Poster de la serie De Inzichten

De Inzichten

Non notée

Année : 2019

Nombre de saisons : 4

Durée moyenne d'un épisode : 44 minutes

Genre(s) : Talk Show

Series of in-depth conversations with inspiring guests about their life insights.

Saisons

De Inzichten saison 1

Saison 1

De Inzichten saison 2

Saison 2

De Inzichten saison 3

Saison 3

De Inzichten saison 4

Saison 4

Épisodes

Choisissez votre saison au dessus et découvrez les épisodes qui vous attendent !

Épisode 1 - Caroline Pauwels

10 mars 2019

De eerste gast die de spits afbijt, vanuit De Krook in Gent, is rector van de VUB Caroline Pauwels. Caroline is niet alleen rector, filosoof, hoogleraar Communicatiewetenschappen, maar ook de bezieler van 'Difference day' op de internationale dag van de persvrijheid. Ze maakt zich ernstig zorgen over de vrijheid van meningsuiting overal in de wereld. Rector Caroline Pauwels noemt zichzelf een 'possibilist'; "weg met het pessimisme en leve het possibilisme en het vooruitgangsoptimisme".

Épisode 2 - Marleen Temmerman

5 mai 2019

Dokter Marleen Temmerman krijgt ook wel eens de naam 'Mama Daktari' want ze is naast de eerste vrouwelijke professor gynaecologe ook de eerste vrouwelijke directeur bij World Health Organisation. Sedert 2016 werkt ze bij de Aga Khan University in Nairobi, Kenya.

Épisode 3 - Wim Distelmans

20 octobre 2019

Topdokter Wim Distelmans is een voorvechter en pionier van een waardig levenseinde. Alhoewel hij een oncoloog is met wereldfaam, had hij tijdens zijn studies geneeskunde een grote dip. Was hij niet beter filmregisseur geworden? Hij vond en vindt dat artsen ervan uitgaan dat ze God de vader zijn en dat ziekenhuizen te veel op gevangenissen lijken. En zolang er mensen als een hond sterven, zal hij verontwaardigd blijven. Zijn 7 levensinzichten vertelt hij aan Nic Balthazar.

Épisode 4 - Geert Hoste

3 novembre 2019

Humorist Geert Hoste liet Vlaanderen 25 jaar lang lachen met zijn eindejaarsconferences. Zijn tv-programma's staan in de top tien van de meest bekeken programma's aller tijden. Geert stopte 3 jaar geleden met optreden. De stress werd hem te veel. Maar hij heeft ook een andere kant. Hij is de drijvende kracht achter de oprichting van een mensenrechteninstituut in België.

Épisode 1 - Rudi Vranckx

22 mars 2020

De 7 inzichten van Rudi Vranckx zijn opgenomen vlak voor de Corona crisis uitbrak maar de inzichten zijn meer dan ooit actueel. Rudi weet als geen ander hoe om te gaan met angst en hij zegt “wie schrik heeft, krijgt ook slaag”. En ook “ het niveau van de beschaving kan je afmeten aan de manier hoe we met zwakkeren omgaan”. Op 22 maart 2016 werd ons land opgeschrikt door twee terroristische aanslagen. Waar was Rudi Vranckx op dat moment? Vier jaar later weet hij het nog heel goed. Hij was niet op de luchthaven van Zaventem, maar had er wel moeten zijn. Rudi Vranckx, al dertig jaar lang oorlogsreporter, heeft al meer geluk gehad in zijn leven. Hij heeft meer oorlogen meegemaakt dan de meeste militairen, maar het vuur in hem is nog lang niet gedoofd.

Épisode 2 - Petra De Sutter

26 avril 2020

Vandaag praat Nic Balthazar met Petra De Sutter, een geëngageerd arts, gerenommeerd fertiliteits-expert, bezield Europarlementariër, enthousiast auteur en celliste, en ooit was ze een man. Deze inzichten werden opgenomen in pre-coronatijden, maar zijn nog steeds zeer actueel. Want wat dacht je van dit inzicht: "Een dieptepunt is vaak een kantelmoment" of "Als de boot in de goede richting vaart, maakt het niet uit wie er aan het roer staat". Op haar veertigste zat ze in een dieptepunt van haar leven, maar dat werd ook het kantelmoment voor een nieuw leven met veel inzichten. Want je kan maar tot inzicht komen als je er klaar voor bent. Petra de Sutter kreeg een tweede leven en wilde iets teruggeven. Ze zocht en vond, maar niet noodzakelijk wat ze zocht. Filosoferen op zondagochtend met Petra de Sutter.

