Poster de la serie Helden van Hier: Door het Vuur

Helden van Hier: Door het Vuur

4/5

Année : 2015

Nombre de saisons : 4

Durée moyenne d'un épisode : 45 minutes

Genre(s) : Documentaire, Télé-réalité

Behind the scenes of one of the most dangerous professions. 'Local Heroes: In the Line of Fire' takes a look behind the scenes of one of the most dangerous professions in the world: that of firefighter. More than 400 firefighters including officers, divers, climbers and ambulance officers watch over the safety of Ghent and Antwerp. They are ready 24/7 to pull out immediately. But also the emergency center, where the first emergency call comes in, and the outposts of the Ghent and Antwerp fire brigade, are of crucial importance. For over one hundred shifts, a camera crew followed every intervention and training of the Ghent and Antwerp fire brigade. And where the camera crew has to stay at a distance, the bodycams and helmet cameras of the firefighters take over. This is life as it really is.

Saisons

Helden van Hier: Door het Vuur saison 1

Saison 1

Helden van Hier: Door het Vuur saison 2

Saison 2

Helden van Hier: Door het Vuur saison 3

Saison 3

Helden van Hier: Door het Vuur saison 4

Saison 4

Épisodes

Choisissez votre saison au dessus et découvrez les épisodes qui vous attendent !

Épisode 1 - Aflevering 1

3 septembre 2015

Ploeg vier wordt opgeroepen voor een woningbrand met mogelijk een moeder en twee kinderen in huis. Ze hebben de grootste moeite om de versterkte deur open te krijgen. Ambulanciers Gerrit en Antoon moeten uitrukken voor een ongeval met vluchtmisdrijf. Voor Gerrit, die zelf een kind verloor in een ongeval, is het een confronterende interventie. Als bij valavond brand uitbreekt op de negende verdieping van een appartementsgebouw, is het alle hens aan dek om voldoende druk op de bluslijnen te krijgen. Brandweermannen Tim en Olivier zoeken zich op de tast een weg door de rook, op zoek naar de vuurhaard.

Épisode 2 - Aflevering 2

10 septembre 2015

Twee dronken mannen zetten Gent op stelten. Ze klimmen op de stelling van de Sint-Baafskathedraal en spelen een kat-en-muisspel met de politie. Het klimteam van de Gentse brandweer wordt opgeroepen om de mannen in te rekenen. Vroeg in de ochtend rukken ambulanciers Tom en Antoon uit voor een meisje dat gevallen is. Het blijkt echter veel erger dan de oproep doet vermoeden. De jonge vrouw is van twee verdiepingen hoog op de pinnen van een hek gevallen. Tom en Antoon kunnen haar echter niet verzorgen zonder hulp van de brandweer.

Épisode 3 - Aflevering 3

17 septembre 2015

Door hevige windstoten is een gevelpaneel losgeraakt aan een flatgebouw. De ladder opstellen met deze wind is veel te gevaarlijk en dus wordt het klimteam erbij gehaald om met touwen af te dalen vanaf het dak van het gebouw. Ambulanciers Antoon en Tom rijden midden in de nacht uit voor een man die stuipen heeft gekregen na een astma-aanval. De jongeman reageert zo heftig dat ze de hulp van de politie nodig hebben om hem in bedwang te houden. Wanneer ook de omstaanders overstuur geraken, moet Antoon in de bres springen zodat Tom zich volledig kan focussen op het slachtoffer.

Épisode 4 - Aflevering 4

24 septembre 2015

Een visser is in het water gevallen en kan niet zwemmen. Wanhopig klampt hij zich vast aan een staketsel. Ambulancier Antoon is al ter plaatse, maar krijgt de man alleen niet uit het water. Een klus voor de brandweerduikers dus. De jonge brandweerman Angelo is vastbesloten om ook duiker te worden, maar eerst moet hij nog een aantal proeven doorstaan. Ambulanciers Tom en Younes krijgen een oproep voor een man die een epileptische aanval heeft gekregen.

Épisode 5 - Aflevering 5

1 octobre 2015

Aan de Slachthuisbrug in het centrum van Gent breekt brand uit. Onder de brug loopt een gasleiding en de vlammen schieten metershoog de lucht in. Kapitein Paul en zijn mannen proberen het vuur onder controle te houden, tot de gasleiding volledig is afgesloten. Een moeilijke job, want ze mogen het vuur absoluut niet blussen. Dan komt het gas immers vrij en kan de boel exploderen. Ambulanciers Guy en Seppe rijden uit om een man te helpen die door een raam is gevallen.

