Poster de la serie Children's hospital 24/7

Children's hospital 24/7

4/5

Année : 2018

Nombre de saisons : 3

Durée moyenne d'un épisode : 50 minutes

Genre(s) : Documentaire, Télé-réalité

Humaninterestprogramma dat de moedige verhalen brengt van een aantal kinderen in het Prinses Elisabeth Kinderziekenhuis in Gent. Acht weken lang werd er dag en nacht gefilmd met vast geïnstalleerde camera's. Ook de kinderen en hun ouders kregen een camera en zijn dus reporter van hun eigen verhaal. Verhalen van spanning, vreugde en hoop op genezing. Naast de indrukwekkende inzet van het personeel van het kinderziekenhuis, is het vooral de kracht, de weerbaarheid en het doorzettingsvermogen van de kinderen die in de reeks bovendrijft.

Saisons

Children's hospital 24/7 saison 1

Saison 1

Children's hospital 24/7 saison 2

Saison 2

Children's hospital 24/7 saison 3

Saison 3

Épisodes

Choisissez votre saison au dessus et découvrez les épisodes qui vous attendent !

Épisode 1 - Guust heeft een aandoening aan zijn nieren

3 septembre 2018 - 4/5

Nina is 13. Haar rug groeide op enkele jaren tijd helemaal scheef. Nina's rug moet nu geopereerd worden om hem opnieuw recht te krijgen en de scoliose te stoppen. Guust is 12. Hij is het afgelopen jaar al heel dikwijls in het ziekenhuis geweest. Hij heeft nefrotisch syndroom, een aandoening aan zijn nieren waardoor hij eiwitten uit plast, en dat moet dringend behandeld worden. Jarne is bijna 12 en heeft al heel zijn leven een combinatie van zeldzame, zeer ernstige ziektes. Maar dat kan zijn levensvreugde niet drukken. Bij de 10-jarige Amber werd zopas een grote hersentumor ontdekt.

Épisode 2 - Amber wordt geopereerd aan een tumor in haar hoofd

10 septembre 2018 - 4/5

Vandaag wordt Amber geopereerd. De chirurg gaat proberen een tumor zo groot als een appelsien uit haar achterhoofd weg te halen. Jarne wordt opnieuw opgenomen in het kinderziekenhuis. Hij is bijna meer hier dan thuis. De rugoperatie van Nina is goed gelukt. Ze heeft nu een mooie rechte rug. Guust reageert niet op de medicijnen die hij krijgt voor zijn nieraandoening. Hij is therapieresistent. En de dokters hebben nog meer slecht nieuws voor Guust.

Épisode 3 - Jarne hoopt zijn twaalfde verjaardag thuis te vieren

17 septembre 2018 - 5/5

Jarne hoopt dat hij morgen naar huis mag, zodat hij zijn twaalfde verjaardag thuis kan vieren. Nina krijgt sinds haar rugoperatie dagelijks kinesitherapie. En het harde werk begint te lonen. Amber heeft een heel zware operatie achter de rug. Ze wordt maar langzaam wakker. Kobe is 4 jaar. De dokters denken dat hij de ziekte van Kawasaki heeft. Maar het kan ook iets veel ergers zijn.

Épisode 4 - Kobe en zijn ouders krijgen nieuws van de oncoloog

24 septembre 2018 - 4/5

Amber herstelt maar heel langzaam van haar hersenoperatie. En haar zicht blijft heel wazig. De dokters onderzoeken of de tumor na de operatie volledig weg is. Vandaag wachten Kobe en zijn ouders in spanning op de resultaten van de laatste testen. Heeft hij leukemie of niet? Juta is 15. Ze is bijzonder creatief en staat heel vrolijk in het leven, ondanks haar mucoviscidose. Ze is naar het ziekenhuis gekomen, omdat ze een intraveneuze antibioticakuur nodig heeft.

Épisode 5 - Lily heeft een tumor op een van haar nieren

1 octobre 2018 - 4/5

De hersentumor kon bij Amber gelukkig helemaal verwijderd worden. Amber is nu veel wakker, maar nog steeds aan het bed gekluisterd na haar zware operatie. Zo heeft ze te veel tijd om te piekeren. Lily is 9. Ze heeft een grote tumor op een van haar nieren. Het is een kwaadaardig en snelgroeiend gezwel dat dringend weggehaald moet worden. Leonore is net geen 2 jaar. Ze werd met spoed naar het kinderziekenhuis gebracht, omdat ze een infectie met een vleesetende bacterie opliep.

