Poster de la serie 2doc

2doc

Non notée

Année : 2016

Nombre de saisons : 3

Durée moyenne d'un épisode : 55 minutes

Genre(s) : Documentaire

2doc is a documentary series airing on Dutch channel NPO 2.

Saisons

2doc saison 2016

Saison 2016

2doc saison 2021

Saison 2021

2doc saison 2023

Saison 2023

Épisodes

Choisissez votre saison au dessus et découvrez les épisodes qui vous attendent !

Épisode 73 - Roze Wolk

26 septembre 2016

Iedereen zegt dat je zweeft op een roze wolk als je kind net geboren is. Maar wat als deze wolk niet roze is, maar pikzwart? Wat doet het met je als je na de geboorte van je kind geen liefde en connectie voelt en het gevoel hebt geen goede moeder te zijn? Documentairemaakster Anne-Marieke Graafmans maakte het zelf mee. Voor meer vrouwen moet dit herkenbaar zijn: een op de tien vrouwen lijdt aan postnatale depressie. Maar waarom is hier zo weinig over bekend? Het grote taboe dat om postnatale depressie hangt, weerhield haar ervan erover te praten. Om meer aandacht en begrip voor dit onderwerp te creëren, besloot ze er een film over te maken. In deze documentaire vertellen vier moeders op een openhartige en intieme manier vanuit hun eigen perspectief wat ze met hun jonge gezin en partner hebben meegemaakt of waar ze nog middenin zitten. Eindelijk kunnen ze hun hart luchten. Deze documentaire probeert dit persoonlijke, kwetsbare en pijnlijke proces bespreekbaar te maken.

Épisode 1 - Sigrid Kaag: Van Beiroet tot Binnenhof

3 janvier 2021

Schets van Sigrid Kaags transformatie van VN-diplomaat naar minister en D66-lijsttrekker. Hoe vergaat het haar in een veranderd Nederland, waar haar daden maar ook haar privéleven worden ontleed?

Épisode 2 - Bitter Love

5 janvier 2021

Tijdens een riviercruise op de Wolga hopen de reizigers te ontsnappen aan zorgen, leegte, relaties, spijt of hun dagelijks leven. Velen hebben een gebroken hart en hopen op een nieuwe liefde.

Épisode 3 - Kingdom of Silence

12 janvier 2021

Documentaire over het complexe leven en werk van de Saoedische journalist Jamal Khasshoggi en de onstuimige relatie tussen de Verenigde Staten en Saoedi-Arabië.

Épisode 4 - Farewell Paradise

19 janvier 2021

Het paradijselijke leven van een gezin met vier jonge dochters op de Bahama's wordt wreed verstoord wanneer moeder Dorine besluit terug te keren naar Zwitserland.

Épisode 5 - #thisisegypt2

26 janvier 2021

Kun je houden van een dictatuur? 10 jaar na Tahrir volgt arabist Ruth Vandewalle haar vrienden die hun eigen weg naar onafhankelijkheid zoeken binnen de beperkingen van de politiestaat die Egypte is.

Épisode 6 - Als Mara lacht

1 février 2021

Mara (25) zit in een rolstoel en wordt 24 uur per dag verzorgd. Als ze afhankelijk wordt van beademingsapparatuur overweegt ze euthanasie.

Épisode 7 - The Life of Fathers

2 février 2021

Een visuele reis waarin fotograaf Marwan Magroun de kijker meetrekt in de wereld van alleenstaande vaders met een migratieachtergrond.

Épisode 8 - Het Gedoogdrama

8 février 2021

Documentaire over de totstandkoming en de val van het kabinet Rutte 1, dat werd gesteund door de PVV. Insiders vertellen hoe de gedoogconstructie tot stand kwam en hoe de ondergang zich voltrok.

Épisode 9 - Nieuw Licht - Het Rijksmuseum en de slavernij

15 février 2021

Wat is de relatie tussen de kunstwerken en het Nederlandse slavernijverleden? Ida Does volgt drie Rijksmuseumconservatoren tijdens hun zoektocht.

Épisode 10 - Doelwit

22 février 2021

Een op de drie bestuurders krijgt in Nederland te maken met doodsbedreigingen, intimidatie en geweld. Een fractie van hen doet aangifte. Wat is het effect hiervan op onze democratie en samenleving?

Épisode 11 - Oscar Benton, I'm back

23 février 2021

Na een val belandt de Nederlandse blueszanger Oscar Benton met zwaar hersenletsel in een verpleegtehuis. Zal hij ooit weer kunnen optreden?

Épisode 12 - De stakende stad

25 février 2021

In 1941 pakte de Duitse bezetter in Amsterdam 427 willekeurige joodse mannen op en voerden ze naar de vernietigingskampen. Het was de inleiding tot de Februaristaking.

Épisode 13 - De Waarheid

26 février 2021

Met de vuurwerkramp in 2000 als voorbeeld onderzoekt regisseur Pieter Fleury, door middel van diepte-interviews met betrokkenen, of de angst voor schuld het verantwoordelijkheidsgevoel overtreft.

Épisode 14 - Het zaad van Karbaat - Afl. 1

1 mars 2021

Épisode 15 - Palma, pappa en ik

2 mars 2021

Is jouw vader de moordenaar van de Zweedse premier Olof Palme? Met die vraag begint de zoektocht naar het duistere verleden van de vader van Signe Zeilich-Jensen. De Zweedse gaat samen met haar Nederlandse man, filmmaker Niek Koppen, op onderzoek uit. Eind april 2020 ontving Zeilich-Jensen bericht dat haar vader wordt genoemd in geruchten rond de onopgeloste moord op Olof Palme in februari 1986. Het leven van haar vader, academicus, alcoholist en casanova, die in 1992 overleed, was gevuld met avonturen en controverses. Zeilich-Jensen ontmoet familieleden, collega's en vrienden om een beter beeld te krijgen van wie hij was.

Épisode 16 - Tricky Dick - aflevering 1

4 mars 2021

Om de dramatische opkomst en ongekende val van Richard Nixon te begrijpen, moet er gekeken worden naar zijn jeugd. Deel 1 van 'Tricky Dick' brengt dit in beeld.

Épisode 17 - Tricky Dick - aflevering 2

11 mars 2021

Nixons verkiezingsnederlaag komt hard aan, maar uiteindelijk verrijst hij uit zijn eigen as. Hoe? Ontdek het in de deel 2 van 'Tricky Dick'.

