Anderlecht op een ondermaatse zesde plaats. We volgen sportief directeur Peter Verbeke en Anouar Ait El Hadj, een jonge ket uit Molenbeek die al sinds zijn zevende voetbal speelt. Als beloning voor zijn harde werk kreeg hij dit seizoen een plek bij het eerste elftal van RSCA.

Épisode 3 - Don't believe the hype

6 mai 2021

11 april 2021. De zenuwen staan strak gespannen. Na een kleine zegereeks kan Anderlecht vandaag een gouden zaak doen met het oog op het verwerven van dat felbegeerde ticket voor de Champions Play Offs. Maar naast het sportieve is Anderlecht ook een fabriek die gerund moet worden: meer en meer zet CEO Jos Donvil de club naar zijn hand en tekent hij met de voorzitter de krijtlijnen en structuren verder uit.

Épisode 4 - Est-ce que j'ai pas raison?

13 mai 2021

Het seizoen loopt stilaan op zijn einde, al moeten natuurlijk nog die levensbelangrijke Play Offs afgewerkt worden. Kompany en co focussen zich op het behalen van een ticket voor de Europa League, de staf richt zich al volop op volgend seizoen.

Épisode 5 - Sambi #4800

3 septembre 2021

Geboren in Verviers, gevormd in Neerpede, geland in Londen. Blik terug op het parcours van Sambi bij RSCA en duik mee achter de schermen van zijn transfer naar Arsenal.

Épisode 6 - Zij zijn Anderlecht

28 avril 2021

Een portret over de strijd van het vrouwenvoetbal en de steile ambities van de damesploeg van Anderlecht.

Épisode 7 - BXL

8 avril 2022

In ‘MAUVE. Special BXL’ volgen we Anouar Ait El Hadj en Sakina Diki Ouzraoui (RSCA Women), opgegroeid in respectievelijk Molenbeek en Anderlecht. Eliot Tybebo groeide uit van jeugdcoach tot ‘Set Pieces Analyst’ in de A-kern van die andere Brusselaar Vincent Kompany.

Épisode 8 - Neerpede

22 avril 2022

Voor het eerst krijgt de kijker zicht op de verschillende trajecten van beloftevolle jeugdspelers bij RSC Anderlecht. Zo is er Mario Stroeykens, die bij de U21 van Robin Veldman speelt maar tegelijk ook voor een plek in de A-kern én voor een diploma strijdt. Julien Duranville maakt als 15-jarige zijn eerste minuten in een oefenmatch van de A-kern. De 10-jarige Cresus Kana speelt bij de U12 en wil in de voetsporen van zijn broer Marco treden. Maar niet elke talentvolle jeugdspeler zal uiteindelijk zijn eerste contract bij paars-wit tekenen.

Épisode 1 - Stability = success

7 janvier 2022

In de eerste aflevering herbeleeft de kijker de Europese uitschakeling tegen Vitesse en de bijhorende teleurstelling in de kleedkamer. Ondanks de moeizame start vinden de troepen van Vincent Kompany wel snel hun ritme in de competitie. Na een ouderwetse 7-2 overwinning tegen KV Mechelen hangt er echter allesbehalve een feeststemming in de kleedkamer. Assistent-coach Craig Bellamy kondigt direct na het laatste fluitsignaal zijn vertrek aan in de kleedkamer om aan zijn mentale gezondheid te werken. Het vertrek van Craig is duidelijk een schok voor de groep, de coach en de hele kleedkamer.

Épisode 2 - I would take a bullet for you

14 janvier 2022

De eerste seizoenshelft van paars-wit wordt getekend door ups en downs. Niet alleen de supporters roeren zich, ook in de kleedkamer is er heel wat discussie. De ommekeer komt er in de cruciale wedstrijd tegen Charleroi, waarna zowel onze coach als de spelers opgelucht ademhalen en de ploeg aan een sterke reeks begint. Ook op financieel vlak is er goed nieuws. Onder impuls van voorzitter Wouter Vandenhaute slaagt de club er eindelijk in om de noodzakelijke kapitaalverhoging door te voeren. En er is nog meer: Peter Verbeke wordt op amper 39-jarige leeftijd de CEO van de club.

Épisode 3 - Two kings can't reign a kingdom

27 mai 2022

Anderlecht heeft 2021 in schoonheid kunnen afsluiten met een klinkende overwinning tegen het geplaagde Beerschot. De trein lijkt vertrokken, maar sputtert al snel weer met onder meer een nederlaag tegen stadsgenoot en concurrent Union. De spanningen lopen hoog op, ook in de kleedkamer. Zal RSCA zich kunnen plaatsen voor de bekerfinale én Play Off 1, de twee doelen van het seizoen?

Épisode 4 - De weg naar Europa

3 juin 2022

Met de eerste bekerfinale in jaren en de strijd voor Europees voetbal staat er nog heel wat op het spel op het einde van het seizoen bij Royal Sporting Club Anderlecht. Zich al dan niet plaatsen voor Europa maakt immers een serieus verschil uit. Het zorgt voor de nodige spanning bij spelers, supporters en bestuur.

