Poster de la serie Aspe

Aspe

5/5

Année : 2004

Nombre de saisons : 10

Durée moyenne d'un épisode : 50 minutes

Genre(s) : Action, Aventure, Drame

Flemisch detective series aired on VTM called after the writer Pieter Aspe. Main caracter is a detective in the city of Brugge.

Saisons

Aspe saison 1

Saison 1

3/5

Aspe saison 2

Saison 2

3/5

Aspe saison 3

Saison 3

3/5

Aspe saison 4

Saison 4

Aspe saison 5

Saison 5

Aspe saison 6

Saison 6

Aspe saison 7

Saison 7

Aspe saison 8

Saison 8

Aspe saison 9

Saison 9

Aspe saison 10

Saison 10

Épisodes

Choisissez votre saison au dessus et découvrez les épisodes qui vous attendent !

Épisode 1 - De Midasmoorden

13 février 2004 - 2/5

Épisode 2 - De kinderen van Chronos

20 février 2004 - 3/5

In de tuin van haar pas gerestaureerde hoeve heeft Leen Vermast een skelet opgegraven. Hoofd-inspecteur Pieter Van In en substituut Hannelore Martens krijgen de zaak toegewezen. Het spoor leidt naar betonkoning Lodewijk Vandaele, die via zijn hulporganisatie voor behoeftigen, meisjes ronselt. Wanneer de autopsie uitwijst dat het skelet van een transseksueel is, ontdekken Van In en Martens een uitgebreid prostitutienetwerk. De ex-prostituee Linda Aerts zet de hoofdinspecteur op de goede weg. Wanneer hij, tegen de zin van Hannelore en Baert, de jonge Carine Neels laat infiltreren in "De Zorghe", neemt de zaak een heel andere wending. Een voor een worden al de verdachten zelf vermoord. Ook Carine Neels verdwijnt. Hannelore Martens legt een verband met de politie bloot en zorgt zo voor de doorbraak in het dossier. Maar Pieter Van In komt net te laat om Carine uit een gruwelijke situatie te halen. Hannelore Martens en Pieter Van In wonen ondertussen samen. Zij voelt haar biologische klok tikken en ze polst bij Pieter of hij haar een kind wil geven.

Épisode 3 - Het vierkant van de wraak

27 février 2004 - 4/5

Bij de vooraanstaande juwelier Ludovic Degroof is ingebroken. De dieven hebben evenwel niets meegenomen. Ze hebben wel alle juwelen opgelost in een bokaal Koningswater. In de kluis hebben ze een brief achtergelaten met daarop een vreemd vierkant. Het lijkt een banaal voorval, waaraan Pieter Van In dan ook niet veel aandacht besteedt. Hij heeft trouwens wat anders aan zijn hoofd: Hannelore is zwanger. Maar als ook Degroofs nazaten een brief met vierkant krijgen en bovendien zijn enige kleindochter Bernadette wordt ontvoerd, neemt de zaak een heel andere wending. Als toekomstige vader is Van In extra gevoelig voor kindermishandeling. En dus gooit hij zich voluit op deze zaak. Hij ontdekt dat bij de familie Degroof niets is wat het lijkt en dat de familie het slachtoffer is van een waanzinnige wraakoefening. En die revanche heeft alles te maken met het onfrisse verleden van Ludovic Degroof.

Épisode 4 - De vierde gestalte

5 mars 2004 - 3/5

Pieter Van In krijgt van commissaris Dekee journaliste Saartje Maes naast zich. Zij maakt een stuk over de nieuwe politiestructuur en zal met de hoofdinspecteur meelopen. Van In onderzoekt de moord op Trui Andries, een jonge vrouw die banden had met een sekte, en hij wil niet dat er over zijn schouder gekeken wordt. Maar procureur Beekman fluit Van In terug. Samen met Saartje gaat de hoofdinspecteur dus op zoek naar de persoon achter sekteleider Venex. Het speurwerk wordt doorkruist door een brutale schietpartij aan een kerk, waarbij ondermeer de schatrijke notaris De Sender en zijn echtgenote om het leven komen. Hun zoon Jasper werd enkele dagen eerder dood aangetroffen nadat hij uit een raam was gesprongen.

Épisode 5 - Het Dreyse incident

12 mars 2004 - 3/5

De schatrijke beursgoeroe Patrick Claes wordt in zijn villa neergeslagen. De gangsters verdwijnen met zijn collectie antieke pistolen, waarbij een cd-rom zit met daarop al zijn transacties met de Russische maffia. Als bovendien Judith, de sexy echtgenote van Claes, verwijnt en het spoor naar een seksclub leidt, komt Pieter Van In in een wespennest terecht. En hij krijgt nog meer te verduren. Hannelore promoveert tot onderzoeksrechter, wat betekent dat zij vanaf nu zijn baas is. Als Hannelore op het terrein onderzoek doet, komt ze oog in oog te staan met een huurmoordenaar van de maffia.

Épisode 6 - Blauw bloed

19 mars 2004 - 3/5

Hannelore Martens is aangenaam verrast wanneer haar jeugdliefde Valentijn Heydens na negen jaar weer in haar leven opduikt. Hij vraagt haar hulp omdat zijn vader met de dood bedreigd wordt. Valentijns vrees is terecht, want ondertussen wordt in het landgoed van de familie Heydens het lichaam van Marcus gevonden. Op het eerste gezicht lijkt de magistraat zelfmoord te hebben gepleegd, maar de sporen van kneuzingen aan de polsen sluiten die theorie uit. Pieter Van In leidt het onderzoek en hij is razend wanneer aan het licht komt dat Valentijn dankzij Hannelore een sluitend alibi heeft. De relatie van het koppel komt hierdoor in een crisis terecht. Nog voor de hoofdinspecteur het motief voor de moord op Marcus Heydens heeft achterhaald, wordt ook diens ex-vrouw Leona Vits om het leven gebracht. Van In wil de dubbele moord tot op het bot uitspitten, maar commissaris De Kee toont zich een spelbreker. Hij eist dat Van In instaat voor de veiligheid van Koning Albert II tijdens zijn bezoek aan Brugge. Ondertussen lijkt Hannelore na een bezoek aan Valentijn van de aardbodem verdwenen te zijn. Van In krijgt de cryptische boodschap dat zijn vrouw zich bevindt 'waar de beer de vos niet kan achterhalen'.

Épisode 7 - Dood tij

26 mars 2004 - 3/5

Pieter Van In en Guido Versavel worden naar het strand gestuurd, waar het lijk van een man is aangetroffen. Hij is ingegraven tot aan zijn nek en in zijn mond zit een rubberen smoorbal, een speeltje dat in SM-kringen gebruikt wordt. Het slachtoffer wordt geïdentificeerd als Carlos Minne, een gewezen adjunct-kabinetchef bij het ministerie van justitie en tot voor kort lid van de commissie voorlopige invrijheidstelling. De avond voor zijn dood had Minne een schoolreünie. Dit feestje werd ook bijgewoond door de malafide advocaat Michel Arnould, deurwaarder Dobbelaere en zakenman Roger Daems.

Épisode 8 - Zoenoffer

2 avril 2004 - 3/5

Op de terugwandeling van het galabal van de jonge Brugse balie stoten Pieter Van In en Hannelore Martens in het Minnewaterpark op Jos Viaene. De jongeman is zwaar toegetakeld en wordt meer dood dan levend naar het ziekenhuis overgebracht. Jos lijkt het slachtoffer van een aanranding, ware het niet dat in zijn fietstas het veiligheidsplan van het Groeninge Musuem zit. En op dat plan staan verschillende cijfercodes en de naam Jaime Ruiz geschreven. Deze Spanjaard werkt als vice-rector van het Europacollege naast het museum, maar beweert Viaene niet te kennen. Van In geeft Ruiz het voordeel van de twijfel en concentreert zich op de vrienden van Jos, de failliete antiquair Jacobus, het succesvollle fotomodel Els en Olivier Boedt, zoon van de veiligheidschef van het Groeninge Musuem. Het onderzoek van de hoofdinspecteur wordt doorkruist door de moord op Jos, die in het ziekenhuis door het hoofd wordt geschoten nog voor hij een verklaring kon afleggen.

Épisode 9 - Vagevuur

9 avril 2004 - 3/5

Hannelore's nichtje Merel komt enkele dagen logeren. Zij is een actrice die een paar jaar geleden naar Amerika verhuisde in een poging om beroemd te worden. En ze is doorgebroken. Merel bevindt zich samen met haar vriend Silvio, een Chileens regisseur, in Brugge voor de première van "Vagevuur", de Nederlandstalige versie van "Inferno" waarmee ze op Broadway een succès fou hadden. Het stuk is een moderne adaptatie van Shakespeare's "Hamlet" en handelt over Silvio's pijnlijke ervaringen met folteringen onder de dictatuur in zijn land. Daarbij verloor hij zijn eerste echtgenote Elena. Pieter Van In interesseert zich hoegenaamd niet in modern toneel en concentreert zich op de pink, die op de parking van het Concertgebouw is gevonden. Zijn speurwerk wordt doorkruist door commissaris De Kee, die eist dat de hoofdinspecteur bijkomend onderzoek doet naar de home- en carjacking bij Paul Verfaille, de schepen van cultuur. Van In slooft zich niet echt uit, tot hij steeds meer aanwijzingen vindt dat er een verband is tussen de inbraak, de pink en het Concertgebouw.

Épisode 10 - De vijfde macht

16 avril 2004 - 3.5/5

Thierry Steen, eigenaar van een reclamebedrijf, wordt vermoord op zijn eigen bruiloft. Even later pleegt Koen Verhelst, kaderlid van Big NV, het grootste reclamebureau van het land, zelfmoord. Pieter Van In ontdekt een complot tussen de reclamewereld en het grootkapitaal om te infiltreren in de media. Tijdens zijn zoektocht wordt Pieter voor de voeten gelopen door Linda Tensen, een pseudo televisie-presentatrice die zich graag als ernstige journaliste voordoet. Wanneer ook een plaatselijk politicus in zijn bad verdronken wordt is het duidelijk dat Pieter Van In en Hannelore Martens op zoek moeten naar een explosief document. Dat document bevat de strategie om redacties van dagbladen, radiostations en televisiezenders te infiltreren met reclameboodschappen. De auteur van het document is de ambitieuze en gevaarlijke Ilse Beerten, de rechterhand van Caron, eigenaar van Big NV.

Épisode 1 - Het liefdesnest

4 septembre 2006 - 3/5

Wanneer in een chique maar onbewoonde penthouse aan de Zeebrugse dijk het naakte lijk wordt gevonden van de mooie, jonge Debbie Wostyn, staan hoofdinspecteur Pieter Van In en zijn team voor een raadsel. Debbie was een voorbeeldige studente verpleegster en enig kind uit een zeer godvruchtig gezin. Al snel blijkt Debbie's levenswandel echter niet zo onbesproken. Het meisje zou dan wel de rol gaan spelen van de Heilige Maagd in de vermaarde Brugse bloedprocessie, maar was al enkele maanden zwanger van een geheime minnaar. De verdenking valt op de eigenaar van de penthouse, de rijke scheepsreder Armand Desmedt. Wanneer diens echtgenote ook nog zelfmoord pleegt, lijkt de puzzel rond. Tot blijkt dat Debbie en mevrouw Desmedt er dezelfde minnaar op nahielden: de bij zijn parochianen duidelijk erg geliefde jonge pastoor Raf Bastiaens. Maar Van In heeft zo z'n twijfels of de promiscue pastoor ook een moordenaar is...

Épisode 2 - IJskoningin

11 septembre 2006 - 3.5/5

Virginie Patou, een talentvolle ijsschaatsster én deelneemster aan het prestigieuze 'Brugse IJsfestijn' wordt vermoord teruggevonden in een koelruimte van de ijshal. Uit het pathologisch onderzoek blijkt dat Virginie enkele minuten voor haar dood seks heeft gehad. De organisator van het evenement, Lodewijk Verdonck, is hoogst ongelukkig met de negatieve reclame die het moordonderzoek met zich meebrengt en verzoekt Van In dan ook de schaatssters zo weinig mogelijk lastig te vallen. Vooral de Nederlandse kampioene Sylvia Arnolds (gespeeld door Angela Schijf) moet absoluut met rust gelaten worden. Dient het gezegd dat dit verzoek in dovemansoren valt bij Van In. Van Sylvia vernemen de speurders dat de relatie tussen Virginie en haar vriend/trainer Andreas Duthoo de laatste tijd niet meer echt optimaal was. Maar dan blijkt uit verder DNA-onderzoek dat het bij Virginie teruggevonden sperma niet van Andreas is, maar wel van Sylvia's trainer Willem. Van In is overtuigd dat hij de schuldige te pakken heeft . tot hij de video van de bewakingscamera van de ijspiste onder ogen krijgt.

Épisode 3 - Botenbusiness

18 septembre 2006 - 3/5

De families Persyn, Goeminne en Yperman baten al sinds jaar en dag de toeristische rondvaartbootjes uit in Brugge. Op een dag wordt Jeanine Persyn, één van de uitbaatsters, vermoord teruggevonden in haar boothuis. Jeanine blijkt aan haar voeten opgehangen, met het hoofd in het water en ... de billen bloot, iets wat Van In wel bijzonder intrigeert. Zeker wanneer uit de lijkschouwing blijkt dat Jeanine reeds dood was voor ze werd opgehangen: ze werd gewurgd. Uiteraard spitst het onderzoek zich toe op de twee concurrerende families. Vooral Charles Goeminne is verdacht wanneer blijkt dat hij onderhandelingen voerde met het Amsterdamse bedrijf Amstel Investments om de bootjes over te nemen. Een trip naar Nederland leert Van In dat de Amsterdammers enkel interesse hadden indien ze alle bootjes konden overnemen, maar Jeanine lag dwars. Zij wilde niet verkopen, tot grote ergernis van de andere families. Zelfs haar eigen zoon kon niet begrijpen waarom zijn moeder weigerde op het riante bod in te gaan. Tot blijkt dat Jeanine zo haar eigen motieven had om niet te verkopen.