Épisode 18 - Tricky Dick - aflevering 3

18 mars 2021

Épisode 19 - Tricky Dick - aflevering 4

25 mars 2021

Nixon wordt met een verpletterende meerderheid herverkozen. Maar dit is enkel een voorbode van zijn even verpletterende val. In deel 4 van 'Tricky Dick' dringt het Watergateschandaal zich aan Nixon op.

Épisode 20 - Voetbaldroom Afl. 1 De Belofte

16 mai 2021

Épisode 21 - Voetbaldroom Afl. 2 De Keerzijde

23 mai 2021

Épisode 22 - Voetbaldroom Afl. 3 De Prestatie

30 mai 2021

Épisode 23 - Voetbaldroom Afl. 4 De Toekomst

30 mai 2021

Épisode 1 - Even Vergeten

5 janvier 2023

In de bossen van Beekbergen ligt verpleeghuis Markenhof. De nietsvermoedende wandelaar zou denken dat het een vakantiepark is, maar de gebouwen bieden onderdak aan 138 patiënten die allemaal in verschillende stadia van het geheugenverwoestende korsakovsyndroom ronddwalen. Korsakov ontstaat door ernstige vitamine B1-tekort, bijna altijd het gevolg van alcoholisme. De ene patiënt kan niet veel meer dan voor zich uit staren, terwijl de ander op het eerste gezicht niks mankeert. Geteisterd door schuld, schaamte, verslaving en een verwoest geheugen proberen patiënten Kenny en Christina toch een begrijpelijke en leefbare wereld te creëren.

Épisode 2 - Mariupol: The People's Story

12 janvier 2023

Marioepol was een bruisende, moderne stad met 430.000 inwoners. Maar dit veranderde toen de oorlog uitbrak en de stad werd vernietigd. Meer dan 20.000 mensen kwamen om het leven door de bombardementen van het Russische leger. Inwoners vertellen hoe de verwoesting eraan toe ging en de aangrijpende beelden die zij opnamen met hun telefoons illustreren hun verhaal. Ze spreken over de vernietiging van hun woningen, de kraamkliniek en de schouwburg, waar honderden vrouwen en kinderen zich schuilhielden. We zien hoe de laatste dagen voor de val van Marioepol verlopen en hoe honderden mensen zich wanhopig verstoppen in de Azovstal-fabriek.

Épisode 3 - Blijven Gaan

19 janvier 2023

Vijf senioren op hoge leeftijd, de oudste is 91 jaar, trainen met elkaar in een Rotterdamse sportschool om fit te blijven. Maar het lichaam hapert en hun leefwereld wordt steeds kleiner. Door te sporten hebben de senioren steun aan elkaar: herkomst en sociale status vallen weg. De sportschool verbroedert en bezorgt de ouderen ongekend plezier. Ondanks het fanatieke sporten is het verval niet tegen te houden. Deze documentaire laat de senioren ook alleen thuis zien en het confronterende gevecht tegen het strammer wordende lichaam, met het besef dat die strijd op den duur altijd wordt verloren.

Épisode 4 - Reckonings

26 janvier 2023

In 1952 kwamen in kasteel Oud-Wassenaar in Wassenaar in het diepste geheime Joodse en Duitse leiders bijeen om te onderhandelen over het onmogelijke: compensatie voor de overlevenden van de industriële massamoord door de nazi's. Een reconstructie van de wordingsgeschiedenis van de meest bizarre herstelbetalingen ooit.

Épisode 5 - A President, Europe and War

2 février 2023

Begin 2022 neemt Frankrijk het voorzitterschap van de EU over van Slovenië. President Macron wil de economische problemen in Europa aanpakken, maar de spanningen tussen Rusland en Oekraïne lopen op. Macron probeert om escalatie te voorkomen, maar desondanks valt Rusland het land binnen. Regisseur Guy Lagache heeft een ongekende toegang tot Macron. Hij reist mee naar Kiev, Brussel en Moskou en filmt gesprekken van Macron met wereldleiders, waaronder een belangrijk telefoontje met Vladimir Poetin. Na het uitbreken van de oorlog zien we hoe Macron zijn werk voortzet en voor elkaar krijgt dat de EU Oekraïne militair en financieel te hulp komt.

Épisode 6 - Ithaka - A Fight to Free Julian Assange

9 février 2023

Julian Assange, oprichter van de klokkenluiderwebsite WikiLeaks, hield zich jarenlang schuil in de Ecuadoraanse ambassade in Londen, maar werd in 2019 gearresteerd en opgesloten in een zwaarbeveiligde gevangenis. In deze documentaire, gemaakt door de halfbroer van Assange, worden de 76-jarige John Shipton, vader van Assange, en Stella Morris, toen nog zijn verloofde en inmiddels zijn vrouw, twee jaar gevolgd terwijl ze proberen te voorkomen dat Julian wordt uitgeleverd aan de Verenigde Staten. Als dat zou gebeuren, bestaat er een grote kans dat hij een straf van 175 jaar krijgt en wegkwijnt in een Amerikaanse gevangenis.

Épisode 7 - Slotakkoord

13 février 2023

Portret van de Belgische arts François Damas, die in zijn spreekkamer zorgvuldige, openhartige, intieme en aangrijpende gesprekken voert met ernstig zieke mensen over hun mogelijke euthanasie. In 2002 nam het Belgische parlement een wet aan over zelfbeschikkingsrecht van patiënten en het recht op euthanasie. Sindsdien biedt een aantal ziekenhuizen levenseindeconsulten aan. Patiënten gaan daarheen op aanbeveling van hun arts. Volgens de wet moet een tweede arts het euthanasieverzoek beoordelen voor een weloverwogen beslissing. François Damas is zo'n arts.

Épisode 8 - Dit was je leukste tante Ria

16 février 2023

In de jaren voor haar dood volgt regisseur Anneke de Lind van Wijngaarden haar eigengereide tante Ria, die haar geheugen verliest, maar niet haar gevoel voor humor. Als haar nicht niet op bezoek is, houdt Ria haar op de hoogte via voicemailberichten. De technologische vernieuwingen die het leven in haar appartement met uitzicht op het Vondelpark makkelijker moeten maken, verwarren haar alleen maar. Terwijl seizoenen voorbijglijden, gaat Ria heen en weer tussen ontkenning en blijmoedige berusting. Het naderende einde wordt nooit te zwaar in deze bitterzoete schets van de laatste jaren van een leven.

