Poster de la serie Dr. Livingstone

Dr. Livingstone

Non notée

Année : 2012

Nombre de saisons : 1

Durée moyenne d'un épisode : 40 minutes

Genre(s) : Documentaire

Roadmovie with Philippe Geubels and Martin Heylen on a journey through africa.

Saisons

Dr. Livingstone saison 1

Saison 1

Épisodes

Choisissez votre saison au dessus et découvrez les épisodes qui vous attendent !

Épisode 1 - Aflevering 1

28 novembre 2012

Martin Heylen is in Zuid-Afrika, vlakbij Kaap de Goede Hoop. Hij telefoneert met Philippe Geubels, die aan de voet van een Egyptische piramide staat. Ze wensen elkaar een voorspoedige reis toe, want vandaag begint hun bijna 40 dagen durende ontdekkingstocht door Afrika. Met de afspraak om elkaar terug te vinden in het dorpje Ujiji in Tanzania, aan de oevers van het Tanganyikameer.

Épisode 2 - Aflevering 2

5 décembre 2012

Philippe reist per boot van Egypte naar Soedan. Vooraf moet hij aan zowat elk bemanningslid zijn paspoort tonen. Samen met een overvolle boot zorgt dat bij hem voor strak gespannen zenuwen. - Martin trekt door Namibië. Hij woont een traditionele kerkdienst bij en heeft een inspirerende ontmoeting met een sinaasappelverkoper en de Duitstalige uitbater van een fijn hotelletje. In de woestijn komt Martin enkele Vlaamse toeristen tegen, op een voor hem nogal ongelegen moment.

Épisode 3 - Aflevering 3

12 décembre 2012

Philippe en Martin dringen almaar dieper in Afrika door. Terwijl Martin na zijn verkeersongeval in Namibië een garage zoekt om de auto te laten herstellen, krijgt Philippe nauwelijks bewegingsruimte van de Soedanese autoriteiten. Voor het eerst geraakt hij diep onder de indruk van de woestijn. Martin ontdekt een wereld vol contrasten, maakt een vriend in een sloppenwijk, stuit op liefde én racisme maar gaat ook op de loop voor een groepje boze halfnaakte vrouwen.

Épisode 4 - Aflevering 4

19 décembre 2012

Philippe is in Ethiopië aangekomen, het land dat wel eens het Zwitserland van Afrika wordt genoemd en dat bekend staat om zijn goede keuken. Maar het zit hem niet mee, hij moet hemel en aarde bewegen om een filmtoelating te krijgen. Martin dompelt zich ondertussen helemaal onder in de fenomenale natuur van de Okavango-delta in Botswana. Hij leert er omgaan met rondzwervende leeuwen en winderige nijlpaarden. Maar de meest prikkelende ontmoeting is die met twee dames in Phuduhudu.

Épisode 5 - Aflevering 5

26 décembre 2012

Philippe ontdekt dat Ethiopië een verrassend mooi land is. Voor het eerst in zijn leven dobbert hij tussen krokodillen en nijlpaarden, en maakt hij kennis met de lokale gastvrijheid. Maar zijn geluk is van korte duur, want de weg naar Kenia leidt door een oorlogsgebied - Martin doorkruist Zimbabwe, een straatarm land dat onder een dictatoriaal regime gebukt gaat. Hij stuit overal op achterdocht en wantrouwen, niet in het minst bij zijn nieuwe chauffeur-gids.

Épisode 6 - Aflevering 6

2 janvier 2013

Philippe en Martin ontdekken hoe sterk de Afrikaanse vrouwen zijn. Philippe wordt geconfronteerd met schrijnende verhalen in een dorp voor gevluchte en mishandelde vrouwen, Martin verneemt tijdens een massage het levensverhaal van een alleenstaande moeder. En terwijl Philippe zijn Keniaanse safaridroom in vervulling ziet gaan, wacht er Martin aan de Victoria-watervallen een verrassende ontknoping van het probleem met zijn Zimbabwaanse reisgids.

Épisode 7 - Aflevering 7

9 janvier 2013

Martin trekt door Zambia en krijgt onderweg een aantal creatieve oplossingen voor overspel, polygamie en impotentie gepresenteerd. Philippe daarentegen dringt diep door in het leven in de krottenwijken van Nairobi. Na een bezoek aan de Masai duikt hij in de natuur van Tanzania.

Épisode 8 - Aflevering 8

16 janvier 2012

Martin en Philippe dringen almaar dieper door in zwart Afrika. Philippe stelt wezenlijke verschillen vast tussen gewillige koeien en hitsige leeuwen, terwijl Martin op de nachttrein naar Kasama in een coupé met uitgelaten vrouwelijk gezelschap terechtkomt. Ze naderen hun einddoel, maar de streek van de Grote Meren heeft nog uitdagingen in petto.

Épisode 9 - Aflevering 9

23 janvier 2013

Het is zover. Na een dubbele reis vanuit Caïro en Kaapstad dwars door het Afrikaanse continent, naderen Philippe en Martin eindpunt Ujiji, waar Stanley en Livingstone elkaar destijds hebben ontmoet. Martin maakt kennis met een bijzondere man terwijl hij het Tanganyikameer oversteekt met de oudste boot ter wereld. Philippe dokkert bij nacht en ontij door de savanne en heeft een verrassing in petto voor Martin.

Vidéos

Oups aucune vidéo pour le moment... Revenez plus tard pour des aventures en images !

Derniers avis

Aucun avis pour le momment...