Poster de la serie Flodder

Flodder

4/5

Année : 1993

Nombre de saisons : 5

Durée moyenne d'un épisode : 30 minutes

Genre(s) : Comédie

A rather asocial family gets a chance to live in an upper-class neighborhood. As they are not accepted by the snobs living there, they get in all sorts of trouble.

Saisons

Flodder saison 1

Saison 1

Flodder saison 2

Saison 2

Flodder saison 3

Saison 3

Flodder saison 4

Saison 4

Flodder saison 5

Saison 5

Épisodes

Choisissez votre saison au dessus et découvrez les épisodes qui vous attendent !

Épisode 1 - Korte Metten

7 octobre 1993

The neighborhood wants the Flodders to go and tries to catch them red handed selling illegal whiskey.

Épisode 2 - Soldaat Kees

14 octobre 1993

Kees has to join the army. Johnny needs him for a poker game and therefore tries everything he can think of to keep Kees from having to go.

Épisode 3 - Verkiezingen

21 octobre 1993

Er staan verkiezingen voor de deur in Zonnedael. Een van de verkiesbare gemeenteraadsleden heeft de verwijdering van de flodders hoog in zijn vaandel staan. Hij krijgt een harde dobber als dochter Kees zich ook verkiesbaar stelt.

Épisode 4 - Goud Geld

28 octobre 1993

Johnnie probeert een hoop geld te verdienen door samen met Dochter Kees en Zoon Kees een aantal tapes voor sexlijnen te produceren. Het gaat mis als een van de tapes per ongeluk verwisseld wordt met een tape van buurman Neuteboom, die hij speciaal voor de begrafenis van een collega had gemaakt.

Épisode 5 - Inbraak Alarm

4 novembre 1993

A burglar is very active in the neighborhood and the Flodders are the usual suspects.

Épisode 6 - Blauw Bloed

11 novembre 1993

Er is een grote erfenis voor een nazaat van Baronesse Floddeur. Ma Flodder lijkt de enige die in aanmerking komt. Ze moet alleen nog even bewijzen dat ze ook daadwerkelijk van adel is.

Épisode 7 - Latin Lover, deel 1

18 novembre 1993

Johnny agrees to hide an Italian for a night for 5000 guilders. However, Ma shouldn't find out because Johnny doesn't think she'd agree.

Épisode 8 - Latin Lover, deel 2

25 novembre 1993

Ma Flodder is uiterst gecharmeerd geraakt van Viottorio. Ze zijn zelfs van plan te gaan trouwen. Johnnie besluit dat het tijd wordt voor drastische maatregelen.

Épisode 9 - De Verjaardag

2 décembre 1993

De koningin heeft te kennen gegeven op haar verjaardag een bezoek te willen brengen aan Zonnedael. De wijk is in rep en roer. De buurtbewoners stellen alles in het werk om de Flodders op die bewuste dag uit de wijk te krijgen.

Épisode 10 - Goed Gedrag

9 décembre 1993

Nadat Zoon Kees uit de auto van Johnnie op straat is gevallen, vertoont hij opeens voorbeeldig gedrag. Hij praat netjes en helpt de buurtbewoners. Dit tot grote ergernis van de familie. Johnnie zal hem wel eens even helpen zijn geheugen terug te krijgen.

Épisode 11 - Succes Verzekerd

16 décembre 1993

De Flodders komen erachter dat het veroorzaken van ongevallen weleens heel lucratief kan zijn.

Épisode 12 - De Vondeling

23 décembre 1993

Het is Kerstmis in Zonnedael. De hele wijk ligt onder een dik pak sneeuw. Zoon Kees vind een baby in een tas voor de deur. Als ze er niet achter kunnen komen van wie die, zoeken ze manieren om van de baby af te komen. Dit tot ergernis van Dochter Kees die wel gecharmeerd was van de kleine schreeuwlelijk.