Épisode 3 - Christine Mussche

22 novembre 2020

In deze inzichten praat Nic Balthazar met Christine Mussche. Als advocate behandelt ze zedendelicten of zaken van kindermisbruik. Ze kent de donkere kanten van de mens maar al te goed. Maar niets van die zwaarte sijpelt door in haar persoonlijke leven. "Vrije wil is een illusie" en "Integriteit is het hoogste goed" zijn twee van haar inzichten.

Épisode 4 - Jean Paul Van Bendegem

27 décembre 2020

In deze inzichten praat Nic Balthazar met professor Jean Paul Van Bendegem. Is hij Barabas, Gobelijn of professor Zonnebloem? Hij heeft geen rijbewijs en geen gsm. Hij is wiskundige, maar ook filosoof. Als jonggepensioneerde roept hij op tot verzet en burgerlijke ongehoorzaamheid van de verworpen senior. Hij ervaart ouderdom als discriminerend. Wijs, grijs en puber: de Inzichten van professor Jean Paul Van Bendegem.

Épisode 1 - Jonathan Holslag

11 avril 2021

Nic Balthazar ontvangt professor politicologie en internationale betrekkingen Jonathan Holslag. Hij weet alles over oorlog en over vrede, over China en Europa en hij adviseert presidenten, ministers, sjeiks en CEO's. Hij laat zijn licht schijnen over Europa en Vlaanderen en hoe die eruit zullen zien na de coronacrisis?

Épisode 2 - Lien Van de Kelder

23 mai 2021

Nic Balthazar ontvangt vandaag meerdere gasten, die evenwel allemaal luisteren naar de naam Lien Van de Kelder. De bekendste is actrice. De minder bekende Lien Van de Kelder is ook zangeres, juriste en mensenrechtenactiviste. Zo ontfermt ze zich al jaren als voogd over alleenstaande minderjarige vluchtelingen.

Épisode 3 - Jill Peeters

7 novembre 2021

Nic Balthazar ontvangt weervrouw Jill Peeters. Ze is geografe en leeft letterlijk met haar hoofd in de wolken. Ze maakte van het klimaatprobleem haar missie met onder andere haar organisatie 'Climate Without Borders'. Niets houdt haar tegen!

Épisode 4 - Marc Herremans

28 novembre 2021

Nic Balthazar ontvangt Marc Herremans. Sinds die dramatische val in 2002 was het zijn levensmotto: "To walk again". Maar achttien jaar later berust triatleet Marc Herremans in zijn lot. De kans dat hij ooit weer zal wandelen, is nagenoeg onbestaande. Ooit weer kunnen stappen was zijn droom. Maar toen hij zijn dochter voor het eerst zag rondlopen, kwam die uit. "Elke tegenslag is een kans om terug te vechten" is een van de inzichten van Marc Herremans.

Épisode 5 - Jan Terlouw

26 décembre 2021

Schrijver Jan Terlouw ontvouwt zijn volle 90 jaar wijsheid in 'De inzichten' met presentator Nic Balthazar. Jan Terlouw is wetenschapper, politicus en schrijver met een missie; denk maar aan 'Oorlogswinter', 'Oosterschelde; Windracht 10' of 'Koning van Katoren'. Hij is nog altijd een volbloed verhalenverteller die hele naties kan inspireren met zijn wijze visies over de toekomst, al is het met een simpel verhaal over zijn kindertijd, toen de touwtjes nog uit de brievenbussen hingen en iedereen elkaar vertrouwde.

Épisode 1 - Elke Van Hoof

6 mars 2022

In het Brusselse Hortahuis ontvangt presentator Nic Balthazar een klinisch psycholoog die gespecialiseerd is in alles waar we vandaag mee te maken krijgen: trauma, stress en burn-out. Professor Elke Van Hoof is niet alleen professor aan de VUB en bezielster van haar eigen Huis voor Veerkracht, ze is ook voorzitter van de werkgroep 'mentale impact van COVID-19' in de Hoge Gezondheidsraad. En wat een korte sprint leek in maart 2020, werd een marathon van twee jaar. De professor vertelt hoe we weer de beste versie van onszelf kunnen worden. En plezier vinden in het leven.