Épisode 6 - Aflevering 6

8 octobre 2015

De hele ploeg wordt opgeroepen voor een hevige brand in een appartementsgebouw aan het Sint-Pietersstation. Wanneer luitenant Brecht en kapitein Joris toekomen, zien ze de vlammen al van ver uit de ramen slaan. Het appartement op de eerste verdieping staat in lichterlaaie en door de dichte zwarte rook is het extra moeilijk werken voor de ploeg. Dit wordt een stevige klus. Wanneer brandweerman Meindert hoort dat er nog vier bewoners in het gebouw zitten, gaat zijn hartslag flink naar omhoog.

Épisode 1 - Aflevering 1

7 septembre 2016

Midden in de nacht is brand gesticht in een woning waar drie mensen liggen te slapen. Verschillende brandweerposten rukken uit om het vuur met man en macht te bestrijden. Bij het blussen krijgen ze van de politie te horen dat er mogelijk kwaad opzet in het spel is. De ambulanciers worden uitgestuurd naar een hoogzwangere vrouw met hevige weeën. Al snel is het duidelijk dat de vrouw niet op tijd op de materniteit zal geraken. De ambulanceploeg moet met spoed uitrukken voor een vrouw met een zwak hart die bewusteloos op haar bed ligt.

Épisode 2 - Aflevering 2

14 septembre 2016

In een appartement in het Patershol is een frietketel in brand gevlogen. Wanneer de ambulanciers en de brandweer toekomen, willen de bewoners net een hond door het raam gooien om hem in veiligheid te brengen. Sergeant Gunter trekt zonder aarzelen samen met zijn mannen het brandende gebouw binnen. Het dierenreddingsteam komt voor een moeilijke opdracht te staan. Op de faculteit diergeneeskunde heeft een paard in paniek met zijn poot door de vloer van een trailer gestampt. Het dier zit muurvast en de bevrijding moet snel gebeuren, voordat de verdoving uitgewerkt is.

Épisode 3 - Aflevering 3

21 septembre 2016

Aan een sluis in Evergem is een plezierjacht ontploft en twee Fransen zijn zwaar verbrand. De brandweer en de ambulanciers kunnen alleen via een smalle loopbrug tot bij het vaartuig geraken. Een van de schippers zit gekneld onder de brokstukken en luitenant Jurgen vreest dat de boot kan zinken. Ploeg 2 krijgt een bizarre oproep: een oude vrouw is klem geraakt onder haar ingestorte plafond. Kapitein Steven en zijn mannen snellen laat op de avond naar een uitslaande woningbrand. Volgens de politie zit een oude man nog vast in het brandende huis.

Épisode 4 - Aflevering 4

28 septembre 2016

Een jongen is gevallen met zijn BMX en hij heeft last van tintelingen in zijn vingers en benen. Alles wijst erop dat hij een ernstig nekletsel heeft opgelopen. De buurman van een ouder koppel heeft al een week niets meer van zich laten horen. De penetrante geur rond de woning doet meteen het ergste vermoeden. Een vrouw is ten val gekomen op het terras van haar appartement op de derde verdieping en heeft dringend hulp nodig. De brandweer moet aanrukken met brandweerladders om de vrouw uit haar benarde situatie te redden.

Épisode 5 - Aflevering 5

5 octobre 2016

Er woedt een brand in een kraakpand en korporaal Robin hoort dat er nog iemand in het gebouw zit. Met twee teams kammen ze het pand uit, op zoek naar de vermiste kraker. Er staat een schouw in brand, maar de bewoners zelf slapen gewoon rustig verder terwijl de brandweer al binnen staat. Luitenant Brecht en zijn team proberen de schade te beperken. Tijdens de Gentse feesten krijgt een man een hartstilstand in zijn camper. De MUG-dienst komt erbij en ambulancier Bas moet snel overgaan tot reanimeren.