Épisode 9 - Stil water

19 février 2023

Drie gezinnen moeten leren omgaan met de realiteit van een kind, broertje of zusje met kanker. De familie Goudswaard uit Alblasserdam met hun dochter Fien en haar twee oudere zussen Jette en Maud. De familie rondom Bente van Eersel uit Weesp, met haar grote broers Jens en Tim. En als derde het gezin Voerknecht met hun zoon Matthijs en zijn broers Steven en Reinier uit Pijnacker. De documentaire laat op een aangrijpende manier zien hoe het leven van de gezinsleden rondom Fien, Matthijs en Bente wordt opgeschud door deze ziekte.

Épisode 10 - L'Amour La Mort

27 février 2023

De liefde tussen mensen, hoe gelukkig ook, eindigt vroeg of laat ongelukkig; hetzij door verlies, hetzij door de dood van een van beiden, hetzij door een verbroken verbond. Waarom hebben we eigenlijk lief als liefde ons zoveel pijn kan doen? Is het dan niet veiliger om niet lief te hebben? Aangrijpende liefdesverhalen van mensen die in hun leven diepgaand geconfronteerd zijn met liefde en dood.

Épisode 11 - Myanmar Diairies

2 mars 2023

In een combinatie van documentaire en fictie zien we het dagelijks leven in de nasleep van de militaire coup op 1 februari 2021. Landelijke protesten en burgerlijke ongehoorzaamheid werden beantwoord met gewelddadige repressie, waarbij duizenden vreedzame demonstranten werden gedood en opgesloten. Het verzet tegen de junta blijft desondanks groeien, waarbij zowel gewelddadige als creatieve middelen worden ingezet. Een groep jonge (uit veiligheidsoverwegingen anonieme) Birmese filmmakers gebruiken hun filmtalent om te laten zien wat er zich in de schaduw van het wereldnieuws afspeelt.

Épisode 12 - Dying to live

16 mars 2023

Huisarts Mirjam Willemsen begeleidt terminale zieken, maar zelf is ze ook een patiënt met ongeneeslijke kanker. In de tijd die haar nog rest, doorbreekt ze met tomeloze inzet het taboe rond het sterven.

Épisode 13 - Bodem in Beweging

23 mars 2023

Portret van het Groningse dorpje Overschild, het eerste dorp dat bijna volledig wordt gesloopt en herbouwd vanwege de aardbevingen. Dat is althans het voornemen, maar gaandeweg veranderen de spelregels en neemt de bestaansonzekerheid van de inwoners toe. Twee werelden schuren in deze documentaire pijnlijk langs elkaar: die van bestuurders en ceo's die hun beloftes niet nakomen, en die van de bewoners van een klein dorp dat zucht onder de fysieke en mentale gevolgen van de metamorfose. Wie komen 'goed weg' met nieuwbouw en wie hebben het nakijken als de NAM en overheden onbetrouwbare partners blijken te zijn?

Épisode 14 - Meneer Pastoor

30 mars 2023

Ruim veertig jaar stond pastoor John van Oss (83) aan het roer van de parochies Schimmert en Gernhout, twee hooggelegen dorpjes in Zuid-Limburg. Inmiddels is het tijd voor een welverdiend pensioen. Zijn opvolgers, paters Stefan Musanai en Charles Leta, zijn niet alleen zo'n vijftig jaar jonger, maar ook geboren en getogen op het tropische eiland Flores in Indonesië. De opvolging heeft flink wat voeten in aarde.

Épisode 15 - Het beste voor Kees

12 avril 2023

De 44-jarige autist Kees woont nog bij zijn ouders. Hoelang houden de bejaarde ouders de 24-uurs zorg vol, en wat gebeurt er met Kees als zij niet meer voor hem kunnen zorgen?

Épisode 16 - The Velvet Queen

19 avril 2023

In de prachtige Tibetaanse hooglanden gaan natuurfotograaf Vincent Munier en schrijver Sylvain Tesson op zoek naar een van de meest zeldzame grote katten: de sneeuwluipaard. De sneeuwluipaard, een ware meester in camouflage, heeft de heren allang in de smiezen en laat zich niet zomaar op de foto zetten.

Épisode 17 - Het verzwijgen

27 avril 2023

Op de begrafenis van haar moeder hoort filmmaker Marieke van der Winden tot haar schrik dat haar grootouders fout waren in de Tweede Wereldoorlog. Als ze in de archieven op zoek gaat naar het oorlogsverleden van haar familie, stapelen de schokkende onthullingen zich op.

Épisode 18 - De Onbekende Bevrijders

29 avril 2023

Deze documentaire vertelt het verhaal van zes Tsjechische bemanningsleden die met hun RAF-vliegtuig tijdens de Tweede Wereldoorlog in het Noord-Hollandse Nieuwe Niedorp neerstortten. Wie waren deze jonge Tsjechen en wat motiveerde hen om mee te strijden tegen de Duitse vijand? Deze documentaire maakt aan de hand van gesprekken met nabestaanden en deskundigen zichtbaar wat de inzet van de Tsjechen voor onze bevrijding is geweest. Ook toont de documentaire de impact die de crash en de latere berging op de nabestaanden en de inwoners van Nieuwe Niedorp heeft.

Épisode 19 - Three Minutes - A Lengthening

2 mai 2023

In een vakantiefilmpje van slechts drie minuten uit 1938, de vooravond van de Tweede Wereldoorlog, verdringen inwoners van het Poolse stadje Nasielsk zich enthousiast voor de lens. Het amateurfilmpje, opgenomen door David Kurtz, wordt aan een minutieus onderzoek onderworpen. Wie zijn de mensen die in het filmpje te zien zijn? En welke verhalen zitten in het celluloid verscholen? De camera is een zeldzaamheid in die tijd. Het is dan ook het enige bewegende beeldmateriaal dat bekend is van de Joodse inwoners van het stadje.

Épisode 20 - Duutsers

4 mai 2023

Hoe werd de Tweede Wereldoorlog beleefd in het Overijsselse Rouveen? Dit orthodox-christelijke dorp in de buurt van Staphorst was tijdens de oorlog zelfvoorzienend en daardoor ook grotendeels geïsoleerd van de buitenwereld. De laatste ooggetuigen van de oorlog, de kinderen van toen, zijn nu allen hoogbejaard. Zij vertellen ontroerend open over hun oorlogsherinneringen aan dorpsgenoot en filmmaker Geertjan Lassche.

