Poster de la serie Laurent: Prince on surplus

Laurent: Prince on surplus

Non notée

Année : 2023

Nombre de saisons : 1

Durée moyenne d'un épisode : 52 minutes

Genre(s) : Documentaire

Vierdelige documentairereeks over prins Laurent, de meestbesproken Coburger van zijn generatie. Prins Laurent is altijd het buitenbeentje van de koninklijke familie geweest. Hij is onvoorspelbaar en bij momenten een ongeleid projectiel. Tegelijkertijd is Laurent een dierenactivist, een kunstliefhebber en een wereldverbeteraar. Het volk vindt hem grappig en als ‘clown’ van de koninklijke familie is hij bijzonder populair. Hij is zonder twijfel de meest kleurrijke Coburger van zijn generatie. De reeks portretteert prins Laurent op een respectvolle manier, maar gaat niets uit de weg. In de reeks komen 24 getuigen aan het woord: intimi, koningskenners, (voormalige) politici en journalisten. Daarbij zijn zowel koningsgezinde getuigen als interviewees met een republikeinse overtuiging.

Saisons

Laurent: Prince on surplus saison 1

Saison 1

Épisodes

Choisissez votre saison au dessus et découvrez les épisodes qui vous attendent !

Épisode 1 - In Ongenade

19 avril 2023

Al sinds zijn prille jeugdjaren leeft Laurent in onmin met zijn familie. Hij schopt wild om zich heen en raakt daarbij gevoelige schenen. Boudewijn gruwt van zijn neefje. Met Albert leeft Laurent op voet van oorlog. Paola is er wel voor hem.

Épisode 2 - Prins Populair

26 avril 2023

Begin jaren 90 wordt Laurent het populairste lid van de koninklijke familie. Via de media wordt hij prins populair. Zijn populariteit is van korte duur.

Épisode 3 - De Vrouwen van Laurent

3 mai 2023

Deze aflevering zoomt in op de vrouwen in Laurent zijn leven. Te beginnen met zijn moeder, die steeds weer opduikt als Laurent in de problemen zit. Het is Paola die Laurent in contact brengt met de Franse rockpriester Père Gilbert, die tot op vandaag zijn mentor en vriend is. Ook de onuitgegeven relatie met de charmezangeres Wendy Van Wanten komt aan bod. Albert en Paola gruwen van de romance. Toch duurt die verschillende jaren. Na de breuk wordt Laurent opgenomen in een psychiatrische kliniek. Rust vindt de prins bij Claire. Zij wil Laurent redden maar onderschat hoe gekwetst en gekweld haar man is.

Épisode 4 - Van Monseigneur Woef tot klimaatactivist

10 mai 2023

Hij wordt wel eens lacherig Monseigneur Woef genoemd, maar Laurent's initiatief om gratis dierenklinieken op te richten voor mensen die het financieel moeilijk hebben, is tot op vandaag succesvol. Hij profileert zich ook als ecologist en krijgt daarbij zelfs steun vanuit de koninklijke familie. Meer dan 15 jaar is hij voorzitter van het ecologisch instituut KINT, het Koninklijk Instituut voor het Duurzame Beheer van Natuurlijke Rijkdommen en de bevordering van Schone Technologie. Later engageert hij zich ook in een grootschalig herbebossingsproject in het Libië van de omstreden dictator Khadafi.

Vidéos

Oups aucune vidéo pour le moment... Revenez plus tard pour des aventures en images !

Derniers avis

Aucun avis pour le momment...