Poster de la serie Danni Lowinski (BE)

Danni Lowinski (BE)

Non notée

Année : 2012

Nombre de saisons : 2

Durée moyenne d'un épisode : 45 minutes

Genre(s) : Comédie, Drame

Danni Lowinski is a young woman in front of the thirties, who a few years earned a living as a hairdresser. She returns to school and obtained a law degree, but it appears nowhere on the box to arrive. She let the head hang and conquers a place in a mall in the center of Genk, where they are ordinary men cheap legal assistance. The concept seems as if by magic to strike, although that is beyond her colleague Olivier Smets counted.

Saisons

Danni Lowinski (BE) saison 1

Saison 1

Danni Lowinski (BE) saison 2

Saison 2

Épisodes

Choisissez votre saison au dessus et découvrez les épisodes qui vous attendent !

Épisode 1 - Een nieuw leven

1 mars 2012

Op donderdag 1 maart introduceert vtm ‘Danni Lowinski’, een nieuwe dertiendelige feel good-fictiereeks, vol speelse knipogen en een flinke dosis humor.

Épisode 2 - Geen thuis

8 mars 2012

Ludo Galle, die in een elektrozaak op de tweede verdieping van het shoppingcenter werkt, roept Danni’s hulp in wanneer hij aangeklaagd wordt door Bijzondere Jeugdzorg. Na een klacht van zijn buurvrouw dat Ludo niet naar zijn drie kinderen omkijkt, wil de dienst de alleenstaande vader het hoederecht over Judith, Jonas en Nina ontnemen. Danni wint de zaak. Maar wanneer de advocate daarna ontdekt dat Ludo toch geen goede vader is, beslist ze om dit keer tegen hem te pleiten. Ondertussen wil een straatprostituee zonder verblijfsvergunning dat Danni ervoor zorgt dat ze het land niet wordt uitgezet. De impulsieve advocate beseft niet welke problemen ze zich op de hals haalt door dit dossier aan te nemen.

Épisode 3 - Schoon voor een dag

15 mars 2012

De 20-jarige Nicky komt juridische informatie inwinnen bij Danni. Het meisje lijdt aan cerebrale parese, een aandoening die ervoor zorgt dat Nicky spastisch is en niet lang meer te leven heeft. In de tijd die haar rest, wil Nicky mooi door het leven gaan maar het ziekenfonds weigert te betalen voor een gezichtscorrectie en een beenoperatie, omdat dit cosmetische ingrepen zijn. Danni is vastberaden er alles aan te doen om Nicky’s wens in vervulling te laten gaan, maar daarvoor moet ze tegen haar zin advies inwinnen bij topadvocaat Olivier Smets. Ook een koppel dat wil scheiden, doet beroep op Danni’s diensten. Fuat is het beu dat de advocate haar spullen nog steeds bij hem stockeert. Niels, de uitbater van het welnesscentrum, staat al 3 maanden achter met de huur en verstopt zich in het shoppingcenter voor zijn huisbaas.

Épisode 4 - Een betrouwbare bank

22 mars 2012

Danni geeft Mieke, een bedelaarster die kampeert voor het winkelcentrum, 5 euro. Iets daarna zit Mieke verrassend genoeg rechtover Danni: de advocate kan haar 5 euro terugverdienen door juridisch advies te geven. Een tijd terug is Mieke in een dronken bui gevallen en opeens werd ze wakker in het ziekenhuis, met een geamputeerde arm. Volgens professor Van Prael, die de operatie uitgevoerd heeft, was Miekes schouder volledig verbrijzeld en werd tijdens de operatie een ongeneeslijke tumor in haar schoudergewricht vastgesteld. Er was bijgevolg geen andere optie dan amputatie. Wanneer Danni en Mieke benaderd worden door advocaat Olivier Smets, met een voorstel voor een minnelijke schikking, weten de dames dat er iets niet pluis is.

