Poster de la serie The Court (NL)

The Court (NL)

Non notée

Année : 2010

Nombre de saisons : 5

Durée moyenne d'un épisode : 30 minutes

Genre(s) : Documentaire, Télé-réalité

The reality-series 'De Rechtbank' follows the judges of the court in Utrecht.

Saisons

The Court (NL) saison 1

Saison 1

The Court (NL) saison 2

Saison 2

The Court (NL) saison 3

Saison 3

The Court (NL) saison 4

Saison 4

The Court (NL) saison 5

Saison 5

Épisodes

Choisissez votre saison au dessus et découvrez les épisodes qui vous attendent !

Épisode 1 - Aflevering 1

30 novembre 2010

Een ruzie in een nachtclub loopt uit op een steekpartij. De twee verdachten zijn de 22-jarige S. en de 21-jarige M. Zij moeten voorkomen voor de meervoudige strafkamer. Rechter Jan Krol zal – mede aan de hand van bewakingsbeelden - bepalen in hoeverre de twee vrienden schuldig zijn aan het neersteken van een Chinese man. Of is het slachtoffer eigenlijk ook dader?

Épisode 2 - Aflevering 2

7 décembre 2010

Wendela is slachtoffer van huiselijk geweld. De afgelopen 17 jaar is ze met grote regelmaat ernstig mishandeld door haar man. Vandaag zal ze in de Utrechtse rechtbank haar ex-partner voor het eerst weer zien na de tragische gebeurtenis.

Épisode 3 - Aflevering 3

14 décembre 2010

In 2009 houdt een groot aantal autobranden Amersfoort in zijn greep. De branden worden in verband gebracht met de 26-jarige C. Tijdens zijn aanhouding zit er een frisdrankflesje benzine in zijn zak. Opmerkelijk is dat sinds C. in het Huis van Bewaring zit er geen brand meer is uitgebroken.

Épisode 4 - Aflevering 4

21 décembre 2010

`Alsof je in de verkeerde film zit', zo omschrijft de moeder van de 19-jarige M. de gang naar de rechtbank. Haar zoon zit gedetineerd. Vandaag zal strafrechter Jan Krol bepalen hoe hoog de strafmaat is die M. opgelegd krijgt. M. zit vast vanwege een inbraak waarbij onder andere een laptop gestolen is met geboortebeelden van een eerste kind. De laptop is inmiddels doorverkocht en onvindbaar.

Épisode 5 - Aflevering 5

4 janvier 2011

Strafrechter Paola Bernini treft tijdens haar zitting verdachte B. tegen over zich. Hij heeft agenten uitgescholden en bedreigd, en zit nu in voorarrest. De verdachte B. kan zich weinig herinneren van het vooral. Een grote hoeveelheid bier is daar debet aan. Advocaat mr. Labee houdt zijn hart vast of zijn client zich kan beheersen tijdens de zitting.

Épisode 6 - Aflevering 6

18 janvier 2011

Kantonrechter Pauline Elkhuizen krijgt te maken met een veel voorkomend probleem in de horeca: het al dan niet correct uitbetalen van overuren. De eigenaar van het restaurant stapt vastberaden de Utrechtse rechtbank in, want een ding gaat hij niet doen: schikken! Lukt het rechter Pauline Elkhuizen om de voormalige chefkok en zijn baas op een lijn te krijgen, en orde te schep in de brij van overuren? Kinderrechter Mirjam Oostendorp heeft vandaag een strafzitting. Zo is daar de 17-jarige J. Omdat hem het eten in de instelling waar hij een agressiebehandeling ondergaat, niet aanstaat, slaat J. de eetzaal kort en klein. Op de foto¿s die Mirjam Oostendorp te zien krijgt, staat geen poot meer onder een stoel. De ouders van J. zijn bezorgd en komen vandaag mee naar zitting. Want ze dachten dat het net zo goed ging met hun zoon. En verder heeft wielrenner Kip een kort geding aangespannen tegen de Koninklijke Nederlandse Wielren Unie. Hij is ervan overtuigd in aanmerking te komen voor de A-status nu hij bij de beste acht baanwielrenners van het land hoort. Dit levert hem op jaarbasis een uitkering van circa 14.000 euro op. Helaas voor hem is het reglement zonder zijn medeweten aangescherpt. Alleen de eerste zes krijgen de A-status. Kip stapt naar de rechter met het argument dat als hij dit had geweten, hij harder zou hebben getraind om alsnog zesde te worden.