Épisode 13 - De Mooiste Dag Van Je Leven

30 décembre 1993

Johnnie ie vergeten een cadeau voor moederdag te kopen. Dit tot groot verdriet van ma. Johnnie besluit zijn moeder het grootste cadeau te geven dat ze zich kan voorstellen; een huwelijk! Allen moet hij nu nog een geschikte kandidaat vinden.

Épisode 1 - De Dubbelgangster

6 octobre 1994

Een van de buren heeft een geniaal plan om de Flodders in diskrediet te brengen. Hij huurt een dubbelgangster van Ma Flodder in. Die moet de wijk op stelten zetten zodat de Flodders de schuld krijgen.

Épisode 2 - In De Ring

13 octobre 1994

Johnnie daagt een van de buurtjongens uit tot een bokspartij. Zijn kroegvrienden sluiten optimistisch hoge weddenscahppen op hem af. Helaas blijkt de buurtjongen de plaatselijke kampioen te zijn. Als Johnnie dan ook nog eens zijn hand breekt moet Zoon Kees de ring in. Nu moeten de Flodders alle listen gebruiken om alsnog te winnen.

Épisode 3 - De Afrekening

20 octobre 1994

Een oude vrijer van Ma is uit de gevangenis ontslagen. Johnnie vermoedt dat hij wraak komt nemen omdat Ma hem destijds verlinkt heeft. Hij koopt een aantal wapens van Kareltje. Helaas blijken de wapens tijdens de ultieme confrontatie niet helemaal naar behoren te werken.

Épisode 4 - Lopende Zaken

27 octobre 1994

Johnnie probeert geld te verdienen aan de jaarlijkse hardloopwedstrijd door Zonnedael. Helaas gaat er wat mis en komt het nu aan op de benen van Dochter Kees de wedstrijd te winnen.

Épisode 5 - Doodziek

3 novembre 1994

Ma Flodder krijgt bij de dokter te horen dat zij niet zo lang meer te leven heeft. Johnnie sluit een grote levensverzekering op haar af.

Épisode 6 - De Penvriend

10 novembre 1994

Dochter Kees heeft een stiekeme briefwisseling met een gangster die een levenslange gevangenisstraf uitzit. Ze belooft met hem te trouwen als hij ooit vrijkomt. Als hij plotseling vervroegd wordt vrijgelaten en op zoek gaat naar zijn aanstaande bruid, beginnen de problemen pas goed.

Épisode 7 - Onder Hypnose

17 novembre 1994

Zoon Kees heeft per post een doe-het -zelf cursus Hypnose besteld. Helaas blijkt hij de enige te zijn die daar gevoelig voor is.

Épisode 8 - Op Heterdaad

24 novembre 1994

Er wordt weer op grote schaal in Zonneadael ingebroken. De buurt besluit een aantal buurtwachters aan te stellen. Niemand wil zich echter beschikbaar stellen, behalve Johnnie en Zoon Kees.

Épisode 9 - Kees Verliefd

1 décembre 1994

Dochter Kees wordt smoorverliefd op een motoragent. Johnnie ziet de nieuwe vriend van zijn zuster helemaal niet zitten omdat hij daardoor bij zijn vrienden in diskrediet wordt gebracht. Hij verzint een plan om van de agent af te komen.

Épisode 10 - Familie Klikspaan

8 décembre 1994

Johnnie is forced to help catch an international crime syndicate. For their own safety, the family must leave their house. They return to their home in complete disguise. The neighbors think a new family moved into the Flodder-home and they are very relieved. The Flodders find that their new identities gives them a few advantages too!

Épisode 11 - Ontvoerd

15 décembre 1994

Een tweetal ontvoerders denken met het ontvoeren van een inwoner van Zonnedael een hoop geld te kunnen binnenhalen. Helaas valt hun keuze op Toet...

Épisode 12 - Contact Gestoord

22 décembre 1994

Ma Flodder lijkt zich eenzaam en alleen te voelen. Dochter Kees besluit een contactadvertentie voor haar moeder in de krant te zetten. De enige die reageert, is Sjakie.