Épisode 5 - Klassenstrijd

29 mars 2012

Danni krijgt het bezoek van Karim, een tiener die van school is gegooid omdat zijn lerares, mevrouw Vanderhaege, hem ervan heeft beschuldigd agressief uit de hoek te zijn gekomen. Volgens Karim is daar echter niets van aan en hij vraagt de advocate zijn schorsing aan te kaarten bij de schooldirectie. Tijdens die vergadering beweert mevrouw Vanderhaegen plots dat Karim haar verkracht heeft en wordt de allochtone jongen gearresteerd. Danni twijfelt: wie moet ze geloven? Ook haar vrienden in het winkelcentrum houden er tegenstrijdige meningen op na. Danni is van plan om de zaak tot op het bot uit te spitten en duikt in het verleden van mevrouw Vanderhaege. De advocate ontdekt zo dat de vrouw in de middelbare school van Danni en Bieke nog les heeft gegeven.

Épisode 6 - Een blok aan het been

5 avril 2012

Wanneer de echtgenoot van Eline Cuypers sterft, blijft zij alleen achter met hun 8-jarige zoon en een berg achterstallige betalingen voor de hypotheek. De bank is steenhard: Eline's huis zal openbaar verkocht worden. Wanneer Danni ontdekt dat de instantie haar onderzoeks- en advliesplicht heeft verzuimd, gaat ze op zoek naar andere gedupeerden, maar dat zorgt voor problemen tussen haar en Katia De Boosere, de eigenares van het winkelcentrum. Zij dreigt ermee de advocate op straat te zetten. Ook Freddy Bols zoekt hulp bij Danni. De chauffeur van de schoolbus werd ontslagen omdat hij vroeger aan de drank zat, maar ondertussen is hij al 5 jaar clean. De advocate besluit er alles aan te doen opdat de man terug aan de slag kan.

Épisode 7 - Onder de armen

12 avril 2012

Monique Ceuleers (Machteld Ramoudt) zoekt Danni op in het winkelcentrum. Omdat de vrouw aan multiple sclerose lijdt en haar man hun gezin jaren geleden in de steek heeft gelaten, moet hun 28-jarige zoon Sven (Mathijs Schepers) van het OCMW opdraaien voor alle ziektekosten. Hierdoor kan hij zijn grote droom niet waarmaken: een acteeropleiding in Amerika volgen. Monique zet Danni onder druk om haar man Dirk (Jos Dom) op te sporen, en dreigt ermee anders uit het leven te stappen zodat ze haar zoon niet tot last is. Thuis krijgt Danni ruzie met haar vader Roman, waarop die een paar nachten op rij niet thuiskomt. De advocate is doodongerust maar probeert op aanraden van Bieke haar gedachten te verzetten op een feestje van Olivier, met wie ze een haat-liefdeverhouding heeft.

Épisode 8 - De zwarte madam

19 avril 2012

Bieke en Danni lopen Madeleine Swartenbroeckx tegen het lijf, de uitbaatster van de krantenwinkel vlakbij hun vroegere middelbare school. ‘De zwarte madam’, zoals de vriendinnen de vrouw noemen, wil dat Danni haar vertegenwoordigt als advocate. Het huurcontract van haar krantenwinkel werd immers opgezegd omdat een supermarktketen zich ter plekke wil vestigen, maar Madeleine wil niet wijken. Zelfs 200.000 euro kan haar niet op andere gedachten brengen… Ook kapster Jolien doet beroep op Danni’s diensten. Zij wil scheiden van haar man Frederik, maar die wil Jolien geen rotte frank geven, ook al heeft zij het rijkeluiszoontje 3 jaar lang onderhouden. Danni moet het opnemen tegen de sexy advocaat Olivier, die de verdediging van Frederik op zich neemt.