Épisode 4 - Moord op de antiquair

25 septembre 2006 - 3/5

Onderzoeksrechter Hannelore Martens en hoofdinspecteur Pieter Van In worden gestoord midden in een nachtelijke vrijpartij: Felix Vermandere, een schatrijke Brugse antiquair, is vermoord teruggevonden in zijn woning door zijn schoondochter Yvette. Yvette wijst beschuldigend naar de 30 jaar jongere vrouw van de antiquair, Nine Swart. Die is volgens Yvette overduidelijk met Felix getrouwd omwille van zijn geld. Van In heeft zowat onmiddellijk een hekel aan de hysterische schoondochter. Hij niet alleen trouwens. Ook de relatie tussen Yvette en haar echtgenoot Jean-Louis Vermandere, de zoon van het slachtoffer, is behoorlijk verzuurd. Het koppel blijkt bovendien financiële problemen te hebben. Nine Swart, de sensuele echtgenote van Vermandere maakt veel meer indruk op Van In. Nine - die bovendien een dure callgirl blijkt te zijn - beschikt overigens over een sluitend alibi. Het onderzoek neemt een nieuwe wending wanneer blijkt dat Vermandere op de dag van de moord bezoek heeft gekregen van een landloper, die bij het verlaten van de woning een grote som geld bij zich had. De huishoudster van de vermoorde antiquair identificeert de landloper als ene Jules Decloedt. Jules had jaren geleden zijn vrouw vermoord toen bleek dat die een verhouding had met . Vermandere. Een ideale verdachte dus, al is Van In niet helemaal overtuigd.

Épisode 5 - Kinderen van de nacht

2 octobre 2006 - 3/5

Op het binnenplein van de prestigieuze hotelschool wordt het lijk gevonden van de 17-jarige internaatstudente Denise Vercruyft. Het meisje is van het dak van de school gevallen, een vluchtweg die wel eens door studenten gebruikt wordt om 's nachts ongezien het internaat te verlaten en een stapje in de wereld te zetten. Denise stond trouwens bekend als fuifnummer en blijkt zelfs XTC-tabletten op zak te hebben. Een ongeval, zo lijkt het, maar Van In heeft al snel zijn twijfels. Aan verdachten overigens geen gebrek, want Denise bleek drugsschulden te hebben bij een notoir DJ én was de speelbal in de bittere vechtscheiding tussen haar ouders. Voor moeder Vercruyft lijdt het overigens geen twijfel dat haar man schuldig is aan de dood van hun dochter. Maar ook de directrice en één van de leerkrachten hebben een geheim te verbergen.

Épisode 6 - Corpus delicti

9 octobre 2006 - 3/5

De rijke bouwondernemer Baardemaker wordt vermoord en begraven in een betonnen pijler van één van zijn constructies. De man bleek wel wat vijanden te hebben, maar geen van hen had een echt motief om hem te vermoorden. De politie tast dan ook in het duister, tot ook het lijk gevonden wordt van rechter Schoeters. Ook deze man werd op bizarre wijze vermoord: opgesloten in een stalen kooi en uitgehongerd. Commissaris Dekee legt als eerste de link tussen de twee slachtoffers. Beiden bleken betrokken bij een oude moordzaak waarvoor ene Peter Vervoort werd veroordeeld. Schoeters was de rechter die de man veroordeelde en wel op basis van een getuigenis van Baardemaker. En nu is Vervoort vervroegd vrijgelaten uit de gevangenis. Alles wijst er dus op dat de man zich heeft willen wreken. Wat de commissaris niet vertelt is dat hij destijds als politie-inspecteur Vervoort tot bekentenissen heeft gedwongen en nu de volgende is op het lijstje van de moordenaar.

Épisode 7 - Kaviaar en spelen

16 octobre 2006 - 3/5

Brugge wordt geplaagd door een bende gauwdieven en er wordt druk gezet op Van In & Co om die zo snel mogelijk te vatten. Van In is echter veel meer geïnteresseerd in de moord op trucker Mike Van Hees, wiens lijk uit de zee werd opgevist. Van Hees bleek te werken voor een bende mensensmokkelaars en dat spoor leidt de politie regelrecht naar de gauwdieven: een groep Oost-Europeanen die door Van Hees in Zeebrugge gedumpt werden. Wanneer vervolgens de Russische kolos Petrov zwaar toegetakeld wordt opgenomen in het ziekenhuis, beseft Van In dat hier meer aan de hand is. De smokkelaars dwingen de sterkste vluchtelingen om deel te nemen aan "cage fights": gevechten op leven en dood in ruil voor een paspoort en een ticket naar Engeland. Deze gevechten worden dan live op het internet vertoond. Van In 's pogingen om het vertrouwen van Petrov te winnen lopen faliekant af en de hoofdinspecteur moet nu zelf vechten voor zijn leven, terwijl Hannelore machteloos moet toekijken.

Épisode 8 - Free Willy

23 octobre 2006 - 3/5

Midden in een persconferentie in een Brugs hotel, stuikt de Amerikaanse miljonair O'Reilly in elkaar. De man blijkt vergiftigd met rattenvergif. O'Reilly was in Brugge om een overeenkomst te sluiten me t het Brugse dolfinarium. Hij wilde een aantal dolfijnen overbrengen naar Amerika en inzetten in een wetenschappelijk experiment, een plan dat niet door iedereen op gejuich werd onthaald. Met name de hoofdtrainer van de dolfijnen, Jan Overlaet, had het er bijzonder moeilijk mee, maar ook binnen de Raad van Bestuur van het dolfinarium zelf waren de meningen verdeeld. Iedereen die de laatste 48 uur contact had met O'Reilly is een mogelijke verdachte. Commissaris Dekee blijkt lid van de raad van bestuur van het dolfinarium en maant Van In aan om omzichtig te werk te gaan. Dient het gezegd dat zo'n aanmaning een averechts effect heeft op de impulsieve hoofdinspecteur.

Épisode 9 - Voetbalgeheimen

30 octobre 2006 - 3/5

De Brugse voetbalbelofte Jan Somers wordt 's avonds na een feestje op straat doodgereden door een SUV. Een ongeval met vluchtmisdrijf of koelbloedige moord? Van In raakt meer en meer overtuigd van die tweede hypothese naarmate hij in het leven van de jonge voetballer graaft. Zo blijkt de spits net van Cercle naar het rijke Club Brugge te zijn overgestapt, zeer tegen de zin van zijn manager en van enkele van zijn oude ploegmaats. Bij Club heeft Jan binnen de kortste keren een vaste stek als titularis in de jeugdploeg, ten koste van spits Piet Blankers die op de bank belandt. En dat is niet naar de zin van Piet's vader, de opvliegende politieman John Blankers. Wanneer de aanrijding blijkt gebeurd te zijn met de wagen van John, lijkt de zaak rond. Of verbergt de Brugse voetbalwereld nog andere geheimen?

Épisode 10 - Het laatste avondmaal

6 novembre 2006 - 3/5

Kristel Fimmers wuift 's morgens haar man en dochter uit, wanneer die respectievelijk naar kantoor en naar school vertrekken. Vervolgens loopt Kristel snel even naar de woonst van de buren: haar eigen zus Linda, schoonbroer Joris Brugmans en de kinderen Tim en Sarah maar . het hele gezin blijkt levenloos rond te tafel te zitten, vergiftigd. Dat het om een familiedrama zou gaan, sluit Van In al snel uit. De Brugmansen vormden een harmonieus gezin en hadden geen problemen, in tegenstelling tot de familie Fimmers, die wel geldzorgen kenden. Kristel had hier zelfs nog ruzie over gemaakt met haar zus de avond voordien, zo getuigt overbuurvrouw Henriette Dubois. Maar ook de bejaarde mevrouw Dubois leefde op gespannen voet met het gezin Brugmans want Linda - daar is ze rotsvast van overtuigd - had haar lievelingskat vergiftigd.

Épisode 11 - De Orpheusfactor (1)

13 novembre 2006 - 4/5

Twee drugshoertjes worden vermoord aangetroffen: een zaak voor Van In en Versavel. Van hogerhand krijgen ze echter de opdracht zich te concentreren op de internationale drugstrafiek die de haven van Zeebrugge teistert. Hoofdcommissaris Van In en zijn equipe krijgen hiervoor versterking van hun Nederlandse collega Freek Dullens. Van In en Dullens kunnen van bij de start slecht met elkaar opschieten, en de sfeer wordt al vlug grimmig. Gelukkig komt er vanuit Brussel een oude studiemakker van Van In opdagen, commissaris Desmet van de Federale Drugsbrigade. Van In en Desmet halen al snel de oude vriendschapsbanden weer aan. Enkele gezamenlijke politie-interventies gaan compleet de mist in, duidelijk door gelekte informatie. Wie is echter de mol ? Voor Dullens is er geen twijfel mogelijk: de schuldige moet bij de Brugse politie gezocht worden.

Épisode 12 - De Orpheusfactor (2)

20 novembre 2006 - 3/5

Van In tracht vooruitgang te boeken in de zaak van de vermoorde drugshoertjes, maar op zijn hoofdgetuige wordt een aanslag gepleegd. Opnieuw wordt Van In duidelijk gemaakt dat hij voorrang moet verlenen aan de zaak van de internationale drugstrafiek. Volgens Van In tonen beide zaken echter onderlinge verbanden . Stilaan wordt duidelijk dat Dullens meer weet dan hij loslaat; en Van In en Versavel beginnen dan ook ernstige verdenkingen te koesteren. Omgekeerd heeft Dullens meer en meer twijfels over de vakkennis en loyauteit van de Brugse politie.

Épisode 13 - Tot de dood ons scheidt

27 novembre 2006 - 3/5

Het nachtelijke Brugge wordt opgeschrikt door een op hol geslagen paardenkoets. In de koets wordt het lijk van Claude Callewaert aangetroffen, één van de drie eigenaars van het textielimperium Beltex. Van In en zijn team ontdekken dra dat Claude in onmin leefde met de andere eigenaars, én dat hij op het punt stond een grote fraudezaak aan het licht te brengen. Maar Claude blijkt tevens een playboy pur-sang geweest te zijn, en hij hield er een vrij liederlijke levensstijl op na. En aan vijanden ontbrak het hem niet.

Épisode 1 - Avondrood

3 septembre 2007 - 3/5

Als Antje Swaegers (Ann Miller), verpleegster in het bejaardentehuis Avondrood, 's morgens Fernand Quagebuer wil wekken, vindt ze zijn levenloze lichaam in de badkamer. Hartstilstand besluit de dokter, maar Antje vermoedt kwaad opzet. Eerder in de week had Fernand haar immers op het hart gedrukt om naar de politie te gaan mocht er iets met hem gebeuren. Hoofdinspecteur Pieter Van In komt er al snel achter dat Fernand werd vermoord door een overdosis hartmedicijn en start een onderzoek. De pas uit Molenbeek overgekomen jonge inspecteur Mitch Dedecker wil graag zijn stempel drukken op dat onderzoek, maar hij werkt zijn collega's vooral op de zenuwen. De zaak lijkt trouwens snel opgelost wanneer de zoon van het slachtoffer, Jan Quagebuer (Robbie Cleiren), zich komt aangeven voor de moord. Maar Van In heeft zijn twijfels bij de bekentenis. Zeker als blijkt dat Fernand elke week op de lotto speelde met dezelfde cijfercombinatie. Het lottoformulier van de laatste week is echter spoorloos, terwijl zijn combinatie precies die week uit de bus kwam. Wie in het bejaardentehuis wist van Fernands winst en had zelf nog grote dromen? Misschien zijn schoondochter Lieve (Veerle Dejonghe), of de bejaardentehuisdirecteur Paul Willems (Wim Stevens). Of is het een van zijn medebewoners: Gust Peeters (Oswald Maes), Romain Van den Broeck (Charles Cornette), Josée Maes (Sien Eggers) of Fien Tersago (Hilde Uiterlinden).

Épisode 2 - De Webcammoord

10 septembre 2007 - 3/5

De achtentwintigjarige Sofie Plessers voert als Vanessa naaktshows op voor haar webcam. De firma 3X4U van directeur Maarten Box (Koen De Bouw), gespecialiseerd in online erotainment, biedt de beelden aan op het internet en daar kunnen klanten haar en andere meisjes tegen betaling bekijken. Tijdens zo'n sessie wordt Sofie voor het oog van enkele verbijsterde klanten gewurgd door een gemaskerde man. Na wat aandringen krijgt hoofdinspecteur Pieter Van In de lijst met klanten die op het moment van de moord ingelogd waren bij 3X4U en daar blijken zelfs buren en kennissen van het gezin Plessers bij te zijn. Sofie's echtgenoot Stef Plessers (Dimitri Duquennoy) heeft een sluitend alibi: hij bevond zich op het ogenblik van de feiten met zijn minnares in Club Extase. Het echtpaar Plessers nam het dan ook niet zo nauw met de huwelijkstrouw. Stef had zelf de webcam geïnstalleerd om zo een centje bij te verdienen voor de afbetaling van hun nieuwe huis. De hypothecaire lening hadden ze ook al gunstig gekregen van Sofie's laatste minnaar, bankier Rainier De Greef (Erik Goossens). Afgewezen minnaars, jaloerse echtgenotes in de vorm van Mia Verhelst (Lieve Cornelis) en perverse geesten in de vorm van Serge Vriendten (Peter Thyssen): aan kandidaatmoordenaars hebben Van In en zijn onderzoeksteam geen gebrek. Op het kantoor houdt Mitch Dedecker zich opvallend rustig. En met reden, want door zijn eigen stomme schuld is zijn grote geheim aan het licht gekomen...