Épisode 5 - Aflevering 5

22 avril 2022

Épisode 6 - Aflevering 6

27 mai 2022

Épisode 7 - Aflevering 7 - De weg naar Europa

3 juin 2022

Épisode 1 - With Love

9 septembre 2022

Na het vertrek van Vincent Kompany breekt met Felice Mazzu als nieuwe head coach een nieuw tijdperk aan. Mazzu gaat voor spelplezier en teamspirit en blijft bovenal trouw aan het jongerenproject dat RSCA uitzette. Zal het volstaan om RSCA eindelijk nog eens in Europa aan het werk te zien?

Épisode 2 - Never waste a good crisis

23 septembre 2022

Na een nieuwe opdoffer tegen Union, maakt Jan Vertonghen zijn opwachting in het Astridpark. Hij moet de ploeg niet alleen uit de tweede kolom van het klassement halen, hij moet ook youngsters als Julien Duranville in stelling brengen. En dat lukt met vallen en opstaan.

Épisode 3 - The Danish Duo

27 janvier 2023

Terwijl de wereld zich focust op het WK-voetbal in Qatar, maken twee Denen hun intrede op Neerpede. De nieuwe CEO Sports Jesper Fredberg en coach Brian Riemer stellen de voetbalidentiteit van paars-wit opnieuw scherp. Kort na hun aankomst trekken de Denen samen met de ploeg op winterstage naar Kreta. ​Ze leggen er de krijtlijnen vast voor de rest van het seizoen en installeren er een nieuw spelsysteem

Épisode 4 - The Wild West Window

3 mars 2023

Terwijl de transferperiode helemaal volgens plan leek te verlopen, zorgen enkele onverwachte plotwendingen plots voor een onverwachts hectische mercato. Sporting activeert echter op tijd de piste-Slimani, en die bewijst meteen zijn meerwaarde wanneer de ploeg opnieuw naar boven kan kijken dankzij een reeks sterke prestaties.

Épisode 5 - A Different Team

7 avril 2023

Terwijl paars-wit in de competitie strijdt voor een plaats in de top 8, weet het zich in Europa te kwalificeren voor de kwartfinale van de Conference League. En net wanneer er weer gelachen kan worden op Neerpede, slaat het noodlot toe voor Yari Verschaeren.

Épisode 6 - A Football Family

5 mai 2023

Paars-wit strijdt nog op twee fronten: in de eigen competitie heeft het zich een plaats in de top 8 weten te veroveren, en Europees lonkt een halve finale.

Épisode 7 - Build to last

2 juin 2023

De spelers proberen de bittere bil van het seizoenseinde door te slikken en zetten hun voorbereidingen voor het nieuwe voetbaljaar in. Maar ondertussen staat het leven niet stil. Op Neerpede wordt er nog voor de knikkers gespeeld. Zo ziet Marco Kana zijn broer kampioen spelen, en worden de jongens van de U12 door Academy Director Jean Kindermans verrast met de trip van hun leven: zij krijgen de kans om Romelu Lukaku te bezoeken in Milaan ter ere van zijn 30ste verjaardag.

Épisode 1 - Aflevering 1

15 septembre 2023

Door de ogen van talent Théo Leoni kijken we naar de start in de Jupiler Pro League. Het 23-jarige jeugdproduct greep deze zomer zijn kans en verraste vriend en vijand met zijn lef en voetbalinzicht. ​ Terwijl Théo zijn dromen waarmaakt staat kersverse spits Kasper Dolberg voor het jaar van de sportieve wederopstanding. Maar ook extrasportief loert er een heuse uitdaging want Kasper en zijn vriendin verwachten binnenkort een tweeling. Hij moet zo snel mogelijk een gepaste woonst vinden in Brussel en trekt op huizenjacht. In Oostenrijk wordt de fysieke basis gelegd voor het lange voetbalseizoen en dat loont, de ploeg staat voor het eerst sinds lang mee aan de leiding. Bovendien versterkt CEO Sports Jesper Fredberg de ploeg met klinkende namen als Thomas Delaney, Kasper Schmeichel en… Thorgan Hazard!

Épisode 2 - Aflevering 2

20 octobre 2023

Een unieke kijk achter de schermen bij paars-wit.

Épisode 3 - Aflevering 3

24 novembre 2023

Een unieke blik achter de schermen bij RSC Anderlecht.

Épisode 4 - Aflevering 4

1 janvier 2024

Op 19 maart 2023 valt Yari Verschaeren geblesseerd uit in een seizoen dat ook collectief een dramatische afloop kent. De start van een lange revalidatie waar hij langs de zijlijn moet toekijken hoe Sporting bouwt aan een nieuw begin, vastberaden om opnieuw te schitteren voor zíjn paars-wit.

Vidéos

Oups aucune vidéo pour le moment... Revenez plus tard pour des aventures en images !

Derniers avis

Aucun avis pour le momment...