Poster de la serie Acda en De Munnik: Woorden van een ander

Acda en De Munnik: Woorden van een ander

Non notée

Année : 2023

Nombre de saisons : 1

Durée moyenne d'un épisode : 30 minutes

Genre(s) : Documentaire

About Acda and De Munnik: from how Thomas and Paul met at the Kleinkunstacademie to their last performance in Carré. And we see their reunion develop, from writing together again for the first time on Ameland, to the start of six sold-out shows in Ziggo Dome.

Saisons

Acda en De Munnik: Woorden van een ander saison 1

Saison 1

Épisodes

Choisissez votre saison au dessus et découvrez les épisodes qui vous attendent !

Épisode 1 - De ontmoeting

3 novembre 2023

Het verhaal van Thomas en Paul begint op de Kleinkunstacademie, waar ze elkaar ontmoeten en al snel een duo vormen. Ze veroveren de Nederlandse muziekwereld, maar besluiten in maart 2015 om te stoppen. Tijdens de coronapandemie treffen ze elkaar opnieuw en besluiten om weer samen te gaan werken. Collega's Joost Prinsen, Bianca Krijgsman, Ellen ten Damme en Frank Lammers zagen hun liefde ontstaan op de Kleinkunstacademie, zowel voor het kleinkunstvak als voor elkaar. Typhoon en Maan blikken terug op hoe Thomas en Paul in 2020 op Ameland voor het eerst sinds hun breuk weer samen muziek maken.

Épisode 2 - De doorbraak

10 novembre 2023

De collega's van Thomas en Paul duiken het verleden in en delen hoe zij na hun studie Acda en De Munnik werden. In de tijd dat ze hun eerste stapjes als cabaretduo zetten scoren ze met één van hun nummers opeens een hit. We volgen Thomas en Paul in de aanloop naar hun reünie. Ze schrijven voor het eerst nadat ze uit elkaar zijn gegaan weer nummers als Acda en De Munnik. Dat is een proces dat met ups en downs verloopt.

Épisode 3 - Hits hits hits

17 novembre 2023

Thomas en Paul vertrekken naar L.A. om de plannen voor hun reünie verder uit te werken. Ze maken foto's en een clip voor de eerste nieuwe single. Ook nemen ze oude nummers door en bedenken ze de opzet voor hun reünieconcert. Vrienden en collega's blikken terug op de bizarre beginperiode van het duo. Ze braken door met 'Niet of nooit geweest' en moesten opeens om leren gaan met hordes fans. Het blijft voor de documentairemaker een uitdaging om de heren te volgen want ze geven er graag hun eigen draai aan.

Épisode 4 - Team Acda en De Munnik

24 novembre 2023

Er verandert veel binnen het team van Acda en de Munnik: mensen van het eerste uur, waaronder producer Sander Jansen, drummer Kasper van Kooten en toetsenist Diederik van Vleuten, verlaten het schip. Multi-instrumentalist en producer JB Meijers en drummer Dave van Beek nemen hun plaatsen in. Deze laatste mannen zien we ook terug in het heden. Thomas en Paul vragen ze mee naar Memphis, om te kijken of ze daar net als vroeger weer muziek op kunnen nemen samen. Een avontuur dat niet zonder slag of stoot verloopt.

Épisode 5 - Spanning en sensatie

1 décembre 2023

Acda en De Munnik zijn jarenlang gevolgd door fotograaf Bob Bronshoff. Zijn foto's geven daarmee een reis door de tijd weer. Vooral de rockopera Ren Lenny Ren levert uiteenlopende herinneringen op. Ook het moment dat Frank Lammers de voet, en misschien zelfs wel het leven, van Paul de Munnik redde liet een onuitwisbare indruk na. In 2011 nam de band in Memphis het album 't Heerst op, deels in de legendarische Sun Studios. Onlangs gingen ze terug naar Memphis om daar de draad weer op te pakken. De mannen werken toe naar het reünieconcert. Direct na de bekendmaking ontstaat er een stormloop op de kaarten waardoor de druk groeit.

Épisode 6 - Het einde

8 décembre 2023

Thomas en Paul leven toe naar hun eerste reünieconcert. Vol spanning kijkt iedereen uit naar dit bijzondere moment. Daarnaast blikken vrienden en collega's terug op de tijd waarin ze besloten om te stoppen als Acda en De Munnik. Dit afscheid viel destijds zwaar, des te fijner dat het niet voor altijd bleek te zijn.

Vidéos

01/02/2024

Derniers avis

Aucun avis pour le momment...