Épisode 3 - Rijke Stinkerds

17 septembre 2007 - 3/5

Onder leiding van Frank (Günther Lesage), de vriend van Guido Versavel, worden archeologische opgravingen gedaan in een Brugs klooster. Wanneer de loodzware deksteen van een Middeleeuwse graftombe wordt gelicht, komen ze tot een onthutsende ontdekking: een lijk dat slechts een tiental jaren oud is. Het blijkt te gaan om de stoffelijke resten van abt Praets, die tien jaar geleden plots verdwenen is uit het klooster. Vermoord met arsenicum zo blijkt. Van In en Versavel komen er al snel achter dat niet veel paters tuk waren op Praets. Hij leidde het klooster dan ook als een echte dictator en had meer vijanden dan vrienden, waaronder huidig abt Emile Frappez (Jos Van Gorp) en dokter Gijsbrechts (Karel Vingerhoets), die ook de dirigent is van het voormalige koor. Maar ook met de inmiddels uitgetreden pater Lucien Raymaekers (Peter Rouffaer), die ondertussen getrouwd is met Simonne Van der Veken (Magda Cnudde), lag Praets voortdurend in ruzie. Minstens één van hen had genoeg van Praets' schrikbewind. Maar hoe heeft die het lijk in de graftombe gekregen? Onderzoeksrechter Hannelore Martens snakt naar wat kwaliteitstijd met haar man. Mitch Dedecker wordt genegeerd door zijn collega’s. De Kee geeft hem de raad om te presteren zodat hij respect afdwingt én af en toe mee te lachen zodat hij hun vertrouwen wint.

Épisode 4 - Het Lelijke Eendje

24 septembre 2007 - 3/5

Van In en Hannelore genieten van elkaar en van een romantisch weekendje Parijs. Met de hoofdinspecteur afwezig, neemt Versavel de leiding over een moordonderzoek. De lichamen van de tweelingbroers Stef en Jan Geraerts zijn gevonden in de Damse vaart. Beiden werden neergeschoten. Jan was op slag dood, maar Stef (Axel Daeseleire) heeft het overleefd. Hij ligt zwaargewond in het ziekenhuis en blijkt aan geheugenverlies te lijden. Carine Neels kan het duidelijk wel vinden met Stef en het is voor haar geen opgave om hem dag en nacht te bewaken. Versavel begint intussen te twijfelen aan Stefs amnesie, zeker nadat er een grote lading gestolen goederen bij hem thuis is gevonden... Het wordt nog vreemder wanneer dat deze goederen gestolen zijn in de dure wijk waar ook Karel De Poorter (Ron Cornet) woont, die een wapenvergunning heeft.

Épisode 5 - Jeanne

1 octobre 2007 - 3/5

Frans Looiers (Carry Goossens) komt op het politiekantoor de verdwijning van zijn gehandicapte zus Jeanne Looiers (Reinhilde Decleir) aangeven. Hoofdinspecteur Van In en zijn team bellen alle ziekenhuizen en mortuaria in de streek, maar dat levert geen resultaat op. Uit het buurtonderzoek blijkt alleen dat Frans een doodbrave en geduldige ziel is en Jeanne een zeer norse en vervelende vrouw, die op alles en iedereen commentaar heeft. De zaak lijkt toch nog in een stroomversnelling te komen wanneer uit het Boudewijnkanaal lichaamsdelen van een oudere vrouw worden opgevist. Ondertussen maakt Martha Struylandt (Greta Van Langendonck), een vriendin van Jeanne, haar opwachting op het politiekantoor. Haar verhaal over de verdwijning komt niet overeen met de verklaring van Frans. Van In besluit daarop dieper te graven, maar zijn onderzoek wordt bemoeilijkt door de aanhoudende vijandigheid tussen inspecteurs Neels en Dedecker. Hij wil een huiszoeking voor Frans Looiers, maar de zaak is doorverwezen naar onderzoeksrechter Van Steenkisten (Guy Van Sande), omdat Hannelore met een grote en complexe zaak bezig is.

Épisode 6 - De Verborgen Agenda (1)

8 octobre 2007 - 3/5

Tussen Hannelore en Van In gaat het de laatste tijd niet zo goed. Ze communiceren vooral via achtergelaten post-it briefjes omdat Hannelore te druk bezig is met een grote zaak waarover ze niets mag zeggen. Guido Versavel worstelt ook met schuldgevoelens tegenover Van In. Hij weet immers niet hoe hij aan zijn chef en trouwe partner moet vertellen dat hij hoofdinspecteur in Kortrijk kan worden bij commissaris Verstrepen (Leo Brandt). Hannelore, substituut Peeters (Ben Segers) en de procureur-generaal (Serge-Henri Valcke) weten zich intussen geen raad met de tips die ze krijgen van Jan Taelman (Jos Geens), eigenaar van een transportbedrijf. Taelman moet voor Francis Verkerk (François Beukelaers), een van de grootste bouwondernemers van het land, bouwmaterialen vervoeren, maar hij is te weten gekomen dat hij illegale wapens moet transporteren vanuit het Oostblok. Het dossier ligt politiek erg gevoelig en zelfs de staatsveiligheid komt zich bemoeien in de persoon van speciaal agente Sofie Franken (Mies Meulders). Van In is boos omdat hij buiten de zaak wordt gehouden, maar hij krijgt zelf een moord op te lossen. Het lichaam van onderzoeksjournalist Paul Adri is gevonden op een parking. Hij is met één kogel afgemaakt, een duidelijke afrekening. Carine Neels werkt niet mee aan het onderzoek. Zij is door de commissaris met vakantie gestuurd.

Épisode 7 - De Verborgen Agenda (2)

15 octobre 2007 - 3/5

Aan de woning van uitgever Leo Komijn (Marc Lauwrys) komen Van In en Hannelore tot de vaststelling dat ze met hetzelfde dossier bezig zijn. Hannelore beslist om haar echtgenoot van de zaak te halen, aangezien deze te groot en te complex is geworden voor de Brugse lokale politie. Van In pikt dit niet. Hij geeft bewust verkeerde informatie door aan de procureur-generaal en daarop wordt hij door commissaris De Kee geschorst. Maar zelfs dan is Van In niet te stoppen: hij voert dan maar een clandestien onderzoek. Guido Versavel trekt zijn stoute schoenen aan en hij vertelt aan zijn chef en goeie vriend dat hij in Kortrijk gaat werken, waar hij hoofdinspecteur wordt. Van In reageert totaal anders dan voorzien...

Épisode 8 - Godsgeschenk

22 octobre 2007 - 3/5

Hannelore sleept Pieter tegen zijn zin mee naar een modeshow van topontwerpster Annick Verniers (Elise Bundervoet). Eregast van de avond is Alex Dieudonné, maar die komt niet opdagen. Met reden zo blijkt, want Van In krijgt een telefoontje dat de zakenman vermoord is teruggevonden. Hij werd afgemaakt met drie schoten in de borst. Aan verdachten is er geen gebrek. Dieudonné was de grootste aandeelhouder van Verviers' modebedrijf en hij was ook de eigenaar van Trendy, het modeblad dat wordt uitgegeven door Lea (Anne Somers) en Walter Verdonck (Steve De Schepper). Maar Dieudonné dacht stilaan aan afbouwen en overwoog om zowel het modebedrijf als het magazine te verkopen. Annick, Lea en Walter waren niet opgezet met de plannen van hun aandeelhouder. En dan was er ook nog de ruzie tussen het slachtoffer en zijn echtgenote Denise Vindevogel (Agnes De Nul) waarvan huishoudster Nancy Van den Broeck (Veerle Desimpelaere) getuige was...

Épisode 9 - Vogelzang

29 octobre 2007 - 3/5

Het Vogelzangbos wordt al 135 dagen bezet door een hoop jongelui, die zich verzetten tegen Deltacom, een bedrijf van Roger Van Camp (Gène Bervoets), dat het natuurgebied wil omvormen tot een grote industriezone. De leiders van "De Redders van het Vogelzangbos" zijn Joris Van Eynden (Kristof Verhassel) en Sandrine Van Camp (Rosa Vandervorst), de rebellerende dochter van Roger Van Camp. Wanneer Jan Grimon, één van de bezetters, vermoord wordt teruggevonden in het Vogelzangbos zijn Deltacom en Roger Van Camp voor Van In meteen de hoofdverdachten. De hoofdinspecteur legt de industrieel het vuur aan de schenen, tot grote ergernis van commissaris Dekee die geëist had om deze zaak met de nodige tact en discretie te behandelen. Ook Hannelore is niet te spreken over de aanpak van haar echtgenoot. Zij is dan ook goed bevriend met Helene Van Camp (Karen De Visscher), de echtgenote van Roger, en gelooft niet in diens betrokkenheid. Tot blijkt dat Jan geen gewone bezetter was...

Épisode 10 - Schone Schijn

5 novembre 2007 - 3/5

Dokter Degucht, een bekend plastisch chirurg, is op een zeer wrede manier omgebracht in zijn eigen operatiezaal. Twaalf jaar geleden richtte hij samen met zijn collega dokter Banninckx (Luk De Koninck) een kliniek op voor esthetische chirurgie. Maar de laatste tijd deden de twee artsen niets anders dan ruzie maken over de honoraria. Het slachtoffer stond tevens bekend als een echte vrouwenloper, die regelmatig een scheve schaats reed. Hij zetelde als jurylid in tal van Miss-verkiezingen en had meer oog voor de frisse, jonge meisjes dan voor zijn echtgenote Renate Degucht (Hilde Heijnen), wat tot behoorlijke rellen leidde. En ook enkele patiënten hadden redenen om misnoegd te zijn over het werk van de omstreden chirurg. Het lijstje verdachten is dan ook behoorlijk lang, maar toch komt Van In telkens weer uit bij dokter Banninckx als waarschijnlijke dader. Er is maar één probleem: de man heeft een ijzersterk alibi.

Épisode 11 - Laatste Adem

12 novembre 2007 - 3/5

Brugge wordt sinds kort overspoeld door daklozen. Waar ze vandaan komen en waarom ze plots allemaal in de stad opduiken, is een raadsel. De Kee wil dat er werk van wordt gemaakt, maar Van In heeft dringender zorgen. Op verschillende plaatsen in Brugge zijn er menselijke lichaamsdelen in plastic vuilniszakken gevonden. Na onderzoek blijkt het om de stoffelijke resten te gaan van een oudere man, Roger Laenen (Theo Van Baarle). Hij was een welgesteld zakenman, maar na de dood van zijn echtgenote verkocht hij zijn firma en bezittingen om de rest van zijn dagen rond te zwerven door de straten van Brugge met zijn hond. Zijn enige zoon Marc Laenen (Peter Seynaeve ) had vele malen geprobeerd om hem tot andere gedachten te brengen, maar tevergeefs. Van in en zijn team starten een onderzoek, maar stuiten bij de clochards op een muur van wantrouwen en stilzwijgen. Er rest slechts één optie: Guido Versavel moet als dakloze undercover gaan tussen de Brugse daklozen.

Épisode 12 - Gestolen Dood

19 novembre 2007 - 3/5

Van In en zijn team worden naar de villa geroepen van Margot Van der Lindt (Barbara Sarafian), echtgenote van de vastgoedmakelaar Reinhard. Toen ze thuiskwam, nadat ze de nacht had doorgebracht in het buitenverblijf in Doornik, trof ze de kluis leeg aan in de studeerkamer en een plas bloed aan het bureau. Van haar man geen spoor. De meest waarschijnlijke hypothese is een ontvoering en alle maatregelen worden getroffen in afwachting van een vraag om losgeld. Die komt er ook, maar Margot Van der Lindt weigert ook maar iets te betalen als ze eerst geen bewijs krijgt dat haar man nog leeft. Als vervolgens het lijk van Reinhard wordt teruggevonden in een park, begint Van In te vermoeden dat er meer aan de hand is.

Épisode 13 - Hoog Spel

26 novembre 2007 - 3/5

De Nederlander Simon Kuitenbrouwer (Flip Filz) krijgt een hartaanval in nachtclub La Toya en sterft. Niets verdachts aan de hand vindt de Brugse politie, tot commissaris De Kee weet te melden dat Kuitenbrouwer een informant was van de Nederlandse politie. Via hem stonden de Nederlandse collega's en de Federale op het punt een bende cannabissmokkelaars op te rollen. Kuitenbrouwer werd bovendien vergiftigd en dus gaat het om moord. Van In moet nu samenwerken met Arie Schipper (Rik Launspach) van de Nederlandse recherche en met Paul Kenis (Geert Hunaerts) van de Federale en dat bevalt hem allerminst. Tot ergernis van Hannelore, heeft Van In al snel slaande ruzie met Kenis. Bovendien kan de hoofdinspecteur niet echt rekenen op de hulp van Versavel, die zo in de ban is van zijn vlieglessen dat hij zich meer in de lucht dan op de grond bevindt.

Épisode 1 - Brugse Bruine

3 mars 2008 - 3/5

De spoedafdeling van het Brugse AZ wordt overrompeld door patiënten met een ernstige voedselvergiftiging. Al snel wordt duidelijk dat ze allemaal hetzelfde streekbier hebben gedronken: Brugse Bruine van de lokale brouwerij Verbeke. Van In snapt niet waarom de politie zich hiermee zou moeten bezig houden, maar dat verandert wanneer de volgende ochtend het lijk van Thierry Verbeke (Karl Marteau), de zaakvoerder van de brouwerij, uit het Minnewater wordt gevist. Thierry is de zoon en opvolger van stichter Vader Verbeke (Alex Wilequet). Onderzoek wijst uit dat de man al dood was voor hij in het water belandde: moord dus. Volgens Commissaris De Kee is er minstens één partij die voordeel haalde uit de problemen bij Verbeke, met name grote concurrent brouwerij Albert De Caluwé (Joris Van Den Eynde). Maar er blijken nog wel wat mensen niet echt rouwig te zijn om het overlijden van Thierry Verbeke. De speurders ontdekken immers dat de man er meerdere minnaressen op nahield en zijn huwelijk met Christine Driessens (Viv Van Dingenen) verre van onbesproken was aangezien hij een relatie had met directiesecretaresse Kaat Plovie (Griet Boels), de dochter van zijn meestergast Piet Plovie (Geert Vermeulen), die destijds ook verliefd was geworden op Christine.