Épisode 21 - A Bunch of Amateurs

10 mai 2023

In de jaren dertig werden er in het noorden van Engeland clubs van amateurfilmmakers opgericht. De Bradford Movie Makers beleefde zijn hoogtijdagen in de jaren zestig en zeventig. Nu staat de club er niet goed voor. Het ledenaantal is minimaal, de huur is al jaren niet betaald en het gebouw staat op instorten. De leden, vrijwel allemaal zeventigplussers, blijven samenkomen om al ruziënd te werken aan hun films. Daarnaast zijn ze naarstig op zoek naar financiële middelen om het gebouw van de ondergang te redden.

Épisode 22 - Tegen de Tijd

11 mai 2023

Een op de vijf Nederlanders, van twaalf jaar en ouder, kampt met slaapproblemen. Daarnaast slaapt 42% van de Nederlandse jongeren in de leeftijd van 12 tot 24 jaar te weinig. Het zijn cijfers die de Nederlandse ziekenhuizen terugzien bij hun slaappoli's. Steeds meer jonge mensen kloppen bij hen aan met slaapproblemen. Waar ligt de oorzaak? Bij de 24/7 economie? De smartphone? Of elders? Nelleke Koop volgt de behandeling van Muied, Nienke, Leon en Maurice. Lukt het hen om straks synchroon te lopen met de maatschappij zodat ze op school, opleiding of werk weer mee kunnen doen?

Épisode 23 - Puinhoop

15 mai 2023

Na twintig jaar het contact met zijn moeder met borderline tot een minimum beperkt te hebben, wordt filmmaker Allard Detiger gebeld door de politie. Haar huis is totaal verwaarloosd, buren klagen en professionele hulp is per direct nodig.

Épisode 24 - Wolvenland

18 mai 2023

De wolf verdeelt Nederland. Voor schapenhouders betekent het roofdier een mogelijke strop, boswachters en ecologen zijn blij met zijn komst. De wolf is de natuurlijke vijand van reeën, herten en wilde zwijnen. Met zijn aanwezigheid keert het evenwicht in de natuur terug. Moet de wolf worden beschermd of afgeschoten?

Épisode 25 - De Platoschool

22 mai 2023

In 1983 werd in Amsterdam de Platoschool opgericht, een basisschool voor ouders die voor hun kinderen meer wilden dan alleen rekenen en taal. De oprichters van de Platoschool hadden grote idealen, idealen waar de ouders van documentairemaakster Yara Hannema voor vielen. De kinderen zouden uitgroeien tot bijzondere mensen met een hoog bewustzijnsniveau. Maar de leraren draafden door in hun striktheid en discipline. Er werd geslagen en misbruik gemaakt van autoriteit. De school kwam in opspraak en moest in 2002 de deuren sluiten

Épisode 26 - Zorgelijke Tijden - De Musical

24 mai 2023

De snel toenemende vergrijzing zorgt in Finland voor een grote druk op het geprivatiseerde zorgsysteem. De kloof tussen vraag en aanbod groeit en er is een enorm personeelstekort. Regisseur Susanna Helke heeft een gedurfde en vernieuwende vorm gevonden om deze crisis te verbeelden. In haar docu-musical worden interviews afgewisseld met aangrijpende en soms ook humoristische observaties uit de praktijk, waarin zorgrobots en afstandszorg als kostenbesparende oplossingen zijn ingevoerd. Daartussen zijn muziekclips gemonteerd: vermoeide verpleegkundigen en ouderen zingen liederen die zijn gebaseerd op anonieme brandbrieven van zorgpersoneel.

Épisode 27 - Klaas de Jonge: De Prijs van Vrijheid

25 mai 2023

De Nederlandse antiapartheidsactivist Klaas de Jonge werd in 1985 in Zuid-Afrika gearresteerd op verdenking van wapensmokkel en terrorisme waarbij doden zijn gevallen. Hij wist te ontsnappen door de Nederlandse ambassade in Pretoria in te vluchten, waar hij ruim twee jaar vastzat. Ruim dertig jaar later blikt hij terug op zijn tijd in gevangenschap. In de ambassadekamer van weleer ontmoet hij mensen wier levens een andere wending kregen door de gewapende strijd waarmee hij verbonden was. Zij stellen hem de hamvraag: heiligt het doel de middelen?

Épisode 28 - Inside Russia - Traitors and Heroes

31 mai 2023

Ondanks de risico's hebben twee documentairemakers Russische burgers geportretteerd die zich uitspreken tegen de inval in Oekraïne. Duizenden zijn gevlucht. Degenen die bleven, moesten kiezen: tegenwerken, steunen of zwijgen. Tegen Poetin ingaan is al jaren gevaarlijk. De nieuwe censuurwetten die sinds de inval in Oekraïne gelden, hebben het moeilijker dan ooit gemaakt. De makers volgen graffitikunstenaars die met hun kunstwerken de oorlogspropaganda bespotten, een onafhankelijk Russisch YouTube-kanaal dat kritiek blijft geven op de invasie en een politica die op sociale media de invasie veroordeelt en Rusland beschuldigt van oorlogsmisdaden.

Épisode 29 - Mijn vader, Nour en ik

1 juin 2023

Hoe voorkom je dat trauma's van oorlog en een verleden als vluchteling overgedragen worden aan de volgende generatie? Regisseur Wiam Al-Zabari maakte voor zijn zoon Nour een persoonlijke film over dit thema. Hij gaat met zijn familie in gesprek over de onbeantwoorde vragen na hun plotselinge vlucht uit Irak.

Épisode 30 - M'n Beessie en ik

5 juin 2023

Kan een varken, een naaktkat, een dansende hond, een spirituele slak of een Insta-kat de gaten van het menselijke bestaan vullen? Johan Kramer verkent de betekenis van liefde tussen mens en dier. Maak kennis met huisvarken Frans, die overal mee naartoe gaat, een kapper met een huis vol naaktkatten, een kampioen dog-dancing, een spirituele naaktslak en een wereldberoemde Instagram-kat. De baasjes en hun dier worden verbonden door grenzeloze liefde, maar vullen ook de schijnbare leegte op. Een scheiding, een baby op komst, de dood, de zoektocht naar een partner of de zin van het leven; de baasjes vinden in hun beestjes een luisterend oor.