Épisode 6 - Saar moet revalideren na een herseninfarct

8 octobre 2018 - 4/5

Het begint beter te gaan met Amber. De kinesist wil proberen haar voor het eerst even uit bed te krijgen. Bij Lily is een grote Wilmstumor weggehaald. Maar na de zware operatie voelt ze zich niet echt goed. Bij Leonore proberen de dokters de infectie met streptokokken onder controle te houden met medicijnen en veel pijnstillers. Ibe is 5. Hij heeft PID, een immuniteitsziekte. Hij moet zo dikwijls naar het ziekenhuis komen en infuusjes krijgen, dat de dokters bij hem een poortkatheter willen inplanten. Saar is 13 en ligt op intensieve zorgen. Vorige week kreeg ze in de zwemles met school een herseninfarct. Ze zal nu intensief moeten revalideren.

Épisode 7 - Lily wil maar nauwelijks eten

15 octobre 2018 - 4/5

Het gaat veel beter met Amber. Ze mag eindelijk intensieve zorgen verlaten. Ook Saar gaat dankzij de intensieve revalidatie met grote sprongen vooruit. Ze krijgt een kamer op de 4e verdieping. Met Lily gaat het niet zo goed. Ze wil nauwelijks eten. Haar mama maakt zich erg veel zorgen. De antibiotica heeft de infectie bij mucopatiënt Juta gelukkig klein gekregen. Ze kan eindelijk naar huis.

Épisode 8 - Zal Amber weer goed kunnen zien?

22 octobre 2018 - 4/5

Hoewel Amber fysiek al goed opgeknapt is, ziet ze nog steeds bijna niets. De oogartsen proberen in te schatten of het nog kan verbeteren. Leonore viert haar 2e verjaardag ... op intensieve zorgen. Met Lily gaat het eindelijk opnieuw wat beter. En ze krijgt goed nieuws. Fieke is op de specialistische afdeling toegekomen met een sinustrombose. Haar medicijnen krijgt ze via spuitjes. Maar Fieke is doodsbang voor de prik. Net nu met Saar alles goed leek te gaan heeft ze plots opnieuw geen gevoel meer in haar rechterhand.

Épisode 9 - Saar kreeg een tweede herseninfarct

29 octobre 2018 - 4/5

Het is een belangrijke dag voor Amber. De dokters bespreken hoe ze ervoor staat en of het haalbaar zou zijn om haar naar huis te laten gaan. Op haar tweede verjaardag leek het wat beter te gaan met Leonore. Maar schijn bedriegt... Het tweede herseninfarct heeft bij Saar nog meer hersenweefsel beschadigd. Ook haar spraakcentrum heeft een flinke slag gehad. De revalidatie begint van vooraf aan.

Épisode 10 - Piraat Matto vecht tegen leukemie

5 novembre 2018

Het gaat beter met Fieke. Ze mag naar huis, maar ze zal nog lang dagelijks spuitjes moeten krijgen. Leonore mag eindelijk de intensieve zorgen verlaten. Saar werkt hard aan haar revalidatie. Matto is 3. Hij heeft leukemie. Als piraat vecht Matto tegen de boze celletjes. Robin is 13. Hij werd geboren met zuurstoftekort en heeft daardoor een ernstige mentale en motorische beperking. Maar de toestand van Robin gaat nog verder achteruit, en er zijn ernstige vragen bij zijn levenskwaliteit.

Épisode 11 - De 6-jarige Malina kreeg een pot hete thee over zich heen

12 novembre 2018

Malina is 6. In de binnenspeeltuin heeft ze een pot hete thee over zich heen gekregen. De keuze om Robin vanaf nu palliatief te begeleiden is voor zijn familie hartverscheurend en zorgt voor twijfel. Amber begint aan een intensief revalidatietraject. Zo kan ze leren om met haar zeer beperkte zicht toch zelfstandig te worden.

Épisode 12 - Jarne heeft veel koorts en moet naar het ziekenhuis

19 novembre 2018

Jarne is weer terug in het ziekenhuis. Hij heeft veel koorts en van de vrolijke Jarne die we enkele weken geleden zagen, blijft nog maar weinig over. Matto heeft een week lang heel hard gevochten tegen de slechte celletjes. Ook de ramenwassers moeten eraan geloven. De familie van Robin zou de palliatieve zorg het liefst thuis voortzetten.

