Poster de la serie Het Verhaal van Nederland: Oranje-Nassau

Het Verhaal van Nederland: Oranje-Nassau

Non notée

Année : 2024

Nombre de saisons : 1

Durée moyenne d'un épisode : 49 minutes

Genre(s) : Documentaire, Histoire

A journey through history that shows who the Oranges are and how today's royal family came into being.

Saisons

Het Verhaal van Nederland: Oranje-Nassau saison 1

Saison 1

Épisodes

Choisissez votre saison au dessus et découvrez les épisodes qui vous attendent !

Épisode 1 - Twee geloven op een kussen

31 janvier 2024

Daan Schuurmans vertelt over het ontstaan van de Oranje-dynastie. Door het huwelijk van graaf Engelbrecht van Nassau met de Nederlandse Johanna van Polanen zet de Duitse familie Nassau voor het eerst voet op Nederlandse bodem. Ruim een eeuw later krijgt nazaat Willem dankzij een erfenis de titel Prins van Oranje. Deze Willem van Oranje-Nassau wil zijn positie versterken door met de protestantse Anna van Saksen te trouwen. Maar dat brengt hem in grote problemen met zijn heerser, de Spaanse koning Filips de Tweede.

Épisode 2 - Uit het oog uit het hart

7 février 2024

Na de moord op Willem van Oranje lijkt de rol van de Nassaus in de Nederlanden uitgespeeld. Diens erfenis zaait verdeeldheid binnen de familie en er barst een strijd los over wie zich de rechtmatige opvolger mag noemen van de Vader des Vaderlands mag noemen: oudste zoon Filips Willem of de jongere Maurits?

Épisode 3 - Een dans om de troon

14 février 2024

In de 17e eeuw bevinden de Oranjes zich op het hoogtepunt van hun macht en aanzien. Daarbij speelt één vrouw een belangrijke rol: Amalia van Solms. Deze Oranjevrouw zet zich in voor het voortbestaan van de dynastie en het imago van de familie.

Épisode 4 - Van goede naam en faam

21 février 2024

In Friesland zet de familie Nassau-Dietz de Oranjelijn voort na het overlijden van koning-stadhouder Willem de Derde. Vanuit Leeuwarden proberen zij de naam en faam van hun Oranjevoorgangers te evenaren en het stadhouderschap over heel Nederland te bemachtigen.

Épisode 5 - Een koning te rijk

28 février 2024

Door revolutie en oorlogen aan het begin van de 19e eeuw slaan de Oranjes op de vlucht en raken ze alles kwijt: het stadhouderschap, hun bezittingen en zelfs Nederland. Maar niet hun Engelse en Duitse familiebanden. De Oranjes lijken in Nederland alweer lang te zijn vergeten wanneer ze dankzij hun internationale contacten in 1813 in Nederland terugkeren op de hoogste positie ooit. Met koning Willem I op de troon.

Épisode 6 - Koning Gorilla

6 mars 2024

De macht van de Oranjekoningen brokkelt in de negentiende eeuw langzaam maar zeker af. Een nieuwe grondwet geeft het parlement meer macht ten koste van de koning. Tot grote frustratie van koning Willem III, die er alles aan doet om het tij te keren. Want wat is een koning zonder macht?

Épisode 7 - De monarchie in nood

13 mars 2024

De familie Oranje-Nassau bestaat nog maar uit twee leden: koningin Wilhelmina en prinses Juliana. Als Juliana niet zorgt voor nageslacht houdt de dynastie op te bestaan. De opluchting is groot als er een huwelijkspartner wordt gevonden in de persoon Bernhard zur Lippe Biesterfeld. Kan deze Duitse prins het huis van Oranje redden?

Épisode 8 - In naam van Oranje

20 mars 2024

In naam van Oranje

Vidéos

Oups aucune vidéo pour le moment... Revenez plus tard pour des aventures en images !

Derniers avis

Aucun avis pour le momment...