Épisode 9 - De ontvoogding

26 avril 2012

Op donderdag 26 april doet Ben Segers zijn intrede als Andy, Danni’s ex, die technisch gezien nog steeds haar man is. Tot grote verbazing van Danni en haar beste vriendin Bieke (Marianne Devriese) komt hij onverwacht, gewapend met pralines, langs. Wat wil hij van Danni? En hoe zit het nu eigenlijk tussen die twee? Zelfs de advocate lijkt niet goed te weten wat ze ervan moet vinden. En Roman (Michel van Dousselaere), die is maar al te blij dat zijn verloren schoonzoon terug is van weggeweest. Naast haar woelige privéleven, heeft Danni uiteraard ook nog een job te doen. Ze trekt naar het jeugdparket om een dwanghuwelijk te voorkomen voor de 16-jarige Turkse Zenyep (gastactrice Tatyana Beloy). Haar vader (een rol van Noureddine Farihi) wil het meisje naar Turkije sturen om haar daar te laten trouwen met haar neef, maar Zenyep heeft er geen oren naar. Zij wil in België blijven om haar studies af te maken. Maar of het meisje alles aan Danni vertelt, is maar de vraag…

Épisode 10 - De neveneffecten

3 mai 2012

Ook op de werkvloer heeft Danni Lowinski moeilijke katten te geselen. Sinds Frankie Hoste (een gastrol van Maarten Ketels, bekend van ‘De Rodenburgs’ en ‘Groenten uit Balen’) tegen betaling nieuwe medicijnen heeft getest, lijdt hij aan maculadegeneratie. Zijn netvliezen zijn aan het afsterven en de jongeman is goed op weg blind te worden. Danni zoekt dokter De Weert (Daan Hugaert uit ‘Wittekerke’, ‘Thuis’ en ‘Witse’) op -de verantwoordelijke van het experimenteel onderzoek- om hem ermee te confronteren dat hij de testen niet heeft stopgezet na het optreden van de nevenverschijnselen, wat nochtans bij wet verplicht is. Hij beweert dat er geen causaal verband is, dus Danni trekt op onderzoek uit om haar gelijk te halen. Ze schakelt haar vrienden Niels (Mathias Sercu) en Bieke (Marianne Devriese) in om undercover te gaan in het ziekenhuis. Ook Roman (Michel van Dousselaere) rekent op de hulp van zijn dochter, want de knorrige man heeft problemen met het gerecht. Rechter Hanssens (Karel Deruwe) ziet hierin zijn kans schoon om Danni te verleiden, maar dat is niet naar de zin van de assertieve advocate…

Épisode 11 - Verliefd, verloofd, getrouwd?

10 mai 2012

In de vorige aflevering zag kijkend Vlaanderen hoe de advocate zich, onder invloed van haar op hol geslagen hormonen, toch liet verleiden tot een vluggertje met haar ex in de toiletten van haar stamcafé. Dat avontuurtje komt Danni op donderdag 10 mei 2012 duur te staan, wanneer Andy hun snelle wip tegen haar gebruikt in de rechtszaal, wanneer hun scheiding voorkomt. Omdat Danni te emotioneel bij de zaak betrokken is om zichzelf te kunnen verdedigen, biedt topadvocaat Olivier Smets ‘(Kürt Rogiers) zijn collega aan om haar te vertegenwoordigen. Dat de twee een zwak hebben voor mekaar, ontsnapte niet aan het oog van de trouwe ‘Danni Lowinski’-fans, maar er gebeurde nog niets tussen de pittige advocaten…

Épisode 12 - Een hondenleven

17 mai 2012

Op donderdag 17 mei kunnen de fans van Danni Lowinski ontdekken dat Danni en Olivier een andere afkomst hebben… en dat kan wel eens tot misverstanden leiden tussen de tortelduifjes. Ook bij Fuat (Raouf Hadj Mohamed) en Katia Deboosere (Christel Domen) hangt er elektriciteit in de lucht. Wanneer de manager van het winkelcentrum ontdekt dat Fuat een pistool -dat hij geërfd heeft van zijn vader en waarvoor hij geen vergunning heeft- bijhoudt in de fietsenwinkel, is haar interesse in de man gewekt. Ook bij Danni gaat Deboosere -in het grootste geheim- langs. Ze kampt immers met een juridisch probleem. Enkele dagen geleden kocht Katia het bruidskleed van haar dromen, maar nu ze te horen heeft gekregen dat haar verloofde haar heeft bedrogen met haar beste vriendin, gaat de trouw niet door. De bruidswinkel echter, wil haar kleed niet terugnemen omdat het op maat gemaakt is, waardoor Katia niet alleen haar verloofde maar ook ineens een bom geld kwijt is. Danni bekijkt wat ze kan doen, om het leed van de vrouw te verzachten.