Épisode 31 - My Old School

7 juin 2023

Na de dood van zijn moeder verhuist Brandon Lee naar zijn oma in Schotland. Ondanks de vreemde eerste indruk die hij maakt, sluit hij snel vriendschappen met zijn klasgenoten op zijn nieuwe school. Ze leren hem kennen als een slimme tiener, die dokter wil worden. Maar tijdens een vakantie komt zijn ware verhaal aan het licht. Deze documentaire is gemaakt door een oude klasgenoot van Brandon. Aan hem vertelt hij zijn verhaal, maar hij wil niet gefilmd worden. Acteur Alan Cumming speelt de rol van Brandon en playbackt zijn verhaal. Een grotendeels geanimeerde documentaire, die laat zien dat de realiteit soms vreemder is dan fictie.

Épisode 32 - Alleen thuis met een dienstwapen

8 juin 2023

De avontuurlijke Peter Paul plaatst als undercoveragent afluisterapparatuur bij verdachten. Maar dan komt hij in een vrije val terecht en wordt met PTSS gediagnosticeerd. Hoe kan een goed functionerende politieman verworden tot een bang vogeltje op de bank?

Épisode 33 - Het beest van Amsterdam

12 juin 2023

Het leven van vechtsportlegende Jon Bluming staat vanaf zijn vroege jeugd in het teken van extreem geweld. Traumatische ervaringen tijdens de Tweede Wereldoorlog en de Koreaoorlog maakten van hem de vechtmachine waar mensen bang voor zijn.

Épisode 34 - Television Event

14 juin 2023

In 1983 zond ABC-TV The Day After uit, een speelfilm over de nasleep van een nucleaire oorlog. Honderd miljoen mensen zien de film, waarmee het de best bekeken tv-film uit de geschiedenis is. Voor veel mensen is het een wake-upcall, maar conservatieve opiniemakers en politici zien de film als progressieve propaganda. Toch wordt ook Reagan geraakt: in zijn dagboek schrijft hij dat het verhaal hem 'enorm depressief maakt'. Na zijn herverkiezing past Reagan zijn beleid aan en werkt hij nauw samen met Gorbatsjov om de nucleaire wapenwedloop af te remmen. In deze documentaire worden archiefbeelden aangevuld met interviews met betrokkenen.

Épisode 35 - My Maysoon

15 juin 2023

De Syrische Maysoon Karbijha maakte in 2014 de levensgevaarlijke oversteek van Libië naar Italië, maar halverwege begon het schip te zinken. Een deel van de vluchtelingen werd gered, maar honderden mensen zijn in de zee verdwenen. Ook Maysoon is sindsdien vermist. Haar zus Batoel Karbijha maakte daarom de documentaire My Maysoon, een liefdevol eerbetoon en een zoektocht naar wat er precies is gebeurd.

Épisode 36 - The Hostage Takers

21 juin 2023

Rond 2013 sluiten vier Britse jongens zich aan bij IS en krijgen de bijnaam The Beatles. Ze bewaken en martelen op meedogenloze wijze westerse gijzelaars en zijn verantwoordelijk voor de onthoofding van de Britse hulpverleners David Haines en Alan Henning en de Amerikaanse oorlogscorrespondenten Steven Sotloff en James Foley. Sean Langan, oorlogsjournalist en vriend van James Foley, slaagt erin om twee leden van The Beatles, nadat ze gevangen zijn genomen door de Koerdische troepen in Syrië, op te sporen en te interviewen. Hij probeert ze oprecht te begrijpen, maar houdt zich bepaald niet in - wat zorgt voor adembenemende momenten.

Épisode 37 - Verdwaalde Veteranen

22 juin 2023

Documentaire over een groep Nederlandse veteranen met chronische PTSS. Na hun diensttijd zijn deze mannen psychisch volledig vastgelopen. Velen raakten hun gezin en familie kwijt, vluchtten in geweld, alcohol of drugs of werden gekweld door gedachten aan zelfdoding. Ze vinden hulp, onderkomen en kameraadschap in de Drentse bossen bij De Thuisbasis, een opvangplek opgericht voor deze specifieke groep door oud-veteranen. Welke onverwerkte trauma's dragen ze met zich mee? En hoe vinden ze weer hun weg? Marjoleine Boonstra verbeeldt hun meest intense ervaringen. De voice-overs, voorgedragen door Pierre Bokma, geven een kijkje in hun ziel.

Épisode 38 - De blauwe familie

26 juin 2023

Politiemensen die melding maken van racisme en discriminatie zien weinig verandering op de werkvloer. Slachtoffers worden weggepest, weggepromoveerd of ontslagen. Inclusiviteit wordt door de korpsleiding met de mond beleden, maar de praktijk is anders.

Épisode 39 - The Truffle Hunters

28 juin 2023

In Italië zoekt een groep bejaarde mannen met hun honden naar het duurste ingrediënt ter wereld: de Alba-truffel. Zij zijn de laatsten in hun soort, hoeders van een levenswijze die snel verdwijnt. Ze zijn van generatie op generatie opgeleid en leven een simpel leven. De vraag naar de truffel neemt toe, maar het aanbod neemt af als gevolg van klimaatverandering, ontbossing en het gebrek aan jonge mensen die de traditie willen voortzetten. Niet alleen de schoonheid, maar ook de donkerte van het bestaan van de truffeljagers wordt vastgelegd, zoals de door prijsstijgingen opgeklopte concurrentiestrijd of de vergifting van een lievelingshond.

Épisode 40 - A parked life

29 juin 2023

Petar is een van de honderdduizenden Oost-Europese vrachtwagenchauffeurs die 46 weken per jaar het Europese vasteland doorkruisen. Het leven van eindeloze snelwegen en gure parkings is monotoon en hard, maar het is de enige kans om zijn zoon een betere toekomst te geven.

Épisode 41 - Extra Handen

6 juillet 2023

Wie zorgt er straks voor onze ouderen? Nederland vergrijst en het zorgtekort wordt met de dag groter. Bibiche, Linda, Iman en Marco, vier uitkeringsgerechtigden, laten zich omscholen tot medewerkers in de zorg. Ze beginnen enthousiast, maar wat doen ze als ze eenmaal geconfronteerd worden met de harde werkelijkheid van ons zorgsysteem? Geven ze op, zoals velen voor en met hen, of herpakken ze zichzelf en gaan ze door?

