Poster de la serie Ik Vertrek XL

Ik Vertrek XL

Non notée

Année : 2022

Nombre de saisons : 1

Durée moyenne d'un épisode : 42 minutes

Genre(s) : Télé-réalité

De makers van 'Ik Vertrek' zijn voor een nieuw programma op zoek naar vrienden, familie of kennissen die samen willen emigreren. Heb jij plannen om met meerdere huishoudens naar het buitenland te vertrekken? En willen jullie daar samen een onderneming starten?

Saisons

Ik Vertrek XL saison 1

Saison 1

Épisodes

Choisissez votre saison au dessus et découvrez les épisodes qui vous attendent !

Épisode 1 - Bouwen aan een droom in Italië en op Bonaire.

27 août 2022

Rinse en Francine ruilen Nederland in voor het altijd zonnige Bonaire. Samen met hun zoon Jan, zijn vriendin Fabienne en bevriende aannemers Oscar en Vanessa, bouwen zij vakantieappartementen van de grond af aan. Alleen gaat alles op Bonaire net even anders dan in Nederland. Italië-fanaten Hans, Marja, Renzo, Ada en Wim besluiten samen hun droom waar te maken; de Italiaanse streek Friuli op de kaart zetten. Dit doen zij door 'een pand met potentie' om te bouwen tot groepsaccommodatie. Of het pand inderdaad potentie heeft moet nog maar blijken.

Épisode 2 - Tegenslagen en cultuurverschillen.

3 septembre 2022

Het gezelschap in Italië is nog steeds verdeeld over de vraag of ze al gaan investeren in het pand, waar ze nog geen eigenaar van zijn. Hans houdt wel van een gokje en is van mening dat risico nemen bij het ondernemerschap hoort. Vriend Wim gaat liever voor zekerheid. Hij wil geen geld meer uitgeven totdat de koop gesloten is. In de uitvoering gaat het allemaal niet bijzonder vlot en dat levert de nodige frustraties op. Na een afspraak met bemiddelaar Andrea over de aankoop van het pand, krijgen ze een grote tegenslag te verwerken. Gaat dit ervoor zorgen dat ze de handdoek in de ring gooien?

Épisode 3 - Een onzekere situatie en een drastisch besluit.

10 septembre 2022

In Italië loopt de aankoop van het pand nog altijd niet vlotjes. Aankoopbemiddelaar Andrea heeft laten weten dat de erfgenamen nog een jaar de tijd krijgen om bezwaar te maken. Ondanks de onzekere situatie besluiten ze risico te nemen en alvast te investeren in hun pand met potentie. Er komt een mannetje langs voor de aansluiting van het water, maar dan blijkt dat ze helemaal niet op het water aangesloten zijn. Als COVID heel de wereld in zijn greep krijgt, komt de verbouwing stil te liggen en keert het gezelschap terug naar Nederland. Na maanden thuiszitten, reizen ze vol goede moed weer naar Italië af, om er vervolgens achter te komen dat bemiddelaar Andrea van de aardbodem verdwenen is.

Épisode 4 - Vertraging en een hoop onduidelijkheden.

17 septembre 2022

In Friuli is er nog altijd veel onduidelijk over de aankoop van het pand. Door de coronacrisis heeft niet alleen het werk maar ook de bezwaarperiode stilgelegen. De reparatie van het kapotte dak moet dus nog even wachten. Het gezelschap zet de schouders eronder en besluit gezamenlijk te gaan klussen. Ze hebben een project met allemaal latjes, dat voor de nodige verwarring zorgt. Gelukkig kunnen ze bij de buren terecht om la dolce vita ten volle te ervaren. Ook krijgen Hans en Marja goed nieuws over hun huis in Nederland. Alleen belanden ze in plaats van in Italië, op straat...

Épisode 5 - Groot verdriet in Italië.

24 septembre 2022

Nadat Hans en Marja vorige week op straat kwamen te staan, omdat hun huis in Nederland was verkocht en ze Italië niet in konden, kunnen ze nu eindelijk definitief naar Friuli emigreren. Tegelijkertijd is er grote onrust omdat het dak aan het schuiven is, en er een heel stuk dreigt af te breken. Dit probleem wordt echter totaal onbelangrijk als Hans ten val komt, en uiteindelijk aan de gevolgen hiervan overlijdt. Dit is een enorme klap voor Marja, Renzo, Ada, Wim en de overige familieleden. Ze vinden veel steun bij elkaar.

Épisode 6 - Een droom die uitkomt?

1 octobre 2022

Van het idyllische Italië tot het zonnige Bonaire. In Ik Vertrek XL volgen we twee gezelschappen met één gedeelde droom die werkelijkheid wordt: een onderneming in het buitenland.

Vidéos

Oups aucune vidéo pour le moment... Revenez plus tard pour des aventures en images !

Derniers avis

Aucun avis pour le momment...