Épisode 2 - Eeuwige Vriendschap

10 mars 2008 - 3/5

Gravin Helene Veldmans de Valet wordt vermoord teruggevonden in haar buitenverblijf in Zeebrugge. Een uit de hand gelopen homejacking of een huurmoord? Volgens graaf Simon de Valet (Frank Dingenen), de broer van het slachtoffer, bestaat er weinig twijfel: zijn zus is uit de weg geruimd in opdracht van haar echtgenoot, de beruchte advocaat Nico Veldmans (Mike Verdrengh). Beiden waren in een vechtscheiding verwikkeld, en Nico heeft ook een maîtresse: Maya Verbeeck (Bieke Ilegems). Van In is het niet eens met de theorie van de graaf en dat heeft zo zijn redenen. Veldmans is immers een oude en dierbare vriend van de hoofdinspecteur, hij was zelfs samen met hem op restaurant op het moment van de moord. Maar Nico Veldmans is niet helemaal eerlijk geweest en langzaam stapelen de bewijzen tegen hem zich op. Commissaris De Kee dringt er op aan dat Van In zich van de zaak terugtrekt, maar die weigert. Hij komt echter helemaal geïsoleerd te staan in zijn team wanneer zelfs Hannelore en Versavel niet langer twijfelen aan de schuld van Veldmans.

Épisode 3 - Requiem

17 mars 2008 - 3/5

Erik Maertens kijkt door het raam zijn bezoeker na, die met de wagen wegrijdt, wanneer hij plots door de knieën zakt, braakt en sterft. Maertens is vergiftigd en alles wijst er op dat hij amper vijf minuten voor zijn dood nog thee gedronken heeft met zijn moordenaar. Marijke Delanoye (Elise Devliegher) is erg aangeslagen door de plotse dood van haar man en kan nauwelijks geloven dat hij vermoord werd. Erik had immers geen vijanden en ook maar één echte vriend, zijn collega Dirk Devroe (Ivan Pecnik), die al even onder de indruk is. Ook bij drukkerij Offset, waar Erik werkte als boekhouder, kende men hem als een stille teruggetrokken man die met niemand problemen had. Dat laatste blijkt alvast niet te kloppen wanneer plots de belastingsinspectie binnenvalt in de drukkerij. De BBI heeft een volledige kopie gekregen van de zwarte boekhouding van Offset en die kan alleen van Erik gekomen zijn. En er wacht de speurders nog een verrassing als blijkt dat Marijke, Eriks vrouw, zwanger is. Alleen, Erik is niet de vader...

Épisode 4 - Oud zeer

24 mars 2008 - 3/5

Op het commissariaat wordt de negenjarige Stephen achtergelaten door de juf. Zijn moeder, Maggie, is hem niet komen afhalen op school en ze is ook niet te bereiken via gsm. Dedecker gaat op zoek en vindt de vrouw thuis koelbloedig afgemaakt met twee kogels in de borst. Alles lijkt op een passionele moord: geen sporen van een inbraak of van een vechtpartij. Stephen vertelt de speurders dat Walter Pletinck (Guido De Craene), de eigenaar van het huis dat Maggie huurde, soms kwam babysitten. Pletinck geeft toe dat hij af en toe seks had met Maggie, maar beschikt wel over een alibi. De zaak krijgt een nieuwe wending wanneer er heroïne wordt gevonden in de woning. Het slachtoffer dealde dus. Via haar gsm komen de speurders bij de jonge Hans Allegeers terecht. Hij bestelde regelmatig drugs bij Maggie en vertelt dat zijn overleden zus - verongelukt in een auto-ongeval - een goede vriendin was van Maggie. En dan blijkt dat die zus eveneens een huis huurde van Walter Pletinck.

Épisode 5 - Rien ne va plus

31 mars 2008 - 3/5

In het holst van de nacht wordt een lijk gedumpt in een park. Het slachtoffer is Bertin De Ridder, een geslaagd zakenman, afgemaakt met een kogel door het hoofd. Buurtonderzoek levert niets op. Een jong koppel dat nochtans vlakbij woont, heeft niets gezien of gehoord. De weduwe van Bertin (Karin Jacobs) is in alle staten. Ze vertelt de speurders dat haar man ontvoerd was. Uit schrik heeft ze niets aan de politie durven te vertellen. Maar ze heeft wel het losgeld betaald in samenwerking met Jeannine De Graef (Kristine Van Pellicom), de vennoot van haar man in de souvenirwinkel. Waarom hebben ze haar man dan toch nog vermoord? Neels en Dedecker ontdekken dat het jong koppel Femke en Gilbert Maremans (Nele Bauwens en Gunter Reniers) plots veel geld uitgeeft. De weduwe van haar kant heeft behoorlijk wat schulden uitstaan. Gokschulden...

Épisode 6 - De barbiemoorden (1)

7 avril 2008 - 3/5

Van In wordt geconfronteerd met zijn ergste nachtmerrie: een seriemoordenaar. Op enkele dagen tijd worden twee blonde receptionistes vermoord. De manier waarop is identiek. Zonder geweld of sporen van inbraak geraakt de moordenaar binnen in het appartement van de jonge vrouwen. Hij wurgt zijn slachtoffers en schminkt ze daarna zeer opzichtig. De stad staat in rep en roer. Een specialist van de federale wordt erbij gehaald, maar de speurders vinden geen enkele bruikbare aanwijzing. Rest hen enkel het bange afwachten tot de psychopaat opnieuw toeslaat. En dat gebeurt ook. In een tijdsspanne van amper een half uur worden twee meisjes vermoord.

Épisode 7 - De barbiemoorden (2)

14 avril 2008 - 3/5

Brugge is volledig in de ban van de seriemoordenaar die inmiddels vier jonge, blonde vrouwen heeft vermoord. Het voorlaatste slachtoffer is een secretaresse van het parket. De andere meisjes werkten alle drie als receptioniste bij een bedrijf. Deze overeenkomst is een eerste bruikbare aanwijzing voor de speurders en langzaam sluit het net zich rond de moordenaar. Al is Van In er niet helemaal van overtuigd dat alle moorden door één en dezelfde man werden gepleegd. Maar die bekommernis moet voorlopig wijken voor de absolute prioriteit: de dader vatten voor er een nieuw slachtoffer valt.

Épisode 8 - Bijna beroemd

21 avril 2008 - 3/5

Roger Brouwers wordt vermoord teruggevonden in een hotelkamer, de kop ingeslagen met een kandelaar. Het slachtoffer - hoofdredacteur van een magazine dat vooral bekend is voor de schaars geklede babes op de cover – had meer vijanden dan hem lief was. Verdachten genoeg dus. Zo zijn er de zeer jaloerse echtgenote van Brouwers, Nathalie Brouwers (Karen Van Parijs), en zijn adjunct-hoofdredacteur Sigurd Verhoeff (Dirk Meynendonckx) die maar al te graag de plaats van Brouwers als hoofdredacteur wou innemen. De voornaamste verdachte is echter Nadine Verschaert (Sandrine André), babe 2007 van het blad. Zij was immers nog op de kamer van Brouwers voor die vermoord werd. Wanneer de speurders ontdekken dat Nadine een callgirl service leidt en dat Brouwers dit wou uitbrengen, lijkt ook het motief voor de moord gekend. Maar dan stort Nadine van het balkon van haar appartement.

Épisode 9 - Het Afscheid (1)

28 avril 2008 - 3/5

Drie mannen vallen 's morgens een villa binnen. Ze gijzelen moeder en zoon en nemen de vader, bankdirecteur Tony Dekkers (Hans Van Cauwenberghe), mee naar zijn kantoor. Tiger kidnapping. Door een toevallige politiepatrouille loopt de overval op de bank echter in het honderd. Eén van de agenten wordt neergeschoten en de overvallers verschansen zich in de bank met de aanwezige bedienden en klanten als gijzelaars. Onder die gijzelaars ook Frank, de vriend van Versavel. Hij kan via sms de politie nuttige informatie doorspelen. De overvallers eisen een vluchtwagen en een vrije aftocht en om hun eisen kracht bij te zetten wordt een eerste gijzelaar vermoord. De onderhandelaar van de Federale lijkt in te gaan op de eis van de gangsters om verder bloedvergieten te vermijden. Maar wanneer de vluchtwagen aankomt, ontstaat er alsnog een vuurgevecht.

Épisode 10 - Het Afscheid (2)

5 mai 2008 - 3.8/5

Guido Versavel is een gebroken man na de dood van zijn vriend en levensgezel Frank. Ook Van In en Hannelore zitten in zak en as. Terwijl een intern onderzoek wordt gestart naar de omstandigheden van de schietpartij, gaat de zoektocht naar de overlevende overvaller echter onvermoeibaar voort. De gangster blijkt nog steeds in Brugge te zitten want er moeten nog een paar rekeningen vereffend worden. Versavel heeft niet de kracht om zich met het onderzoek in te laten, maar dat verandert wanneer de al eerder gevluchte chauffeur Dirk Bastiaens (Ludo Hoogmartens) van de bende hem contacteert en hem in ruil voor een wederdienst naar de moordenaar Marcel 'Cel' Govaerts (Tom Van Bauwel) van Frank wil leiden. Guido beslist het recht in eigen handen te nemen.

Épisode 11 - Teambuilding

12 mai 2008

De medewerkers van het succesvolle bedrijfje GPS Solutions worden getrakteerd op een weekend teambuilding. Erg heilzaam voor de groepssfeer is het echter niet: de bedrijfsmanager wordt tijdens een paintball-spel dood teruggevonden. Hij werd neergestoken met een groot zakmes. Van In is vastbesloten om tegen de volgende ochtend deze moord uit te klaren, dus hij laat de acht verdachten in het hotel blijven waar ze het weekend doorbrachten. Dat het al laat is en iedereen emotioneel kapot is, trekt hij zich niet aan: hij gaat heel de nacht door als het nodig is. Van In begint meteen met een ondervragingsronde en ontdekt dat bijna iedereen iets verbergt. Waarom wordt de emotionele Greet (Ann Esch) bedreigd? Waarom ontwijkt een zenuwachtige Nicky (Hilde De Baerdemaker) zo angstvallig haar echtgenoot Herman (Mathias Sercu)? En wat schuilt er achter de reacties van Filip (Jan Van Hecke), de boezemvriend van het slachtoffer?

Épisode 12 - Broederschap (1)

19 mai 2008

Iemand schoot vechtersbaas Gerard Peeters twee kogels in de buik en één in het hoofd. Peeters was berucht in het portiersmilieu en dus gaat Van In uit van een professionele afrekening. De broers van Gerard, Mon (Tom De Hoog) en Lei Peeters (Jenne Decleir), zweren wraak. Ze weigeren Van In te vertellen wie ze verdenken, maar willen wel graag inzage in het onderzoeksdossier. De broers leiden een schimmig security bedrijf en De Kee vreest een portiersoorlog. Ook Jan Van Dam (Herbert Bruynseels), zaakvoerder van Van Dam Security en concurrent van de clan Peeters, gaat er van uit dat de broers zich tegen hem zullen keren en hij treft voorbereidingen. Maar is Jan Van Dam zelf wel zo zuiver op de graat? Dan ontdekt Van In dat Gerard het laatst gezien is samen met de cocaïneverslaafde Kevin Lacoste (Jochen Balbaert). Van In beseft dat hij Kevin moet vinden voor de broers Peeters hem te pakken krijgen. Maar Kevin en zijn tienjarig dochtertje, Britney (Violet Braeckman), zijn spoorloos verdwenen.

Épisode 13 - Broederschap (2)

26 mai 2008

De politie vindt het lijk van Kevin Lacoste (Jochen Balbaert) en is nu wanhopig op zoek naar zijn tienjarig dochtertje Britney (Violet Braeckman). Ze vrezen dat haar leven in gevaar is. Tegenover Van In licht dancinguitbater Didier Mahot (Leslie Degruyter) een tip van de sluier, maar het bekomt hem slecht. Hij wordt kort nadien neergeschoten. Van In en De Kee besluiten om de broers Peeters én Jan Van Dam (Herbert Bruynseels) dag en nacht te schaduwen, maar de advocaten van de gangsters slaan terug en De Kee moet de operatie afblazen. Intussen probeert Irene De Mesmaeker (Heidi De Grauwe), een jonge prostituee en vriendin van Kevin, met Britney het land uit te vluchten. Maar wat heeft Britney gezien dat de gangsters haar ten allen prijze te pakken willen krijgen?

Épisode 1 - Geen post vandaag

23 février 2009

Postbode Maurice Heylants is op ronde als hij koelbloedig wordt neergeschoten. Hij kreeg één kogel recht door het hart en één kogel in de buik. De ondervraging van Mathilde Dekoninck (Mia Grijp), de buurtbewoonster die het lichaam vond, levert alleen op dat de postbode nog niet lang geleden werd overgeplaatst op deze route. Annie Heylants (Lorenza Goos) is erg aangeslagen door de dood van haar broer. Ze vertelt dat Maurice een brave alleenstaande man was, die op zichzelf leefde en met niemand problemen had. Wie zou zo iemand kwaad willen doen? De postmeester (Michel Bauwens) kan evenmin het onderzoek in een stroomversnelling brengen, hoewel hij toegeeft dat Maurice niet te spreken was over zijn nieuwe ronde in de binnenstad. Vermoedelijk omdat de sociale omgang er een stuk minder is. Feit is dat er geen enkele verdachte en geen motief is totdat Ivo Verbruggen, de nieuwe partner van Van In, ontdekt dat Maurice misschien toch niet zo onschuldig was. Zou de postbode een verkeerde brief in handen hebben gekregen? En wat hebben de invloedrijke Raymond Chatelet (Marc Coessens) en diens vrouw Arlette (Elke Dom) met de hele zaak te maken?