Épisode 13 - Volle gas

24 mai 2012

Vanaf de eerste aflevering was de spanning tussen Danni en de ietwat arrogante topadvocaat Olivier duidelijk voelbaar, zowel in de rechtszaal waar de twee het soms tegen mekaar moesten opnemen, als in de Vlaamse huiskamer. Sinds kort vormen beide advocaten een kleurrijk koppel, maar op donderdag 24 mei zorgt Danni’s nieuwe zaak voor flink wat moeilijkheden tussen de twee. Overleeft hun prille liefde deze crisis? Alle antwoorden in de laatste aflevering van Danni Lowinski op donderdag 24 mei om 20.45.

Épisode 1 - De worstencase

28 février 2013

"De worstencase" Het is ondertussen acht maanden geleden dat Danni Lowinski de kaas van haar brood liet eten door haar vriend en advocaat Olivier Smets. Hij snoepte een zaak van haar af, waardoor Danni een klein fortuin aan haar neus zag voorbijgaan. Danni's woede is nog steeds niet bekoeld en dat mag Sven, de veiligheidsagent van het winkelcentrum, van dichtbij meemaken. Danni, Bieke en Niels maken kennis met Dries, een jonge gast die de fietsenwinkel uitbaat nu Fuat naar Amerika is verhuisd. In het shoppingcenter krijgt Danni een nieuwe cliënt over de vloer. Herman De Decker kookt al 40 jaar in de kantine van een metaalverwerkingsbedrijf, maar werd ontslagen omdat hij stiekem vervallen worsten mee naar huis nam.

Épisode 2 - Terminus

7 mars 2013

"Terminus" Johan Rappe heeft acht jaar gespaard om zijn moeder Clara in het graf naast zijn vader te kunnen begraven. Vijf weken geleden is de vrouw gestorven, maar de directie van het rusthuis liet na hem te verwittigen. Meer nog, ze hebben Clara laten begraven op een anonieme rustplaats. Een zaakje dat stinkt en dus grondig moet worden onderzocht, vindt Danni. En Bieke, Niels en Dries zouden Bieke, Niels en Dries niet zijn, moesten ze haar niet willen helpen. Roman komt vast te zitten in de lift van het appartementsgebouw, in het niet zo fijne gezelschap van een vandaal.

Épisode 3 - Het weeskind

14 mars 2013

"Het weeskind" Marianne Cools, de directrice van een weeshuis, zoekt Danni op, samen met een wolk van een baby. Momo's mama, een asielzoekster uit Somalië die al lange tijd in ons land verbleef, is vorige week overleden na een auto-ongeluk. Aangezien de vader van Momo onbekend is en haar grootouders in Somalië haar dichtste verwanten zijn, wordt de baby uitgewezen. Danni is vastberaden daar een stokje voor te steken, want in Somalië zal het kindje weinig kansen krijgen. De koppige advocate gaat met de hulp van Niels, Bieke en Dries, op zoek naar de papa van Momo. Sven vraagt Danni uit voor een avondje biljart, maar zij weet niet of ze hier op in moet gaan. Olivier laat de breuk ondertussen niet aan zijn hart komen. Verder heeft de advocate haar handen vol met Jana De Busschere en haar man Len. Die ging met succes in therapie voor erectieproblemen, maar sindsdien is hij niet...

