Poster de la serie Le Monstre Divin

Le Monstre Divin

Non notée

Année : 2011

Nombre de saisons : 1

Durée moyenne d'un épisode : 50 minutes

Genre(s) : Comédie, Drame, Mini-série

Katrien De Schrijver qui abat son mari dans le sud de la France lors d'une partie de chasse. L'incident détruit la réputation de sa famille et ébranle par ricochet le monde politique belge.

Saisons

Le Monstre Divin saison 1

Saison 1

Épisodes

Choisissez votre saison au dessus et découvrez les épisodes qui vous attendent !

Épisode 1 - Het einde van een huwelijk

4 septembre 2011 - 3/5

Katrien Deschryver, beeldschone telg van een machtig geslacht van bankiers, politici en industriëlen, schiet tijdens een jachtpartij haar man dood. "Een ongeluk", zegt zij. Ze dacht dat hij een zwijn was. Maar de man van Katrien was toevallig ook de boekhouder van het familie-imperium. Wanneer onderzoeksrechter De Decker tijdens een huiszoeking een reeks verdachte blocnotes met schuilnamen en geldbedragen ontdekt, ontketent hij een ware kruistocht tegen een van Vlaanderens meest vooraanstaande families.

Épisode 2 - Broederdiensten

11 septembre 2011

Onderzoeksrechter De Decker graaft verder in het leven van Katrien en haar familie. Maar pater familias Herman Deschryver en zijn flamboyante broer, nonkel Leo, zijn niet van plan om zich zomaar opzij te laten zetten door een gefrustreerde onderzoeksrechter. Terwijl de ene zich naar Luxemburg haast om het zwarte geld van de familie veilig te stellen, schakelt de andere zijn indrukwekkende politieke netwerk in om de verdachte blocnotes te recupereren...

Épisode 3 - Tot as

18 septembre 2011

Wanneer ook de pers zich ermee gaat bemoeien, komt de familie Deschryver in het brandpunt van de mediabelangstelling terecht. Omdat tegen Herman een aanhoudingsmandaat is uitgevaardigd, wordt nonkel Leo de enige sterkhouder van de familie. Van de rest van de familie hoeft hij geen hulp te verwachten. Integendeel, wanneer hij zijn neef Steven aanstelt als het propere uithangbord van de Deschryvers, ziet die meteen een kans om het familiefortuin in te pikken. Intussen wordt de druk op Katrien om te bekennen steeds groter. Tijdens de begrafenis van haar man voltrekt zich onvermijdelijk een nieuwe ramp.

Épisode 4 - Veldslag voor een man alleen

25 septembre 2011

Onderzoeksrechter De Decker showt Katrien als een trofee aan de verzamelde pers. Terwijl Steven vrolijk van papa’s verdwijning gebruik maakt om diens functies over te nemen, vindt nonkel Leo de ideale zondebok voor de hele affaire. Kolonel Yves Chevalier-de Vilder, een oude vlam van tante Marja, adviseerde zijn minister ooit om minderwaardige helikopters te kopen in ruil voor economische compensaties. Daarbij hield hij ook wat zakgeld voor zichzelf. De trotse militair is bereid om zich op te offeren in ’s lands belang, maar niet vooraleer hij een boekje opengedaan heeft over die verdoemde Deschryvers.

Épisode 5 - Van uw familie moet ge 't hebben

2 octobre 2011

Zwaar ontgoocheld na de begrafenis van hun geliefde zuster Marja vertrekken de tantes op cruise en laten Gudrun alleen achter met Jonasje en de zieke Elvire. Dat is meer dan ze aan kan. Intussen gaat de gezondheidstoestand van Herman met rasse schreden achteruit, stelt nonkel Leo vast dat zijn netwerk snel aan het uitdunnen is en komt Steven op het lumineuze idee om Big John Hoffman in te schakelen, beter bekend als de Napoleon van Wall Street. Het enige opbeurende nieuws komt van Katrien. Met de hulp van de mysterieuze Hannah Grammadil slaagt ze erin om het hele Belgische establishment onsterfelijk belachelijk te maken.

