Poster de la serie Gort Across the Border

Gort Across the Border

Non notée

Année : 2017

Nombre de saisons : 7

Durée moyenne d'un épisode : 35 minutes

Genre(s) : Documentaire, Voyage

After prize-winning wines from his own French vineyard, several books about life in France and television programs about La Douce France, Ilja Gort leaves his beloved France and tries his luck across the border. In this new television program Ilja goes in search of the secret of 'La dolce vita', the sweet life. He takes the viewer to the most beautiful and surprising places in Italy.

Saisons

Gort Across the Border saison 1

Saison 1

Gort Across the Border saison 2

Saison 2

Gort Across the Border saison 3

Saison 3

Gort Across the Border saison 4

Saison 4

Gort Across the Border saison 5

Saison 5

Gort Across the Border saison 6

Saison 6

Gort Across the Border saison 7

Saison 7

Épisodes

Choisissez votre saison au dessus et découvrez les épisodes qui vous attendent !

Épisode 1 - Piemonte

28 avril 2017

De eerste aflevering op vrijdag 28 april, begint goed: een Milanese barbier scheert per ongeluk bijna Ilja’s snor af. Gelukkig gaat hij daarna op bezoek bij de oudste vrouw ter wereld die hem haar geheim voor een eeuwig leven verklapt. Uiteraard wordt er heerlijk gegeten en flink geslurpt: Ilja neemt je mee naar de kelders van de duurste wijn van Italië, de Barolo. Daarna gaat hij met vader en zoon Bernardo en hun truffelhond Dora op truffeljacht in de bossen van Piedmonte en bereidt hij samen met sterrenchef Marco, een watertandend lekkere verse ‘Pasta al tartufo’.

Épisode 2 - Lombardije en Emilia Romagna

5 mai 2017

Épisode 3 - Lazio

12 mai 2017

Épisode 4 - Campania

19 mai 2017

Épisode 5 - Sicilië

26 mai 2017

Épisode 6 - Puglia

2 juin 2017

Épisode 1 - Italië, Liguria

11 mai 2018

Wijnboer Ilja Gort reist door Liguria. Met gevaar voor bevriezing beklimt hij de toppen van de Monte Bianco om bergwijn te proeven. Hij leert in Genua van de wereldkampioene de beroemde pesto Genovese maken en bezoekt een wijnboer met de schuinste berghellingen van La Cique Terra.

Épisode 2 - Italië, Toscane en Elba

18 mai 2018

Wijnboer Ilja Gort reist door Toscane. Hij zoekt onuitgehakte beelden van Michelangelo in de grootste marmermijnen, duikt de grond in om de oude Etrusken te begrijpen en laat zich net als Napoleon verbannen naar het beroemde Toscaanse eiland Elba. Daar wacht hem een plaatselijke specialiteit.

Épisode 3 - Italië, De Marken

25 mai 2018

Wijnboer Ilja Gort reist door De Marken in Italië. Het zit er vol verborgen schatten: van een bijzondere kaas die zo lekker was dat zij moest onderduiken, tot het huis van Maria wat op miraculeuze wijze in Loreto is beland. Ook vindt hij een wijn die het kan opnemen tegen de dure en beroemde Montepulciano.

Épisode 4 - Italië, Calabrië

1 juin 2018

Wijnboer Ilja Gort reist door Calabrië in Italië. Langs de prachtige kust en het ruige binnenland gaat hij op zoek naar de invloed van de oude Grieken die hier de landbouw introduceerden. Hij vindt de eerste bewijzen van de wijnbouw, eet traditioneel pitabrood en waant zich op een Grieks eiland.

Épisode 5 - Italië, Sardinië

8 juin 2018

In de laatste aflevering bezoekt Ilja het Italiaanse eiland Sardinië. Hier gaat hij de wijngaard in om oude Vermentino druivenstokken te enten, rookt hij Pecorinokaas in een Pinetto en ontdekt hij het geheim achter een goeie kurk. De afscheidsavond wordt een groot Sardijns feest met muziek en dans.