Épisode 4 - Miss Cosmos

21 mars 2013

"Miss Cosmos" Sylvie, het nichtje van Bieke, wint juridisch advies in bij Danni. Het meisje won de maandelijkse missverkiezing in de club Rio en heeft dus recht op het prijzengeld van 10.000 euro. Wat Sylvie echter niet had gelezen in het contract waren de kleine lettertjes: siliconenborsten zijn niet toegelaten. Ze kan dus fluiten naar haar geld. Maar volgens Sylvie praatte Tony Vroman, de baas van de Rio, haar die borstvergroting zelf aan. Danni stelt alles in het werk om de 10.000 euro toch te ontfutselen van Vroman, zodat de werkloze Sylvie 'haar tweeling' aan de bank kan terugbetalen. Wanneer de vriendengroep haar uitdaagt om zelf mee te doen aan de volgende missverkiezing, wil Danni bewijzen dat ze de confrontatie met de afgetrainde tienermeiden aandurft.

Épisode 5 - Coma

28 mars 2013

"Coma" Niels heeft de hele nacht in het winkelcentrum gestudeerd voor zijn doktersexamen. Danni zit ermee dat Sven haar een gedumpte vrouw heeft genoemd. Zij heeft Olivier immers aan de kant gezet en niet omgekeerd. De advocate wordt opgezocht door de jonge Laura. Haar vriend Sébastien heeft haar enkele maanden geleden ten huwelijk gevraagd, maar kort na zijn aanzoek heeft hij een beroerte gekregen, waardoor de jongeman in coma ligt. Toch wil Laura nog steeds met hem trouwen, maar zijn ouders dwarsbomen deze plannen. Sven excuseert zich bij Danni en wil dat zij hem verdedigt in de rechtbank. Hij wordt voor slagen en verwondingen aangeklaagd door een winkeldief.

Épisode 6 - Taboe

4 avril 2013

Danni gaat af op geschreeuw in het shoppingcenter. Jasmien Schollier beweert dat haar man Stefaan over een vuilzak iss gestruikeld, maar Katja Deboosere, de baas van het winkelcentrum, beweert dat Jasmien haar man tegen de grond heeft geslagen. Ook al bevestigt Stefaan dat hij gewoon gevallen is, toch gelooft Danni er niets van. Zij wil koste wat het kost bewijzen dat Jasmien haar man mishandelt. Bieke, Niels en Dries krijgen het aan de stok met meneer Vermaele, een oude man die het huisreglement van het shoppingcenter nogal strikt neemt.

Épisode 7 - Genkgate

11 avril 2013

"Genkgate" Roman ontdekt een oude videocamera in de kast en wil nog eens een familiefilm maken, zoals vroeger. Maar Danni is niet echt enthousiast. Ze krijgt het ervan op haar heupen dat haar vader haar continu filmt, zelfs op het werk. Een jonge vrouw beweert dat haar werkgever haar geslagen heeft en wil een rechtszaak aanspannen. Ze vraagt Danni om haar juridisch bij te staan.

Épisode 8 - Alles moet weg

18 avril 2013

"Alles moet weg" Danni ontvangt een brief met slecht nieuws. Romans uitkering wordt verlaagd. Danni verdient namelijk teveel en moet bijgevolg meer voor Roman betalen. De advocate ontdekt in de toiletten van het shoppingcenter een vrouw en haar dochter die zich aan het wassen zijn. Een immomakelaar heeft hun huis en de winkel die ze huurden gekocht, heeft hun huurcontract opgezegd en is meteen met de werken begonnen. Danni tekent verzet aan tegen de opzegging van het huurcontract. Niels maakt nieuwe kruidenmengsels, maar dat experiment loopt verkeerd af. Sonja, de wc-mevrouw uit het shoppingcenter, dreigt haar job te verliezen. Ze willen haar vervangen door een automaat.

Épisode 9 - Monster

25 avril 2013

"Monster" Enkele cliënten hebben ongeveer gelijktijdig hun facturen betaald en Danni wil dat geld spenderen aan de opwaardering van haar werkplek. Maar Roman heeft zijn zinnen op iets anders gezet. Danni wordt opgezocht door Rik Vandevenne. Sinds zijn buren hebben ontdekt dat hij in de gevangenis heeft gezeten voor verkrachting, terroriseren ze hem. Danni besluit de verdediging van de man op zich te nemen, maar dat is dik tegen de zin van Roman, Sven, Niels, Dries en Bieke. Deze laatste heeft echter ook andere zaken aan haar hoofd, wanneer ze bloemen krijgt en wordt uitgenodigd voor een date door een anonieme aanbidder.