Épisode 13 - Zalig Uiteinde

31 décembre 1994

Zoon Kees vindt in het zwembad een vliegtuigbom die een gevechtsvliegtuig tijdens een militaire oefening per ongeluk heeft laten vallen. Jonnie denkt eerst dat de bom bij het vuurwerkpakket behoort wat hij bij Kareltje heeft besteld voor de jaarwisseling. Als hij er achter komen dat militairen in het geheim op zoek zijn naar de bom, dan denkt hij er wel een slaatje uit te kunnen slaan.

Épisode 1 - Kleptoma

1 octobre 1995

In Zonnedael wordt van alles gestolen, of het nou los of vast zit. Ma Flodder wordt verdacht en ... op heterdaad betrapt. Een geluk bij een ongeluk is voor haar dat deze 'jatneigingen' kennelijk te wijten zijn aan een ziekte. Dit is heel vervelend, maar het wordt wel erg ingewikkeld als blijkt dat deze ziekte besmettelijk is.

Épisode 2 - Blufpoker

8 octobre 1995

Johnnie kan heel goed tegen zijn verlies, zolang hij maar wint. Deze keer gaat het helemaal mis en verspeelt hij zijn belangrijkste bezit. Dit schreeuwt om wraak. Met steun uit onverwachte hoek en onde rhet motto 'laat je niet in je eigen kaart kijken' gaat hij proberen revanche te nemen.

Épisode 3 - Op Eigen Benen

15 octobre 1995

Een van de leden van een bende schijnt de buit van een diamantroof achterover te hebben gedrukt. De anderen hebben er heel wat voor over om de stenen weer boven water te krijgen. Enige familieleden van de familie Flodder worden, zonder het van elkaar te weten, ingeschakeld om de diamanten tegen een ruime vergoeding terug te stelen. Het probleem vraagt om een 'mannelijke' of 'vrouwelijke' benadering. We zullen zien welke methode tot het beste resultaat zal leiden.

Épisode 4 - De Promotie

22 octobre 1995

Sjakie maakt, mede dankzij een wel heel aparte spoedcursus, onverwacht promotie. De Flodders maken kennis met zijn plaatsvervanger, helaas niet tot wederzijds genoegen. Er dreigen ernstige moeilijkheden te ontstaan. De afdeling 'list en bedrog' van de familie moet dan ook op volle toeren draaien om de juiste man weer op de juiste plaats te krijgen.

Épisode 5 - De Gave

29 octobre 1995

Roekeloos rijden kan tot vreemde gebeurtenissen leiden. daar komen Johnnie en Kees spoedig achter. Door hen veroorzaakte botsingen eisen geen slachtoffers, maar hebben totaal andere gevolgen. Alles wijst erop dat Zoon Kees in het bezit is van een bijzondere gave. Heeft hij die wel of heeft hij die niet en zal hij het verlossende woord kunnen spreken? Wie weet...!

Épisode 6 - De Hondlanger

5 novembre 1995

'Look who's talking'. Verrek, dat is Whiskey, de hond van Flodder. Het leven van de familie gezien door de ogen van een huisdier. Dan hoor je het ook eens van een andere. Of hij altijd tevreden is en blij? Wie zal het zeggen? Een ding staat vast, een hond is een trouw beest.

Épisode 7 - Computerkoorts

12 novembre 1995

Leuk speelgoed zo'n computerdingetje. En door iemand die er verstand van heeft is er van alles mee te regelen. Henkie blijkt op dat gebied een expert te zijn. Betalingsproblemen van de Flodders worden bijvoorbeeld op een speciale manier opgelost. Het wordt in Zonnedael ook opvallend druk met werklieden die, tegen de zin van de buurtbewoners, allerlei vreemde voorzieningen treffen. De techniek staat voor niets, de familie Flodder uiteraard ook niet en de ellende is dus niet te overzien.

