Poster de la serie Floortje gaat mee

Floortje gaat mee

Non notée

Année : 2023

Nombre de saisons : 1

Durée moyenne d'un épisode : 50 minutes

Genre(s) : Documentaire, Voyage

Floortje Dessing travels overland from the Netherlands to Nepal together with award-winning photographer Jasper Doest. During this long and adventurous journey, they explore together the complicated relationship between humans and animals. They meet people who are committed to the welfare of animals with heart and soul, but also see how people all over the world place themselves above animals in the 'ranking'.

Saisons

Floortje gaat mee saison 1

Saison 1

Épisodes

Choisissez votre saison au dessus et découvrez les épisodes qui vous attendent !

Épisode 1 - Roemenië

16 février 2023

De eerste bestemming van de trip is Roemenië. Hier ontmoeten Floortje en Jasper de bevlogen Cristina, die zich met haar stichting inzet om beren op te vangen die uit erbarmelijke omstandigheden zijn gered of niet langer in het wild kunnen leven.

Épisode 2 - Turkije

23 février 2023

De volgende stop is Turkije, waar sinds kort een nieuwe dierenwelzijnswet is ingevoerd. Hier bezoeken Floortje en Jasper een evenement dat volledig draait om een eeuwenoude maar niet onomstreden traditie: het kamelenworstelen. Ook hebben Floortje en Jasper een bijzondere ontmoeting met de succesvolle zakenman Mert. Hij deelt zijn huis met talloze dieren.

Épisode 3 - Iraaks-Koerdistan

9 mars 2023

Floortje reist verder met fotograaf Jasper Doest door Turkije richting de grens met Iraaks-Koerdistan. Vlak voor ze die grens passeren, bezoeken ze Hasan. Hij geeft gehandicapte dieren een nieuwe kans. Eenmaal in Iraaks-Koerdistan aangekomen, zien Floortje en Jasper hoe honden worden ingezet bij het ruimen van landmijnen. In een vluchtelingenkamp ontmoeten ze de Syrische Ayas, die zich in het kamp bekommert om de dieren die daar leven.

Épisode 4 - Irak

16 mars 2023

In Irak rijden ze in konvooi naar Mosul, waar de verwoesting na jaren van conflict nog altijd groot is. Jasper en Floortje vragen zich af wat er gebeurt met de dieren in een stad waar zo zwaar gevochten is. In de oude dierentuin van Mosul hoort Floortje het verhaal over beer Lula en leeuw Simba, die in 2017 werden gered uit de door oorlog verscheurde stad. In het zuiden van Irak bezoeken Floortje en Jasper het bijzondere moerasgebied en haar inwoners.

Épisode 5 - India (1)

23 mars 2023

In de Indiase miljoenenstad Mumbai lopen Floortje en Jasper een dag mee met politieagent Murlidhar, die er zijn specialiteit van heeft gemaakt om slangen uit benarde posities te bevrijden. Hierna rijden ze verder door het chaotische verkeer van kleurrijk India.

Épisode 6 - India (2)

30 mars 2023

Floortje en Jasper reizen verder door het kleurrijke India: het land van de heilige koe. De heilige status van dit dier heeft echter ook een schaduwzijde. Jasper bezoekt een koeienopvangcentrum van een inspirerende vrouw, waar duizenden koeien worden opgevangen.

Épisode 7 - India en Nepal

13 avril 2023

Floortje Dessing en fotograaf Jasper Doest rijden hun laatste kilometers door India voordat ze hun eindbestemming Nepal bereiken. In India bezoeken ze nog een olifantenopvangcentrum. Na deze bijzondere stop is het eindelijk zover: ze rijden de grens over en komen aan in Nepal. Hier is net het vijfdaagse Tihar-festival begonnen, waarbij verschillende dieren worden vereerd. Op de eerste dag staat de verering van de kraai centraal.

Épisode 8 - Nepal

20 avril 2023

Floortje Dessing en fotograaf Jasper Doest zijn aangekomen in Nepal. In Kathmandu wonen ze tijdens het Tihar-festival de verering van honden bij in een asiel. Hierna reizen ze door naar het Chitwan National Park, waar ze Doma ontmoeten. Zij zet zich in voor de bescherming van neushoorns, ondanks het feit dat ze haar eigen moeder verloor door een aanval van zo'n dier. Jasper en Floortje eindigen hun lange reis in de bergen van Nepal en blikken terug op hun trip.

Vidéos

Oups aucune vidéo pour le moment... Revenez plus tard pour des aventures en images !

Derniers avis

Aucun avis pour le momment...