Poster de la serie De weekenden

De weekenden

Non notée

Année : 2018

Nombre de saisons : 3

Durée moyenne d'un épisode : 50 minutes

Genre(s) : Télé-réalité

De weekenden is een human-interestreeks met Joris Hessels over negen mensen die een cruciaal jaar tegemoet gaan en dat zelf in beeld brengen. Negen verschillende levensverhalen die vaak ver uit elkaar liggen, maar onverwachts soms heel gelijkend zijn. Geregeld komen de negen een weekend samen om naar elkaar te luisteren en naar elkaars beelden te kijken. Joris Hessels is gastheer, luisterend oor, compagnon de route en vriend. De weekenden is een verhaal over groepsdynamiek, verbondenheid en over de onvoorspelbaarheid van het leven.

Saisons

De weekenden saison 1

Saison 1

De weekenden saison 2

Saison 2

De weekenden saison 3

Saison 3

Épisodes

Choisissez votre saison au dessus et découvrez les épisodes qui vous attendent !

Épisode 1 - Vluchteling Omar wil in België een diploma behalen

12 décembre 2018

Épisode 2 - Jo lijdt aan jong parkinson

14 décembre 2018

Épisode 3 - Kris moet op controle na een lange chemokuur

19 décembre 2018

Épisode 4 - Robin begint met zijn hormonenbehandeling

21 décembre 2018

Épisode 5 - Bioboerin Veerle plukt de vruchten van haar noeste arbeid

26 décembre 2018

Épisode 6 - Lut beleeft haar laatste dagen als schooldirectrice

28 décembre 2018

Épisode 7 - Jay gaat alleen wonen

2 janvier 2019

Épisode 8 - Omar begint aan zijn hogere studies

4 janvier 2019

Épisode 9 - Een lief zorgt voor rust in het leven van Aude

9 janvier 2019

Épisode 10 - Aflevering 10

11 janvier 2019

Épisode 11 - Aflevering 11

16 janvier 2019

Épisode 12 - Aflevering 12

18 janvier 2019

Épisode 13 - Aflevering 13

23 janvier 2019

Épisode 14 - Aflevering 14

25 janvier 2019

Épisode 1 - Aflevering 1

4 janvier 2021

Maart 2020. Astrid, Flora, Helga, Maike, Sun, Anouar, Pascal en Tijs staan op het punt elkaar voor het eerst te ontmoeten. Maar dan zet het corona-virus de wereld op z’n kop, en is tv-gastheer Joris Hessels genoodzaakt hen apart op weekend uit te nodigen… Pascal voelt zich te dik en wil een gastric bypass-operatie (maagverkleining) ondergaan. Ondertussen is hij ook mantelzorger voor zijn zieke vrouw én voor zijn autistische zoon. Helga begon vanaf haar 13de drugs te gebruiken. Na een afkickperiode van 2,5 jaar gaat ze alleen wonen met haar jonge zoon. Flora werkt als verpleegster. Slow care on a fast bike is het motto van de vzw die ze zelf oprichtte. Sun Mee, geadopteerd en zelf moeder van drie kinderen, is opnieuw gaan studeren aan de filmschool. Ze hoopt dit jaar af te studeren.

Épisode 2 - Aflevering 2

7 janvier 2021

Maart 2020. Astrid, Flora, Helga, Maike, Sun, Anouar, Pascal en Tijs staan op het punt elkaar voor het eerst te ontmoeten. Maar dan zet het corona-virus de wereld op z’n kop, en is tv-gastheer Joris Hessels genoodzaakt hen apart op weekend uit te nodigen… Anouar overnacht vaak op straat of in een centrum voor daklozen. Overdag hangt hij rond in Antwerpen, met alle uitdagingen van dien. Astrid en haar man leven allebei met een visuele beperking; ze kijken uit naar de geboorte van hun zoon, maar zijn onzeker over wat op hen afkomt. Na zijn burn-out vond Tijs een nieuwe professionele uitdaging: het personaliseren van sneakers. Maike wil het voormalig woonzorgcentrum in Bilzen omvormen tot een opvangplaats voor asielzoekers, maar dan wordt er brand gesticht in haar bejaardentehuis.