Épisode 7 - Aflevering 7

25 janvier 2011

Verdachte Marco Berrens (21) besluit zijn minderjarige vriendin te ontvoeren uit een gesloten jeugd-instelling. In de drie maanden die volgen zijn ze voortvluchtig. Marco kijkt terug op een bewogen tijd. Alle misère kent één lichtpuntje: de ontvoering heeft er wel voor gezorgd dat zijn vriendin nog even samen kon zijn met zijn inmiddels overleden moeder. In hoeverre zal strafrechter Jan Krol deze ontvoering als heldhaftige daad door de vingers zien? Of wordt Marco keihard afgerekend op een strafbaar feit? Ouders Joke en Erwin komen vandaag naar de rechtbank om van rechter Bart van Meegen te horen of de maatregelen ondertoezichtstelling + uithuisplaatsing weer verlengd zullen worden. Vader is verstandelijk beperkt en de ouders wonen in een beschermde woongroep. De kinderen zijn uit huis geplaatst omdat ze ernstig vervuild en verwaarloosd zijn. Met de meisjes gaat het inmiddels goed nu ze in een instelling verblijven. De ouders geven voorafgaand aan de zitting al aan dat `de rechter toch wel niet naar ze zal luisteren...¿. Advocaat Dorrit Schröder ziet zelf ook in hoe zorgelijk de situatie is... In zaal I is de wekelijkse rolzitting aan de gang. Mensen die hier verschijnen zijn gedagvaard door een deurwaarder omdat ze rekeningen niet hebben betaald. Het bonte en onwennige gezelschap krijgt tekst en uitleg over hoe de procedure tegen hun van start gaat. De dagelijkse krantenkoppen krijgen een gezicht in de achtdelige documentaireserie De Rechtbank. De programmamakers zijn exclusief toegelaten achter de schermen bij de Utrechtse Rechtbank. De tien rechters die zich voor deze serie lieten volgen, praten openhartig over hun vak. We zien ze aan het werk bij de zittingen, maar voelen ook de dilemma's die ten grondslag liggen aan het vonnis. De hoofdrol is voor de rechtbank, maar ook de advocaat en de mensen die voor de rechters moeten verschijnen worden gevolgd.

Épisode 8 - Aflevering 8

1 février 2011

Veronica Both komt naar de rechtbank om te zien wie haar 15-jarige zoon heeft bedreigd. Op Kerstavond wordt haar zoon met geweld uit de McDonalds meegenomen, afhandig gemaakt van zijn geld en gedwongen om bij een nabijgelegen pinautomaat geld op te nemen. Advocaat Boelens hoopt rechter Klaas Jan Veenstra ervan te overtuigen dat mevrouw Irakoze - afkomstig uit Burundi - in aanmerking komt voor een verblijfsvergunning. Mevrouw Irakoze werkt in de zorg en volgens advocaat Boelens is ze een aanwinst voor de Nederlandse maatschappij. Mevrouw Irakoze vreest dat - als ze zal worden uitgezet - ze in Burundi weer verkracht zal worden en haar leven niet zeker is. De 75-jarige mijnheer Veldhuizen is een gepensioneerd vrachtwagenchauffeur. Decennia lang heeft hij op de weg gezeten zonder ook maar tegen één bekeuring op te lopen. Op een goede dag helpt hij zijn gehandicapte schoondochter met de aanleg van een tuinpad. Bij deze klus staan de voorwielen van zijn auto op de stoep. Dat levert hem een bon van 60 euro op. Mijnheer Veldhuizen is het er niet mee eens en vraagt kantonrechter Sjef de Laat om zijn oordeel.

Épisode 1 - Diefstal van gourmetschotels

14 août 2012

In de eerste aflevering van De Rechtbank is te zien hoe de meervoudige strafkamer zich buigt over een diefstal van een aantal gourmetschotels. Verdachte is de 41-jarige Henk van der L. Een zogenaamde veelpleger en bekende in het verslavingscircuit. De advocaat van Henk wil voorkomen dat zijn cliënt een zogenaamde ISD-maatregel opgelegd krijgt.

Épisode 2 - Moeder vecht om haar dochter terug te krijgen

21 août 2012

De ellende van mevrouw De Vos begint als ze wilt scheiden van haar drankzuchtige man. Hij wordt agressief en steekt haar neer, terwijl hun dochtertje op bed ligt. Niet lang daarna krijgt moeder wederom een relatie met een gewelddadige partner. Omdat het meisje opnieuw gevaar loopt, wordt ze door Bureau Jeugdzorg bij een pleeggezin geplaatst. In deze tweede aflevering van De Rechtbank moet familierechter Pierre Mol moet beslissen of mevrouw De Vos moet worden ontheven uit het ouderlijk gezag.

Épisode 3 - Brand of opzettelijke brandstichting?

28 août 2012

Op Tweede Kerstdag vliegt een woning in de brand. De omstandigheden zijn zo verdacht dat bewoner Van R. wordt aangehouden. Van R. is als zwakbegaafd gekenmerkt en heeft tevens een alcoholprobleem. Hij zit nu al vier maanden vast op verdenking van brandstichting. Vandaag moet rechter Mirjam Oostendorp beslissen of hij daadwerkelijk schuldig is of dat hij moet worden vrijgesproken.

Épisode 4 - Gegooid of een ongeluk?