Épisode 13 - Hoe gaat het met de kinderen een jaar na hun opname?

26 novembre 2018

Eén jaar na hun opname in het kinderziekenhuis, bezoeken we de kinderen opnieuw. We willen graag weten hoe het met hen gaat en hoe ze terugkijken op hun ziekte, en op die moeilijke periode uit hun leven.

Épisode 1 - Aflevering 1

7 décembre 2020

Arne is 11. Hij werd gisteren via de spoedgevallen naar het ziekenhuis gebracht omdat hij plots niet meer kon praten en deels verlamd was. Louise is 14 en werd geboren met een hartafwijking. Ze moet een nieuwe hartklep krijgen, en dat is al de derde keer. Arthur is 14 en kreeg enkele jaren geleden de diagnose diabetes type 1. Omdat hij met insulinepennen zijn suikerspiegel niet goed onder controle krijgt, gaat hij nu overschakelen op een insulinepomp.

Épisode 2 - Aflevering 2

14 décembre 2020

De ingreep waarbij Louise via hartkatheterisatie een nieuwe hartklep zou krijgen, werd afgebroken. Louise probeert het slechte nieuws te verwerken. Arne heeft een chiari malformatie. Er staat hem over enkele dagen een zware hersenoperatie te wachten. Tot zolang moet hij plat blijven liggen, met zijn hoofd naar beneden. Milena is vijf en van Armeense afkomst. Enkele maanden geleden werd ze geopereerd aan haar linkeroog omdat haar netvlies was losgekomen. Nu komt ze voor een tweede en laatste ingreep. Arthur voelt zich helemaal niet ziek. Hij ligt in het ziekenhuis omdat hij vanaf nu zijn diabetes gaat controleren via een insulinepomp.

Épisode 3 - Aflevering 3

21 décembre 2020

Grace is 14 maanden. Ze ligt al vier weken op intensieve zorg. Haar aandoening is zo zeldzaam dat het ook voor de artsen een zoektocht is naar hoe ze Grace kunnen helpen. Arne wordt al vroeg opgehaald uit zijn kamer, want er staat hem een lange hersenoperatie te wachten. Milena is al goed hersteld na haar oogoperatie.

Épisode 4 - Aflevering 4

4 janvier 2021

Op de afdeling intensieve zorg herstelt Arne van zijn hersenoperatie. Iben is 11. Hij kreeg zeven jaar geleden de diagnose leukemie. Nu is hij hier omdat hij al voor de tweede keer hervallen is. Voor Grace staat er vandaag een zware operatie gepland. De chirurgen gaan proberen de lekkende lymfevaten op te sporen en af te klemmen. Maar of de ingreep Grace ook echt beter zal maken, blijft afwachten.

Épisode 5 - Aflevering 5

11 janvier 2021

Arne lijkt goed te herstellen van zijn hersenoperatie. Hij wil vooral zo snel mogelijk naar huis. Voor Iben is het vandaag een belangrijke dag. Hij krijgt zijn zogenaamde CAR-T therapie. Dankzij deze medische spitstechnologie krijgt Iben, die twee keer hervallen is van leukemie, opnieuw een kans. Op de afdeling intensieve zorg herstelt Grace van haar zware operatie. Mattia is zeven weken. Hij heeft SMA type1, de neurologische aandoening die in België heel bekend werd door het verhaal van Baby Pia.

Épisode 6 - Aflevering 6

18 janvier 2021

De ziekte van Grace is zo complex dat de artsen het raadzaam vinden om de familie van Grace rechtstreeks te informeren over haar toestand. Iben wordt na zijn Car-T therapie nauwgezet opgevolgd. De kans is groot dat zijn lichaam nog fel gaat reageren op de immunotherapie. Mattia krijgt vandaag het medicijn dat hem misschien van zijn zware neurologische ziekte kan verlossen. Luna heeft een aangeboren genetische afwijking. Ze heeft daardoor ook een zeer zware vorm van autisme en een panische angst voor eten. Ze moet gevoed worden via een sonde.

Épisode 7 - Aflevering 7

25 janvier 2021

Iben heeft een verschrikkelijke nacht achter rug. Zijn lichaam reageert met koorts en een zeer lage bloeddruk op de CAR T therapie. Als het nog een beetje erger wordt zal Iben moeten verhuizen naar de afdeling intensieve zorg. Het gaat sinds de operatie steeds beter met Grace. Voor de artsen wordt het daarom nu tijd om een ander probleem aan te pakken: Grace moet opnieuw leren eten. Luna heeft nu een gastrostomiesonde. Misschien zal het eten vanaf nu toch al één zorg minder zijn. Om de neurologische spierziekte te stoppen, heeft de kleine Mattia een zware therapie gekregen. Hij wordt nu nauwgezet opgevolgd op intensieve zorg.