Épisode 6 - Aflevering 6

12 octobre 2016

Op een parkeerterrein zit een groep vluchtelingen opgesloten in een koelwagen. Binnenin wordt er op de deur geklopt, maar het slot aan de buitenkant zit muurvast. Luitenant Erwin en zijn team bedenken een oplossing. Een jonge bestuurder is van de weg geraakt met zijn auto. De wagen is op zijn dak beland en ambulanciers Sven en Bas werken samen met de brandweer om de man uit het wrak te halen. Tijdens een plezierritje met een quad is een jongeman overkop gegaan. Ambulancier Tom moet voorzichtig te werk gaan, aangezien het om een wervelletsel kan gaan.

Épisode 7 - Aflevering 7

19 octobre 2016

Er komt een oproep binnen over een uitslaande brand in een schuur waar ook gasflessen staan. Bij aankomst staat de schuur in lichterlaaie en het gevaar voor ontploffing komt wel heel dichtbij. Ambulancier Sven komt ter plaatse bij een verkeersongeval waarbij een vrouw zwaargewond is geraakt. Een jongedame wordt in haar hand gebeten door een hond. Ambulancier Marvin probeert de schade te beperken. In De Pinte woedt een grote brand. Wanneer de brandweer toekomt, slaan de vlammen al door het dak.

Épisode 8 - Aflevering 8

26 octobre 2016

Er komt een oproep binnen over een uitslaande brand in een schuur waar ook gasflessen staan. Bij aankomst staat de schuur in lichterlaaie en het gevaar voor ontploffing komt wel heel dichtbij. De politie schakelt de hulp van de ambulanciers in voor een uitgetelde vluchteling. De man is al maanden onderweg, lijkt volledig uitgeput en geeft bijna geen teken van leven meer. Een kind heeft kokende koffie over zich gekregen en heeft stevige brandwonden. Ambulanciers Tom en Younes komen samen met de MUG bij het meisje, dat nog maar één jaar oud is.

Épisode 9 - Aflevering 9

2 novembre 2016

Brandweerzone Gent wordt gevraagd voor versterking bij een brand in een speelgoedwinkel. Er ligt mogelijk vuurwerk binnen en het gebouw staat op instorten, dus ze moeten snel te werk gaan. Ambulanciers Bas en Antoon hebben hun handen vol na de Gentse feesten. De ochtendtaferelen spreken voor zich. De ambulanciers treffen op straat een oude man op een stoel aan. Ze proberen hem zo goed mogelijk te helpen en krijgen er meteen een nieuw huisdier bij.

Épisode 10 - Aflevering 10

9 novembre 2016

Een chirolokaal staat in lichterlaaie. Luitenant Brecht vermoed dat de brand aangestoken is. Ambulancier Kenneth helpt een oudere man met psychische problemen. Hij is op zijn hoede, want de man staat bekend voor zijn agressieve gedrag. Er woedt een brand in een garage onder een appartementsgebouw. De hitte is zo overweldigend dat het team niet bij de brandende auto's kan ...

Épisode 1 - Aflevering 1

8 novembre 2017

In de eerste aflevering van Helden van Hier: Door het Vuur wordt de brandweer van Gent opgeroepen voor een ingestort schoolgebouw. Een 10-jarige jongen is vermist en er wordt gevreesd dat hij onder het puin ligt. Tijdens een kotfeest zijn twee studenten van een platform negen meter naar beneden gevallen. Zij moeten zo snel mogelijk naar het ziekenhuis worden gebracht. De brandweermannen halen alles uit de kast om een grote brand in een kraakpand te blussen. Ondertussen gaan ze ook op zoek naar bewoners die mogelijk nog in het gebouw aanwezig zijn. De ambulanciers helpen een vrouw die denkt dat haar mand dood bij haar in bed ligt, terwijl hij al jaren overleden is

Épisode 2 - Aflevering 2

15 novembre 2017

Een ploeg rukt uit naar een woningbrand in Mariakerke. De brandweermannen doen er alles aan om de spullen van de bewoonster en haar zoons uit de brand te halen. Het duikteam van de Gentse brandweer rijdt uit voor een jongeman die in het dok is gesprongen. Bij aankomst staan ze voor een raadsel. Wanneer een 93-jarige vrouw geen teken van leven geeft, wordt de brandweer opgeroepen om de deur open te breken.

Épisode 3 - Aflevering 3

22 novembre 2017

De vlammen van een woningbrand in Gent slaan van het ene huis over naar het andere. Adjudant Jurgen moet de brand zo snel mogelijk blussen. Een man verdwijnt spoorloos wanneer hij het Handelsdok probeert over te zwemmen. De duikers starten een grote zoekactie. In een glasbedrijf heeft een man veel bloed verloren. Ambulanciers Davy en Toon gaan ter plaatse.