Épisode 42 - Nieuwe Helden - In het hart van de Tour

12 juillet 2023

Het unieke inside-verhaal van een wielerploeg die wil bewijzen dat je ook zonder doping kunt winnen. In de honderdste editie van de Tour de France zint het jonge Nederlandse team van Argos-Shimano op revanche op de oude garde die door jarenlang dopinggebruik het wielrennen heeft verziekt. Dicht op de huid, in cinema vérité stijl, volgt de film van Dirk Jan Roeleven het jonge team. We zijn er bij in de hotelkamers, als de renners gemasseerd worden en in de teambus. We zijn er bij als sprinttalent Marcel Kittel zijn teamgenoten een mooie bonus, een Rolex?, belooft bij een etappeoverwinning.

Épisode 43 - Reis door onze wereld

12 juillet 2023

Toen corona uitbrak, besloot het filmmakersduo Petra en Peter Lataster-Czisch de camera op hun klein geworden wereld te richten. Een wereld die alleen nog bestond uit buren, de achtertuin, dieren en planten en henzelf. Het resulteerde in een intieme en humorvolle schets van een historische periode die nog steeds heel dichtbij voelt en zeer herkenbaar is.

Épisode 44 - The Lost Leonardo

19 juillet 2023

Documentaire over de Salvator Mundi, het duurste schilderij ooit verkocht. In 2005 trekt het op een veiling de aandacht van twee kunsthandelaren. Achter de slordige restauratie menen ze de hand van Leonardo da Vinci te zien. Voor 1175 dollar kopen ze het en in 2012 wordt het in Londen als een echte Da Vinci gepresenteerd. Kunstcritici zijn sceptisch maar de belangen zijn groot. In 2017 worden alle records verbroken en betaalt de koper 450 miljoen dollar. Wie de nieuwe eigenaar is blijft onduidelijk, maar waarschijnlijk is het de omstreden kroonprins van Saoedi-Arabië. Na de verkoop is het schilderij niet meer gezien.

Épisode 45 - The Killing of a Journalist

20 juillet 2023

In 2018 worden de Slowaakse journalist Ján Kuciak en zijn verloofde Martina Kušnírová vermoord. Het was de eerste gerichte moord op een journalist in de Slowaakse geschiedenis en tienduizenden mensen gaan de straat op. Het politieonderzoek naar de moorden levert niets op, maar het verhaal neemt een onverwachte wending wanneer het geheime dossier van de moordzaak gelekt wordt naar de collega's van Kuciak. De journalisten starten hun eigen onderzoek en hieruit blijkt dat een machtige oligarch het vermeende meesterbrein achter de moorden is.

Épisode 46 - Look what you made me do

27 juillet 2023

Jaarlijks worden er wereldwijd 30.000 vrouwen vermoord door hun (ex-)partners. De Finse Laura, de Nederlandse Rachel en de Italiaanse Rosalba besluiten na de zoveelste mishandeling hun lot niet af te wachten en nemen het heft in eigen handen. Laura pakt een mes, Rachel een pistool en Rosalba mixt het gif door de gehaktballetjes. 'Basta!' zegt Rosalba. 'Kies voor jezelf' zegt Laura. Deze vrouwen kiezen inderdaad voor zichzelf, evenals Artemisia, de beroemde Italiaanse schilderes, die haar verkrachter op het schilderij de keel doorsnijdt. Laura, Rachel en Rosalba zagen moord als enige oplossing. Hun daad valt hen zwaar, maar ze leven nog.

Épisode 47 - Willem & Frieda

1 août 2023

Het homoseksuele verzetsduo Willem en Frieda vervalste persoonsbewijzen tijdens de Tweede Wereldoorlog en redde zo vele Joodse levens. Toen de nazi's de valse identiteitsbewijzen begonnen te controleren aan de hand van echte dossiers, bedachten ze een zeer gedurfd en levensgevaarlijk plan: een bomaanslag op het bevolkingsregister in Amsterdam.

Épisode 48 - Mijn vader de terrorist

3 août 2023

September 1994. Een politiemacht valt het huis van journalist Hans Krikke binnen. Hij en zijn collega worden opgepakt op verdenking van politiek terrorisme en betrokkenheid bij de links-terroristische groepering RaRa. Wat volgt is een bizarre rollercoaster die hun levens en dat van hun families op zijn kop zet. Zoon en regisseur Daniel Krikke gaat er bijna dertig jaar later voor het eerst met zijn vader over in gesprek. Welke impact had de gebeurtenis, en de criminalisering door justitie, op hem en het gezin? Het verhaal wordt verteld aan de hand van gedramatiseerde scènes.

Épisode 49 - A Story of Bones

8 août 2023

De Namibische Annina van Neel komt in 2012 naar Sint-Helena, beroemd vanwege Napoleons ballingschap en graf, om te helpen met de aanleg van een nieuwe luchthaven voor toeristen. Als daar de stoffelijke overschotten van duizenden tot slaaf gemaakten worden ontdekt, zet ze zich in voor een waardige rustplaats voor de overblijfselen. Maar ze stuit op verzet en onverschilligheid van de Britse regering, die er nog altijd de dienst uitmaakt.

Épisode 50 - Jezidi Vrouwen - Dochters van de Zon

10 août 2023

'We zijn tot slaaf gemaakt, verkocht op markten, verkracht, maar ze hebben niet het licht in onze harten kunnen doven,' zegt een van de jezidi-vrouwen in deze documentaire. Bevrijd uit handen van de Islamitische Staat leven de vrouwen in vluchtelingenkampen in Iraaks-Koerdistan, waar theatermaker Hussein zich hun lot aantrekt. Hij ziet het als zijn levensmissie om deze vrouwen weer hoop te geven. Vlak buiten hun kamp bouwt hij een tent met hen. In kleine voorstellingen vertellen ze elkaar wat ze hebben meegemaakt. Al vertellend en luisterend proberen ze hun veerkracht en de verbinding met elkaar en de jezidi-gemeenschap te hervinden.

Épisode 51 - A way to B

17 août 2023

Portret van het flamboyante danscollectief Liant la Troca uit Barcelona, waarvan een deel van de performers een fysieke beperking heeft. De documentaire vertelt in aansprekende portretten en dansscènes over de dagelijkse uitdagingen en veerkracht van deze dansende Catalanen.

Épisode 52 - Nothing Lasts Forever

21 août 2023

Jaarlijks wordt er zo'n 130 miljoen karaat diamant gewonnen in mijnen. De waarde van een edelsteen wordt bepaald door de grootte, de kleur, de helderheid en de slijpkwaliteit. De consument betaalt een hoge prijs voor de steen die staat voor de eeuwigdurende liefde. Waarom is de diamant hiervoor het symbool geworden? En als er diamanten voor een veel lagere prijs in fabrieken geproduceerd kunnen worden, waarom blijven we dan zoveel betalen? Jason Kohn onderzoekt hoe het imago van de diamant gecreëerd is en hij ontdekt dat een grote hoeveelheid niet-detecteerbare synthetische diamanten de wereldwijde diamantmarkt overspoelt.