Épisode 3 - Aflevering 3

11 janvier 2021

Tijs krijgt veel reacties op zijn gepersonaliseerde sneakers, maar door die extra druk blokkeert hij. Sun Mee studeert af met grote onderscheiding. Haar eindwerk, een scenario over een geadopteerde concertvioliste, bevat veel autobiografische elementen. Flora is verpleegster in haar eigen vzw Wheel of Care, maar nu gaat ze ook in een ziekenhuis bijwerken. Pascal doet het huishouden alleen en dat compenseert hij met koekjes en warme choco. Ook ’s nachts. Astrid gaat weldra opnieuw werken, maar sukkelt met een derde borstontsteking. Anouar staat opnieuw op straat nadat hij door zijn drugsgebruik uit de daklozenopvang is gezet. Maar op weekend kookt hij vol trots voor de andere deelnemers…

Épisode 4 - Aflevering 4

14 janvier 2021

Flora gaat op bezoek bij ‘Mamy’. De moeder van haar overleden moeder weet echt alles van haar. Astrid brengt haar zoontje voor de eerste keer naar de crèche en viert die dag ook haar derde huwelijksverjaardag. Sinds de brand in het voormalige woonzorgcentrum leeft Maike als een kluizenaar. Ze wil zielenrust, maar vindt die niet. Helga heeft het niet breed en gaat regelmatig naar de voedselbank. Ze moet bovendien opnieuw verhuizen want haar huurwoning is in slechte staat. Sun Mee gaat op familieweekend. Haar dochter, die met autisme kampt, wil echter niet blijven. En Anouar heeft het moeilijk na de hartverwarmende gesprekken met de andere weekenders: morgen staat hij terug op straat…

Épisode 5 - Aflevering 5

18 janvier 2021

Épisode 6 - Aflevering 6

21 janvier 2021

Épisode 7 - Aflevering 7

25 janvier 2021

Épisode 8 - Aflevering 8

28 janvier 2021

Épisode 9 - Aflevering 9

1 février 2021

Épisode 10 - Aflevering 10

4 février 2021

Épisode 1 - Voor Dana komt De weekenden geen dag te vroeg

17 janvier 2023

Voor Dana komt De weekenden geen dag te vroeg. Na het overlijden van haar man, een dikke tien jaar geleden, wil ze zich opnieuw openstellen voor de liefde. Thomas en Kims wens om kinderen te krijgen, bracht hen noodgedwongen bij de optie van een spermadonor. Musti richtte een vzw op die Limburgse dakloze jongeren tijdelijk opvangt in caravans. Hij weet als geen ander hoe het is om dakloos te zijn. Na een eerste faillissement hoopt Bouchra definitief uit een financieel dal te klimmen en een contract binnen te halen voor een tweede vestiging van haar truckwashbedrijf.

Épisode 2 - Marijke maakte de moeilijke beslissing om afscheid te nemen van haar huis

24 janvier 2023

Cis neemt dit jaar het roer over van de begrafenisonderneming die hij met zijn ouders opstartte. Marijke maakte de moeilijke beslissing om afscheid te nemen van haar huis en levenswerk dat verwoest werd door de overstromingen in juli 2021. Christoph hoopt na zijn ongeval de draad op te pikken van zijn gezinsleven, alsook zijn passie als kapper. Toen Magali op haar zestiende haar verzorgpony verloor, ging het totaal bergaf met haar. Ze was acht jaar verslaafd aan alcohol en drugs. Bouchra zoekt tijd voor haar man in een druk bedrijfsleven en nieuw-samengesteld gezin.

Épisode 3 - De nieuwe groep weekenders ontmoet elkaar voor het eerst

31 janvier 2023

De nieuwe groep weekenders ontmoet elkaar voor het eerst. Ze zijn allen razend benieuwd naar het nieuws van Thomas. Is de inseminatie voor een eerste kindje gelukt? De moeder van Cis verhuist onverwachts en Cis blijft plots alleen achter in zijn ouderlijk huis. Marijke pikt de draad terug op na een 'kutjaar', waarin ze niet alleen haar huis verloor door de overstromingen, maar ook afscheid moest nemen van haar soulmate. Christoph bezoekt zijn gloednieuwe kapperszaak, waarin hij slechts zes weken heeft kunnen werken toen zijn ongeval gebeurde. Magali probeert haar wilde haren en verslaving achter zich te laten en terug te zoeken naar 'het paardenmeisje' in haar.