Épisode 4 - Aflevering 4

29 novembre 2017

De Gentse brandweer krijgt een oproep voor een brand op een manege waar 40 paarden staan. De duikers redden dieren en mensen, maar halen in deze aflevering ook kunstwerken uit het water. Het dak van een kraakpand staat in lichterlaaie. Aangezien er nog mensen binnen kunnen zijn, gaat de brandweermannen voorzichtig te werk.

Épisode 5 - Aflevering 5

6 décembre 2017

Er woedt een zware brand in een woning. Wanneer de brandweermannen de deur openbreken doen ze een heel verassende ontdekking. Op een groot vrachtschip is een man ernstig gewond geraakt. Zeevaartlui blijken uit hard hout gesneden, want ambulanciers Tanguy en Filiep snappen niet hoe de man bij bewustzijn kan blijven. Dat brandweermannen ook andere taken hebben dan branden blussen, blijkt wanneer ze moeten uitrijden voor een jongen die gekneld zit in een step en een man die vastzit in een waterput.

Épisode 6 - Aflevering 6

13 décembre 2017

Een storm heeft lelijk huisgehouden in Gent. Op verschillende plaatsen zijn bomen omgevallen en maar liefst drie woningen zijn zwaar getroffen door een blikseminslag. Gerrit, de oudste ambulancier van het korps, zet zijn laatste jaar bij de brandweer in. In deze aflevering helpt hij een vrouw die hevige weeën heeft terwijl ze op de trein zit.

Épisode 7 - Aflevering 7

20 décembre 2017

Een mobilhome staat in lichterlaaie. Kapitein Van Vooren en zijn ploeg proberen te voorkomen dat de brand overslaat op de zaal die er net naast staat. De ambulanciers hebben het druk tijdens de Gentse Feesten. Heel wat festivalgangers hebben te diep in het glas gekeken. In een industriebedrijf komt er rook uit een grote afvalsilo. De brandweer moet de gigantische constructie koelen.

Épisode 8 - Aflevering 8 Special

27 décembre 2017

Helden Van Hier brengt bijzondere ervaringen van slachtoffers in beeld. De point-of-view van de hulpverlener is steeds het basisingrediënt van de reeks, maar het zijn de patiënten die de meest intense ervaringen meemaken. In de special van Helden van Hier komen zij aan het woord. Velen van hen verwerken nog steeds wat ze hebben meegemaakt en ontmoeten voor het eerst de helden die hun leven hebben gered. Hoe kijken ze terug op de interventie van toen? Hoe zien zij hun toekomst? Waar dromen zij van?

Épisode 1 - Aflevering 1

6 mars 2019

Het team wordt geconfronteerd met een woningbrand. De bewoners zijn niet thuis, maar de brandweermannen proberen de huisdieren te redden, die door de rook bevangen zijn. In de Antwerpse haven botst een trein met een tankwagen. De tankwagen is geladen met een chemisch product en als de tank scheurt, kan de hele boel exploderen. In de Stadsfeestzaal op de drukbezochte Meir wordt rookontwikkeling opgemerkt. De brandweer heeft de grootste moeite om de oorzaak te achterhalen. Wat is er aan de hand?

Épisode 2 - Aflevering 2

13 mars 2019

Wanneer de brandweer wordt opgeroepen voor een woningbrand en blijkt dat er nog mensen binnen zitten, breken de pompiers al snel het huis binnen om de bewoners in veiligheid te brengen. Over de oorzaak van het vuur heerst eerst veel onduidelijkheid. Ook moet de brandweerwagen richting Scheldelaan, voor een industriebrand bij Atlas Copco. Bij aankomst is een cabine aan het smelten en het gevaar bestaat dat die onder stroom staat.