Épisode 10 - Het Daklozen WK

2 mai 2013

"Het daklozen WK" Hugo is de trainer van de nationale voetbalploeg en wil meedoen aan het WK. Het WK voor daklozen, welteverstaan. Binnenkort zijn het de kwalificatierondes, maar net dan dreigen de mannen zonder voetbalveld komen te zitten. Nu trainen ze immers op het voetbalveld van de bank, maar die wil er eerstdaags een parking van maken. Danni probeert te bemiddelen, maar dat loopt niet van een leien dakje. Ondertussen heeft ze grote zorgen aan haar hoofd. Niet alleen ontdekt ze dat Sven liegt over zijn verleden. Ook stoot ze op een foto waarop Sven poseert samen met een vrouw en een kind. Ze vreest dat haar nieuwe vriend er een dubbelleven op nahoudt.

Épisode 11 - Het moederskindje

9 mai 2013

"Het moederskindje" Danni denkt dat ze misschien zwanger is en trekt naar de apotheker voor de morning-afterpil, maar daar blijkt dat ze haar portefeuille vergeten is. Bieke raadt Danni aan het risico te nemen want zij denkt dat Sven een erg goede papa en partner zou zijn. De vijftienjarige Stefanie wil dat Danni haar verdedigt. Het jonge meisje heeft een dochtertje, Sterre, maar die werd door Bijzondere Jeugdzorg bij pleegouders geplaatst. Stefanie is er zeker van dat ze dag en nacht voor Sterre wil en kan zorgen, en vraagt Danni om haar dochter terug te winnen. Roman sluit vriendschap met Tom, die lijdt aan de aandoening BIID: Body Integrity Identity Disorder. De man heeft een perfect gezond rechterbeen, maar wil het ledemaat toch laten amputeren omdat hij vindt dat zijn been niet bij hem past. Maar de ziekenzorg wil die operatie niet terugbetalen. Olivier vraagt Danni...

Épisode 12 - Verkeerde keuze

16 mai 2013

Door de waterschade die het shoppingcenter heeft opgelopen, staat er een stelling op de plaats van Danni's tafel. Er komt echter een winkelruimte vrij waarin Danni haar intrek kan nemen. Roman is trots op zijn dochter en vergezelt haar op haar eerste dag in haar eigen kantoor. Dat kantoor blijkt niet de ruimte te zijn waar Danni met Olivier ooit stond voor te dromen, maar een bezemhok er tegenover. Kantoor of niet, Danni moet alweer aan het werk want een nieuwe zaak dient zich aan. Een lerares blijkt hiv-positief na een bloedtransfusie die ze kreeg toegediend na een ongeval. Haar man wil nu het ziekenhuis aanklagen, maar de dokter beweert dat de kans dat ze besmet is bij een transfusie miniem is. Hij suggereert dat de lerares haar man misschien beter iets kan opbiechten.

Épisode 13 - Laatste wedstrijd

23 mai 2013

Danni wordt in het shoppingcenter opgezocht door haar neef Stanny die ze al elf jaar niet meer heeft gezien. Sinds hij weg is bij het Belgisch leger kan hij niet meer slapen, omdat hij wordt getergd door de gruwel die hij in Afghanistan heeft gezien. Hij heeft de hulp nodig van een psycholoog, maar het leger weigert dit te vergoeden. Danni vecht voor haar neef, maar kan moeilijk opboksen tegen de staat. Wanneer de situatie volledig uit de hand loopt, komt het zelfs tot een gijzeling in het shoppingcenter. Bieke staat op bevallen, Niels moet zijn doktersexamen halen, Dries wil zijn liefde voor Bieke verklaren en Sven en Olivier willen de held uithangen met één grote inzet: het hart van Danni voor eens en altijd veroveren.

Vidéos

Oups aucune vidéo pour le moment... Revenez plus tard pour des aventures en images !

Derniers avis

Aucun avis pour le momment...