Épisode 8 - Van De Wereld

19 novembre 1995

Zoon Kees lijkt als herboren. Hij is erg behulpzaam, geeft zeer intelligente aanwijzingen en, heel merkwaardig, zelfs de vrouwen bezwijken voor zijn charmes. Kortom hij is niet meer te herkennen. een verklaring hiervoor is echter niet te vinden, want hij doet geen mond meer open. Voor sommige familieleden wel gemakkellijk maar het bevalt Johnnie totaal niet. Zoon Kees begint hem in alles te overtreffen, het lijkt wel of die jongen van een andere planeet komt. Men begint zich dan ook af te vragen: is het hem wel of is het hem niet?

Épisode 9 - Laatste Eer

26 novembre 1995

Opa is jarig en krijgt van de familie Flodder een origineel, maar kennelijk te opwindend, cadeau. De gevolgen schijnen voor hem noodlottig te zijn. Dat veroorzaakt een groot probleem. Die ouwe kunnen ze wel missen, maar hoe kom je van een lijk af als er geen geld is voor de begrafenis? Ze bedenken een plan waardoor Opa zijn aftocht kan verdienen. Een pijnlijke ervaring voor de overledene, met een merkwaardige afloop.

Épisode 10 - Heerlijk Avondje

3 décembre 1995

Kareltje wil iemand voor een nachtje bij de Familie Flodder onderbrengen, uiteraard tegen een redelijke beloning. Gezien de ervaringen uit het verleden op dat gebied voelt Johnnie daar niets voor, maar als blijkt dat het om een 'zij' gaat verandert hij van gedachten. Helaas voldoet 'zij' niet aan de verwachtingen en bovendien is ze wat fors uitgevallen. Maar het is Sinterklaas, dus tijd voor leuke surprises. daar zal het niet aan ontbreken.

Épisode 1 - Tatoeage

6 octobre 1996

Dochter Kees kan haar nieuwe bikini niet aan vanwege een tatoeage van een ex-vriendje op haar bil. Sjakie weet raad.

Épisode 2 - Vlees

13 octobre 1996

Het zonnige weer brengt Ma Flodder op het idee te gaan barbecuen.

Épisode 3 - Vormfouten

20 octobre 1996

De Flodders zijn zenuwachtig: de sociale dienst van Zonnedael heeft besloten het zwartwerken aan te pakken.

Épisode 4 - Laatste Wens

27 octobre 1996

Zoon Kees ziet het leven niet meer zitten. Johnnie en dochter Kees willen hem helpen.

Épisode 5 - Lijmpoging

3 novembre 1996

Ma Flodder wil het huis behangen hebben. Toet en Henkie hebben in de garage leuk papier gevonden.

Épisode 6 - Gijzeling

10 novembre 1996

Als een ontsnapte bankovervaller een aantal mensen gijzelt wordt de hulp ingeroepen van Zonnedael's meest sociale raadslid: Sjakie.

Épisode 7 - Vriezen & Dooien

17 novembre 1996

Gus, an acquaintance of Johnny and Kees, is dying and wants to be frozen for thirty years. Johnny offers to keep him in his fridge, for a small fee of course.

Épisode 8 - Gluren Bij De Buren

24 novembre 1996

Een agent van de BVD wordt geposteerd in de huiskamer van de Flodders om de overbuurman te schaduwen.

Épisode 9 - Videogeweld

1 décembre 1996

De agressie onder jeugd van Zonnedael neemt toe. Is dat de schuld van de Flodders of van de videotheek?

Épisode 10 - Vindersloon

8 décembre 1996

Toet en Henkie beginnen in de kelder een zaakje in kwijtgeraakte dieren.

Épisode 11 - 1 April

15 décembre 1996

Het is 1 april, en Toet en Henkie halen een grap uit met Johnnie. Deze mist daardoor een belangrijke afspraak.

Épisode 12 - Schijnvertoning

23 décembre 1996

Johnnie probeert geld te verdienen met een schijnhuwelijk.