Épisode 8 - Aflevering 8

1 février 2021

Het gaat beter met Iben. Het ziet ernaar uit dat de hevige reactie van zijn lichaam op de CAR T-cellen voorbij is. Grace mag weer normaal eten. Maar om haar ziekte niet te verergeren moet dat gebeuren volgens een strikt vetarm dieet. En dat dieet smaakt haar duidelijk niet. Mattia mag eindelijk de intensieve zorgafdeling verlaten. Het zal pas in de loop van de komende maanden stilaan duidelijk worden of de therapie ook echt helpt. Het gaat goed met de sonde van Luna. Ze mag naar huis. Maar wat de toekomst zal brengen blijft onzeker.

Épisode 9 - Aflevering 9

8 février 2021

Na zes lange weken op de intensieve zorgafdeling, mag Grace eindelijk naar de gespecialiseerde afdeling. Op de vijfde verdieping begint Iben af te tellen. Na meer dan drie weken in een isolatiekamer mag hij bijna naar huis. Op de gespecialiseerde afdeling racen de broers Danté en Mylow door de gang. Ze hebben allebei een extreem zeldzame genetische afwijking.

Épisode 10 - Aflevering 10

15 février 2021

Grace eet nog altijd niet genoeg. Maar dan blijkt een potje verse kaas met veel te veel vet wél vlot naar binnen te gaan. Danté ondergaat vandaag een kleine ingreep aan zijn speekselklieren. De ingreep zelf is niet het probleem, maar de anesthesie zorgt bij de ouders van Danté voor veel extra stress. Kika is 16 en komt naar het ziekenhuis voor een ingreep aan haar longen. Al van kleinsaf raakte een deel van haar longen onherroepelijk beschadigd door herhaaldelijke longontstekingen. Stan is vijf. Hij werd geboren met een hartafwijking. Bij zijn geboorte moest er niet meteen iets aan gedaan worden, maar nu is volgens de cardiologen het moment gekomen om in te grijpen.

Épisode 11 - Aflevering 11

22 février 2021

Het gaat stilaan beter met Grace. Lieselore en Dylan kunnen beginnen te dromen van naar huis gaan. Kika ligt na haar longoperatie op de afdeling intensieve zorg. Maar ze heeft meer pijn dan verwacht. Vandaag staat voor Stan een open-hartoperatie gepland. En hoewel hij nog maar vijf jaar is, is hij ontzettend dapper.

Épisode 12 - Aflevering 12

1 mars 2021

Iben is terug. Hij komt voor een beenmergpunctie. Het is een belangrijk onderzoek want uit het resultaat zal duidelijk worden of de innovatieve CAR T therapie die hij een maand geleden kreeg, de leukemie ook echt klein krijgt. Kika herstelt goed van haar longoperatie. Ook met Stan gaat het al veel beter na enkele dagen op hartbewaking. Nauwelijks een week geleden werd Danté geopereerd. Vandaag is het de beurt aan zijn kleine broer Mylow.

Épisode 13 - Aflevering 13

8 mars 2021

Eén jaar na de opnames in het ziekenhuis, bezochten we de kinderen opnieuw, thuis. Hoe gaat het nu met hen? En hoe kijken ze terug op hun verblijf in het Kinderziekenhuis?

Épisode 1 - Aflevering 1

5 septembre 2023

Épisode 2 - Aflevering 2

12 septembre 2023

Épisode 3 - Aflevering 3

19 septembre 2023

Épisode 4 - Aflevering 4

26 septembre 2023

Épisode 5 - Aflevering 5

3 octobre 2023

Épisode 6 - Aflevering 6

10 octobre 2023

Épisode 7 - Aflevering 7

17 octobre 2023

Épisode 8 - Aflevering 8

24 octobre 2023

Épisode 9 - Aflevering 9

31 octobre 2023

Épisode 10 - Aflevering 10

7 novembre 2023

Épisode 11 - Aflevering 11

14 novembre 2023

Vidéos

Oups aucune vidéo pour le moment... Revenez plus tard pour des aventures en images !

Derniers avis

Aucun avis pour le momment...