Épisode 2 - De wraakengel

2 mars 2009

Lange slanke vrouwenbenen dalen de trap af. Een knappe jongedame verlaat de riante villa. Remco (Roy Aernouts) en Robert (Eric Van Herreweghe), twee bodyguards, grijnzen. Als mevrouw niet thuis is laat hun baas wel eens een luxe callgirl komen om zijn SM-fantasieën bot te vieren. Even later gaat de bel en voor de deur staat een ander hoertje. De bodyguards spurten naar boven en vinden het levenloze, zwaar toegetakelde lichaam van Richard Moens. Wie was die vorige bezoekster? Als enige erfgenaam is mevrouw Esther Moens (Stephanie Meire), een ex-Miss België, hoofdverdachte. Zeker als blijkt dat ze op de hoogte was van de smerige spelletjes van haar man. Er is maar één probleem, ze heeft een waterdicht alibi. Zit het escortebureau er voor iets tussen? Of houden de bodyguards misschien iets achter?

Épisode 3 - De ongenode gast

9 mars 2009

De familie Cuyvers zit aan het ontbijt als de politie onder leiding van David Peeters (Geert Hunaerts), van de cel georganiseerde misdaad, bij hen binnenvalt. Nico Cuyvers (Peter Bulckaen) was jarenlang boekhouder en leidde de witwaspraktijken van topgangster Reinhard Stievus (Ronny Waterschoot). Nu hij alles aan de politie wil opbiechten is zijn gezin in gevaar. De familie wordt ondergebracht in een vluchthuis, zeer tegen de zin van dochter Jana (Evelien Verhegge) die er dan ook onmiddellijk vandoor gaat. Van In en co zoeken en vinden de dochter, maar Jana wil niet meer naar huis. Carine Neels besluit het meisje onderdak te bieden voor de nacht. Geen goed idee zo blijkt, want nog diezelfde nacht worden ze allebei ontvoerd.

Épisode 4 - Een goede buur

16 mars 2009

Mitch Dedecker krijgt op kantoor telefoon van Rudy De Roo (Maurice Wauters), een bejaarde man die buurtwachter speelt en om de haverklap aangifte doet voor de kleinste futiliteit. Dit keer duurt het gesprek nauwelijks enkele seconden, want Rudy wordt neergeslagen terwijl hij aan de lijn hangt. Een patrouille wordt meteen naar zijn woning gestuurd en vindt zijn levenloze lichaam in de keuken. De agenten vinden ook sporen van geweld. Wie heeft er baat bij de dood van deze eenzame man? Niemand en iedereen, want Rudy De Roo werkte flink wat buurtbewoners op de zenuwen met zijn aanklachten. Er zit voor de speurders niets anders op dan de alibi's van de hele wijk te controleren en uit te zoeken wie een passend motief voor de moord kan hebben. En dat zijn er nogal wat.

Épisode 5 - Kunstminnaars

23 mars 2009

In het Memlingmuseum zijn de portretten van 'Willem Moreel' en 'Barbara Van Vlaenderberch' gestolen. De verdwijning is een ramp voor de museumdirectrice, Mia Demeyer (Mieke Bouve). Volgens haar moet het een diefstal op bestelling geweest zijn, want de werken zijn heel bekend en dus onverkoopbaar. Alleen een collector kan wat met de Memlings aanvangen. De nachtwaker wordt al snel hoofdverdachte wanneer blijkt dat de opnames van de bewakingscamera werden onderbroken en dat het alarm werd afgezet voor de roof. Van In is belast met deze diefstal, maar maakt zich niet erg druk over een paar verdwenen doeken. Mia Demeyer zet daarop zelf een zoekactie op het getouw en wordt hierbij geholpen door verzekeringsagent Leo Sanders (Hans De Munter). Als Sanders betrokken raakt in een aanrijding met dodelijke afloop, zegt Van Ins intuïtie hem dat de twee misdrijven iets met elkaar te maken hebben.

Épisode 6 - Zinloos geweld

30 mars 2009

De zeventienjarige Mario Mollinari (Jo Hens) wordt op de terugweg van school neergestoken in het park. De speurders vermoeden dat het om een afrekening in het drugsmilieu gaat, maar als een ooggetuige Mario's dealer vrijpleit, loopt dat spoor dood. Journaliste Betty Engelen (Karolien De Beck) zet extra druk op de ketel voor de inspecteurs, als ze enkele vernietigende artikels schrijft over hun onderzoekswerk. Er zit niets anders op dan Mitch Dedecker undercover naar de school te sturen. Al snel komt Mitch enkele verdachte zaken op het spoor, maar dan wordt hij door gemaskerde mannen in elkaar geslagen. Wie heeft er liever geen pottenkijkers in de buurt?

Épisode 7 - De stalker

6 avril 2009

Helena Van Zand (Fania Sorel) ondergaat al jaren de pesterijen en doodsbedreigingen van haar ex-man, bajesklant Gary Verstraeten (Kris Cuppens). Onder druk van haar zoon Elvis (Pieter-Jan De Wyngaert) en haar vader, Gustaaf Van Zand (Jaak Van Assche), stapt ze nogmaals naar de politie. De inspecteurs slagen er niet in harde bewijzen te verzamelen, maar commissaris De Kee is persoonlijk geraakt door dit dossier en zet een bewakingspatrouille voor de deur van Verstraeten. Die nacht wordt er een nieuwe, bijna fatale aanslag gepleegd op Helena maar de patrouille heeft Gary z'n huis niet zien verlaten. Toch wordt hij gearresteerd. Tot grote woede van de commissaris laat onderzoeksrechter Hannelore Martens de kerel bij gebrek aan bewijsmateriaal terug vrij. Enkele uren na z'n vrijlating wordt Verstraeten neergeschoten. Iemand heeft blijkbaar het recht in eigen handen genomen...

Épisode 8 - Eerlijk duurt het langst

13 avril 2009

Een wijndegustatie ter gelegenheid van de verjaardag van Chantal Schokkaert (Margot Neyskens) draait uit op een drama als het feestvarken tijdens het feest vermoord wordt. Haar inwonende zus Nora (Lotte Verlackt) is er het hart van in. Toen hun ouders om het leven kwamen in een auto-ongeluk, werd Chantal beheerder van de erfenis. Zij keerde Nora een maandelijkse dotatie uit, maar voor wat extra zakgeld kluste die bij in de exclusieve club Flaubert. Chantal ontdekte dit en ook dat Nora een verhouding had met de getrouwde uitbater van de club, Jeroen Peeters (Erik Burke). Het feit dat Jeroens vrouw Tamara (Monika Dumon) in een rolstoel zit als gevolg van een door hem veroorzaakt ongeval, maakt alles nog erger. Van In ontdekt dat Chantal ermee dreigde de geldkraan dicht te draaien en Tamara in te lichten. Hij heeft meteen twee hoofdverdachten.

Épisode 9 - De Caryatismoorden

20 avril 2009

Eline Vaesen (Machteld Timmermans) bijt in een witte Caryatispraline en zijgt dood neer. Eén van de Brugse handelsmerken blijkt giftig te zijn. Het labo van wetsdokter Leo Vanmaele treft een te hoge dosis botergeel aan in de vergiftigde praline. Is het toeval dat haar echtgenoot Walter (Bert Cosemans) deze doos pralines kocht of is het moord met voorbedachte rade? De speurders zoeken en vinden een motief voor Walter, maar Van In is niet helemaal overtuigd. Terecht zo blijkt want in de straten van Brugge valt een toeriste dood neer na het eten van alweer een Caryatispraline. Brugge staat in en rep en roer en in allerijl wordt een persconferentie georganiseerd. Commissaris De Kee en een Brugse schepen (Christel Domen) bijten er elk voor de televisiecamera's in een praline en ... vallen neer.

Épisode 10 - Het proces

27 avril 2009

Het assisenproces tegen politie-inspecteur Ivo Verbruggen voor de moord op Gary Verstraeten is van start gegaan. Heel deze zaak laat het speurdersteam niet onberoerd en ook tussen Van In en Hannelore is de spanning al een tijdje te snijden. De magistratuur wil Verbruggen achter de tralies voor moord, maar zijn advocaat, Werner Van Hove (Wim Danckaert), tracht de jury te overtuigen dat zijn cliënt handelde uit een onweerstaanbare dwang om levens te redden. Ook Hannelore wordt op het proces zwaar op de rooster gelegd voor haar bijdrage in de vrijlating van Gary Verstraeten. Als ze bij Van In niet terecht kan, zoekt en vindt ze steun bij haar collega onderzoeksrechter Van Steenkisten. Ondertussen is een bende pickpockets de straten van Brugge onveilig aan het maken. Aan Neels en Dedecker de opdracht om deze boevenbende te klissen.

Épisode 11 - De perfecte moord

4 mai 2009

Tine Engelen wordt door haar moeder dood aangetroffen in haar woonkamer. De 23-jarige hostess werd gestikt met een kussen. Onder haar nagels vindt wetsdokter Vanmaele enkele bruine haren. Volgens Ignace Dewael (Jan Van Looveren), de zaakvoerder van D'Hulst Hostess Service, was huisfotograaf Nick Van Avermaet (Maarten Claeyssens) tot over z'n oren verliefd op Tine en beloofde hij haar een internationale modellencarrière. Maar Tine ging niet in op z'n avances. Ze had haar hart gegeven aan een getrouwde man, over wie ze de laatste dagen behoorlijk mysterieus deed. Nick wordt gearresteerd. Hoewel z'n DNA overeen komt met de haren die werden gevonden, blijft hij zijn onschuld uitschreeuwen. Als twee dagen later een privédetective vermoord wordt teruggevonden en hij een dossier over Dewaels doen en laten heeft, begint heel het zaakje te stinken. Intussen waait er een nieuwe wind door het politiebureau als Dedecker op uitwisseling gaat naar Rotterdam en de uitbundige Nederlandse Tamara Meijer haar opwachting maakt.

Épisode 12 - Het groot lot

11 mai 2009

Hannelore heeft aan Van In toegegeven dat ze een verhouding heeft gehad met Van Steenkisten. Hoewel ze veel spijt heeft van haar misstap, trekt Van In het huis uit. Veerle Debacker (Mieke Dobbels) doet intussen een lugubere ontdekking. Ze treft haar buurman, Jean Versmissen, dood aan in z'n traphal. Hij overleed ten gevolge van een hoofdtrauma, maar niet door een val van de trap. Hij werd neergeslagen en daarna verplaatst. Iemand wou het dus op een ongeluk doen lijken. Neels en Meijer vinden tijdens de huiszoeking een vliegticket naar Singapore en achterhalen dat Jean een affaire had met twee vrouwen. Onze weduwenaar zocht contact via een advertentie in de krant 'Lottowinnaar zoekt vaste relatie'. Maar Jean won nooit de lotto...

Épisode 13 - Doodvonnis

18 mai 2009

Er breken spannende tijden aan voor de speurders wanneer Van In na een nachtje stappen vermist wordt. Het wordt al snel duidelijk dat dit geen gewone verdwijning is: Van In is ontvoerd. Hannelore zit na haar verhouding en door de ontvoering in zak en as, maar dan krijgt ze bezoek dat als een geschenk uit de hemel komt. Guido Versavel is terug in het land. Enkele getuigen kunnen de speurders ondertussen op de juiste weg zetten. Het blijkt immers dat een vrijgelaten pedofiel, Yves Bauwens (Luk Wyns), op wraak belust is. Van In zorgde ervoor dat hij tien jaar geleden achter de tralies verdween. Het wordt een race tegen de klok om de hoofdinspecteur uit de klauwen van Bauwens te krijgen. Als blijkt dat hij ook een bom heeft verstopt in het huis van Hannelore en de kinderen, begint de tijd helemaal te dringen...

Épisode 1 - Nieuw Leven

30 août 2010

Neels en Meijer onderzoeken een ietwat vreemde klacht. Een man (Hugo Van Den Berghe) beweert dat het ziekenhuis de lever die bestemd was voor zijn doodzieke vrouw, gestolen heeft. Hun zoon Jeroen (Pieter Bamps) is er het hart van in. Dokter Isabelle Maerschalck (Nora Tilley) en directeur Demeester (Serge Adriaensen) ontkennen in alle talen dat het ziekenhuis schuld treft. Voor Neels en Meijer het goed en wel beseffen worden ze bijgestaan door Rob Demaeght, hun nieuwe collega bij de LOD.

Épisode 2 - Jong Verdriet

6 septembre 2010

In het bos wordt het lijk aangetroffen van de 16-jarige Laura. Na ondervraging van haar ouders, Raf (Eric Kerremans) en Ingrid Vanhee (Barbara Bracke), blijkt dat het van kwaad naar erger ging met de band tussen hen en hun puberende dochter. Haar vader is ervan overtuigd dat haar foute vriendje Ryan Leeman (Rik Willems) haar de dood heeft ingesleurd, maar die ontkent in alle talen. Een babbel met Laura's goede vriend Bart Stijnen (Ward Kerremans) werpt een nieuw licht op de zaak. Zo is er het feit dat Laura al vier weken zwanger was.

