Poster de la serie De helden van Arnout

De helden van Arnout

Non notée

Année : 2017

Nombre de saisons : 1

Durée moyenne d'un épisode : 50 minutes

Genre(s) : Documentaire

Vroeger was de wereld groter dan vandaag. Reizen was moeilijker en avontuurlijker. Wie vertrok, kwam misschien nooit meer terug. In zijn nieuwe programma De helden van Arnout treedt Arnout Hauben in de voetsporen van vergeten Belgen die ooit het grote avontuur hebben opgezocht. Het waren gewone mensen, en toch hebben zij uitzonderlijke prestaties neergezet. Toen Arnout hun dagboeken en brieven ontdekte, ging zijn jongenshart sneller slaan. Hij besloot om hen een voor een achterna te reizen, soms eeuwen later, op zoek naar hun verhaal. Zijn leidraad: hun dagboeken en brieven van toen. Hij volgt onder anderen een missionaris die op bezoek ging bij de Plathoofdindianen in de Rocky Mountains. De slag om Moskou maakt hij mee met een soldaat van Napoleon – in de sneeuw en de ijzige kou. Op al zijn avontuurlijke tochten praat hij met passanten, omwonenden en bevoorrechte getuigen. Want de geschiedenis leeft voort, in elk van ons.

Saisons

De helden van Arnout saison 1

Saison 1

Épisodes

Choisissez votre saison au dessus et découvrez les épisodes qui vous attendent !

Épisode 1 - Joseph Abbeel

28 août 2017

Arnout Hauben en cameraman Jasper starten hun avontuur in Vrasene. Daar was twee eeuwen geleden de spanning te snijden toen de lotelingen werden bekendgemaakt voor het leger van Napoleon. Ook de naam van Joseph Abbeel wordt getrokken. Omdat hij erg groot is, komt hij terecht bij de carabiniers te paard. Met die elite-eenheid is hij erbij wanneer Napoleon Rusland binnenvalt. Zijn dagboek is het ontnuchterende relaas van een uitputtende veldtocht. Want dag na dag wordt duidelijker dat de geplande triomftocht helemaal anders uitdraait. Door de sneeuw trekken Arnout en Jasper weg uit Moskou. Ze volgen de route van het leger van Napoleon dat verslagen de aftocht blies. Ze ontmoeten een oude kolonel met een bijzonder verhaal, doorkruisen ondergesneeuwde slagvelden, maar komen weer op temperatuur door een warm Kozaks onthaal.

Épisode 2 - Willem Van Rubroek

4 septembre 2017

Willem Van Rubroek was een monnik die in de dertiende eeuw in opdracht van de Franse koning naar Mongolië vertrok. Ook Arnout springt in het zadel en reist te paard door de Mongoolse steppe. Onderweg ervaart hij hoe zwaar deze tocht 750 jaar geleden moet geweest zijn.

Épisode 3 - Nicolaes Cleynaerts

11 septembre 2017

Het vergeten avontuur van Nicolaes Cleynaerts stuurt Arnout en Jasper door het spectaculaire Rif-gebergte in Marokko. Met het dagboek van de theoloog in de hand proberen ze uiteindelijk de stad Fez te bereiken. Daar probeerde Nicolaes het Arabisch onder de knie te krijgen.

Épisode 4 - Alice Bron

18 septembre 2017

Arnout reist in Zuid-Afrika het dagboek van Alice Bron achterna. Zij was verpleegster ten tijde van de Tweede Boerenoorlog. Zuid-Afrika is een prachtig land met behulpzame en vriendelijke inwoners, maar de wonden van de Boerenoorlogen zijn soms nog goed zichtbaar.

Épisode 5 - Etienne Louis

25 septembre 2017

Arnout fietst naar Normandië, waar Etienne zich tijdens WOII aanmeldde als reservesoldaat. Langs de weg hoort hij heel wat persoonlijke verhalen over de oorlog. De impact van de verschrikkelijke gebeurtenissen blijft tot op de dag van vandaag erg groot.

Épisode 6 - Pieter-Jan De Smet

2 octobre 2017

Pieter-Jan De Smet reisde naar het Westen om de Plathoofdindianen te helpen wanneer hun land werd bedreigd door de kolonisten. De kolonisatie van de indianen liet grote littekens na op de Amerikaanse samenleving. Op zijn tocht ontmoet Arnout heel wat mensen waarmee hij terugblikt op de bewogen geschiedenis.

Épisode 7 - Jean-Baptiste Popelaire de Terloo

9 octobre 2017

In 1840 ging Jean-Baptiste Popelaire de Terloo op avontuur naar Peru. In het regenwoud ontdekte hij tientallen dier- en plantensoorten, die hij opstuurde naar de jonge musea in Brussel. Arnout volgt zijn spoor en leert 200 jaar na de ontdekkingsreiziger het land en zijn prachtige inwoners kennen.

Épisode 8 - Oscar en Marcel Thiry

16 octobre 2017

Arnout trekt met een oude jeep door Oekraïne. Waar ooit de Eerste Wereldoorlog hevig woedde, herbeleeft hij de spannendste dagen uit het leven van Oscar en Marcel Thiry. Een reis door een land dat opnieuw verscheurd wordt door oorlog.

Vidéos

Oups aucune vidéo pour le moment... Revenez plus tard pour des aventures en images !

Derniers avis

Aucun avis pour le momment...