Épisode 13 - Huisarrest

30 décembre 1996

Zoon Kees is betrapt bij misdaad. Echter, in plaats van de gevangenis in te gaan mag hij als alternatieve straf onder huisarrest worden geplaatst. Hij krijgt een elektronische band om zijn enkel die hem zal elektrocuteren als hij meer dan 10 meter bij het alarmkastje dat in huis staat vandaan gaat. Terwijl de rest van de Flodders een dagje naar het strand gaan moet Kees thuisblijven. Hij maakt die dag echter de raarste dingen mee. Een groep buurtbewoners vallen het huis aan, maar als Kees een schok van zijn enkelband krijgt denken ze dat ze te ver zijn gegaan en vluchten weg. Kees wordt het doelwit van twee ontvoerders, maar uit angst nog eens een elektrische schok te krijgen slaat hij hard van zich af. Tot overmaat van ramp komt dan ook nog eens een inbreker het huis binnen en steelt het kastje. Daardoor is Kees gedwongen de achtervolging in te zetten en te zorgen dat hij binnen de veilige afstand van 10 meter blijft.

Épisode 1 - Gifwolk

9 janvier 1998

Een gifwolk bedreigt Zonnedael. De Flodders blijven echter achter in de wijk wanneer deze wordt geëvacueerd.

Épisode 2 - Rijles

16 janvier 1998

Johnnie heeft zijn wagen opgevoerd want een snelle koerier verdient meer dan een trage. Na een akkefietje met Johnnie besluit dochter Kees haar rijbewijs te gaan halen. Hennie weet nog wel een goedkope instructeur.

Épisode 3 - Vrijdag de 13e

23 janvier 1998

Het is vrijdag de dertiende, en de bijgelovige Dochter Kees wil absoluut niet de deur uit op die dag.

Épisode 4 - Bergplaats

30 janvier 1998

Much ado about a safe in the floor of the house after Ma has decided everybody should give Ma their money because the family has to become more thrifty.

Épisode 5 - Vossenjacht

6 février 1998

Hennie has an art expert interested in an icon he stole. However, the art expert wants a certificate that proves the icon is real. Since Hennie doesn't know anything about art he didn't steal the certificate and asks Johnny and Kees to steal it.

Épisode 6 - Egotrip

13 février 1998

Johnnie en Hennie hebben een afspraak met de machtige gangster, Paolo Marquez. Ze hopen op een plaatsje in zijn organisatie. Voor het zover is, krijgen zoon Kees en Johnnie een merkwaardig auto-ongeluk.

Épisode 7 - Huisbezoek

20 février 1998

Ma Flodder verveelt zich. Ze probeert haar kinderen te strikken voor 'leuke' tochtjes. Maar die hebben wel wat beters te doen. Het 'giga' festival bijvoorbeeld. Een mega manifestatie met stuntvliegers, pit-bull rennen en soortgelijk vermaak.

Épisode 8 - Sleutelfiguur

27 février 1998

Bij de Flodders staat een bezoekje aan de stoere tante Agaath op het programma. Alleen is Johnnie zijn autosleutels kwijt. Een speurtocht van de hele familie haalt niets uit.

Épisode 9 - Medium Raar

6 mars 1998

After a séance Kees acts very strange. Very strange indeed.

Épisode 10 - Breekpunt

13 mars 1998

Ma Flodder wordt geplaagd door een gebroken kies. Ze vergaat van de pijn, maar de angst voor de tandarts is groter. Terwijl ma 'verdoofd' wordt, probeert de rest het huishouden draaiende te houden.

Épisode 11 - Bijwerkingen

20 mars 1998

Toet and Henkie need money to buy a video game and therefore let Opa take part in a medical experiment.

Épisode 12 - Inzet

27 mars 1998

Zoon Kees raakt geld van Johnnie kwijt. Hij moet op zoek naar een manier om snel tweehonderd gulden te verdienen, want Johnny wil het geld inzetten voor een paardenrace. Ten einde raad verhuurt hij Johnnie's meest heilige relikwie; zijn wagen.

Épisode 13 - Quarantaine

3 avril 1998

Kees might have a very dangerous virus and the whole family (including Sjakie, who happened to be visiting the family) have to stay indoors for the next twenty four hours.

Vidéos

Oups aucune vidéo pour le moment... Revenez plus tard pour des aventures en images !

Derniers avis

Aucun avis pour le momment...