Poster de la serie De herontdekking van de wereld

De herontdekking van de wereld

Non notée

Année : 2016

Nombre de saisons : 1

Durée moyenne d'un épisode : 50 minutes

Genre(s) : Documentaire

Als je later voetballer wil worden, heb je Messi aan de muur hangen. Minder geweten is dat ook wetenschappers hun pin-ups hebben. In De herontdekking van de wereld reizen zes Vlaamse wetenschappers hun helden achterna. Voorgangers die soms niet alleen hun vakgebied veranderden maar in een moeite door de geschiedenis van de 20ste eeuw. Wie waren deze mensen? Hoe kwam het dat nèt zij een doorbraak konden forceren? Waar haalden ze hun ideeën? Hadden ze het ook weleens mis? Hoe zat het met de verhouding inspiratie-transpiratie? En hadden ze naast al dat harde werk ook nog een (liefdes)leven? De De herontdekking van de wereld is geen geschiedenisprogramma over wetenschap. Het is een actuaprogramma (brandend actueel, deze wetenschappers!), een roddelrubriek, een road movie en een wetenschapsprogramma in één. Het is bovenal een programma over liefde. Liefde voor de wetenschap. De herontdekking van de wereld is een productie van Canvas.

Saisons

De herontdekking van de wereld saison 1

Saison 1

Épisodes

Choisissez votre saison au dessus et découvrez les épisodes qui vous attendent !

Épisode 1 - Stanley Milgram

28 novembre 2016

Filosoof Johan Braeckman bewondert psycholoog Stanley Milgram, die ons beroofde van illusies over onze goedheid. Herontdek Milgram samen met Johan.

Épisode 2 - Niko Tinbergen

5 décembre 2016

Gedragsbioloog Hans Van Dyck is fan van Niko Tinbergen, grondlegger van de gedragsleer én Nobelprijswinnaar. Herontdek Tinbergen samen met Hans.

Épisode 3 - Margaret Mead

12 décembre 2016

Historica Annelien De Dijn is gefascineerd door de even invloedrijke als controversiële antropologe Margaret Mead. Herontdek Mead samen met Annelien.

Épisode 4 - Edmond Locard

19 décembre 2016

Wim Develter gaat in Lyon op zoek naar sporen van Edmond Locard, de man die van misdaadbestrijding een wetenschap maakte. Herontdek Locard samen met Wim.

Épisode 5 - Alan Turing

26 décembre 2016

Wiskundige Ann Dooms kan niet genoeg de lof zingen van Alan Turing, uitvinder van de computer, wiskundige én oorlogsheld. Herontdek Turing samen met Ann.

Épisode 6 - John M. Keynes

2 janvier 2017

Kunsteconoom Filip Vermeylen laat zich inspireren door John Maynard Keynes, de econoom die weigerde een vakidioot te zijn. Herontdek Keynes samen met Filip.

Vidéos

Oups aucune vidéo pour le moment... Revenez plus tard pour des aventures en images !

Derniers avis

Aucun avis pour le momment...