Épisode 53 - After Work

24 août 2023

Wat betekent werk voor ons? Word je gelukkig van overwerk of geen werk? Hoe ziet werk er in de toekomst uit en wat zal er gebeuren als we niet werken? Deze film onderzoekt op vier continenten de verschillende manieren van omgaan met werk. De VS is de ultieme No Vacation Nation, terwijl in Koeweit werknemers vaak weinig te doen hebben. In Zuid-Korea probeert de regering de werkweek te reduceren van 68 naar 52 uur en in Italië werkt een derde van de jongeren bewust niet. Met verhalen uit Amerika, Europa, Azië en het Midden-Oosten zoekt de film naar een antwoord op de vraagt wat werk vandaag betekent en hoe werk er in de toekomst uit kan zien.

Épisode 54 - Elizabeth - a portrait in part(s)

26 août 2023

In 2022 zat koningin Elizabeth II (1926-2022) zeventig jaar op de Britse troon: een historische mijlpaal. Deze documentaire is een bijzondere, grappige en soms zelfs ondeugende viering van het leven van de langstzittende monarch ooit. Aan de hand van uniek archiefmateriaal uit het koninklijk archief, recente beelden en homevideo's van het publiek, volgen we The Queen vanaf haar jonge jaren tot aan het media-icoon dat ze geworden is. Dit is tevens de laatste documentaire van regisseur Roger Michell (Notting Hill, The Duke), die in 2021 overleed.

Épisode 55 - Bart en de zoektocht naar de dubbelganger

28 août 2023

Kunstenaar en filmmaker Bart Eysink Smeets (1988) is helemaal klaar met onze obsessie uniek te moeten zijn. Om de wereld hiervan te bevrijden wil hij bewijzen dat hij niet, en daarmee niemand, uniek is. Tussen de acht miljard mensen op aarde gaat hij op zoek naar zijn dubbelganger. Met behulp van posters, rijdende billboards en online advertenties komt hij talloze Bart-lookalikes op het spoor. Met gezichtsherkenningssoftware stuit hij op de foto van een mogelijke dubbelganger in Amerika. Zal hij deze nog naamloze 'Bart' kunnen vinden? En levert de zoektocht hem op wat hij hoopt?

Épisode 56 - Mijn grote broer

3 septembre 2023

De 19-jarige Gijs probeert samen met zijn ouders de onverwachtse zelfdoding van zijn oudere broer Arie een plek te geven. Na de begrafenis ontdekt Gijs samen met zijn ouders steeds meer over de mentale gesteldheid van zijn broer. Arie leek altijd vrolijk en optimistisch, maar bleek te worstelen met intense depressies.

Épisode 57 - Waar zijn we mee bezig?

4 septembre 2023

In 2022 kwam 92% van de hulpverleners in aanraking met agressie of geweld. Frans Bromet portretteert zes hulpverleners die met geweld te maken kregen terwijl ze hun werk uitvoerden. Het geweld waarmee de hulpverleners geconfronteerd zijn laat behalve lichamelijke, vooral psychische sporen na.

Épisode 58 - Innocence

14 septembre 2023

Het verhaal van kinderen in Israël die niet in dienst wilden, maar capituleerden. Hun verhalen zijn nooit verteld, omdat ze tijdens hun dienstplicht zijn omgekomen. Uit door stemacteurs voorgelezen fragmenten uit hun dagboeken blijkt hun innerlijke worsteling. Beelden van legeroefeningen worden afgewisseld met homevideo's van momenten uit de jeugd van de omgekomen militairen.

Épisode 59 - Zijwaarts de klas in

5 octobre 2023

Het enorme lerarentekort in Nederland wordt een steeds groter probleem. De inzet van zogenaamde zij-instromers in het onderwijs moet daar verandering in brengen. In deze documentaire volgt Simonka de Jong mensen die hun vertrouwde leven en goedlopende carrières opgeven om leraar te worden op een basisschool: onder hen horecaondernemer Michel (50), wiens grote droom het altijd al was om voor de klas te staan, en planner in een ziekenhuis Kim (48), die onlangs haar man verloor en alleenstaande moeder is.

Épisode 60 - Onzichtbaar

12 octobre 2023

Schoonmakers houden 24 uur per dag de samenleving draaiende. Wie zijn de mensen die ons afval ophalen, wegvegen en schoonpoetsen?

Épisode 61 - Alledaagse waardigheid - Philomena Essed

19 octobre 2023

Documentaire van Ida Does over antiracisme-pionier Philomena Essed, die veertig jaar geleden een boek over alledaags racisme schreef. Ondanks de stof die het boek deed opwaaien, wordt het in de jaren die volgen gezien als hét antiracisme-naslagwerk. De documentaire toont de inzet die Philomena Essed al jaren levert. Is het boek na al deze jaren nog actueel? Met Philomena Essed zelf, prominente figuren zoals Gloria Wekker, Marion Bloem, prinses Irene en Anja Meulenbelt, en met de volgende generatie activisten onderzoekt Ida Does de betekenis van het werk van Philomena Essed.

Épisode 62 - Een pop zoals ik

26 octobre 2023

Nederlandse kinderen van kleur groeien op in een overwegend witte samenleving en hebben soms een negatief zelfbeeld. Zij vinden hun haarkleur niet mooi of willen wit zijn. Helpt een pop die op hen lijkt om positiever over zichzelf te denken?

Épisode 63 - Blue ID

9 novembre 2023

In 2012 ontvangt Rüzgar Erkoçlar zijn eerste testosteroninjectie. Een belangrijke stap in zijn geslachtsbevestigende traject is gezet. Hij heeft zijn carrière als succesvol acteur achter zich gelaten en werkt in een bakkerij. Maar als hij geout wordt op Twitter, gaat de transfobe Turkse pers met zijn verhaal aan de haal en dan verandert alles. In deze documentaire volgen we via homevideo-achtige beelden het traject vol frustraties, vernedering en geduld dat Rüzgar moet afleggen, op weg naar de kroon op zijn transitie: het inruilen van zijn roze identiteitskaart voor een blauwe.