Épisode 3 - Cold Case

13 septembre 2010

Tijdens graafwerken op een bouwwerf worden de stoffelijke resten van gangster Rudy Bagnette aangetroffen. Niet veel later ontdekt men ook het lijk van zijn voormalige kompaan Gino Bonte (Olivier Desmet). Van In is ervan overtuigd dat de moorden te maken hebben met een grote diamantroof van een aantal jaar geleden en er nog een derde man in het spel is. Alle sporen leiden naar cafébaas en voormalig crimineel Marcel Loenhout (Hans Royaards), maar dan duikt ook de naam van Jos Oprins (Ivan Pecnik) op. Gino was het ex-vriendje van Jos' dochter (Veronique Leysen) én had een affaire met zijn vrouw Danielle (Kris De Volder). Werd Bonte vermoord om het geld of de liefde? Of was er nog meer aan de hand?

Épisode 4 - Schuld en Boete

20 septembre 2010

Berend De Vliet (Hans Van Cauwenberghe) ontvangt sinds korte tijd verschillende bedreigingen. Door zijn beroep als deurwaarder heeft hij meer dan één vijand en is het voor Van In en zijn team dan ook gissen naar de dader. Eén van de eerste verdachten is Tom Sioen (Timo Descamps), de zoon van één van de 'slachtoffers' van deurwaarder De Vliet. Wanneer De Vliet plots vermoord wordt, krijgt de zaak een heel andere wending en worden een heleboel intriges blootgelegt. Zo had De Vliet's vrouw nog maar pas ontdekt dat haar echtgenoot een affaire had met zijn secretaresse Sophie De Jongh (Joke De Bruyn). Daarnaast blijkt de deurwaarder ook een aardige cent opzij te hebben gehouden op een geheime bankrekening. Blijkbaar was De Vliet niet helemaal zuiver op de graat en speelde hij een smerig spelletje samen met financier Alain Venneman (Marc Van Eeghem) en rechter Louis De Gucht (Serge-Henri Valcke).

Épisode 5 - Oog om Oog

27 septembre 2010

Twee hooligans van de 'Blue Devils' worden in het ziekenhuis opgenomen met ernstige brandwonden, nadat ze gefolterd werden. Uit grote schrik wil geen van beiden informatie kwijt. Als blijkt dat de 'Blue Devils' net het café van de rivaliserende 'East Siders' kort en klein hebben geslagen zou er wel eens sprake kunnen zijn van een wraakactie. Ivan Baetens, de cafébaas, wordt aan de tand gevoeld, maar blijkt over een alibi te beschikken. Blijkbaar maakten de 'Blue Devils' ook nog ergens anders amok. Intussen begint er tussen Dedecker en Kim Vanmaele iets moois te bloeien, maar als hij de macho begint uit te hangen, en in elkaar geslagen wordt door een razende Baetens, krijgt Kim haar twijfels. Commissaris Dekee wordt in het ziekenhuis opgenomen, dus neemt Van In het roer over op het commissariaat, met alle gevolgen vandien...

Épisode 6 - De Valkenier

4 octobre 2010

Op het kasteel van de familie de Forceville heeft zich een drama afgespeeld. Valkenier Joppe Devroe (Mattias De Meulenaere) is te pletter gestort vanuit het zolderraam. Van In heeft meteen het gevoel dat het zaakje stinkt en legt een heleboel intriges bloot. Vooral het opgezette huwelijk tussen Joppe's ex-vriendin Amber de Forceville (Laurien Van den Broeck) en Cedric Schots (Thomas Cammaert), zoon van een rijke industrieel, zit hem dwars. Baron Henri de Forceville (Dirk Van Dijck) is niet te spreken over de hele kwestie en dreigt ermee zijn hogere connecties aan te spreken indien het onderzoek niet onmiddellijk wordt stopgezet.

Épisode 7 - Monstermoord

11 octobre 2010

Een rustige buitenwijk wordt opgeschud als het lijk van Patrick Neirinck, een veroordeelde pedofiel, wordt gevonden. De buurt lijkt opgelucht met dit nieuws, want wie wil er nu dat er een pedofiel in z’n straat woont? Davy Pellemans wordt al gauw hoofdverdachte als blijkt dat hij vroeger door Neirinck misbruikt werd en hij geen sluitend alibi heeft voor het tijdstip van de moord. Maar misschien waren er nog wel meer buurtbewoners die voordeel kunnen halen uit de dood van Neirinck... Leo Vanmaele is in z’n nopjes nu z’n dochter en Dedecker eindelijk hun relatie hebben bekend gemaakt.

Épisode 8 - De Klasreünie

18 octobre 2010

Wanneer op korte tijd twee mannen op exact dezelfde wijze vermoord worden, komt het team van Van In tot de schrikwekkende vaststelling dat er een seriemoordenaar aan het werk is. Een vriend van de slachtoffers leidt de speurders naar een nieuwe hoofdverdachte, maar die lijkt van de aardbodem te zijn verdwenen. Mitch schakelt de hulp in van Tom Smeekens (Adriaan Van den Hoof), een bevriende inspecteur van de Computer Crime Unit. Hij leidt Mitch naar de moordenaar, met fatale gevolgen...

Épisode 9 - Een Dodelijk Geheim

25 octobre 2010

Onze inspecteurs krijgen niet veel tijd om te rouwen na het verlies van Mitch, als het lichaam van de 18-jarige Hendrik Demeuter op het strand van Zeebrugge komt aandrijven. Hendrik was zwaar gedrogeerd en kreeg een zware slag op z'n achterhoofd. Bij z'n vader, Erwin Demeuter (Rudy Morren), de conservatieve kandidaat-burgemeester, komt het nieuws als donderslag bij heldere hemel. Hij heeft het de laatste tijd te druk gehad om oog te hebben voor de problemen van z'n zoon. Na ondervraging van Hendrik z'n ex-lief geraakt het onderzoek in een stroomversnelling en dan blijkt dat Hendrik nog meer geheimen had die de campagne van zijn vader zouden kunnen schaden. Rob De Maegd ontdekt dat hij z'n tienerdochter zelf wat beter in de gaten moet houden.

Épisode 10 - Blinde Liefde

1 novembre 2010

Een rendez-vous in een ’hotel de passage’ loopt voor Linde De Roeck fout af want ze wordt vermoord teruggevonden in het bubbelbad. Maar met wie had Linde afgesproken? Haar echtgenoot, Lars De Roeck, had geen enkel vermoeden van het dubbelleven dat Linde leidde, en op haar computer kunnen onze speuders geen mails of afspraken terugvinden... Via de bestellijst van de roomservice kunnen ze een zekere Kris Kras, of Kris Van Gool, op het spoor komen. Uit een dossier in het verleden blijkt dat Kris al eens betrokken was in een moordzaak, ook een date met een dodelijke afloop... Intussen zit De Maegd thuis met de handen in het haar want met z’n dochter Machteld gaat het de verkeerde kant op.

Épisode 11 - Zwijgplicht

8 novembre 2010

Als 1ste meester Reggie Vlemminckx niet op het ochtendappel op de marinebasis van Zeebrugge verschijnt, is dit meteen een onrustwekkende verdwijning en wordt de federale politie erbij gehaald. Wat later spoelt in de haven het lijk van Reggie aan, een nieuwe zaak voor onze inspecteurs van de lokale politie. Zowel Van In en de federale politie onder leiding van hoofdinspecteur Luc Kenis, een oude bekende, tracht elk deze zaak zo snel mogelijk op te lossen. Als aan het licht komt dat Reggie z’n collega, Kristof Landuyt, en hijzelf jacht maakten op dezelfde vrouw vermoeden ze dat het om een liefdeskwestie gaat. Intussen proberen Neels en haar nieuwe partner Tom Smeekens, een grote drugslevering te onderscheppen.

Épisode 12 - De Architect (deel 1)

15 novembre 2010

In een villawijk wordt de 8-jarige Juliette De Baetselier op een nacht ontvoerd. Meteen worden verschillende pistes onderzocht, en in afwachting van mogelijk nieuws van de ontvoerders houden onze speurders elk om beurt de wacht in de woning van de De Baetseliers. Als de helderziende, Mario Soetaert, vrijwillig zijn diensten aan de ouders komt aanbieden, komt de zaak in een stroomversnelling. Hij weet de speurders op het goede spoor te zetten door zijn visioenen. De sceptische Van In vertrouwt Soetaert niet en vermoed dat hij misschien zelf met de zaak iets te maken heeft. Intussen is Hannelore Martens bezig met de aanhouding van een belangrijk zakenman, Wilfried Machiels, die verdacht wordt van het illegaal dumpen van gevaarlijk afval in ontwikkelingslanden.

Épisode 13 - De Architect (deel 2)

22 novembre 2010

Na ontvangst van de dvd met beelden van Juliette is het duidelijk dat de arrestie van Wilfried Machiels de aanleiding is voor de ontvoering. Als de ontvoeder, die zichzelf ’de Architect’ noemt, de vrijlating van Machiels eist wordt Hannelore van hogerhand onder druk gezet, zij willen koste wat kost Machiels voor de raadkamer zien verschijnen. Hannelore wil echter het leven van Juliette niet op het spel zetten en kan Machiels z’n arrestie nog maar met enkele uren verlengen. Onze inspecteurs moeten dus tegen de klok werken om Juliette terug te vinden. Als de pers te weten komt dat er tijdens het onderzoek een blunder is gebeurd moeten er koppen rollen en wordt Van In van de zaak gehaald. Maar koppig als hij is, zet hij z’n onderzoek op eigen houtje verder...

Épisode 1 - Zwarte Anjers

29 août 2011

Als Lode Verfaille de verdwijning aangeeft van zijn verloofde Elke Naegels starten de inspecteurs onverwijld een onderzoek. Toevallig komen ze op het spoor van de veroordeelde seks deliquent Simon D'Heer en vinden het lichaam van Elke bij hem. Maar als dan 2 andere mannen de verdwijning van dezelfde vrouw melden, blijkt dat er veel meer aan de hand te zijn. Terwijl Neels op zwangerschapsverlof is loopt inspekteur Smeekens er een beetje verloren bij en zoekt een nieuwe partner in Commissaris De Kee. Na haar geschil met procureur Lansier wordt de herbenoeming van Hannelore als onderzoeksrechter onzeker. Haar collega Van Steenkiste biedt een mogelijke oplossing, maar de vraag is hoe ver Hanne wil gaan voor haar werk.

Épisode 2 - De Krotkoningin

5 septembre 2011 - 4/5

Het verminkte lichaam van de Albanees Besnic Fishta is gevonden in een steegje. Omdat Besnic en zijn jongere broer Adhem enkele maanden achterstonden met het betalen van hun huur, vermoeden de inspecteurs dat eigenares Thérèse D'Auregem bullebak Daerdien op haar huurders heeft afgestuurd. Wanneer Thérèse later dood aangetroffen wordt en alle sporen naar Adhem wijzen, vermoedt Van In dat de jongen het recht in eigen handen nam. Of is het opgezet spel? De relatie tussen Hannelore en Van In komt onder druk omdat Hanne voor haar herbenoeming nog steeds wil gebruik willen maken van het belastend materiaal tegen rechter Kaasdeckers

Épisode 3 - De zaak Christiaenen

12 septembre 2011 - 1/5

Wandelaars ontdekken in het bos het skelet van een jonge vrouw. Het blijkt Margaux Christiaenen te zijn die vijftien jaar geleden verdween. Van In en Co heropenen het onderzoek van haar verdwijning en komen al snel tot dezelfde conclusie als hun voorgangers : haar voormalige leraar Frans Rik D'Hollander is de eerste verdachte. Helaas hebben ze geen concrete bewijzen tegen de man, maar ze doen wel andere verrassende ontdekkingen. Ondertussen krijgt Hannelore slecht nieuws: ze is niet herbenoemd als magistraat. Ze is woedend en wil wraak nemen op Kaasdeckers.

Épisode 4 - Dodelijke Ambitie

19 septembre 2011

De zeventig jaar oude Jean Peeters wordt dood aangetroffen op zijn kleine boerderij. Zijn huishoudster Kelly Boonen vond het lichaam. Op het eerste zicht wijst alles op een overval. Smeekens en Neels zoeken naar ontbrekende spullen en komen zo toevallig bij een oude vriend terecht. Wanneer de resultaten van de DNA-test toekomen blijkt de zeventien jaar oude Lore Andries erbij betrokken te zijn. Het meisje verdween twee weken eerder na een huiselijke ruzie. Van In en De Maegd starten onmiddellijk een zoektocht naar Lore en komen uiteindelijk in het porno circuit terecht.

Épisode 5 - Fataal Bedrog

26 septembre 2011

Het verminkte lijk van de knappe hoer Daniëlle Verelst is gevonden in een hotelkamer. De inspecteurs gaan direkt naar haar ex-pooier Arne De Ridder. Een afrekening lijkt mogelijk, omdat volgens een vriendin Daniëlle haar pooier had opzij geschoven nadat zij een rijke man had leren kennen: Peter Taelman, CEO van een groot bedrijf. Als blijkt dat Taelman en Daniëlle de nacht van de moord samen in een hotel waren, wordt hij onmiddellijk de eerste verdachte. Na de zelfmoord van Kaasdeckers, krijgt Hannelore het heel moeilijk op de rechtbank in Brugge. Procureur Lansier maakt haar een verleidelijk voorstel, maar de gevolgen zijn niet onbelangrijk.

Épisode 6 - Vendetta

3 octobre 2011

Kevin Tuypers en Arend Van Hoogten zijn beiden lid van de neo-nazi club "Bloed en Bodem “ en werden beiden gedood op dezelfde manier. Federale commissaris Alain Devroe is al een tijdje op jacht naar neo-nazi's en wil het onderzoek naar zich toe te trekken, maar Van In is het daar niet mee eens. Hij en zijn collega's ontdekken al snel dat beide slachtoffers vernoemd worden in een oud dossier, de moord op een zeventienjarige jongen. Ook een derde compagnon, ene Jason Vanhee, lijkt hierbij betrokken te zijn. Voor Van In is het duidelijk dat iemand het recht in eigen handen heeft genomen en wordt het een race tegen de tijd om Jason te vinden, voordat ook hij wordt vermoord. Inmiddels likt de definitieve breuk tussen Van In en Hannelore onvermijdelijk te zijn.