Épisode 6 - Zee van zielen

9 octobre 2011

Door het kleine koninkrijk waart het spook van de revolutie, de witte revolutie. Een golf van publieke verontwaardiging overspoelt het land. De mensen zijn geschokt door de onophoudelijke reeks politieke schandalen waarin de familie Deschryver zo'n prominente rol heeft gespeeld. Ook de bloedige overvallen op winkelketen 'De Panter' en het voortijdig vrijlaten van de kindermoordenaar wekken hun woede. Wanneer in Brussel een Witte Mars wordt georganiseerd komen de leden van de familie Deschryver ieder op hun manier in het witte gewoel terecht. De levenden en de doden.

Épisode 7 - Meer schuilt in u

16 octobre 2011

Terwijl Katrien eenzaam in haar cel de pijn verbijt, verzamelt de rest van de familie andermaal rond een graf. Bruno Deschryver is er niet bij. Hij broedt op een plan om zijn vader voor eens en voor altijd te tonen wie hij werkelijk is. Herman heeft intussen het ideale medicijn tegen de kankerpijn ontdekt en maakt in een allerbeste stemming kennis met 'de kassamadam', een blanke versie van the Queen of Soul. Wanneer onderzoeksrechter De Decker roemloos ten onder gaat aan de gevolgen van het 'frietkotarrest', kan ook bij nonkel Leo de pret niet op. Maar dan ontdekt hij dat Steven al een hele tijd de boel aan het belazeren is.

Épisode 8 - Moederzorg

23 octobre 2011

Elvire verglijdt steeds verder in een toestand van regelrechte dementie. Op de enkele heldere momenten die ze nog heeft, beweent ze de dood van 'het broertje'. Gudrun kan de zorg voor haar veeleisende moeder niet langer aan en bedenkt een zeer definitieve oplossing. Intussen blijft Steven depressief in de zetel hangen, besluit Alessandra voorgoed het koude land te verlaten, lijkt Herman definitief het noorden kwijt en gaat nonkel Leo zich hoogstpersoonlijk bemoeien met Big John. En wie bekommert zich nog om Katrien? Niemand. Tot ze op een dag vreemd bezoek krijgt.

Épisode 9 - Help uzelf

30 octobre 2011

Het verhaal van de ondergang van een van Vlaanderens meest vooraanstaande families, wordt door het grote publiek verslonden als een soap. De mensen verkneukelen zich over de buitensporigheden van boer Leo, bedenken de wildste theorieën over de verdwijning van Herman en winden zich op over het lot van Katrien Deschryver. Die laatste kwijnt intussen weg in een isoleercel, waar haar enige gezelschap bestaat uit een troostende garnalenvisser en een dreigende Gilles. Wanneer zij uitgenodigd wordt op een zoveelste begrafenis in de familie, ziet ze eindelijk de kans om zich radicaal van haar demonen te bevrijden...

Épisode 10 - Eind goed al goed

6 novembre 2011

Terwijl Katrien haar evenwicht terugvindt op het familiedomein in Frankrijk, maken Leo en Herman Deschryver zich klaar voor een ultieme confrontatie met de weerspannige aandeelhouders. Jammer genoeg zitten ook de vijanden van de familie niet stil. Terwijl de krankzinnige De Decker maar aanslagen blijft beramen, komt een op wraak beluste Big John terug naar België. Vooral de gênante liefdesverklaring van nonkel Leo aan het adres van zijn secretaresse dreigt de familie echter zuur op te breken. Genadeloos vallen een na een de dominostenen. De saga van de familie Deschryver nadert zijn definitieve ontknoping.

Vidéos

Oups aucune vidéo pour le moment... Revenez plus tard pour des aventures en images !

Derniers avis

Aucun avis pour le momment...