4 septembre 2012

In de vierde aflevering van De Rechtbank staat de jonge veelpleger D.K. terecht voor drie feiten. Zo zou hij zijn vriendin door de winkelruit hebben gesmeten en wordt hij verdacht van het stelen van een crossmotor.

Épisode 5 - Emotionele vader dreigt met wraking

18 septembre 2012

In de vijfde aflevering van De Rechtbank ligt een vader overhoop met Bureau Jeugdzorg. De vader zou een bedreiging vormen voor zijn drie kinderen. Hij wordt verdacht van mishandeling en dreiging van eerwraak. Maar de emotionele vader dreigt met wraking van de rechtbank, zolang Bureau Jeugdzorg zich bemoeit met de opvoeding van zijn kinderen. Familierechter Jetty Gerritse moet een beslissing nemen in deze zaak.

Épisode 6 - Vader steelt eten voor kinderen

25 septembre 2012

In aflevering 6 wordt een vader voorgeleid, omdat hij eten voor zijn kinderen heeft gestolen. De rechter-commissaris stelt hem op vrije voeten, maar wel met het verzoek dat hij beschikbaar blijft voor justitie. Wanneer de strafzaak inhoudelijk wordt behandeld, is de man spoorloos.

Épisode 7 - Videobeelden verraden gewelddadige FC Utrecht-supporter

2 octobre 2012

Een gewelddadige FC Utrecht-supporter wordt via camerabeelden herkend. Via een website met daarop een foto van de hooligan, krijgt de politie hem te pakken. Als strafrechter Alex van Maanen de zaak wil behandelen blijkt de opsporingsmethode niet helemaal in de haak...

Épisode 8 - Dramatische familiegeschiedenis

9 octobre 2012

Vader en moeder hopen een dramatische familiegeschiedenis in de rechtbank te beëindigen. Hun dochter van 15 jaar woont op last van de kinderbescherming al 7 jaar in een instelling. De ouders willen hun kind terug. Zij kunnen wel degelijk zelf voor hun dochter zorgen, zo vinden zij. Een man zit al zes maanden vast op verdenking van handel in illegaal vuurwerk. Hij zou zijn gezien op het moment dat hij dozen vuurwerk aan het sjouwen was. Vreemd, zegt zijn advocaat, mijn cliënt zit als gevolg van een dwarslaesie al jaren in een rolstoel. Een klein ongeluk met grote gevolgen. Een bestuurder van een bus rijdt achteruit en raakt daarbij een 80-jarige vrouw die geheel onder de bus verdwijnt. De rechter bepaalt de strafmaat.

Épisode 1 -

22 octobre 2013

Meneer Huf is in de financiële problemen gekomen omdat hij na zijn ontslag als leraar niet direct een uitkering van het UWV kreeg. De problemen zijn zo groot dat hij via rechter Verschoof in de schuldsanering probeert te komen. De heer Paalman moet zijn ex-partner kinderalimentatie betalen, maar hij is tijdelijk arbeidsongeschikt geraakt. Zijn verzoek aan de rechter is om het bedrag naar beneden bij te stellen tot hij weer normaal aan het werk kan. Zijn ex-vrouw is het hiermee totaal niet eens. En in Amsterdam is zeilinstructeur Karel door de waterpolitie beboet wegens het niet recht oversteken van het IJ. Karel ontkent dit en probeert met foto’s die door zijn vrienden gemaakt zijn de rechter van zijn gelijk te overtuigen.

Épisode 2 -

29 octobre 2013

Épisode 3 -

5 novembre 2013

Épisode 4 -

12 novembre 2013

Épisode 5 -

19 novembre 2013

Épisode 6 -

26 novembre 2013

Épisode 7 -

3 décembre 2013

Épisode 8 -

10 décembre 2013

Épisode 1 -

2 septembre 2014

Épisode 2 -

9 septembre 2014

Épisode 3 -

16 septembre 2014

Épisode 4 -

23 septembre 2014

Épisode 5 -

30 septembre 2014

Épisode 6 -

7 octobre 2014

Épisode 7 -

14 octobre 2014

Épisode 8 -

21 octobre 2014

Épisode 9 -

28 octobre 2014

Épisode 10 -

4 novembre 2014

Épisode 1 -

31 août 2015

Épisode 2 -

7 septembre 2015

Épisode 3 -

14 septembre 2015

Épisode 4 -

21 septembre 2015

Épisode 5 -

28 septembre 2015

Épisode 6 -

5 octobre 2015

Épisode 7 -

12 octobre 2015

Épisode 8 -

19 octobre 2015

Épisode 9 -

26 octobre 2015

Épisode 10 -

2 novembre 2015

Épisode 11 -

9 novembre 2015

Épisode 12 -

16 novembre 2015

Vidéos

Oups aucune vidéo pour le moment... Revenez plus tard pour des aventures en images !

Derniers avis

Aucun avis pour le momment...