Épisode 2 - David Van Reybrouck

10 avril 2022

In het Brusselse Hortamuseum ontvangt presentator Nic Balthazar de cultuurhistoricus, archeoloog en schrijver David Van Reybrouck. Niet enkel een van de toonaangevende denkers van zijn generatie, maar ook een toonzettend doener. Met het project van de G1000 creëerde hij een revolutionair platform voor democratische innovatie en meer burgerinspraak. Met een brommertje, een pen en een schriftje doorkruiste hij Congo en Indonesië om er de wereldwijde bestsellers 'Congo' en 'Revolusi' over te schrijven. En dan wel duizend bevlogen lezingen en scherpe tussenkomsten te geven. Ondertussen houdt hij zich niet enkel meer bezig met hoe we in het verleden hebben gekoloniseerd zonder omkijken. Maar hoe we nu ook nog even bruut de toekomst van jonge generaties gaan koloniseren.

Épisode 3 - Maaike Neuville

5 juin 2022

In het Brusselse Hortamuseum ontvangt presentator Nic Balthazar een actrice die zo veel talent heeft dat het bijna onbeleefd is. Maaike Neuville is een begenadigde actrice, maar ook film- en theatermaker en een sterke dichter. Ze is bekend van straffe reeksen als 'Van vlees en bloed', 'Clan' of 'De Dag' en recenter prachtrollen in fictie als 'De twaalf' of 'Red Light District'. Vorig jaar won ze nog een Ensor als beste actrice voor haar rol in de gevoelige film 'All of Us' en voor het bijzondere 'Madame Bovary' was ze genomineerd als beste actrice op het filmfestival van Milaan. In haar Inzichten laat ze ons diep in haar hart kijken.

Épisode 4 - Maaike Cafmeyer

23 octobre 2022

In het Brusselse Hortamuseum ontvangt presentator Nic Balthazar de grappigste actrice van West-Vlaanderen en omstreken, Maaike Cafmeyer. Ze is ondertussen al zo veel meer dan Maaike in 'Het geslacht De Pauw'. Ze heeft na 20 jaar tv en theater zelfs haar eigen reeks 'Chantal', over een politiechef met een heerlijke westhoek af. Een afgeleide eigenlijk van haar personage in 'Eigen kweek'. Maar de Ensor voor beste actrice won ze met haar dramatische rol als moordenares (of niet?) in de sublieme rechtbankreeks 'De twaalf". Terwijl ze ook ongewild in de schijnwerpers kwam te staan in een ander, echt rechtbankdrama dat de fictie haast overtrof, het proces De Pauw. In 'De inzichten' gaat ze dieper in op haar levensinzichten.

Épisode 5 - Frank Focketyn

6 novembre 2022

In het Brusselse Hortamuseum ontvangt presentator Nic Balthazar acteur Frank Focketyn. We kennen hem natuurlijk als acteur uit 'Het eiland', 'Vaneigens' en 'In de gloria'. Maar hij is ook een groot film- en theateracteur. Zo kreeg hij nog dit najaar van de acteursgilde de prijs voor het beste samenspel op het prestigieuze Theaterfestival. In het theaterstuk 'Sartre en De Beauvoir' speelt Frank de filosoof Jean-Paul Sartre, samen met Sien Eggers als Simonne De Beauvoir. Ze brengen het bekendste koppel van het Franse existentialisme tot leven. Frank Focketyn kan gemakkelijk switchen tussen humor en ernst, maar de meeste Inzichten krijgt hij als hij kikkers recht in de ogen kijkt. Want elke ochtend neemt hij - ijsbeergewijs - een duik in zijn vijver tussen de vissen en de kikkers en het is in deze vijver waar hij tot rust komt en nadenkt over de zin van het leven.

Épisode 6 - Fleur Pierets

20 novembre 2022

In het huis van art-nouveau-architect Victor Horta ontvangt Nic Balthazar mensenrechtenactivist, kunstenaar, spreker en schrijver Fleur Pierets. Ze heeft de rode haren en het lef van haar heldin Pipi Langkous. Zo trok ze de wereld rond met haar vrouw Julian om te gaan trouwen in de 22 landen waar mensen van dezelfde sekse dat mochten. Het stoutmoedige kunstproject werd uiteindelijk een beklijvend boek over verlies, want na het vierde huwelijk sterft haar geliefde aan een hersentumor. Maar nog steeds staat Fleur Pierets wereldwijd creatief op de barricades voor de rechten van wat men de LGBTQIA+ community noemt; iedereen die qua sekse of liefde buiten de norm valt. Ze is net terug uit New York en haar strijd gaat moedig door.

Vidéos

Oups aucune vidéo pour le moment... Revenez plus tard pour des aventures en images !

Derniers avis

Aucun avis pour le momment...