Épisode 64 - Subject

15 novembre 2023

In deze documentaire wordt onderzocht hoe je leven verandert als je de hoofdpersoon bent in een populaire documentaire. Mensen als Mukunda Angula uit The Wolfpack, Margie Ratliff uit The Staircase, Arthur Agee uit Hoop Dreams, Jessie Friedman uit Capturing the Friedmans en Ahmed Hassan uit The Square worden geinterviewd over hun ervaringen. Ze vertellen over de hoogte- en dieptepunten, en gaan dieper in op de vraag wat er met je gebeurt als je leven onder een microscoop wordt gelegd en de wereld deelgenoot wordt gemaakt van je verhaal.

Épisode 65 - IDFA Primeur: Genderpoli - They and Them

16 novembre 2023

Wat doe je als behandelaar met een dertienjarige die van geslacht wil veranderen? Portret van de genderpoli in Zaandam, waar ethische, financiële en bureaucratische dilemma's om voorrang strijden. De polikliniek begeleidt jongeren die worstelen met hun genderidentiteit. Hoe ga je om met een laagbegaafde puber die van geslacht wil veranderen? Wat te doen met gevoelens van twijfel? En is er binnen het team ook ruimte voor een conservatief geluid? Hoe adviseer je bij onomkeerbare keuzes die de rest van het leven kunnen tekenen, terwijl de polikliniek worstelt met financiering en de wachtlijst groeit?

Épisode 66 - IDFA Primeur: Brandmeester

21 novembre 2023

Er waait een nieuwe wind door de Amsterdamse brandweer. De diversiteit binnen het korps moet omhoog, het ziekteverzuim omlaag. Aan bevelvoerder Gerrie Koning de uitdaging om samen met zijn manschap mee te bewegen naar een nieuwe tijd. Gerries liefde voor de good old brandweer, waarin kameraden voor elkaar door het vuur gaan, wringt met het nieuwe beleid. Wie is bereid tot compromissen? In deze documentaire komt ouderwetse liefde voor het vak in conflict met eigentijdse maatschappelijke normen en wordt de impact van cultuurverandering pijnlijk zichtbaar.

Épisode 67 - The mind game

23 novembre 2023

Sajid vlucht op zijn veertiende alleen uit Afghanistan en maakt een gevaarlijke reis door Europa. Opgejaagd door gewelddadige grenswachten legt hij zijn reis vast met zijn telefooncamera. Als de minderjarige asielzoeker veilig aankomt, wordt hij algauw weer op de proef gesteld. Hoe ga je om met de naweeën van de traumatische reis, met wantrouwende autoriteiten en alarmerende berichten van de familie thuis?

Épisode 68 - Pretty Sorrow

27 novembre 2023

De sprookjesachtige modefotografie van Jasper Abels siert covers van de grote modebladen. Ook in zijn vrije werk spelen glamour, schoonheid en fantasie een hoofdrol, maar wie beter kijkt, ziet er ook een donkere kant. Als Jasper zowel zijn broer als zijn zus verliest aan suïcide, vormt het werken aan zijn foto's en collages een manier om verbonden te blijven met zijn ouders en de lokroep van het duister te weerstaan.

Épisode 69 - Teekay de Salto Koning

29 novembre 2023

Rapper en breakdancer Teekay uit Eindhoven is bekend om zijn salto's en vlogs die stof doen opwaaien. Bij de coronarellen in 2021 krijgt hij niet alleen landelijke bekendheid als vlogverslaggever, maar belandt daardoor ook kort in de cel. Na zijn gevangenisstraf wil Teekay het roer omgooien en vooral een voorbeeld zijn voor andere jongeren. In deze documentaire neemt hij ons mee in zijn leven en vertelt hij over zijn jeugd in pleeggezinnen, de fouten die hij heeft gemaakt en over zijn dromen. Waar is Teekay naar op zoek?

Épisode 70 - Sheila versus de Staat

30 novembre 2023

Sheila is een van de gedupeerden van het toeslagenschandaal. Terwijl ze strijdt voor compensatie en voor een betere toekomst voor haar gezin, beginnen trauma's en stress hun tol te eisen.

Épisode 71 - Utopie van Sofie

7 décembre 2023

Onderwijsspecialist Sofie start een klas op om hoogbegaafde kinderen onderwijs te bieden op hun eigen niveau. Voor de problemen waar zij tegenaan lopen is weinig aandacht in het schoolsysteem. Maar lukt het Sofie om de weerstand tegen haar manier van werken te overwinnen? In Breda start Explora, een speciale klas voor hoogbegaafde kinderen, opgezet door Sofie in opdracht van twee scholen. Ze is specialist in hoogbegaafdheid bij kinderen en merkt dat deze groep vaak niet wordt herkend, terwijl ze dezelfde problemen hebben als kinderen die het onderwijsniveau niet aankunnen, zoals uitval, verveling en depressie.

Épisode 72 - Warnow - Reis naar het noorderlicht

14 décembre 2023

In 2013 beginnen acht idealistische Nederlandse avonturiers aan een reis met hun zelfopgeknapte, oude sleepboot. Ondanks geringe zeilervaring willen ze naar Noorwegen om het noorderlicht te zien. Een storm ter hoogte van Engeland zorgt voor tweedracht onder de vrienden; vijf van hen haken af. Die keuze blijkt verstrekkende gevolgen te hebben: de overgebleven drie avonturiers keren nooit terug. Een reconstructie van het verloop van de noodlottige zeereis aan de hand van interviews met de overgebleven vrienden, het tijdens de reis gefilmd materiaal en getuigenissen van de mensen die de vriendengroep onderweg zijn tegengekomen.

Épisode 73 - Tanja - Dagboek van een guerrillera

21 décembre 2023

Is Tanja Nijmeijer een vrijheidsstrijder of een terrorist? Hoe veranderde de Nederlandse idealistische student in een lid van de beruchte Colombiaanse FARC? De linkse guerrillabeweging voerde tot 2016 oorlog tegen de staat. Wie is Tanja Nijmeijer en hoe kijkt zij terug op haar roerige verleden? Ze werkte zich razendsnel op binnen de organisatie van het toen grootste guerrillaleger ter wereld. Maar ze had ook kritiek. Ze werd wereldwijd bekend toen haar gevonden dagboeken werden gepubliceerd. Tanja is uiteindelijk op de internationale opsporingslijst van Interpol terechtgekomen en mag Colombia niet verlaten.

Vidéos

Oups aucune vidéo pour le moment... Revenez plus tard pour des aventures en images !

Derniers avis

Aucun avis pour le momment...