Épisode 1 - Galicië

5 mars 2019

Ilja vist naar schelpen in Combarro en proeft inktvis op de veemarkt van Santiago de Compostella, bij een van de octopuskampioenen van Galicië. Waar ze als gewoonte rode wijn erbij drinken, alleen niet in een glas, maar gewoon in een kommetje. De reis vervolgt zich naar het mooie Ribera Sacra, waar wijnboeren hun leven wagen boven een diepe kloof.

Épisode 2 - Baskenland

12 mars 2019

In Baskenland leert Ilja zout delven in Salinas de Añana, zoals de Romeinen het daar al deden. In San Sebastian, waar je de meeste tapasbars kunt vinden in Spanje, eet Ilja de ‘sterren van de hemel’ aan Pintxos. In Getaria krijgt hij vis geserveerd, zoals de Baskische vissers dat vroeger thuis aten. De wang van de vis is het lekkerste stukje, maar dat krijg je niet zomaar…

Épisode 3 - La Rioja

19 mars 2019

Ilja Gort bezoekt twee bejaarde broers die met hun geitenkudde leven in het door iedereen verlaten dorp Santa Marina. In Tricio is hij te gast bij een boeren familie met een klein fabriekje waar ze paprika’s grillen. En hij drinkt een wijntje met een stoere wijnboerin op de meest romantische plek van de Rioja.

Épisode 4 - Valencia

26 mars 2019

Ilja reist naar Valencia, waar hij veel Arabische invloeden ontdekt; op een sinaasappel-plantage werken ze met een Arabisch irrigatiesysteem, in Requena drinkt hij wijn uit een stenen kruik, zoals de Arabieren dat deden en hij laat zich verrassen door Arabische smaken in de echte Valenciaanse paella.

Épisode 5 - Toledo

2 avril 2019

In zijn reis door Spanje reist Ilja Gort in de vijfde uitzending door naar Toledo. In Quero proeft hij een wijn volgens het recept van een hedendaagse Don Quichot, In Toledo stad leert hij vechten met een echt slagzwaard tegen een moderne ridder en in de uitgestrekte bossen van Velada proeft hij de eikels waar de duurste Iberische varkens hun exclusiviteit aan te danken hebben. Ook komt Ilja er eindelijk achter waarom saffraan zo onwijs duur is.

Épisode 6 - Andalusië

9 avril 2019

In Andalusië proeft Ilja sherry die een jaar gerijpt is en dezelfde die 30 jaar oud is, met groot verschil in smaak. In Jerez de la Frontera wordt hij geraakt door de passie van jonge flamencodanseressen en in de stad Ronda krijgt Ilja hoogtevrees bij prachtige en levensgevaarlijke kliffen en bezoekt hij een wel heel bijzonder wijnhuis: een klooster uit de zestiende eeuw.

Épisode 1 - Hemel en hel van Alicante

24 janvier 2020

Op een voormalig pirateneiland maakt hij kennis met de Italiaans/Spaanse keuken. Bij een wonderlijke wijnboer met een waanzinnig kasteel proeft hij de duurste wijn van Spanje. In Elche bezoekt Ilja een dadelboerin die laat zien wat je allemaal met verse dadels kan maken.

Épisode 2 - Stoere vrouwen van Asturias

31 janvier 2020

Ilja Gort reist door de Spaanse provincie Asturias. In een miljoenen jaren oude kaasgrot, waarvan de sleutel kwijt is, eet hij dodemanskaas. Hij vaart de zee op en hij proeft wijn bij een wijnboerin.

Épisode 3 - Ongelofelijk Huelva

7 février 2020

Épisode 4 - Eigenwijs Catalonië

14 février 2020

Épisode 5 - Het Spaanse Graan van Tierra de Campos

21 février 2020

Épisode 6 - Geloof wat je wil in Cordoba

6 mars 2020

Épisode 1 - De twee gezichten van de Elzas.

29 janvier 2021

Ondanks de coronapandemie gaat Ilja Gort echter weer vol goede moed op reis - zij het wat dichter bij huis dan gebruikelijk. In de eerste aflevering reist hij door de Elzas, een zonovergoten provincie waarin het beste van de Franse en Duitse invloeden wordt gecombineerd. Hier ontdekt hij onder meer het oudste wijnvat ter wereld.