Épisode 3 - Aflevering 3

20 mars 2019

De brandweerwagen rukt uit voor een brand in een studentenhuis in een smal straatje vlakbij de Ossenmark. Dat is volledig aan het uitbranden en het vuur slaat over op de aanpalende woning. Bovendien zijn er aanwijzingen dat een bewoner van het eerste verdiep, waar de brand is ontstaan, zich nog in het pand zou bevinden

Épisode 4 - Aflevering 4

27 mars 2019

De ploeg wordt opgeroepen voor een uitslaande woningbrand, die zo fel woedt dat één van de brandweermannen op meerdere plaatsen brandwonden oploopt. De brandweer krijgt ook een oproep binnen voor CO-intoxicatie, waarbij een vrouw en haar 2 kinderen mogelijk gevaar lopen. De brandweermannen- en vrouwen snellen ook naar een tweede woningbrand en worden opgeroepen voor een vreemde geur en rookontwikkeling uit een schouw.

Épisode 5 - Aflevering 5

3 avril 2019

De camera's geven onder andere een unieke inkijk in de grote reddingsoperatie die in oktober 2018 ontstond nabij het station Antwerpen Centraal. Toen stortte een stelling van vijf verdiepingen hoog plots naar beneden. Een gigantische wirwar aan kapotte buizen en stenen bedekte de drukke straat. Helden van Hier toont hoe tientallen brandweermannen zich de hele dag in het zweet werkten om mogelijke slachtoffers te vinden en te bevrijden. Waar de camera's voor nieuwsverslaggeving stopten, draaiden die van Helden van Hier verder.

Épisode 6 - Aflevering 6

10 avril 2019

In het centrum van Antwerpen staat een krantenwinkel in vuur en vlam. De brand in de zaak heeft ook bovenliggende appartementen aangestoken. Een bejaarde bewoner in een rolstoel hangt uit zijn raam en schreeuwt om hulp.

Épisode 7 - Aflevering 7

17 avril 2019

Het RED-team, dat reddingen doet op grote hoogte, klimt naar de top van een torenhoge kraan naast de Antwerp Tower en tot in de nok van een windturbine op 130 meter hoogte. Wanneer een grote vrachtwagen kantelt en in lichterlaaie staat, komt de brandweer geen seconde te vroeg. Zit de bestuurder nog in de brandende kabine?

Épisode 8 - Aflevering 8

24 avril 2019

De brandweer wordt opgeroepen om een elektrische wagen te blussen die in brand staat. En die blijkt toch heel wat moeilijker te blussen dan een wagen op brandstof. Wanneer een koeienstal instort, snelt de brandweer naar de eigenaars om de veiligheid te garanderen. Ook die van de koeien. En een jongeman van 17 wordt het slachtoffer van CO-intoxicatie..

Épisode 9 - Aflevering 9

1 mai 2019

Een droogkast zet een hele kelder in vuur en vlam. De brandweermannen moet het huis zo snel mogelijk evacueren. Twee slachtoffers van een zeer zwaar ongeval bezoeken de oude kazerne in Antwerpen-Zuid om de brandweermannen te bedanken voor hun harde werk. En een heel kantoor staat op zijn kop wanneer er een verdacht pakket met wit poeder wordt gevonden.

Épisode 10 - Aflevering 10

8 mai 2019

De hulpdiensten rukken massaal uit wanneer er zich een zware explosie voordoet in het kapsalon van een rusthuis. De explosie gebeurde terwijl alle bewoners in bed lagen, dus de hulpverleners moeten meteen een grootschalige evacuatie opstarten. De brandweer probeert iedereen zo snel mogelijk in veiligheid te brengen.

Épisode 11 - Aflevering 11

15 mai 2019

De brandweer krijgt een ongewone oproep: een grote boom dreigt op een speelplein te vallen waar veel passage is. Wanneer de bewoonsters van de buurt de sexy brandweermannen opmerken, zit de sfeer er meteen in. Een andere bijzondere interventie leidt hen naar een vermoedelijke brand in de haven. Uit verschillende loodsen komt rook, maar waar de brandhaard zich precies bevindt, is een raadsel.

Épisode 12 - Aflevering 12

22 mai 2019

De zomer van 2018 was heet, heel heet. Dat had ook zijn effect op de bossen en heide. Wanneer speelpleinwerkers een bosbrand ontdekken haast de brandweer zich naar het natuurgebied. Op de kazerne is het alle hens aan dek wanneer het alarm afgaat voor een mogelijke brand in een school. Er komt ook een oproep binnen voor een gevonden bom in een woonwijk.

Vidéos

Oups aucune vidéo pour le moment... Revenez plus tard pour des aventures en images !

Derniers avis

Aucun avis pour le momment...