Épisode 4 - Musti neemt een van zijn jongeren mee op hoogdringende time-out

7 février 2023

Bouchra opent een tweede vestiging van haar truckwash en hoopt zo haar eerder faillissement definitief achter zich te laten. Musti neemt een van zijn jongeren mee op hoogdringende time-out. Net nu ze de draad van haar leven terug heeft opgepikt, moet Magali voor de rechtbank verschijnen voor feiten die ze pleegde toen ze verslaafd was. Dana verplicht zichzelf buiten te komen en boekt een tripje Amsterdam. Marijke probeert de ingewikkelde verzekeringskwestie na de overstroming van haar huis niet aan haar hart te laten komen.

Épisode 5 - Zal Dana dankzij de andere weekenders een partner vinden?

14 février 2023

De weekenders zijn klaar voor een zomers weekend. Heeft Dana haar opdrachten van vorig weekend kunnen vervullen en zal ze dankzij de weekenders een partner vinden? Cis twijfelt of de begrafenisonderneming niet te veel verantwoordelijkheid voor hem alleen is. Thomas en Kim verhuizen. Hun nieuwe leven lacht hen toe, maar af en toe komt de realiteit van Thomas' onvruchtbaarheid binnen. Magali wacht ongeduldig op de uitspraak van haar rechtszaak. Blijft haar drugsverslaving en verleden haar achtervolgen of kan ze eindelijk aan haar nieuwe leven beginnen?

Épisode 6 - Christoph waagt zich aan een wandeltocht van tien kilometer

21 février 2023

Christoph gaat de uitdaging aan voor een wandeltocht van tien kilometer; voor hem, zonder benen, het equivalent van de Dodentocht. Dana besluit dat het leven te kort is om thuis te zitten en gaat alleen op reis naar Turkije. De moeder van Marijke verblijft in een woonzorgcentrum. Haar dementie is herkenbaar voor Thomas, wiens vader ook achteruit gaat. Het verdriet errond komt harder binnen nu hij zelf vader wordt. Voor Bouchra blijft haar rol als moeder en bedrijfsleider een dagelijkse tweestrijd. Magali verhuist naar een nieuw appartement, maar voelt zich slecht in haar vel.

Épisode 7 - Marijke en Joris wagen zich samen aan yoga om hun onrustige zielen te temmen

28 février 2023

Magali heeft een drukke zomer achter de rug waarin ze een belangrijke professionele beslissing heeft genomen. Cis zoekt naar een nieuwe identiteit nu hij besloten heeft om te stoppen als begrafenisondernemer. Marijke en Joris wagen zich samen aan yoga om hun onrustige zielen te temmen. Ondertussen wacht de groep vol ongeduld op Thomas om hem te kunnen feliciteren met zijn vaderschap.

Épisode 8 - Musti vertrekt met zijn jongeren naar Compostella

7 mars 2023

De jarenlange samenwerking tussen Bouchra en haar broer loopt sinds de uitbreiding van haar truckwashbedrijf stroef en komt op een keerpunt. Musti vertrekt met zijn jongeren naar Compostella, een persoonlijke en intense reis voor hen allemaal. Voor Thomas gaat er een hele nieuwe wereld open als kersverse vader. De zomer van Christoph loopt niet als gepland. Dana trok deze zomer naar haar thuisland Polen, maar maakt ze wel genoeg tijd om te daten?

Épisode 9 - De raad van bestuur van Musti wijst hem op zijn grenzen

14 mars 2023

De weekenders komen voor een allerlaatste weekend samen. Bouchra keert voor het eerst in 35 jaar terug naar Marokko. De raad van bestuur van Musti wijst hem op zijn grenzen, hij heeft gedurende het afgelopen jaar geen enkele vakantiedag opgenomen. De langverwachte aangepaste auto van Christoph komt eindelijk aan, alweer een stap richting zelfstandigheid. Joris en Magali wagen zich aan revanche van een partijtje Levensweg, en Dana maakt zich klaar voor haar allereerste speeddate.

Épisode 10 - De weekenders blikken terug op een onvergetelijk jaar

21 mars 2023

De weekenders komen voor een allerlaatste weekend samen. Thomas zoekt als kersverse vader een evenwicht tussen werk en zijn gezin. De verhuis van Cis (naar Antwerpen) vindt sneller plaats dan gepland. Door de opening van de koffiebar van haar dochter beseft Marijke dat het niet evident is om ver weg in de Ardennen te wonen. Dana heeft groot nieuws: ze heeft een date. En de weekenders blikken terug op een onvergetelijk jaar en nemen afscheid van elkaar.

Vidéos

Oups aucune vidéo pour le moment... Revenez plus tard pour des aventures en images !

Derniers avis

Aucun avis pour le momment...