Épisode 2 - De Magie Van Bretagne

5 février 2021

Épisode 1 - Camargue

8 janvier 2022

Ilja Gort in het wilde westen. In het Zuid-Franse moerasgebied de Camargue dompelt de onverschrokken wijnboer zich onder in het ruige leven van paarden, cowgirls en wilde stieren. Hij spot flamingo's in het wild, proeft een biologisch dynamische wijn, bezoekt Arles met een heuse koningin en brengt duizend witte eenden naar hun vakantieadres.

Épisode 2 - Languedoc

15 janvier 2022

In de Languedoc duikt Ilja Gort in het rijke verleden van de Romeinen. Hoe hebben ze in die tijd zonder machines ooit zulke immense bouwwerken kunnen realiseren? Hij proeft de zonovergoten wijnen van een zeer eigenzinnige wijnboer en helpt een geitenboer met melken. Hij zet de sluizen van het Canal du Midi open en wordt in een verlaten garage verliefd op zijn droomauto.

Épisode 3 - Dordogne

22 janvier 2022

In een mysterieus land vol grotten en kastelen vindt Ilja Gort een drankje dat hem eeuwig jong houdt en drinkt hij de dikste wijn ter wereld. In een oude watermolen scoort hij walnoten voor Eekie, de kasteeleekhoorn, en hij gaat hij truffels zoeken met een varken van 200 kilo. In een miljoenen jaren oude grot leert hij eindelijk de vrouwen begrijpen.

Épisode 4 - Auvergne

29 janvier 2022

Ilja Gort bezoekt de Auvergne, een woest niemandsland in het hart van Frankrijk. De meeste bewoners hebben dit gebied verruild voor Parijs of de Côte d'Azur. Wat overbleef is een machtig groen landschap met heel veel natuur, bewoond door markante figuren. Ilja ontmoet een wijnboer van bijna 98 jaar, met z'n jonge blom van 93. Om een hele lekkere kaas te proeven, beklimt hij de hoogste vulkaan van het Centraal Massief en bij een wijnvatenmaker ziet hij z'n geliefde snor bijna in vlammen opgaan.

Épisode 5 - Bourgogne

5 février 2022

Wijn, wijn en nog eens wijn. Ilja stuurt zijn prachtige voiture door de glooiende heuvels van de Côte-d'Or en proeft de mooiste wijnen van de 'Gouden Kust'. Van Chardonnay in Meursault tot Pinot Noir in Gevrey-Chambertin. Hij drinkt een glas met de grootste volksheld van Frankrijk, brengt een bezoek aan de wijngaard van Napoleon en kan, eenmaal begonnen, niet meer stoppen met het eten van een sterk verslavend, typisch Bourgondisch streekgerecht.

Épisode 6 - Provence

12 février 2022

Ilja Gort stuurt zijn fraaie bolide langs uitgestrekte lavendelvelden in volle bloei, zo mooi dat het pijn doet aan zijn ogen. Hij bezoekt zijn idool en drinkt de duurste landwijn ter wereld.

Épisode 1 - Haute-Savoie

18 janvier 2023

Ilja start deze serie in het spoor van Hannibal in het hooggebergte van de Haute-Savoie

Épisode 2 - Tarn

25 janvier 2023

De tweede aflevering zakt hij af richting het zuiden en vertelt over de twee gezichten van de Tarn

Épisode 3 - Frans Baskenland

1 février 2023

Daarna kruist hij het pad van een groepje oersterke vrouwen en ontmoet drie bijzondere kaas-en-wijnzussen in Frans Baskenland.

Épisode 4 - Loirevallei

8 février 2023

Na het zuiden van Frankrijk reist Ilja met een platbodem over de Loire, de ontembaarste rivier van Frankrijk.

Épisode 5 - Frans Catalonië

15 février 2023

Daarna pakt hij zijn auto en reist naar Frans Catalonië, een stukje Spanje in Frankrijk.

Épisode 6 - Corsica

22 février 2023

De laatste aflevering sluit Ilja af op het ‘eigenwijze eiland’ Corsica. In het betoverende Bonifacio duikt hij in het leven van Napoleon en vaart het zeegat uit met een robuuste Corsicaanse visser.

Vidéos

Oups aucune vidéo pour le moment... Revenez plus tard pour des aventures en images !

Derniers avis

Aucun avis pour le momment...