Poster de la serie De Harde Kern

De Harde Kern

Non notée

Année : 2024

Nombre de saisons : 1

Durée moyenne d'un épisode : 45 minutes

Genre(s) : Documentaire

The hooligans of the football clubs are subject to the ironclad law of omerta, the duty of confidentiality. There is no discussion with the outside world about what is happening within the walls of the hard core. Tourist LeMC finds itself in the middle of this very sheltered world. Old knowledge and Antwerp Casual Chino guides him through this world.

Saisons

De Harde Kern saison 1

Saison 1

Épisodes

Choisissez votre saison au dessus et découvrez les épisodes qui vous attendent !

Épisode 1 - Wij haten iedereen

2 mai 2024

Tourist LeMC is opgegroeid in de Antwerpse Seefhoek waar hij een fascinatie ontwikkelde voor sociologische fenomenen zoals bendes en clans. Op het voetbal werd hij dan ook getriggerd door de gemaskerde zware jongens van de harde kern. Het is duidelijk wat hem met die gasten verbindt: de liefde voor een voetbalclub zoals Den Antwerp. Maar Tourist wil weten waarin hij van hen verschilt. Waarom zitten zij wel in de harde kern en hij niet?

Épisode 2 - Le métier de hooligan

2 mai 2024

Le métier de hooligan betekent keiharde vechtpartijen en soms levensbedreigende verwondingen. Ook aan de kant van de gemeenschappelijke aartsvijand: de politie. Tourist wil weten hoe een mens in de harde kern van een voetbalclub belandt. Chino neemt Tourist mee naar de plekken waar hij opgroeide in een omgeving die gekenmerkt werd door drugs, zelfmoord en vuurwapens. Maar niet enkel kansarme jongeren worden hooligan.

Épisode 3 - One big family

2 mai 2024

Tourist leert de mannen van de harde kern steeds beter kennen. Naast de knokpartijen, ziet hij ook één grote drijfveer terugkeren: de drang om bij een groep te horen. Zo leert Tourist ook dat de hooligans elkaar emotioneel en financieel helpen op moeilijke momenten, zelfs over de verschillende clubs heen. Volgens psycholoog Filip Boen, is het bij deze voetbalsupporters een uniek groepsgevoel dat geen enkel andere subcultuur kenmerkt.

Vidéos

Oups aucune vidéo pour le moment... Revenez plus tard pour des aventures en images !

Derniers avis

Aucun avis pour le momment...