Épisode 7 - Angel Dust

10 octobre 2011

Een tienermeisje met een overdosis werd gedumpt bij een ziekenhuis. Als blijkt dat ze de beste vriendin is van Machteld, de dochter van inspecteur Robert De Maegd, breekt de hel los. Een gesprek met Mike De Sutter, de vriend van het slachtoffer, lijkt vruchteloos te zijn. Tot Machteld begint te praten en het team op het spoor brengt van de jonge drugsdealer David Roox.

Épisode 8 - In Brugge

17 octobre 2011

Het team moet het stellen zonder inspecteur Tom Smeekens. Die maakt zijn filmdebuut in de Nederlandse thriller "In Brugge". De opnames eindigen in een tragedie wanneer het vrouwelijke hoofdpersonage Shirley Veenstra dood wordt gevonden. Na het verhoor van de filmploeg ontdekken Van In en zijn team dat Shirley ruzie had met zowel directeur Sjaak Van Ruyten als met actrice Julie Brouwers. Producenten Carlo Kerstens en Kristien Corijn zijn ervan overtuigd dat de dood van Shirley een ongeluk was en willen het project voort zetten ten koste van alles.

Épisode 9 - Oude Vrienden

24 octobre 2011

In het midden van de nacht wordt Rudy Vermeulen, de autistische conciërge van de West-Vlaamse politieschool, opgepakt naast het lichaam van zijn vermoorde baas. Hij verklaart onschuldig te zijn en ook leraren Peter Noels en Marianne Vissers zien hem niet als een moordenaar. Ze wijzen met beschuldigende vinger naar assistent-directeur John Daniels, die blijkbaar aasde op de baan. Echter, hoofdinspecteur Pieter Van In vindt het moeilijk om te geloven dat zijn oude makker een koelbloedige moordenaar zou zijn.

Épisode 10 - De Afscheidspremie

31 octobre 2011

Op klaarlichte dag loopt de onlangs ontslagen Ivan Naegels de desbetreffende onderneming binnen en gijzelt de leidinggevenden. Pieter Van In en zijn team worden bijgestaan door onderhandelaar Marianne Vissers. Na een kort gesprek met zijn vrouw Irene, vereist Naegels dat Vissers en Van In de medewerkers, van het bedrijf ondervragen om hem in ere te herstellen. Volgens hem hebben directeur Marcus Van Schoonbeeck en zijn assistent Guido Bosmans een complot tegen hem gesmeed en hem beschuldigd van het verkrachten van receptioniste Claire. De vreemde verklaring van secretaresse Suzanne Claes werpt een ander licht op de zaak en drijft Naegels tot het ergste.

Épisode 11 - A Charge

7 novembre 2011

Een jonge student wordt vermoord aangetroffen. De verdenking valt meteen op haar vriend Guillaume, met wie ze, volgens buurman Vincent Jacques, een slaande ruzie had. Plotseling neemt de zaak een andere wending wanneer alle sporen naar zedendelinquent Frank Mariman leiden. Pieter Van In denkt echter dat zijn team een andere piste moet volgen en begint de jacht tegen Ignace Roosevelt, de vader van Guillaume, die een bekende en stinkend rijke strafpleiter is.

Épisode 12 - Apocalyps (deel 1)

14 novembre 2011

Tussen het afval, wordt het lichaam van de vrijgesproken crimineel Herman Rogiers gevonden. Niet veel later, nadat ook een tweede en een derde slachtoffer gevonden wordt, lijkt het duidelijk dat Pieter Van In en zijn team met een seriemoordenaar te maken hebben. Alle sporen leiden naar magistraat Diederik Wijmeersch, tot Van In een telefoontje krijgt van zijn ex-collega Ivo Verbruggen. Ivo is er absoluut van overtuigd dat zijn voormalige celgenoot Senne Dillis iets te maken heeft met de zaak.

Épisode 13 - Apocalyps (deel 2)

21 novembre 2011

Het team wordt in de klopjacht op seriemoordenaar Senne Dillis bijgestaan door profiler Marianne Vissers en gloednieuwe onderzoeksrechter Andrea Kosinsky. Dillis heeft de moeder en de baby van inspecteur Carine Neels ontvoerd en het is een race tegen de tijd om hen te redden. Neels krijgt opeens een telefoontje van Dillis en besluit om het recht in eigen handen te nemen.

Épisode 1 - De Patrouille (1)

4 septembre 2012

Politieagenten Timo Janssens en Ronald Veekens betrappen op heterdaad een inbreker tijdens hun nachtelijke patrouille. Ronald loopt de inbreker Dimitri Polak achterna, maar wordt later gevonden stervend in de armen van zijn partner Timo. Tijdens het moordonderzoek wordt Van In geconfronteerd met de harde mentaliteit van het team van hoofdinspecteur Didier Vreebos. Van In vindt een bondgenoot in de vrouwelijke inspecteur Jelle Cockx, maar ze worden al snel tegengewerkt door Cois Ketels en Barbara Delnaets van Binnenlandse Zaken. Plotseling vindt er een tweede moord plaats, met Van In als nieuwe hoofdverdachte.

Épisode 2 - De Patrouille (2)

11 septembre 2012

Van In is gearresteerd op verdenking van moord en begint snel te bekennen. Zijn collega's kunnen niet geloven dat hij iets te maken heeft met de zaak en zetten het onderzoek verder. Ze komen terecht bij Philippe Cornu, zaakvoerder van een transportbedrijf, en bij Danny Buyens, hoofd beveiliging van de zaak. Ondertussen is Cois Ketels vastbesloten om wraak te nemen op het team van de LOD. Van In ontsnapt en brengt een bezoek aan Didier Vreebos. Dit loopt al snel uit de hand.

Épisode 3 - Publiek Geheim

18 septembre 2012

In het midden van de nacht, wordt het dode lichaam van Lieve Op de Beeck, een vermiste moeder van twee kinderen, overreden door een vrachtwagen. De onderzoekers beschouwen dit aanvankelijk als zelfmoord, maar volgens echtgenoot Paul Deswert is dat bijna onmogelijk. Jelle Cockx gaat undercover in Lieve’s sportcentrum. Ze vraagt subtiel aan vaste klant Loes over de reguliere ruzies tussen eigenaar Dirk Pauwels en zijn vrouw. Het lijkt erop dat Dirk zijn vrouwelijke klanten meer biedt dan alleen maar sport.

Épisode 4 - Two Funerals and a Wedding

25 septembre 2012

Marlies, een jong tienermeisje, verdwijnt na een avondje uit. Haar vader, de rijke zakenman Carlos Vermeire, roept onmiddellijk de politie. Volgens Van In is de verdwijning nog niet zorgwekkend. Hij begint een low profile onderzoek, maar dat is niet genoeg voor Vermeire, die vraagt de pers om hem te helpen. Vanaf dat moment beginnen de dingen onvermijdelijk uit de hand te lopen. Inmiddels vindt de politie een verkoold lichaam in de bossen. Inspecteur Tom Smeekens is klaar voor zijn huwelijk, maar dan gebeurt er iets dat een domper of de festiviteiten zet.

Épisode 5 - Luger

2 octobre 2012

Ralph Schepens, een plaatselijke crimineel, wordt doodgeschoten met een zeldzaam, tachtig jaar oud, pistool dat werd gestolen bij de rijke joodse diamantair Ari Kahn. Van In denkt dat Kahn iets verbergt, totdat zijn team ontdekt dat Schepens onlangs de dochter van drugsdealer Ali Silva had gedrogeerd en verkracht. Van In brengt dan ook een bezoek aan Brenda, de dochter van Schepens. Het is een publiek geheim dat ze vaak werd betast door haar vader. Moeder en echtgenote Charlotte Dondeyne lijkt zich de hele situatie niet echt aan te trekken. Ondertussen krijgen Kahn en zijn vrouw onverwachts bezoek.

Épisode 6 - Swingers

9 octobre 2012

Tijdens een bankoverval, wordt dader Serge Muyters neergeschoten door de manager. Zijn metgezel loopt weg voordat de hulpdiensten arriveren. Serge overleeft, maar wordt later vermoord teruggevonden in zijn ziekenhuiskamer. Zijn ontroostbare broer en moeder zijn erg boos op de politie. Van In voelt zich schuldig en verzekert hen dat zijn team de moordenaar zal vinden. Het onderzoek leidt hen naar de parenclub van crimineel Daniël De Greef, waar inspecteurs Cockx en De Maegd een undercover operatie starten. Dingen dreigen vreselijk mis te gaan wanneer Cockx haar dekking verliest.

Épisode 7 - Bloedmooi

16 octobre 2012

De avond voor zijn vernissage, wordt de geëerde Alain Serneels dood gevonden naast een van zijn moderne kunstwerken. Zijn vrouw Indira Brouwers en galeriehouder Ernst Van Doren denken dat hij zelfmoord heeft gepleegd. Van In komt er al snel achter dat er een vete tussen Serneels en zijn collega Adriaan De Wolf was. Hij ontdekt ook dat Serneels een homoseksuele affaire had met Carinus De Starck, Ernst Van Doren's vriendje.

Épisode 8 - Trauma

23 octobre 2012

Op klaarlichte dag wordt Joerie Corneels, werknemer van de lokale slachthuis, doodgeschoten. Van In ontdekt dat slechts een week eerder Corneels zijn baas Francis Steegmans ontvoerde en martelde. Het is duidelijk dat hij dit niet had kunnen doen zonder een partner. Aan het huis van Steegmans merkt Van In dat de zoon Sean ruzie heeft met zijn vader en zijn jonge vriendin. Het team is ervan overtuigd dat de jonge man meer weet over de hele zaak, maar plotseling neemt alles een andere wending wanneer nieuwe sporen leiden naar dierenrechten activist Marijke Lierman. Ondertussen staat in de gevangenis, Van In’s vroegere collega-inspecteur Ivo Verbruggen op het punt om te worden vrijgelaten.

Épisode 9 - Vigilante

30 octobre 2012

Van In en zijn team onderzoeken de bizarre moord op een garagehouder. Als kort daarop een tweede moord plaatsvindt, vermoeden ze dat dit het werk van een seriemoordenaar is. Alle sporen leiden naar Hendrik Meersman, een vader die zijn dochter verloor nadat ze was aangereden door dronken bestuurder Peter Van Kerkhoven. De man zweert dat hij sindsdien geen enkele druppel alcohol heeft gedronken, maar Meersman beweert het tegenovergestelde.

Épisode 10 - De Slimste Mens

6 novembre 2012

Op een ochtend ontdekt Jens Paulussen, een psychiatrische patiënt, het dode lichaam van een van de inwoners van zijn instelling. Onderzoeksrechter Andrea Kosinsky ontdekt dat directeur Ludo Van de Vijver een vermoedelijke oplichter is, maar Van In is zeker dat dit niets te maken heeft met de zaak. Hij wil de andere patiënten, zoals Tijl en Lily ondervragen, maar wordt tegengewerkt door de twee toezichthouders van de instelling: Simone Buts en Kurt Vervaet.

Épisode 11 - De Cabriocase

13 novembre 2012

Brugge wordt geplaagd door een reeks carjackings. Wanneer een van de slachtoffers wordt vermoord, krijgt de zaak prioriteit. Weinige tijd later geraakt ook Magda, de vrouw van commissaris De Kee, betrokken. Alle sporen leiden naar Ivo Verbruggen, maar Van In weigert te geloven dat zijn voormalige partner iets te maken heeft met de zaak

Épisode 12 - Beau Monde (1)

20 novembre 2012

Een gevoelige moordzaak brengt de promotiekansen van commissaris De Kee in het gedrang. Wanneer informatie naar de pers wordt gelekt , begint Van In te vermoeden dat zijn collega-inspecteur Tom Smeekens de mol is. De zaak neemt een plotselinge wending wanneer een tweede slachtoffer wordt gemaakt in Tongeren, het district van Van In’s ex-vrouw Hannelore Martens.

Épisode 13 - Beau Monde (2)

27 novembre 2012

Als inspecteur Tom Smeekens ernstig gewond geraakt bij een bomaanslag proberen Van In en zijn team wanhopig om de zaak op te lossen. Hannelore Martens besluit terug te keren naar Brugge om te helpen. Uiteindelijk zal ze diegene zijn die de zaak oplost, maar daardoor brengt ze haar leven ernstig in gevaar

Épisode 1 - De lijfwacht

30 janvier 2013

Isabelle Van Stavoort, de dochter van een succesvolle zakenman, wordt op klaarlichte dag ontvoerd. De daders gaan daarbij heel driest te werk en schieten Isabelles lijfwacht in koelen bloede neer. Al snel blijkt dat het niet om een gewone ontvoering gaat. Van In vermoedt zelfs dat Luc De Ghandt, Isabelles echtgenoot, betrokken zou kunnen zijn bij de zaak. Inspecteur Tom Smeekens ligt nog steeds in coma nadat hij het leven van zijn partner Jelle Cockx heeft gered. Cockx bezoekt hem dagelijks, maar de dokters kunnen niet met zekerheid zeggen of Smeekens ooit uit zijn coma zal ontwaken. De Maegd viert zijn twintigste huwelijksverjaardag. Hij heeft echter geen idee van wat hem even later te wachten staat.

