Poster de la serie Een nacht in het museum

Een nacht in het museum

Non notée

Année : 2022

Nombre de saisons : 1

Durée moyenne d'un épisode : 54 minutes

Genre(s) : Documentaire

Thomas Vanderveken invites well-known guests for a nocturnal preview of one of the masterpieces of the Royal Museum of Fine Arts in Antwerp.

Saisons

Een nacht in het museum saison 1

Saison 1

Épisodes

Choisissez votre saison au dessus et découvrez les épisodes qui vous attendent !

Épisode 1 - Wim Willaert

20 septembre 2022

In de eerste aflevering heeft Thomas acteur Wim Willaert (Eigen kweek, Undercover) te gast, om een nacht lang te vertoeven in het gezelschap van het werk 'De Aanbidding der Koningen' (1624) van Peter Paul Rubens. Ze duiken in de geschiedenis van het schilderij, zijn creëerder én van de stad Antwerpen. Thomas tracht, o.a. met behulp van hoog nachtelijk bezoek, de ogen van zijn gast te openen voor de magie van het werk en het genie van de oude meester Rubens. Special guest: Fred Bervoets.

Épisode 2 - Sarah Vandeursen

27 septembre 2022

In deze tweede aflevering krijgt Thomas gezelschap van Sarah Vandeursen (Kenji Minogue, De ideale wereld, Sarah in Genderland). Samen duiken ze in het meesterwerk 'Madonna omringd door serafijnen en cherubijnen' van de 15e eeuwse Franse schilder Jean Fouquet. Sarah heeft op het eerste gezicht weinig met het werk. Engelen associeert ze met zeemzoeterigheid en koekjesdozen. Het bevreemdende van de marmerwitte madonna met kogelvormige blote borst fascineert haar dan weer wel.

Épisode 3 - Jaouad Alloul

4 octobre 2022

Vidéos

Oups aucune vidéo pour le moment... Revenez plus tard pour des aventures en images !

Derniers avis

Aucun avis pour le momment...