Épisode 2 - Romeo & Julia

6 février 2013

Na een vermoedelijke zelfmoord wordt Van In en zijn team betrokken in een vete tussen twee families die in Brugge een koetsenbedrijf bezitten. Het lijkt erop dat de dochter Emma Lenaerts werd verboden om een relatie te hebben met de rivaliserende zoon Willem Michiels. Ondertussen probeert inspecteur Robert De Maegd wanhopig om de waarheid te achterhalen over de dood van zijn eigen vrouw.

Épisode 3 - Bedgeheimen

13 février 2013

Na het ontvangen van meerdere bedreigingen komen toekomstige burgemeester Therèse Desmedt en haar man Dirk Verplancke hulp vragen aan Van In en zijn team. De meest evidente motieven zijn politiek, maar via de verklaring van Therèse’s assistent Anton Maertens begint Van In te geloven in een romantische plot. Als het team op het punt staat de zaak op te lossen gebeurt er plotseling een moord

Épisode 4 - De weddenschap

20 février 2013

Een man sterft wanneer een indringer de deur van zijn sauna vergrendelt. De politie ondervraagt zijn vriend en zakenpartner Paul Van Doren, evenals Lesley Donckers, de eigenares van een SM-bordeel dat de twee mannen vaak bezochten. Maar dan vallt er een tweede en zelfs een derde slachtoffer waar door Van In denkt dat er een wraakzoekende seriemoordenaar aan het werk is.

Épisode 5 - Knock-out

27 février 2013

Een vrouwelijke bokser wordt verkracht na haar training. Ze heeft echter geen zin om een klacht in te dienen tegen haar twee aanranders, waar door Van In denkt dat haar vader - een voormalige zware crimineel - het recht in eigen handen zal nemen. Ondertussen ontmoet inspecteur Robert De Maegd de man waar zijn overleden vrouw Patricia een affaire mee had.

Épisode 6 - De zaak 'De Maegd'

6 mars 2013

Roeland Pieters, de minnaar van De Maegd's overleden vrouw Patricia, is doodgeschoten na zijn wekelijkse squash praktijk. Wanneer zijn collega Serge Bastijns tegen de politie vertelt over een gevecht tussen Pieters en De Maegd, wordt de inspecteur verdachte nummer een. Het verhaal wordt nog ingewikkelder, wanneer de echtgenoot van onderzoeksrechter Andrea Kosinsky betrokken lijkt te zijn

Épisode 7 - Au pair

13 mars 2013

Van In en zijn team onderzoeken de moord op de vader van een gemengd gezin. Het feit dat hij een affaire had met de nanny Jana lijkt het belangrijkste motief. Maar als de politie haar plotseling moet redden van een zelfmoordpoging, ontdekken ze dat ze zwanger geraakte. Na de werkuren verstoort een dronken Andrea Kosinsky een ontmoeting tussen Van In en zijn nieuwe liefde Eva.

Épisode 8 - Verdwenen

20 mars 2013

Together with some other men, Fred Sermont functions as a test person for a new medicine. When he suddenly disappears out of the hospital, his twin brother Karel demands the police for an investigation. At the farewell reception of Andrea Kosinsky, Van In discovers a secret about Eva and De Kee.

Épisode 9 - In eigen handen

27 mars 2013

After being accused for the murder on his own wife, defendant Ben Van Marcke escapes out of the police quarter to look after his young daughter, who is the only one who believes he is innocent. The girl's aunt Kartien De Jongh however fears Van Marcke will abduct his daughter. Soon the inevitable happens.

Épisode 10 - From Bruges with love

3 avril 2013

A young agent of the Belgian State Security Service was murdered after tailing suspected Russian spy Angela Terenteva. Two of the victim's colleagues end up working together with Van In and his team, but the co-operation does not run very smoothly. Meanwhile inspector Tom Smeekens gets a surprising job proposal.

Épisode 11 - Hoogmoed komt voor de val

10 avril 2013

A singer receives multiple death treats, but seems to care less about it than the police. They soon believe it is all just a sham, since a camera crew is following him 24/7 for a reality TV show. Van In has other things to worry about, now Hannelore has returned to Bruges and learned about his new relationship.

Épisode 12 - Troebel verleden (1)

17 avril 2013

A huge load of cocaine is stolen out of a port container. Drug lord Antoon Coninckx is furious and orders his men to find and eliminate to ones who are responsible. Soon it becomes clear that also the family of inspector Tom Smeekens's girlfriend Linde is involved. After the working hours, Van In asks Eva for a second chance.

Épisode 13 - Troebel verleden (2)

24 avril 2013

Van In does everything he can to track down the abducted Linde Swaegers and Machteld De Maegd. Drug lord Antoon Coninckx cannot believe his ears when he finds out who has betrayed him, and he takes a drastic decision. It is at that moment that inspector Jelle Cockx finds herself in the wrong place at the wrong time.

Épisode 1 - Represaille

12 mars 2014

Na de dodelijke aanslag op Thiery Konings, de zoon van drugsbaron Antoon Konings, ligt inspecteur Cockx met zware verwondingen in het ziekenhuis. Van In en zijn team zetten alles op alles om de daders van de aanslag te vinden. Daarnaast voeren ze ook een onderzoek naar de moord op de boekhouder van Victor Speliers, een concurrent van Antoon Konings. De speurders vrezen dat in Brugge een ware drugsoorlog is uitgebarsten. Doordat Smeekens veel tijd doorbrengt aan het ziekbed van zijn collega, komt zijn relatie met Linde Swaegers zwaar onder druk te staan. Ondertussen hebben de dokters minder goed nieuws.

Épisode 2 - Leven na de dood

19 mars 2014

Van In en zijn team onderzoeken de verdwijning van Sara Degroot. De jonge vrouw was in volle voorbereiding van een verhuis naar het buitenland wanneer ze plots van de aardbodem verdwijnt. De zaak wordt nog vreemder als ondertussen haar huis wordt verkocht en een bankbediende getuigt dat hij Sara Degroot nog in levenden lijve heeft gezien. Omdat de speurders onderbemand zijn, beslist commissaris De Kee een team te vormen met Van In. Dat zorgt uiteraard voor de nodige problemen. Smeekens heeft ondertussen zijn relatie met Linde Swaegers afgebroken. Als de toestand van Cockx kritiek wordt en er nog steeds geen donornier is, neemt hij een drastische beslissing...

Épisode 3 - De zaak Vanmaele

26 mars 2014

Zakenman Armand Verbeeck wordt dood aangetroffen in zijn thuiskantoor. Op het eerste gezicht lijkt het een ordinaire roofmoord, maar dan ontdekken de speurders dat Verbeeck een zwaar conflict had met enkele familieleden. De zaak wordt nog complexer wanneer de weduwe van Verbeeck een affaire blijkt te hebben met wetsdokter Leo Vanmaele. Smeekens kan niet wennen aan de lege stoel van inspecteur Cockx. Commissaris De Kee beseft dat hij voor de moeilijke taak staat een opvolger te zoeken.

Épisode 4 - Ersatz

2 avril 2014

De tienjarige Sofie Bynens wordt op klaarlichte dag ontvoerd op weg naar school. Er zijn voorlopig geen getuigen. Vreemd is dat op dezelfde plaats zes jaar eerder ook al een tienjarig meisje werd ontvoerd. Het onderzoek komt in een stroomversnelling terecht wanneer er toch een getuige blijkt te zijn, een zwaar autistisch meisje. Commissaris De Kee stelt trots de nieuwe medewerker voor: inspecteur Dirk Vereecke, een ex-motard van de Brugse politie. De samenwerking met inspecteur De Maegd verloopt in eerste instantie niet zo vlot. Van In wordt verrast door het bezoek van Hannelore. Zij heeft groot nieuws.

Épisode 5 - Onvoltooid verleden

9 avril 2014

In het Astridpark wordt het lijk gevonden van een 20-jarige jongeman. Uit een eerste analyse blijkt dat het om een druggebruiker gaat. Onderzoek in het drugsmilieu levert echter niets op. Dankzij een internationaal opsporingsbericht komt wat later aan het licht dat het gaat om Arthur Monbaillu, een jonge Fransman. Inspecteur Vereecke blijkt een aanwinst te zijn voor het team. Toch gaat de relatie met inspecteur De Maegd van kwaad naar erger. Zeker wanneer blijkt dat Vereecke een groot geheim verbergt.

Épisode 6 - Het wonderkind

16 avril 2014

Eric Daelman, de coach van zwembelofte Wendy Cremers, wordt dood teruggevonden in het Olympiabad te Brugge. De eerste analyse wijst in de richting van zelfmoord, maar dan ontdekken de speurders dat Daelman een conflict had met de vader van een andere zwemkampioene. Commissaris De Kee stelt andermaal een nieuwe collega voor, inspecteur Rudy Snels. Inspecteur De Maegd heeft een afspraak met Dagmar Vereecke, uitbaatster van een superette. Eva beseft dat met Hannelore een geduchte concurrente is opgedoken.

Épisode 7 - Stille getuige

23 avril 2014

Dirk Stappers, zaakvoerder van computerbedrijf CID, raakt zwaargewond tijdens een carjacking. Bijna tegelijkertijd wordt zijn secretaresse bij haar thuis vermoord aangetroffen. Het onderzoek wijst in de richting van Stappers, maar de speurders kunnen hem niet verhoren, want hij ligt in coma. Rudy Snels, de nieuwe collega, blijkt absoluut geen aanwinst te zijn. Van In zegt een lunchafspraak met Eva af om bij Hannelore en de kinderen te zijn. Eva voelt Van In tussen haar vingers wegglippen. Hannelore heeft haar eigen problemen: Thomas Dewael, een oude bekende uit Tongeren, is haar gevolgd naar Brugge en laat haar niet met rust.

Épisode 8 - Puntgaaf

30 avril 2014

Langs een verlaten weg wordt het levenloze lichaam gevonden van Barbara Moens, een 42-jarige pianolerares. In de buurt vinden de speurders nog twee vrouwenlichamen. Wellicht werden zij alledrie het slachtoffer van een seriemoordenaar. De speurders zoeken ook een verband met een oudere zaak. Na de mislukte passages van inspecteurs Vereecke en Snels stelt commissaris De Kee een nieuwe collega voor: Carine Neels. Zij wil haar carrière bij de LOD Brugge opnieuw oppikken. Rob De Maegd houdt er ondertussen twee jobs op na. Naast zijn politiewerk helpt hij ook in de superette van zijn vriendin Dagmar. Dat is echter niet altijd even eenvoudig.

Épisode 9 - De verloren zoon

7 mai 2014

De 17-jarige Jolan Vermeulen sterft aan een overdosis cocaïne tijdens een optreden van de rockgroep van zijn vader. Wanneer blijkt dat de drugs waren versneden met een zwaar gif, kunnen de speurders niet anders dan besluiten dat Jolan werd vermoord. Voorlopig kunnen ze echter niemand vinden met een motief. Eva beseft dat Hannelore nog altijd gevoelens heeft voor Van In. Ze gaat de confrontatie aan en maakt duidelijk dat ze zich niet zo gemakkelijk gewonnen zal geven.

Épisode 10 - Sleutel op de deur

14 mai 2014

Bertrand Deroo, topman van Finvest, wordt vermoord aangetroffen in zijn hotelkamer. Het onderzoek wijst uit dat Deroo de avond voordien had deelgenomen aan een sleutelparty, georganiseerd door Marc Verhaegen, de manager van het hotel. Al snel blijkt dat Verhaegen de speurders niet alles heeft verteld. Het team van de eerste dagen is herenigd, maar alles verloopt zeker niet vlekkeloos. Versavel is zwijgzaam over zijn verblijf in Afrika en over de reden van zijn terugkeer, Neels wordt geconfronteerd met de vader van haar kind en Van In staat voor een verscheurende keuze: Eva of Hannelore.

Épisode 11 - Vrije val

21 mai 2014

De 20-jarige Ellen Wesenbeek wordt dood aangetroffen in de tuin van een appartementsgebouw. Op het eerste gezicht lijkt het zelfmoord, maar dan blijken er toch voldoende aanwijzingen te zijn om de zaak grondiger te onderzoeken. Vooral het spoor van de jaloerse stiefmoeder lijkt veelbelovend. Omdat het team van Van In nog altijd onderbemand is, stelt commissaris De Kee een nieuwe collega voor: Eric Franckx. Franckx is een afgestudeerde criminoloog en zal een team vormen met inspecteur Neels. Van In heeft zijn twijfels over Versavel: er is iets met hem aan de hand.

Épisode 12 - De duivel en de maagd (1)

28 mai 2014

Dokter Depuydt, kandidaat-directeur van het AZ Sint-Jan, verdrinkt tijdens het kitesurfen. Het team van Van In ontdekt dat het geen ongeval was. Guido Versavel is compleet overstuur als in een krakerspand het lichaam wordt gevonden van Karolien Dergent, de 17-jarige dochter van een collega met wie hij heeft samengewerkt in Afrika. Versavel kan niet langer verzwijgen dat hij al een hele tijd bezig was met het onderzoek naar de verdwijning van Karolien. Commissaris De Kee heeft verrassend nieuws, terwijl Van In geen idee heeft van het drama dat hem en Hannelore te wachten staat.

Épisode 13 - De duivel en de maagd (2)

4 juin 2014

Van In en zijn team zetten alles op alles om Sarah terug te vinden. Hun vastberadenheid en doorzetting worden zwaar op de proef gesteld en iedereen zal tot het uiterste moeten gaan. Voorlopig is er echter geen spoor van haar of haar ontvoerders. Het onderzoek leidt de speurders naar de Orde van Halewijn, een geheim genootschap. Eénmaal per jaar, op 31 oktober, houden zij een ritueel waarbij een jonge maagd wordt 'geofferd'. Iedereen beseft dat Sarah mogelijk het volgende slachtoffer zal zijn.

Vidéos

Oups aucune vidéo pour le moment... Revenez plus tard pour des aventures en images !

Derniers avis

Aucun avis pour le momment...